mr
door mrarnold May 7, 2009 om 05:59
Geldzaken & recht

Mag deurwaarder zomaar ontruimen ondanks afspraak

Goedendag,


Ik heb een huurschuld en dit is uitgegeven aan de deurwaarder. Nu kon ik laatst de lopende huur niet helemaal betalen en heb toch 100 euro aan hen overgemaakt. Dit heb ik hen ook verteld de woningbouw en zij gingen accoord dat ik dit later zou betalen. Nu komt het de deurwaarder zei ook later tegen mij dat er een bedrag losstond en dat dat betaald moest worden. Hiermee eens dat dit betaald moet worden zei ik dat ik die resterende bedrag wel van mijn vakantie geld zou betalen. Hierop heb ik met de deurwaarder een wilsovereenstemming bereikt oftewel een overeenkomt. Dit is rechtsgeldig. Nu komt het nu gaan ze toch ineen keer tot ontruiming over. Mag dit zomaar er is hier toch sprake van overeenstemming.


 


Ik hoor graag van u


 


Mrarnold


 

1095 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vladja
door vladja - May 7, 2009 om 08:51
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Om tot ontruiming over te kunnen gaan wegens huurachterstand moet er een vonnis zijn van de rechtbank.


Is er een vonnis? Is er een rechtszaak tegen u geweest?


Vladja

sp
door speurneus - May 7, 2009 om 10:09
54 Antwoorden / 3 Vragen
0

In aansluiting op het antwoord van Vladja, stuur, terstond, een aangetekende brief naar de deurwaarder-persoonlijk en een aangetekende brief, met dezelfde tekst, naar de  woningeigenaar (directeur-persoonlijk).


Voorzie deze brieven van alle schriftelijke bewijzen/afspraken, die betrekking hebben op de eerdere met de deurwaarder/eigenaar woning, gemaakte overeenkomst(en)/afspraken.


Vraag in de brieven waarom er nu toch besloten is tot ontruimen, zulks in strijd met eerder afspraken! 


Stel in de brieven deze deurwaarder/woningeigenaar aansprakelijk voor alle (buitengerechtelijke) kosten die door deze ontruiming worden veroorzaakt.. 


Verzamel, tussentijds, zoveel mogelijk bewijzen. Is er iemand bij de gesprekken geweest, die als getuige kan optreden?


Eis van de deurwaarder schriftelijk antwoord binnen een redelijke termijn (b.v. twee weken). Gebruik daarbij de briefdatum als startpunt voor die termijn.


Verzendt de aangetekende brief via TNT. Op de site van TNT is de weg/acceptatie van een brief te volgen. Kopieer dit verhaal en bewaar dit als bewijs.


Voor dat je de brief verstuurt, maak van de adressering/verzending (voorkant brief) een kopie. Zet tevens met grote letters op de enveloppes: "SPOED"! Bewaar dit als bewijs.


Bij ontruiming, tegen de wil van de bewoner, is aanwezigheid/bevel van een (hulp)officier van justitie vereist!


Toon, eventueel, deze politie(officier) de gemaakte afspraken.


Doe vanaf nu verder alles schriftelijk af.


Telefonische afspraken zijn moeilijk te bewijzen. Soms zijn aan de andere kant van de lijn meerdere luisteraars aanwezig, die als getuigen kunnen worden ingezet.


succes,


sterkearm

vladja
door vladja - May 7, 2009 om 10:42
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Sterkearm,


Dit helpt niet als er al een uitspraak van de rechter is op grond waarvan ontruiming kan plaatsvinden. De deurwaarder kan dan altijd tot ontruiming overgaan. Zo te zien staat de nieuwe huurschuld los (€ 100,-- betalen en de rest later) van de al aanwezige huurachterstand.


Vladja

sp
door speurneus - May 7, 2009 om 10:52
54 Antwoorden / 3 Vragen
0

Beste vragensteller.


Is er reeds een vonnis door de rechter gewezen?


sterkearm

vladja
door vladja - May 7, 2009 om 11:16
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Sterkearm,


Die vraag had ik al gesteld. Zonder dat antwoord is het ondoenlijk om een passend antwoord te geven.


Vladja

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

Be
BergAn - Apr 25, 2024 om 12:11
Huishouden & energie

Kapotte energiemeter

Toen we in januari jl ( van 8 tm 27 ) op vakantie waren ontdekte ik dat onze energiemeter niet meer werkte. Ik heb toen meteen Energie Direct hiervan op de hoogte gesteld. Immers we hadden de meter op 15 graden gezet. En het was in deze periode koud, dus praktisch geen verbruik tov dat we wel aanwezig waren geweest. Ze vertelden mij dat ik, zodra we weer terug waren de meter moest checken. Helaas ... Lees meer

AHAZEL1955
AHAZEL1955 - Apr 25, 2024 om 14:53
Vakantie & reizen

Gevonden goederen terug zien te krijgen lukt maar niet

Ik ben een weekje op vakantie geweest in Spanje en heb daar een auto gehuurd bij Europcar. Je vliegt op Madrid (Barajas) en dan moet je een flink eind naar T1 lopen waar je Europcar ergens zult vinden.

De gehuurde auto bracht ik op 22 april 2024 terug, maar helaas heb ik mijn koker met zonnebril op sterkte in de auto laten liggen en ik kwam daar pas achter toen het te laat was om terug ... Lees meer