wi
door witsadvies Feb 17, 2009 om 14:54
Geldzaken & recht

Rechten als huurder niet vertrekt

Per 1 juli a.s. heb ik mijn huis verkocht. Op dit moment wordt mijn huis verhuurd. De huurder heeft schriftelijk de huur opgezegd per uiterlijk 1 juli a.s. (hij is op zoek naar een andere huur- of koopwoning). Stel dat de huurder per 1 juli niet is vertrokken, wat kan ik dan doen? In mijn koopovereenkomst met de nieuwe eigenaar staat een forse boete indien ik niet per 1 juli mijn woning kan leveren. Ik heb dit mijn huurder vertelt en hem in het voruitzicht gesteld dat ik deze boete aan hem zou doorbelasten indien hij niet aan zijn verplichten voldoet. Daarop reageerde hij dat dat niet zijn zaken zijn, maar afspraken tussen mij en de nieuwe eigenaar. 

7093 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

kiran
door kiran - Feb 17, 2009 om 15:01
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

@witsadvies


http://www.postbus51.nl/


Kijk bij: wonen en leefomgeving / van daaruit kunt u verder linken.

marcel75
door marcel75 - Feb 17, 2009 om 15:35
5124 Antwoorden / 4 Vragen
0

Als de huurder niet vertrekt en zijn huur blijft betalen, zult u erg veel moeite moeten doen hem er uit te krijgen. Aangezien koop ook geen huur breekt, heeft de huurder gelijk met zijn opmerking dat de eventuele boete die u krijgt van de koper, uw zaak is en niet de zijne.

johanpc
door johanpc - Feb 17, 2009 om 15:53
1379 Antwoorden / 2 Vragen
0

De huur beschermingswet is hier waarschijnlijk van toepassing dus als de huureder niet vertrekt heb je een probleem en zal je naar de echter moeten.


 

pe
door pedro01 - Feb 17, 2009 om 16:05
12 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik denk dat je geen probleem hebt aangezien je huurder zelf opgezegd hebt moet hij er uiterlijk 1 juli uit zijn.


bewijs van zijn opzegging goed bewaren (heb je zijn opzegging schriftelijk bevestigd?) dan sta je sterk bij een eventuele rechtszaak


of je de kosten door kunt berekenen zou ik niet weten maar je kan bij een rechtswinkel hierover navraag doen


 


 

poltol
door poltol - Feb 17, 2009 om 19:37
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,


De huurder heeft zelf opgezegd. Dat betekend dus dat u de woning op 30 juni/1 juli leeg kan inspecteren. M.i. niets aan de hand. Opgezegd is opgezegd. Wel goed de administratie bewaren. En alles schriftelijk afwerken. U moet de opzegging ook bevestigen naar de huurder en aangeven dat u op 30 juni/ 1juli een inspectie uitvoert op gebreken en dergelijke. Eventueel met de nieuwe koper erbij, zodat u dat in één keer af kan handelen.


Succes, poltol

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

q.
q.zonneveld - Jul 1, 2024 om 12:48
Elektronica & tv

Hoe zit het met terugleverkosten voor zonnenpanelen als de teruglevering regelmatig wordt geblokkeerd door overbelasting van het net?

Mijn omvormer valt regelmatig uit door overbelasting op het net. Dat scheelt wel 30% t.o.v. de situatie bij mijn vriendin die elders woonachtig is.(zonnenpanelen en installatie zijn identiek). De terugleverkosten zijn bij mij echter veel hoger dan bij haar , terwijl de opbrengst bij haar ruim 20% hoger is dan bij mij, omdat haar dak zuid-west is en bij mij zuid-oost.
, Lees meer

Lo
Lodep - Jul 1, 2024 om 14:07
Huishouden & energie

Airco unit defect binnen garantie periode, onderdelen levering duurt lang

Bijna twee jaar geleden heb ik een airco set gekocht. Recentelijk is gebleken dat de buiten unit defect is. Deze heb ik terug gebracht naar waar ik heb gekocht heb, waar na twee weken de bevestiging kwam dat deze inderdaad twee defecte printplaten en een defecte compressor pomp had.
Toen kwam het slechte nieuws; de onderdelen bleken (erg) lange levertijd te hebben, weken tot waarschijnlijk m ... Lees meer

He

Heeft iemand ervaring met een aanvraag gehandicaptenparkeerkaart bij Argonaut?

Heb op 27 mei j.l. een aanvraag ingediendt voor een gehandicaptenparkeerkaart. Tot op op heden geen enkele reactie van Argonaut. Er over gebeld, maar je wordt er niets wijzer van.

Met vriendelijke groet

Herman van der Poort Lees meer