po
door poker Oct 27, 2009 om 19:37
Geldzaken & recht

Schade vergoeding

Mijn vrouw parkeerde haar auto op supermarkt terrein. Reklamebord van supermarkt is door windvlaag op haar auto gekomen, schade aan auto.Verzekering van supermarkt zegt dat we contakt met eigen verzekering moeten opnemen, zij kunnen niets voor ons betekenen. Wij zijn het hier niet mee eens. Hoe nu verder?

1916 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

holpen
door holpen - Oct 27, 2009 om 19:45
1416 Antwoorden / 0 Vragen
0

"Zij kunnen niets voor ons betekenen" - tsja, zo kun je je wel heel gemakkelijk van je verantwoordelijk ontdoen als supermarkt.

Je kunt de supermarkt aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Maar gezien de reactie van de supermarkt lijkt het mij verstandig om nu maar meteen juridische hulp te vragen bij bijvoorbeeld je rechtsbijstandsverzekering of het Juridisch Loket (www.hetjl.nl).




marcel75
door marcel75 - Oct 27, 2009 om 19:46
5124 Antwoorden / 4 Vragen
0

De verzekeraars hebben een tijdje terug afgesproken dat je voor dit soort schades inderdaad je eigen verzekering moet aanspreken. Zij zullen dan wel met de verzekering van de supermarkt alles regelen. Dat scheelt namelijk tijd.


vladja
door vladja - Oct 27, 2009 om 19:48
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Ja, ze staan natuurlijk niet gelijk met de portemonnee op de stoep, die verzekeringsmaatschappijen.


U heeft in feite niets met de verzekeringsmaatschappij van de supermarkt te maken. De supermarkt is aansprakelijk als ze borden buiten zetten, die wegwaaien. Het is hun goed recht om dat door te schuiven naar de verzekering, maar ze blijven zelf aansprakelijk.


Is er al een schatting van het schadebedrag? Hoe is de auto van uw vrouw verzekerd? All risk, WA of anders? Dat is van belang. Heeft u een rechtsbijstandverzekering met verkeersdekking?


Vladja


Vladja

vladja
door vladja - Oct 27, 2009 om 19:50
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Marcel,


Dan moet je er wel zelf voor verzekerd zijn, anders doen de verzekeringsmaatschappijen helemaal niets. Ze gaan niet voor niets aan de slag.


Vladja

tonnieboy
door tonnieboy - Oct 27, 2009 om 23:35
1094 Antwoorden / 2 Vragen
0

Was het een reclamebord dat los op een voet stond opgesteld of was het bord aan de gevel of in de bodem verankerd ? Op de site van KNMI kunt u checken of op die bewuste datum de windsnelheid of maximale vlaag de kritische grens van 14 m/sec heeft overschreden. Als dat inderdaad het geval is geweest dan is er voor de supermarkt sprake van overmacht en zijn ze niet aansprakelijk jegens u. Dat zou anders kunnen liggen voor een vrijstaand reclamebord, waarvoor men eerder maatregelen had moeten treffen om dit bord binnen te halen gezien de wind / storm. Aan de hand van het schadebeeld aan het reclamebord kan nagegaan worden of dat op een deugdelijke wijze was verankerd of dat sprake is van een gebrek aan de opstal.


mi
door miraltje - Oct 28, 2009 om 00:14
462 Antwoorden / 0 Vragen
0

het is altijd verstandig om u eigen verzekering in te schakelen.


deze behartigen u belangen en zij weten als geen ander hoe te handelen  als er schade door een andere partij aan de door u verzekerde object is toegebracht.


in geval van een auto moet u dan wel all-risk of wa+ verzekerd zijn anders doet u verzekeraar ook niets omdat een auto wa verzekering alleen, de schade dekt die u veroorzaakt met u voertuig.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Do
Doerak_games - Apr 27, 2024 om 01:33
Elektronica & tv

Alternate weigert terugbetaling of Een niew Moederbord stomme oplichters

nou ik heb eens een pc besteld alternate leek wel de goedkoopste ( is ook zo ) maar ja alles werkt behalve het moederbord denk nou dat komt wel goed veel 5 sterren op de website maar ja ik stuur dus een mailtje van hey ik heb een moederbord ontvangen maar dees is defect geleverd nou alternate test het zegt vervolgens dit is gebruikers schade dus  je garantie vervalt oke dus garantie heb je geen r ... Lees meer

AHAZEL1955
AHAZEL1955 - Apr 25, 2024 om 14:53
Vakantie & reizen

Gevonden goederen terug zien te krijgen lukt maar niet

Ik ben een weekje op vakantie geweest in Spanje en heb daar een auto gehuurd bij Europcar. Je vliegt op Madrid (Barajas) en dan moet je een flink eind naar T1 lopen waar je Europcar ergens zult vinden.

De gehuurde auto bracht ik op 22 april 2024 terug, maar helaas heb ik mijn koker met zonnebril op sterkte in de auto laten liggen en ik kwam daar pas achter toen het te laat was om terug ... Lees meer

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer