cv
door cvdlaan Jan 16, 2016 om 11:38
Geldzaken & recht

Klacht over servicekosten vrije sector woning

Sinds 10 november 2014 huur ik een vrije sector woning. Toen ik de huurovereenkomst tekende waren de servicekosten vastgesteld op 52,87 per maand. Eind december 2015 kreeg ik over 2014 (52 dagen!) een naheffing. Ik moet ruim 105 euro bijbetalen. Natuurlijk hier tegen geprotesteerd, maar er werd gezegd dat de servicekosten te laag waren ingeschat. Voor 2015 kan ik binnenkort nog een naheffing verwachten van tussen de 500-600 euro en in februari 2016 gaan de servicekosten omhoog. Echter, het appartement naast mij werd in oktober 2015 nog met dezelfde servicekosten aangeboden terwijl dus al bekend was dat de servicekosten hoger zijn dan die genoemd in de advertentie. Het lijkt er op dat deze verhuurder de woningen met een gunstige prijs in de markt zet, terwijl de daadwerkelijke kosten hoger zijn. Ik voel mij misleid en zal zeker een klacht indienen bij deze woningbouwvereniging.
Wat ik mij echter afvraag, waar kan ik terecht als deze woningbouwvereniging mij niet tegemoet komt. De huurcommissie is alleen bedoeld voor sociale huurwoningen. Wie kan mij (en nog een aantal andere huurders van hetzelfde complex) verder helpen?

Alvast hartelijk dank voor het antwoord.

3458 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ro
door ronny530 - Jan 16, 2016 om 12:58
2794 Antwoorden / 41 Vragen
0

De servicekosten worden als voorschot in rekening gebracht en pas bij de afrekening definitief. Zeker in een appartementencomplex bestaan de servicekosten uit kosten die niet bekend kunnen zijn want elektra, lift onderhoud etc. worden achteraf op het totaal betaalde voorschotbedrag in mindering gebracht.

Topantwoord

ha
door halex - Jan 17, 2016 om 12:30
1374 Antwoorden / 4 Vragen
10

Als het goed is, krijgt u ook een specificatie. Controleer deze goed en kijk ook in uw huurcontract welke kosten als servicekosten zijn overeengekomen.
Ik heb hetzelfde gehad met een gemeenschappelijke parkeerkelder. Ook uitgaven voor onderhoud werden opgeteld bij de servicekosten. Via mijn rechtsbijstandverzekeraar is die 'vergissing' rechtgezet.

Topantwoord

uwjurist
door uwjurist - Jan 17, 2016 om 14:58
1043 Antwoorden / 0 Vragen
10

Beste vraagsteller,
Veel posten voor de leden van een VvE (dus eigenaren van appartementen) mogen niet worden doorberekend aan een huurder. Groot onderhoud is een voorbeeld. Wat wel onder servicekosten kan vallen en wat niet kunt u lezen in de uitgave https://www.huurcommissie.nl/uploads/media/Beleidsboek_servicekosten_en_nutsvoorzieningen.pdf.
U hebt recht op een jaarlijkse gespecificeerde servicekostenafrekening en inzage in de achterliggende nota's en verdeelsleutels etc. Als een verhuurder dat op uw verzoek niet verstrekt kunt u naar de rechter in het geval van geliberaliseerde huur.
Een servicekostenvoorschot mag verder alleen worden verhoogd als uit de gespecificeerde afrekening blijkt dat de kosten hoger uitvallen dan het voorschot en men niet te laat is met de afrekening.
Met vriendelijke groet,
mr. Monique Doomernik

cv
door cvdlaan Jan 22, 2016 om 20:52
6 Antwoorden / 5 Vragen

Hartelijk dank voor uw reactie, hier kunnen we wat mee!

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer