ve
door verwijderd Dec 9, 2003 om 19:59
Geldzaken & recht

Mijn rechten als schuldeiser bij faillisement!!!

Sinds 12 augustus 2000 ben ik samen met nog een paar particuliere geldverstrekkers investeerder van een Jazz club in Arnhem. Nu is mij vandaag mede gedeeld - nadat ik al 5 weken heb moeten afwachten voordat de rechter uitspraak deed - dat de zaak failliet is. Natuurlijk is dit verschrikkelijk voor de uitbater, ondanks het feit dat ik mijn zorgen over de gang van bedrijfsvoering al vaker had geuit de afgelopen maanden. Moet ik nu zo snel mogelijk beslag laten leggen op onroerende goederen als die er eventueel zijn. Of moet ik gewoon gaan afwachten op wat de curator eventueel gaat beslissen? Bij verkoop van de zaak krijg ik mijn geld mogelijk wel in z'n geheel terug, maar kan nog maanden duren. Iemand suggesties? MVG

830 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

he
door heinjan - Apr 16, 2004 om 12:17
10 Antwoorden / 1 Vragen
0

Beslagen op onderdelen van een failliete boedel heeft geen zin, dat had daarvoor moeten gebeuren. U moet uw vordering indienen bij de curator. Bedenk dat fiscus, sociale premies en banken via verpandingen voor gaan, en er meestal weinig overblijft. Goed overleg met de curator is altijd goed.

po
door poelmanh - Apr 16, 2004 om 12:17
13 Antwoorden / 1 Vragen
0

U kunt geen beslag laten leggen dat heeft de curator immers al gedaan wat u wel kunt doen is een vordering indienen bij de curator.
Ik weet niet wat u heeft geinversteerd. Bedenk wel dat personeel,bedrijfsvereniging,belasting banken voorgaan en dan de andere schuldeisers pas.Ook kan de curator onderhands gaan verkopen.Uit ervaring weet ik dat er meestal weinig of niets overblijf.

sir.kiekeboe
door sir.kiekeboe - Apr 16, 2004 om 12:17
91 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Blessy.
Wat jij in dit geval moet doen is contact op nemen met het belasting kantoor bij jou in de buurt. Ik meen me namenlijk te herineren dat er afgelopen jaar iets van op TV is geweest bij die belasting quis over geld lenen aan een startende ondernemer (familie) en dat je daar voor een belasting voordeel kunt krijgen. Hoe het nu precies zit weet ik niet meer maar dat kan de belasting inspecteur je zekers goed uit leggen. Veel suc6 in ieder geval.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer

Ed
Edith vL - Sep 17, 2024 om 10:26
Vrije tijd & tuin

Electrische fiets gewonnen; 11 maanden later nog niet in huis

Mijn man heeft medio oktober 2023 met een winactie van Esso een elektrische fiets van Bayck gewonnen. We zouden binnen 2 weken gebeld worden voor het maken van een afspraak om de fiets te leveren. Dit gebeurde niet. 
Nadien is meer dan eens contact geweest met Bayck en Esso. Er zijn zelfs 2 data geweest waarop ze de fiets zouden bezorgen, maar die afspraken zijn op het laatste moment afgezeg ... Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer