ca
door casuarisvogel Apr 4, 2012 om 20:56
Geldzaken & recht

Waar moet ik op letten bij overstappen naar ander energiebedrijf?

Bijna alle energiebedrijven bieden kortingen en overstap premies. Overstappen zou veel kunnen besparen. Maar ik lees ook veel klachten over hardnekkige administratieve fouten bij het overstappen.

Heeft iemand goede of slechte ervaringen, tips en goede adviezen, waar ik op moet letten bij een overstap naar een andere leverancier?

2079 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

jk
door jkl - Nov 17, 2012 om 12:35
7 Antwoorden / 1 Vragen
0

Beste Casuarisvogel,

Ik doe meestal mee met de jaarlijkse 'offerte' van Vereniging Eigen Huis (VEH). Je vult dan jouw gegevens in en krijgt enige tijd later een mail waarin beschreven staat welke maatschappij het beste uit de test met een concrete vergelijking voor jouw individuele situatie.
Dit is vrijblijvend: als je mee doet met de offerte ben je niet verplicht om over te stappen.
Ik dacht dat consumentenbond, of soortgelijke organisatie ook zoiets doet.

Daarbij de volgende tip: ik zou elk jaar weer opnieuw beoordelen want ze kunnen natuurlijk jaarlijks hun prijzen aanpassen en wat vorige de beste (goedkoopste) was kan komend jaar een ander zijn.
Je moet er energie in steken, maar soms levert het vele euro' s op.

Groeten,
José

jo
door jorisw - Nov 17, 2012 om 14:26
4340 Antwoorden / 1 Vragen
0

Wat je je in ieder geval moet realiseren is dat veruit het grootste deel van de energiekosten worden bepaald door energiebelasting en transportkosten en dat het deel waar energiebedrijven op kunnen concurreren heel erg klein is.

Typisch weer een voorbeeld waar de overheid marktwerking in de kiem smoort.....

valerius-2
door valerius-2 - Nov 17, 2012 om 16:14
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

In elk geval geen energie direct. Ik ben daar 2 jaar geweest en niets anders vreselijk op je hoede zijn wat ze met de prijzen steeds doen.Ik ben weer waar ik altijd ben geweest, geen problemen meer. Nuon waar ik dus nu weer ben kan dus een paar euro per maand duurder zijnj . Maar om dat ik geen gas aansluitin heb maakt het natuurlijk wat minder uit met de totale jaarkosten.

ca
door casuarisvogel - Nov 17, 2012 om 16:18
50 Antwoorden / 4 Vragen
0

Bedankt voor de nuttige reacties.

Inmiddels heb ik een hele hoop van die collectieve aanbiedingen doorgeworsteld en vergelijkingssites bekeken. Uiteindelijk bleek de beste deal om over te stappen via de vergelijkingssite energieleveranciers.nl
Ik kreeg (midden dit jaar) 270 euro verstap premie van Essent en was met mijn huidig gebruik 100 euro goedkoper uit dan bij Nuon.

De overstap verliep redelijk goed:
Vooraf had ik Nuon nog gevraagd of ik dezelfde voordelen kon krijgen als een nieuwe klant, maar dat kon niet. Dom vond ik, dat ze pas na overstap een voordeliger tarief boden als ik de overstap ongedaan wilde maken. Nuon handelde de overstap zeer netjes af.

Essent maakte er administratief een rommeltje van. Er werd diverse keren netjes schriftelijk bevestigd, maar met verschillende gegevens, alsof het meerdere abonnementen betrof. Dat werd recht gezet, maar daarvoor moest ik veel en langdurig bellen. Ook werd de betaaldatum naar voren geschoven, wat voor mij lastig is. De in rekening gebrachte energieprijs is hoger dan de offerte: 1 cent per kuub gas te hoog.

Mijn contract loopt niet van januari tot januari, dus deze zomer loopt het 1 jarig contract weer af. Dan ga ik opnieuw vergelijken.

jk
door jkl - Nov 17, 2012 om 18:29
7 Antwoorden / 1 Vragen
0

Toevallig kreeg ik net de mail van VEH met een artikel over overstappen.
Hierbij de link:

http://www.eigenhuis.nl/actueel/nieuws/2012/364672-nma-overstappen-eng-maar-lonend/?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_content=20121117&utm_campaign=NB_ENERGIE&utm_term=%5Blink%5D%20Waarom%20stapt%20u%20niet%20over?%20%5BL1%5D

dearagain
door dearagain - Nov 17, 2012 om 18:34
2462 Antwoorden / 7 Vragen
0

*mijn uitgangspunt blijft: hoe groter de korting, hoe meer je in een sprookjeswereld te gast bent

*kortingen van jaarlijks enkele tientjes zijn natuurlijk wel mogelijk (inclusief vaak een gratis administratieve puinhoop)

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer