joostw
door joostw Dec 18, 2004 om 22:37
Geldzaken & recht

Wat nu?

Wat kan ik doen als een garagist een of meerdere reparatie's op de rekening heeft gezet zonder deze ook te hebben gedaan.


Is dit strafbaar voordat ik heb betaald of pas nadien, of nog erger, kan hij er mee wegkomen onder het motto (Oeps, sorry).


Als dit strafbaar is moet de ANWB dan niet terstond aangifte doen van meerdere strafbare feiten, zie de laatste Autokampioen.

229 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Dec 19, 2004 om 07:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

U zult dan aan moeten kunnen tonen met bewijs dat de garage reparaties niet heeft uitgevoerd maar wel in rekening heeft gebracht. Het is hun woord tegen uw woord. Lijkt me lastig omdat u het had moeten doen op de werkwijze die de ANWB heeft gehanteerd.


Vr. gr.


Aldert

ve
door verwijderd - Dec 19, 2004 om 09:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo joost. Even los van de bewijslast is het inderdaad strafbaar om zaken of diensten in rekening te die niet zijn geleverd. Het is natuurlijk wel handig dat u dat ontdekt voordat u betaald heeft. En als het een kwestie is van Oeps sorry dan is er duidelijk iets mis maar heeft de garagist in elk geval nog de gelegenheid zijn 'vergissing' recht te zetten. Na betaling wordt dat wat moeilijker maar als hij u het verschil terugbetaalt heeft hij in elk geval zijn fout hersteld en is het moeilijk te bewijzen dat er opzet in het spel is. Als hij echter volhoudt dat de reparaties wël zijn verricht heeft u wel een probleem en als bv. de ANWB vaststelt dat de reparaties niet zijn uitgevoerd zou u aangifte kunnen doen.  Ik begrijp alleen niet goed waarom de ANWB aangifte moet doen want als het uw auto is zult u dat zelf moeten doen.  De ANWB kan dat niet namens u doen. Daar moet u echt zelf voor zorgen, de ANWB kan u hoostens juridische bijstand verlenen. Groeten - PML

ve
door verwijderd - Dec 19, 2004 om 12:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag paul,


Dat bedoelt joost ook niet. Hij refereert aan een onderzoek vorige week waarin onder gecontroleerde omstandigheden door de anwb bewezen is dat garage's in meer dan 50% posten opvoeren die helemaal niet gedaan zijn of nog erger, je met versleten remmen of lekkende olieleiding weer laten wegrijden. En de vraag is dan inderdaad relevant, waarom de ANWM deze malafide garage's niet aanklaagt. Ze hebben immers de bewijzen maar doen er verder niets mee, behalve dan pagina's grote artikelen in de krant. Maar die heb je waarschijnlijk door je drukke werkzaamheden vorige week gemist. Vriendelijke groet, Ton.

ve
door verwijderd - May 18, 2005 om 00:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ha die Ton. Is dat zo ? Wat hij begint n.l. met zijn vraag met 'wat kan ik doen als enz ' dus ik kreeg de indruk dat hem iets dergelijks is overgomen en dan blijf ik bij mijn antwoord.


Als het zo is dat hij een algemene vraag stelt heb jij natuurlijk gelijk maar dan denk ik nog dat het zo is, dat iedere individuele benadeelde zelf aangifte moet doen. Dat kan volgens mij niet namens de gedupeerde door de ANWB gedaan worden.


Ik heb wel dat artikel van de ANWB gehoord en gelezen en prees mezelf toen gelukkig dat ik niet met zo'n garage opgescheept ben.


Het is voor de ANWV natuurlijk wel zaak, voor zover daar BOVAG-leden bij betrokken zijn dit bij deze organisatie aan de kaak te stellen. Maar bij de firma B. de Haas zal er wel nooit wat veranderen.


Groeten - Paul

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer