gerard55
door gerard55 Mar 4, 2011 om 11:44
Geldzaken & recht

Reiskosten ziekenbezoek

Mijn vrouw bezoekt sinds een jaar drie keer per week haar moeder van 95 jaar. Eerst in het ziekenhuis, nadat zij haar heup had gebroken, daarna in een verpleeghuis en nu in een verzorgingstehuis, omdat zij niet meer alleen kan wonen.
Mijn vrouw gaat aanvankelijk om haar moeder te bezoeken, maar zij helpt haar ook met eten en drinken. Verzorgers zijn geen verplegers en omdat het niet goed met mijn schoonmoeder gaat heeft zij eigenlijk meer zorg nodig dan het personeel kan geven. Dat een handje extra van mijn vrouw is dus welkom. Ook heerst de bureaucratie in verzorgingshuizen, want als een oudere door wat voor reden ook even niet op de lijst staat voor warm eten, dan krijgt zo iemand dus geen eten. Mijn vrouw heeft dus ook een controlerende taak met haar bezoeken. De woonplaatsen liggen ongeveer 15 km uit elkaar. Dat kost mijn vrouw 2 à 3 strippenkaarten van €7,60 per week, is ongeveer €20,- Dat loopt dus lekker op. Ik dacht deze reiskosten te kunnen opgeven bij het invullen van de belastingopgave van 2010, maar dat blijkt alleen te kunnen als het om gezinsleden onderling gaat. Heb ik dat nu goed gelezen of begrijp ik dat nu verkeerd?
Wie kan mij hierover iets zinnigs melden? Alvast bedankt.

4280 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

birdies
door birdies - Mar 4, 2011 om 11:57
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

.......Heb ik dat nu goed gelezen of begrijp ik dat nu verkeerd?.......

Dat heb je goed gelezen:

U mag reiskosten voor ziekenbezoek onder de volgende voorwaarden aftrekken:
U en de zieke hadden bij het begin van de ziekte samen een huishouding.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer

Ed
Edith vL - Sep 17, 2024 om 10:26
Vrije tijd & tuin

Electrische fiets gewonnen; 11 maanden later nog niet in huis

Mijn man heeft medio oktober 2023 met een winactie van Esso een elektrische fiets van Bayck gewonnen. We zouden binnen 2 weken gebeld worden voor het maken van een afspraak om de fiets te leveren. Dit gebeurde niet. 
Nadien is meer dan eens contact geweest met Bayck en Esso. Er zijn zelfs 2 data geweest waarop ze de fiets zouden bezorgen, maar die afspraken zijn op het laatste moment afgezeg ... Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer