ho
door hoveling Apr 21, 2010 om 13:43
Geldzaken & recht

Stagevergoeding Horeca

Hallo,

Weet iemand hoe het zit met een stagevergoeding en reiskosten in de horeca? Mijn dochter van 18 gaat binnenkort 10 maanden stage lopen bij Accorhotels. Weet iemand hoe dat in het CAO is geregeld? Stagevergoeding is niet verplicht en is afhankelijk waar je werkzaam bent. Weet iemand hier iets meer over? Alvast bedankt!

7975 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

soepkiep
door soepkiep - Apr 21, 2010 om 14:28
529 Antwoorden / 75 Vragen
0

ik weet niet of het nu veranderd is maar heb ik het over mijn eigen kinderen
1 kreeg geen stagevergoeding maar kreeg op het laats een cadeaubon
en de andere kreeg er een kleine ver goedding voor
maar ze kregen geen reiskosten vergoeding
meer weet ik er ook niets over hoe het nu is

poltol
door poltol - Apr 21, 2010 om 14:36
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,

Uw dochter kan dat navragen bij haar school/opleiding.

Meestal is er geen regulaire vergoeding. Hangt ook een beetje af van de manager van de locatie waar ze komt te werken. Stage = leren daar horen dus regels bij, ook die moet de school/opleiding haar aanreiken.

En let op dat ze niet voor alles en nog wat ingezet gaat worden, de stage moet nuttig ziijn voor het vervolg van haar opleiding.

Vr.gr. poltol

druifje01
door druifje01 - Apr 21, 2010 om 14:36
1712 Antwoorden / 140 Vragen
0

Op de site "cao-stagevergoeding" kan men meer hierover te weten komen.

vladja
door vladja - Apr 21, 2010 om 15:02
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Volgens de wet is een stagegever niet verplicht een stagevergoeding te geven. Maar het is wel gebruikelijk. En als het in de CAO van het bedrijf is geregeld, moet de stagegever zich daar aan houden.

In de CAO voor de Horeca wordt met geen woord gerept over stagevergoeding of reiskostenvergoeding.

Jouw dochter zal dit zelf moeten regelen met de leiding van het Accorhotel.

Vladja



kr
door krieties - Apr 21, 2010 om 16:56
442 Antwoorden / 0 Vragen
0

Even een tip:
Een stagevergoeding wordt door de studenten vaak niet aangemerkt als loon. Maar het is wel degelijk loon. Let ook op een eventuele teruggaaf loonheffing.
Zeer veel studenten vragen de loonheffing niet terug.

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Apr 21, 2010 om 19:41
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag Hoveling,

Stage is leren in de praktijk. Daar hoort stagebegeleiding bij, ook op de werkplek.

Wanneer er geen stagebegeleiding op de werkplek is dan is het werk en dan moet het als zodanig betaald worden. Tenminste minimum(jeugd)loon, want dan is een stagevergoeding niet meer aan de orde. In de horeca is dit schering en inslag.

Dit soort uitbuiting is recentelijk met behulp van de vakbond aangevochten en de slavendrijver is veroordeeld tot een (forse) loonnabetaling.

Hardware ERror MAN.

ho
door hoveling - Apr 21, 2010 om 20:09
19 Antwoorden / 9 Vragen
0

Ook heb ik gelezen op de site job-site.nl/stagewijzer dat de school geen stagevergoeding mag vragen aan hun leerlingen, maar ze moet wel 600 euro stagevergoeding aan school gaan afdragen. Ook hoeft het stagebedrijf geen bedrag meer te betalen aan school omdat daar in 2005 afspraken over zijn gemaakt. Heeft iemand een idee waar ik deze afspraken kan terugvinden? We hebben op school nog een voorlichtingsavond over de stages en wil dit gelijk meenemen in het gesprek op school, dus... wie kan mij verder helpen???

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer

Ed
Edith vL - Sep 17, 2024 om 10:26
Vrije tijd & tuin

Electrische fiets gewonnen; 11 maanden later nog niet in huis

Mijn man heeft medio oktober 2023 met een winactie van Esso een elektrische fiets van Bayck gewonnen. We zouden binnen 2 weken gebeld worden voor het maken van een afspraak om de fiets te leveren. Dit gebeurde niet. 
Nadien is meer dan eens contact geweest met Bayck en Esso. Er zijn zelfs 2 data geweest waarop ze de fiets zouden bezorgen, maar die afspraken zijn op het laatste moment afgezeg ... Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer