bett##weter
door bett##weter Mar 30, 2012 om 09:45
Geldzaken & recht

Paraplu aan Vluchtelingen Geven als de Zon schijnt! En terugnemen als het gaat regenen!

Als mensen hier al jaren lang wonen volledig aan integratie doen de kinderen gewoon nederlands spreken de ouders hun best doen een plek te krijgen in de gemeentelijke maatschappij en zo verder willen., kan je ze niet meer naar een wit geschilderde zee container verbannen in ter apel , dat is niet juist en zeker niet in dit land.

Wat denkt U ervan?

(i]
Casus;
De Iraakse familie Obaidy kan rekenen op de steun en aandacht van de voltallige gemeenteraad.

Dat bleek gisteravond tijdens de drukbezochte gemeenteraadsvergadering. Deze stond voor een groot deel in het teken van de familie die ruim vier jaar aan de in *** woonde.

Amer, Zahra en hun drie kinderen Ibrahim, Mohammed en Hisham zitten inmiddels tien dagen in het asielzoekerscentrum in Ter Apel waar zij hun hoger beroep afwachten.

De GroenLinksfractie diende een motie in waarin zij het college opriep de vinger aan de pols te houden, zich betrokken te tonen en de familie Al Obaidy niet uit het oog te verliezen. Alle partijen, inclusief de VVD-fractie stemden voor de motie.

GroenLinks zwakte de motie deels af om alle partijen achter zich te krijgen. Het gedeelte waarin stond dat het gezin na het verstrijken van de wettelijke termijn van drie maanden terug naar Heemstede gehaald moet worden, werd vervangen door de passage dat de gemeente ’in dient te springen’ zodra het gezin langer dan drie maanden in Ter Apel verblijft of als de landelijke overheid haar beleid niet correct uitvoert.

VVD-wethouder zei geraakt te zijn door de berichtgeving over de Obaidy’s. ,,Het is een situatie die wij in *** niet vaak tegenkomen. Gelukkig niet. Het veroorzaakt stevige emotie, ook bij mij.’’ **overtuigde met succes alle raadsleden ervan dat hij tot dusver alles gedaan heeft wat hij kon. ,,Het hoger beroep kan uiteindelijk alleen maar door de rechter worden beoordeeld. Wij kunnen dat niet en wij mogen dat niet.’’

GroenLinks is blij met de uitleg van de wethouder. ,,De motie dient nu ter ondersteuning van het werk dat is gedaan en gedaan wordt. En als signaal naar de inwoners van **’’, aldus fractielid***

Buurtbewoners, in groten getale aanwezig, waren zichtbaar opgelucht met het resultaat. Vriendin van de familie *** is tevreden: ,,Geweldig. Het ging ons er vooral om dat ** en de kinderen niet zouden worden vergeten. Nu blijft **** ze volgen.’’






Gerelateerde artikelen in het Haarlems dagblad (zoekbalk)()
28-03-12Politiek*** worstelt met Al Obaidy's
26-03-12**** kan Obaidy’s helpen, maar wethouder wil niet.
..



























Na Amsterdam, Rotterdam en Utrecht heeft ook Den Haag zich achter de oproep voor een kinderpardon geschaard. De gemeenteraad stemde vanavond in met een oproep van de PvdA en GroenLinks fracties en van de ChristenUnie en de PvdA hiertoe.

Den Haag gaat er, net als de drie andere grote steden, bij het kabinet-Rutte op aandringen dat minderjarige vreemdelingen die al jaren in Nederland wonen en hier zijn geworteld in Nederland mogen blijven. Al meer dan 145 Nederlandse gemeenten hebben zich inmiddels achter de stelling gezet, meer dan 25.000 nederlanders hebben de petitie getekend die in de tweede kamer nu moet worden behandeld..!

306 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ultraglide1998
door ultraglide1998 - Mar 30, 2012 om 13:51
149 Antwoorden / 12 Vragen
0

Een gemeenteraad of B&W dienen zich verre te houden van de landelijke politiek.

Redacteur
door Redacteur - Mar 30, 2012 om 15:50
1075 Antwoorden / 62 Vragen
0

Dit is geen consumentenkwestie. De discussie wordt daarom gesloten.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

Ma
Marleen Robben - Sep 30, 2024 om 20:49
Winkels & webshops
Ski jas is ingescheurd,

Ski jas is ingescheurd,

Mijn kleindochter heeft een ski jas van het merk Burton, het stof is ingescheurd,( niet bij een naad, )
ze is terug geweest in de winkel, die hebben contact gehad met de leverancier,
maar die wil niets vergoeden, 
de winkel heeft nu mede gedeeld, dat zij het mag laten maken en zij dat dan terug aan haar betalen.
maar daar is niets aan te repareren, de stof is ingescheurd.  w ... Lees meer