ja
door jandoe Aug 10, 2016 om 20:33
Geldzaken & recht

Pakket

Ik heb iets besteld bij een webshop. Drie paar ondergoed. Voor ontvangst van de zending moest ik tekenen. Na openen van het pakket blijkt dat er maar twee paar ondergoed in zit. Dit heb ik gemeld bij de webshop, maar die zeggen dat het gewicht van het pakket toen het bij hun wegging overeenkomst met de bestelde drie paar ondergoed. Ze hebben een intern onderzoek gedaan en geven aan dat het pakket compleet was en dat ik verantwoordelijk ben omdat ik getekend heb voor ontvangst. Nu heb ik aangegeven de koop te willen ontbinden, maar hier krijg ik geen reactie op. Enkele reactie die ik krijg is dat ze een incassoprocedure willen starten. Sta ik in mijn recht als ik niet betaal omdat ik niet alles heb ontvangen, ook al heb ik getekend voor ontvangst?

1455 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

diumenge
door diumenge - Aug 10, 2016 om 20:43
11969 Antwoorden / 15 Vragen
0

Hoeveel weegt ondergoed nou? Ja, een paar minder zal iets minder wegen maar het lijkt mij geen sluitend bewijs. Ook ligt het niet in de lijn der verwachting dat één paar gestolen wordt. Lastig verhaal zo. Helemaal niet betalen is uiteraard geen optie, betalen voor twee stuks ondergoed misschien wel.

ja
door jandoe - Aug 10, 2016 om 20:56
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

Tja Diumenge, dank je voor jouw snelle reactie. Het gaat om drie paar met elk vijf boxershorts. Dat is dus wel te wegen. Maar het pakketje was niet beschadigd toen ik het in ontvangst nam. Anders had ik niet zomaar getekend zonder het open te maken.

tijger1
door tijger1 - Aug 10, 2016 om 20:59
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Dan kunt u het toch zelf nawegen? Volgens mij staat op het pakket het gewicht.

ja
door jandoe - Aug 10, 2016 om 21:05
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

De doos en pakbon heb ik helaas niet meer Tijger1. De webshop zegt dat de verantwoordelijkheid voor het pakket overging op mij toen ik tekende en zij dus terecht betaling van het hele bedrag eisen.

zoekster1
door zoekster1 - Aug 10, 2016 om 21:08
1583 Antwoorden / 3 Vragen
0

In ieder geval staat op de track en trace het gewicht, dus het is na te wegen als u de verpakking nog heeft. Dat u heeft getekend voor ontvangst zegt helemaal niets. Dat zegt niets over de inhoud. Wilt u de rest wel houden? Betaal daar dan wel voor. Is het een bekende webshop? Ik ken bijna geen webshops waar je moet tekenen voor ontvangst tenzij het om iets duurs bijv. een laptop oid gaat.

O u heeft inmiddels gemeld dat u de verpakking niet meer heeft. Wel vreemd dat u die zo snel heeft weggedaan, dat zou ik nooit doen als de bestelling niet klopte.

Topantwoord

zoekster1
door zoekster1 - Aug 10, 2016 om 21:17
1583 Antwoorden / 3 Vragen
10

Overigens gaat het risico van het product over op de consument na aflevering, maar daarmee wordt bedoeld, het kapot gaan van het product. Niet dat u verantwoordelijk bent voor de hoeveelheid die in het pakket zit.  In feite is hier gewoon te weinig geleverd en zitten jullie nu in een welles nietes verhaal. Dan komt het erop aan wiens verhaal het meest aannemelijk is.

Is deze webshop bij een keurmerk aangesloten?

ja
door jandoe - Aug 10, 2016 om 21:28
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

Dank jullie, ik zal toch proberen om wederom in overleg met de webshop eruit te komen en aanbieden het geleverde gedeelte te betalen. Touwtrekken heb ik geen zin in en ik hoop zij ook niet.

gerbera
door gerbera - Aug 10, 2016 om 22:27
7382 Antwoorden / 14 Vragen
0

U tekent alleen voor ontvangst van het pakket, waarmee aangegeven wordt dat u het pakket heeft ontvangen. U tekent dus niet voor de inhoud van het pakket zoals de verzender beweerd. Snap alleen niet dat u de verpakking en pakbon weg doet als u constateert dat de zending niet klopt.

uwjurist
door uwjurist - Aug 11, 2016 om 08:58
1043 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste vraagsteller,
U moet niet aanbieden, dus wachten met, het geleverde te betalen, u kunt dat deel veel beter direct betalen. Dan neemt u ze de wind uit de zeilen en toont u betalingsbereidheid.
Verder sluit ik me aan bij wat al is aangegeven. Nawegen en nooit meer zo snel een verpakking weggooien.

Met vriendelijke groet,
mr. Monique Doomernik

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer