yv
door yvonne 12 Jan 30, 2017 om 19:00
Geldzaken & recht

Zilveren kruis rekeningen van meer dan 5 jaar oud

ik krijg rekeningen van syncasso die in opdracht zijn van zilveren kruis maar ze zijn allemaal ouder dan 5 jaar en ik daar nooit wat van gehoord heb de laatste is zelfs van 10 jaar oud en gaat over toeslag betaalwijze 1 euro  van 2007 tot 2010 mag dat ik zelf heb er nog nooit post van gehad gr yvonne

1697 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Topantwoord

fa
door familyman - Jan 30, 2017 om 19:04
888 Antwoorden / 1 Vragen
10

Bedoelt u met betaalwijze 1 euro dat die kosten zijn geweest voor acceptgiro's over die periode?

yv
door yvonne 12 Jan 30, 2017 om 19:13
Antwoorden / 1 Vragen

het zijn idd de kosten van de acceptgiro ik dacht dat het bij de rekeningen zat

marita5
door marita5 - Jan 30, 2017 om 19:29
11545 Antwoorden / 15 Vragen
0

Hallo Yvonne 12 , 

Opnieuw starten verjaringstermijn ( stuiting ) 

De schuldeiser moet binnen de verjaringstermijn actie ondernemen, anders zal de vordering verjaren en niet meer afdwingbaar zijn. Zodra de schuldeiser actie onderneemt zal de verjaringstermijn opnieuw gaan lopen, stuiting genoemd. De nieuwe termijn is dezelfde als de oorspronkelijke ter­mijn, maar met een maximum van 5 jaar. De verjaring treedt echter niet eerder in dan waarop de oorspronkelijke termijn zonder stuiting zou zijn verstreken.
In de volgende situaties zal de verjaringstermijn opnieuw starten:

Als er al een vonnis is waarin de vordering is vastgesteld (verjaringstermijn 20 jaar) leiden vergelijkbare situaties tot stuiting van de verjaringstermijn.

Indien de schuldeiser aangeeft een aanmaning te hebben gestuurd en de debiteur betwist dit , zal de schuldeiser moeten aantonen dat de aanmaning de debiteur heeft bereikt , dit kan bijvoorbeeld wanneer de aanmaning aangetekend is verstuurd of wanneer de debiteur op de aanmaning schriftelijk heeft gerageerd . 

Wanneer de debiteur de vordering erkent zal de verjaringstermijn stuiten en opnieuw gaan lopen. Erkenning hoeft niet met zoveel woorden te gebeuren. Het kan ook uit de handelingen van de debiteur blijken. Voorbeelden van erkenning zijn:

  • om uitstel verzoeken;
  • een betalingsvoorstel doen;
  • een termijn betalen.
Als u nooit geen aanmaning heeft gehad , is dit verjaard .


 Voor verdere informatie klik op de rode regel , 


http://www.schuldinfo.nl/index.php?id=61

an
door anti-azijnpizzer - Jan 31, 2017 om 19:54
8 Antwoorden / Vragen
0

Zorgverzekeraars mogen tot 5 jaar na dat terugvorderen van zorgverleners (volgens de wet- en regelgeving) het zou me niet verbazen wanneer ze bij particulieren nog wat langer kunnen "melken". De toeslag betaalwijze kan een correctie zijn naar het prijsniveau van tegenwoordig.

zoekster1
door zoekster1 - Jan 31, 2017 om 21:14
1583 Antwoorden / 3 Vragen
0

Nou, van deze flauwekul zou ik me niets aantrekken. Het is verjaard en dan nog zeuren om die paar euro's.  Gewoon weer zo'n incassobureau dat nog wat probeert te verdienen.
Ook bij particulieren is zo'n rekening verjaard.

Ik zou er wel contact over opnemen met Zilveren Kruis, vind het nogal vreemd deze actie van Syncasso.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer