dotje
door dotje Apr 16, 2007 om 20:09
Geldzaken & recht

(les)geld terug geven of niet?

Naast andere diensten en servicen met en voor honden bieden wij ook trainingen aan voor baas en hond. Deze groepen zijn voor maximaal 4 personen, en zeer persoonlijk en intensief. Nu zit ik met een probleem.


Iemand heeft zich per telefoon bij ons aangemeld, de betreffende cursus was net (1x)gestart, maar deze mevrouw wilde erg graag nog mee doen, zij het dat zij nog niet zeker wist of dat met haar werkrooster kon.


Ik schoof iemand anders op die nog even wilde wachten, en om haar zonder achterstand te laten aansluiten gaf ik haar (op kort termijn) een 2.5 uur durende privéles, waarbij zij vertelde dat het met haar rooster wel goed zat en zij zeker de volgende 10 (van 12) lessen kon volgen. Zij ontving de cursusmap, en betaalde voor de cursus 85.-


5 dagen na de privésessie belde deze mevrouw, om toch maar van de cursus af te zien, want haar rooster was toch weer verandert, en het was maar een gedoe voor haar om op tijd op les te zijn. Nu wil zij alsnog haar lesgeld terug ontvangen.


Ik heb haar aangeboden om voor haar op een andere dag plek te maken, of (zoals zij eerst opperde) op een later tijdstip alsnog de andere lessen te laten volgen. Beiden was uiteindelijk voor haar geen optie.


Wat is nu wijsheid?


dotje

535 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2007 om 20:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag dotje,


Je hebt als dienstverlener alles gedaan om deze mevrouw ter wille te zijn. Er is dus geen enkele reden om haar het cursusgeld terug te betalen. Deze mevrouw is immers zelf verantwoordelijk voor haar daden. Het kan zijn dat je daar moeite mee hebt. Dan zou een schikking op coulancebasis in de rede liggen op basis van fifty-fifty. Dit uiteraard na inlevering van de cursusmap. Is de winstderving echter meer dan € 42,50 dan zou ik dat zeker niet doen.


Vriendelijke groet, Read2.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2007 om 21:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

niet terug betalen .u kunt haar als het haar past in de toekomst nog bij een volgende curses deel te laten nemen. dus een tegoed bon als het ware. u heeft daar het recht toe.en zo houd u mischien de zaak netjes .

ve
door verwijderd - Apr 17, 2007 om 01:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Dotje


Zoals aangegeven: u bent niet verantwoordelijk te houden voor de wijzigingen in het werkschema van mevrouw.


U zou zelfs uw winstderving voor de gehele cursus op haar kunnen verhalen. Zij heeft immers aangegeven deel te nemen aan alle lessen.


Nu dit een 'zij zegt - ik zeg' verhaal wordt, zou ik volstaan met het houden van de 85 euro en mevrouw duidelijk te kennen geven dat zij hiermee goed wegkomt.


Wellicht is het een idee om handelsvoorwaarden op te stellen. Hierin kunt u vastleggen wat een cursist aan u verplicht is en wat hij/zij van u mag verlangen. Uw administrateur/boekhouder/accountant kan u wellicht op weg helpen.


Als u deze voorwaarden heeft opgesteld, deponeer die dan bij de KvK en verstrek deze zodra iemand een opdracht aanneemt. Als u die namelijk verstrekt heeft, kan de cursist zich niet meer op beroepen op de afwezigheid van handelsvoorwaarden. Ook een getekende opdrachtbevestiging is een goed idee in dit verband. Hierin legt u de inhoud en prijs van de cursus vast en laat u de cursist tekenen voor deelname en betaling.


Groet en succes, C.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

M
M Bourgondien - Jun 21, 2024 om 11:57
Auto & vervoer

Scootmobiel ellende

21-06-2024   Goede morgen   Wij mijn man en ik rijden beide een scootmobiel vanuit de gemeente Heiloo WMO op zich zijn wij er blij mee dat die mogelijkheid bestaat .   Ik rijd al 26 jaar en mijn man 11 jaar   in het verleden bij Hulpmiddelencentrum ook het een en ander meegemaakt 3x een wiel verloren onder het rijden (3 wieler) en dat de scootmobiel of bij het sturen naar links of naa ... Lees meer

je
jelloowmelloow - Jun 26, 2024 om 06:02
Geldzaken & recht

Overstap voor aansluiting glasvezel, oplegging boete gerechtigd?

In juni 2022 sloot ik via de glasvezelaanbieder/aanlegger in mijn regio bij provider 1 een abonnement af voor afname internet en tv via glasvezel. Mijn huidige aansluiting is via VDSL, dus ik dacht erop vooruit te gaan. Over mijn VDSL-provider, provider 2, ben ik al jarenlang heel tevreden. Scherpe prijzen en goede service. Een abonnement afsluiten tijdens de aanleg bespaart aanlegkosten, reden wa ... Lees meer

ke
keesbakels - Jun 27, 2024 om 10:05
Elektronica & tv

Hoe krijg ik hinderlijke voice over weg?

Goedemorgen forumleden,

Bij het afspelen  van de opgenomen programma's "the unheard tapes", uitgezonden door de EO, spreekt er een buitengewoon hinderlijke voice over mee. Niet alleen doet deze (AI?) stem zijn best om vrijwel alle klemtonen verkeerd te leggen, ook zijn er rare versprekingen zoals het uitspreken van D-Day als deedee en van zooi maakt hij 2001. Om van Franse plaatsname ... Lees meer