as
door asterix_1 Mar 23, 2004 om 12:00
Huishouden & energie

Kan een winkel weigeren om te ruilen

Wij hebben bij de woonstore in Alexandrium Capelle a/d IJssel een paar leuke kussens gekocht voor op de bank. Nu valt de kleur van sommige kussens tegen en 1 bepaald kussen staat erg mooi. Nu wilden wij die andere kussens omruilen en nu lees ik tot mijn stomme verbazing dat er niet geruild kan worden. Ik heb nog gebeld, maar er mag echt neit geruild worden. Nu dacht ik dat de consument tegenwoordig binnen een bepaalde termijn een koop ongedaan kan maken. Kunnen hun zomaar weigeren om te ruilen?? Ik wil geen geld terug, alleen maar tegen bijbetaling andere kussentjes.

2930 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tuinfreak_1
door tuinfreak_1 - Apr 16, 2004 om 13:05
763 Antwoorden / 1 Vragen
0

In het geval er al dijdelijk aangegeven wordt dat de artikelen niet geruild kunnen worden is er weinig aan te doen. kijk daarom altijd even voordat je iets besluit te kopen, wat de betreffende winkelier als voorwaarden hanteert. of vraag even of je het eventueel kan ruilen en laat dit dan ook even op de bon zetten door de winkelier zodat je later op een mondeling gemaakte afspraak terug kan komen.

user123
door user123 - Apr 16, 2004 om 13:05
1346 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ook als het niet staat aangegeven kun je artikelen niet zomaar ruilen of retourbrengen. Het is een groot misverstand onder veel mensen welke vaak tot onnodige problemen leidt. Het is iets anders als er iets aan het artikel mankeert.

ni
door ninanikita - Apr 16, 2004 om 13:05
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

heb zelf een winkel en wij ruilen wel maar het is aan de winkel eigenaar welke regels zij hanteren en als je deze informatie heb gekregen of het op de bon staat kan je er niks aan doen

sip
door sip - Apr 20, 2004 om 19:43
18 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ruilen of zelfs geld terug is een service die een winkel kan verlenen. Alleen als iets stuk is of niet werkt kun je eenproduct ruilen. Geld terug kan alleen als er geen vervangend of gelijkwaardig product voorhanden is. De meeste winkels ruilen echter wel, dit heeft met klantvriendelijkheid te maken. In de winkel waar u gekocht heeft kunnen ze dit wordt waarschijnlijk niet. U weet in ieder geval waar u niet meer moet kopen. Veel succes!

ja
door jaysiea - Jul 2, 2007 om 00:57
7 Antwoorden / 6 Vragen
0

ten 1e dit staat bij woonstore duidelijk vermeld


volgens is aan de hand bij woonstore..


woonstore verhuurd plekken aan groothandels en bedrijven die via woonstore spullen verkopen uit faillesement, overschot etc etc..


woonstore koopt zelf namelijk niet in, de handelaar die een plek huurt bepaald het assortiment en de prijs en wat hun dr mee doen, woonstore bepaalt dus niet of iets terug genomen mag worden of geruild... dit bepaald de gene die die plek huurt..


dit zorgt nogal voor verwarring en miscomunicaties..


uit eindelijk heb je voor niet veel geld, leuke kwaliteits meubelen en voortaan goed checken hoe het zit en ook de producten controleren

ja
door jaysiea - Jul 2, 2007 om 00:58
7 Antwoorden / 6 Vragen
0

@ sip, dit heeft niks te maken met woonstore maar het concept en de gene die een plek huurt in die winkel... dus zeg niet iets wat niet klopt...

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

SI
SIEGLIEN VENLOO - Jul 2, 2024 om 04:11
Vakantie & reizen

Ik krijg mijn geld niet terug van de cruise maatschappij

Door dat ik Amerika niet in mocht door mijn vakantie in Cuba in januari 2023. Krijg ik mijn betaling niet terug. Ik had een cruise geboekt via Miami Bahamas en nog meer met De NCL
OP 20 December 2023.€2500. Betaald maar nog ABN Verzekering en cruise maatschappij willen mijn geld niet terug geven. In April 2023 ben ik gewoon naar Amerika gereisd toen was er niets aan de hand, daarom heb ik d ... Lees meer

ju
jukwis - Jul 3, 2024 om 20:15
Auto & vervoer

Geen papieren handleiding meer bij nieuwe Volvo.

Bij Volvo kun je de handleiding bij een nieuwe auto alleen op het schermpje in de auto raadplegen. Een, naar mijn ervaring, zeer verkeersonveilige situatie.
Het papieren exemplaar is vanwege het millieu afgeschaft. !? Lees meer

ta
tarwe15 - Jul 1, 2024 om 10:55
Computers & telefonie

Smartphone APPS werken niet

Heb een Poco x3 van 35 mnd oud. 
Sinds kort openen  enkele APPS niet. 
Moet tel herstarten dan probleem  verholpen (tijdelijk) 
Heb op advies fabrikant de Mi versie opnw gedownload. Hielp niet. Cache van app verwijderd. Hele toestel terug  gezet  nr fabrieksinstellingen en opnw geïnstalleerd. Probleem blijft bij v.n mail app en bank app zich voordoen. 
Hoe los ik dit o ... Lees meer