la
door lanet Apr 29, 2009 om 22:58
Geldzaken & recht

Legitimatie bewijs

Ik werk in de [nieuw]bouw en moet vanaf dinsdag naar een project dat vorige week is gecontroleerd door de arbo. Ben er vandaag even geweest en kreeg te horen dat de arbo binnenkort onaangekondigt weer komt, en dat ik mij alleen mag legitimeren met een id kaart of paspoort.Na een beetje zoeken op internet zag ik dat een rijbewijs ook een geldige legitimatie op het werk is. Ik ben niet van plan om de hele dag met mijn paspoort rond te lopen ivm verlies/beschadiging. Nu is mijn vraag, mag de arbo dit eisen?

967 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

pe
door pedro01 - Apr 29, 2009 om 23:14
12 Antwoorden / 0 Vragen
0

voor instanties is rijbewijs niet voldoende bv werkgever, arbo-dienst, uwv etc daar staat nl je nationaliteit niet op en daar gaat het nl bij dit soort bedrijven om


als je wordt gecontroleerd wordt door de politie etc maakt een rijbewijs niet uit omdat daar alleen op staat hoe je heet omdat bij controles vaak valse namen worden opgegeven


dus bij officiele instanties id kaart of paspoort en normale instanties(postkantoor, in het openbaar vervoer etc) rijbewijs

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Apr 30, 2009 om 00:02
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag lanet,

Ik neem aan dat jullie nu onaangekondigde veiligheid inspectie krijgen op het werk.
Je schrijft arbo, maar bedoel je niet Arbeids Inspectie? Dat is een heel verschil in officialiteit.

Arbeids Inspectie is een ministeriële (SWZ) uitvoerings/controle dienst. De inspecteurs zijn Bijzondere Opsporings Ambtenaren (BOA's) welke mogen verbaliseren, daar ze daarvoor opgeleid en beëdigd zijn.

Deze controle vereist nauwkeurige legitimatie, incl. nationaliteit.

Hardware ERror MAN.



crise
door crise - Apr 30, 2009 om 00:34
33 Antwoorden / 0 Vragen
0

De arbo mag dit inderdaad eisen. Een rijbewijs is namelijk geen officieel legitimatiebewijs, omdat uw nationaliteit er niet op staat vermeld. Voor de identificatieplicht, zoals die in Nederland geldt, is een geldig rijbewijs toegestaan als legitimatiebewijs.

sp
door speurneus - Apr 30, 2009 om 01:08
54 Antwoorden / 3 Vragen
0

In dit geval behelst dit een identiteitscontrole!!


Een opsporingsambtenaar kan bij het niet tonen van een deugdelijk, geldig legitimatiebewijs (ID/PP) overgaan tot het aanhouden/overbrengen van de aangehoudene naar het politiebureau, teneinde deze daar te geleiden voor een (hulp)officier van justitie.


Het in dit geval niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs (ID/PP) is een strafbaar feit


De termijn van onderzoek naar de juiste identiteit (op het politiebureau) duurt maximaal 6 (zes) uren. Kan in sommige gevallen zelfs verlengd worden! Het tijdvak van overbrenging, ontnuchtering (alcohol/drugs, e.d.), alsmede het tijdvak van 00.00 uur tot 09.00 uur, wordt niet meegerekend!


Je krijgt dus, in voorkomend geval, gratis vervoer naar het politiebureau, zonodig nachtverblijf, alsmede ontbijt op bed!!


VERSCHIL:


Met een deugdelijk, geldig rijbewijs kun je aantonen dat je het betreffend voertuig mag besturen!


Met een deugdelijk, geldig paspoort/identiteitskaart kan de juiste identiteit worden aangetoond!!


Groet


sterkearm.

crise
door crise - Apr 30, 2009 om 01:16
33 Antwoorden / 0 Vragen
0

Quote:'Je krijgt dus, in voorkomend geval, gratis vervoer naar het politiebureau, zonodig nachtverblijf, alsmede ontbijt op bed!!'


Dat is dan duidelijk!! Moest hier stiekum toch wel een beetje om lachen...zag het al helemaal voor me.

ap
door apiejoepie - May 1, 2009 om 08:50
131 Antwoorden / 4 Vragen
0

je bent niet van plan de hele dag met je id kaart in de rondte te lopen.


maar wel met je rijbewijs;is dit niet een beetje irreëel


groetje dick

johanpc
door johanpc - May 1, 2009 om 22:05
1379 Antwoorden / 2 Vragen
0

Op de site van de gemeente roermond staat dat bij indienstreding een paspoort of id kaart Moet worden getoond daar na is voor identificatie op de werkvloer ook het rijbewijs toegestaan.


Ik heb jaren personeelswerk gedaan en altijd die regel gehanteerd!

la
door lanet - May 1, 2009 om 22:16
2 Antwoorden / 4 Vragen
0

Bedankt voor alle reacties


Tav.Apiejoepie. Mijn ID is een paspoort en geen ID-kaart en mijn rijbewijs is net zo groot als een bankpasje dus past het iets gemakkelijker in m'n portemonnee vandaar dus mijn bezwaar om de hele dag dat ding bij me te hebben.


Tav. Crise, zou me een ritje almere/enschede vv schelen haha


Op de site van postus 51 zag ik een lijstje en daar stond in dat OP het werk een rijbewijs ook mag, vandaar dat ik twijfelde of de regels alweer verandert zijn.


We moeten ook nog een vca pasje en een pasje van de werkgever bij ons hebben dus heb ik meer pasjes ed in m'n portemonnee dan geld.


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

He

Heeft iemand ervaring met een aanvraag gehandicaptenparkeerkaart bij Argonaut?

Heb op 27 mei j.l. een aanvraag ingediendt voor een gehandicaptenparkeerkaart. Tot op op heden geen enkele reactie van Argonaut. Er over gebeld, maar je wordt er niets wijzer van.

Met vriendelijke groet

Herman van der Poort Lees meer

Lo
Lodep - Jul 1, 2024 om 14:07
Huishouden & energie

Airco unit defect binnen garantie periode, onderdelen levering duurt lang

Bijna twee jaar geleden heb ik een airco set gekocht. Recentelijk is gebleken dat de buiten unit defect is. Deze heb ik terug gebracht naar waar ik heb gekocht heb, waar na twee weken de bevestiging kwam dat deze inderdaad twee defecte printplaten en een defecte compressor pomp had.
Toen kwam het slechte nieuws; de onderdelen bleken (erg) lange levertijd te hebben, weken tot waarschijnlijk m ... Lees meer

ta
tarwe15 - Jul 1, 2024 om 10:55
Computers & telefonie

Smartphone APPS werken niet

Heb een Poco x3 van 35 mnd oud. 
Sinds kort openen  enkele APPS niet. 
Moet tel herstarten dan probleem  verholpen (tijdelijk) 
Heb op advies fabrikant de Mi versie opnw gedownload. Hielp niet. Cache van app verwijderd. Hele toestel terug  gezet  nr fabrieksinstellingen en opnw geïnstalleerd. Probleem blijft bij v.n mail app en bank app zich voordoen. 
Hoe los ik dit o ... Lees meer