eb
door ebeelen Nov 4, 2004 om 13:42
Geldzaken & recht

Keuze notaris

Ik wil graag weten of ik bij de aankoop van mijn huis zelf mijn notaris mag kiezen of dat ik gebruik moet maken van de notaris van de makelaar. Het scheelt nl. aanzienlijk in de kosten. De makelaar waar ik mee te maken werkt intimiderend.


Zijn er mensen die ervaring hebben met www.degoedkoopstenotaris.nl en eventueel met Stasse en Venekamp in Papendrecht.

1102 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

cats
door cats - Nov 4, 2004 om 14:02
153 Antwoorden / 16 Vragen
0

Het lijkt mij wel duidelijk, dat u zelf de notaris kunt kiezen. Op de site van de Vereniging Eigen Huis lees ik o.a.


De keuze van een notaris
De keuze van een notaris is eigenlijk bijna altijd aan u als koper. Ook als er in de koopakte al een naam van een notaris staat vermeld, kunt u deze (voor ondertekening) laten veranderen. Alleen bij (nieuwbouw) projecten is het gebruikelijk dat alle akten bij een projectnotaris worden gepasseerd.

ea
door eagle75 - Nov 5, 2004 om 04:18
9 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je bent altijd vrij om een notaris te kiezen bij koop/verkoop van een woning en/of afsluiten hypotheek. Vaak hebben banken en makelaars afspraken gemaakt met een notaris dat zij worden aangewezen als notaris. U hebt hierin altijd het laatste woord en het kan best zijn dat u elders goedkoper uit bent.


Het beste is om rond te vragen bij wie u voor de koop van een woning het goedkoopst uit bent.

user123
door user123 - Nov 6, 2004 om 20:10
1346 Antwoorden / 3 Vragen
0

De makelaar krijgt gewoon een centje mee als hij een notaris aanbeveelt. De ene hand wast de andere...

vi
door vince_1 - Nov 7, 2004 om 03:03
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Indien het een nieuw te bouwen woning betreft kan wel degelijk een notaris verplicht worden. Logisch ook want bij v.o.n. vrij op naam geldt namelijk dat de kosten van de akte van levering voor rekening zijn van de verkopende partij. U blijft natuurlijk wel vrij om de hypotheekakte te regelen bij de notaris van uw keuze.


De site de goedkoopste notaris hoeft niet altijd te leiden tot de goedkoopste notaris. Recentelijk heb ik zelf een nieuwe woning gekocht en een rondje zelf bellen leverde een voordeliger offerte op dan de door u genoemde site.


Veel succes met de verder aankoop.

an
door ann3li3s - Nov 19, 2004 om 20:30
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

in principe ben je als koper vrij in het kiezen van een notaris, tenzij de verkoper ervoor heeft gekozen te werken met een vaste notaris. Dit moet echter wel in de aanmelding van de woning al staan vermeld, zodat de (potentiele) koper er vooraf mee bekend is of had kunnen zijn.


Makelaars krijgen overigens echt niets bij het doorverwijzen naar een (vaste) notaris; notarissen zijn altijd onafhankelijke tussenpersonen.


En let erop dat de goedkoopkste notaris zeker niet altijd de beste is. Juist die notarissen staan erom bekend dat door de enorme drukte op die kantoren er daar ook vaak dingen mis gaan, helaas!

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

sn
snokiedeath - Sep 10, 2024 om 18:12
Auto & vervoer

Beeindigen ov chipkaart expres ingewikkeld

Hoi, een ov-chipkaart heeft een houdbaarheidsdatum. Alleen dat is al een zinloze aanslag op het milieu, maar dat even ter zijde. Mijn ov-chipkaart is bijna eindig, dus ontving ik automatisch een nieuwe kaart. Deze nieuwe kaart vervangt de oude. Fysiek gebeurd dit dus vanzelf maar achter de schermen blijft een resterend saldo van €35 achter op mijn oude kaart. Daar wordt niet over gerept.  Om ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer