diandra
door diandra Aug 10, 2015 om 18:45
Geldzaken & recht

Nog steeds BKR registratie

Hallo, mijn vriendin (geen internet/pc) was in mei 2010 klaar met het wsnp en is begonnen met een schone lei. Ze weet dat ze een BKR registratie had staan met een wachttijd van 5 jr. Nu RUIM 5 jr later staat ze nog steeds bij het BKR geregistreerd. Ze heeft het hele wsnp traject netjes doorlopen en onze vraag is dan ook, komt zij hier ooit nog vanaf ? Alvast bedankt voor je antwoord.

2137 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Aug 10, 2015 om 18:51
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Kijk eens bij de éénnalaatste vraag.


https://www.bkr.nl/Veelgestelde-Vragen/OverigeVragen/

tijger1
door tijger1 - Aug 10, 2015 om 18:52
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Iedereen die weleens een lening of zo heeft gehad, staat geregistreerd. Het gaat dus om de aantekening erbij.

edrick3
door edrick3 - Aug 10, 2015 om 20:26
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

Hallo diandra,

Hoe lang blijf ik geregistreerd bij BKR?

Antwoord: Je blijft geregistreerd bij BKR zolang een krediet loopt. Na beëindiging worden de gegevens nog 5 jaar bewaard.

Zodra je een lening hebt afgesloten, worden de gegevens van de overeenkomst aangemeld bij BKR. Vanaf dat moment ben je daar dus bekend.

Is het krediet beëindigd? Dan gaat de bewaartermijn in; je gegevens blijven dan nog 5 jaar zichtbaar. Daarna verdwijnen ze automatisch uit het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI).

Vraag
Ik ben het niet eens met mijn negatieve BKR-registratie. Wat kan ik doen?

Antwoord: Ga naar je bank of kredietverstrekker, vraag via hen je gegevens bij BKR op en check deze. Vraag eventueel om een correctie van je gegevens.

Bij iedere bank in Nederland ligt de folder 'Wat doet BKR voor mij?' Aan deze folder is een formulier bevestigd waarmee je je BKR gegevens kunt opvragen.

Je kunt je BKR-gegevens opvragen bij iedere bank in Nederland, ook als je hier geen klant bent. Wanneer je de gegevens opvraagt moet je je identificeren.

Wat kan ik het beste doen?

Ben je van mening dat de gegevens onjuist zijn, dan kun je een verzoek tot correctie indienen bij de bank of kredietverstrekker die jouw gegevens heeft aangemeld bij BKR. Je gegevens worden dan gewijzigd als ze inderdaad onjuist zijn.
Kom je niet tot een oplossing dan kun je een beroep doen op de Geschillencommissie BKR; dat kost € 22,50. Als de commissie jou in het gelijk stelt, krijg je dat bedrag terug. Aan het indienen van zo'n klacht zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Op de site van BKR vind je daar meer over.
(Bron)

Video: Hoe kom ik af van mijn BKR registratie?
(Klik hierboven op bron en start het videootje)

De link van tijger1: klik hier:

Wat gebeurt er als ik een WSNP-traject heb doorlopen?

Wanneer u de schuldsaneringsregeling natuurlijke personen met succes heeft doorlopen en de rechter aan u de schone lei heeft verleend, moet de kredietverstrekker hiervan melding doen in het CKI. De kredietverstrekker meldt een werkelijke einddatum bij de kredietovereenkomst. Andere kredietverstrekkers weten daarmee dat u aan uw verplichtingen uit de schuldsaneringsregeling natuurlijke personen heeft voldaan. Houdt u er rekening mee dat gegevens met betrekking tot beëindigde verplichtingen tot vijf jaar na de werkelijke einddatum in het systeem gehandhaafd blijven en hierna automatisch worden geschoond. Om na te gaan of de (correcte) werkelijke einddatum is gemeld door de betreffende kredietverstrekkers, adviseren wij u om inzage te doen in uw gegevens. Meer informatie vindt u tevens op www.wsnp.nl.

Met vr.gr.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

aj
ajay - May 29, 2024 om 09:27
Huishouden & energie
Lekkage bij de buren via onze schoorsteen?

Lekkage bij de buren via onze schoorsteen?

Onze buren hebben lekkage in de nok van hun huis. Volgens hen komt dit water via onze schoorsteen.
Nu heb ik een appje gekregen waarin de buren mij vragen om hier wat aan te laten doen omdat het onze schoorsteen is.
Maar wie is nu verantwoordelijk. Zou de lekkage via mijn schoorsteen kunnen komen? Slecht voegwerk.
Of moeten de buren dit oplossen? Loodslabben van hun dak? Lees meer