sa
door sanma Jun 3, 2014 om 17:38
Huishouden & energie

Koopovereenkomst bruynzeel ontbinden

Beste,

Afgelopen vrijdag hebben mijn vriend en ik een koopovereenkomst getekend bij bruynzeel voor een keu ken. Deze overeenkomst was ondervoorbehoud van financiering en er stond ook in dat mijn keuken nog mocht wijzigen. Ze zijn nog niet komen inmeten of iets...

Nu is het aankoopbedrag van het huis tegengevallen en hebben wij nu minder bouwbudget als verwacht. Daarom willen wij nu voor een andere keuken gaan in een andere prijsklasse.

Mijn vraag is of ik op basis hiervan de overeenkomst kan ontbinden of niet? En is het niet gemakkelijker en sneller om de keuken te wijziging naar alleen een paslat zodat ik de koopovereenkomst intact laat en geen annuleringskosten hoef te betalen ipv de €10.000 die nu op de overeenkomst staan.

Gr.

2258 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

getty
door getty - Jun 3, 2014 om 18:31
4179 Antwoorden / 10 Vragen
0

Heeft u de keuken gekocht, terwijl de aankoop van het huis nog niet rond is/was? Dat is natuurlijk niet verstandig. U kunt zoals ik het lees alleen annuleren als u geen hypotheek kunt rondkrijgen en dat is hier (nog) niet het geval. U kunt natuurlijk wel annuleren maar dat kost u dan 30% van de aankoopprijs. U kunt denk ik nog wel wijzigingen in de keuken aanbrengen vooral ook omdat het nog niet is ingemeten, maar dit zal binnen het aankoopbedrag (of hoger) moeten passen.

zoekster
door zoekster - Jun 3, 2014 om 18:35
10966 Antwoorden / 34 Vragen
0

Wat betekent dat 'wijzigen naar alleen een paslat'?

U moet nu met bewijzen komen dat u de keuken niet kunt financieren. Neem daarvoor contact op met uw bank. En dan een goedkopere keuken bestellen bij Bruynzeel.

Wel oerstom zeg, vrijdag een keuken kopen en dan dinsdag al weten dat je het niet kunt betalen. Dat belooft wat voor de toekomst.

zoekster
door zoekster - Jun 3, 2014 om 18:39
10966 Antwoorden / 34 Vragen
0

Overigens met 30% annuleringskosten hoeft u niet akkoord te gaan, daarvoor is er te weinig gedaan en de koop te recent afgesloten. Die 30% wordt regelmatig aangevochten en dan bijgesteld naar ongeveer 15%. Als u daar niet met Bruynzeel uitkomt, dan kunt u daar uw rechtsbijstandverzekeraar op zetten.
Als u voor annulering kiest moet u dat nu meteen per aangetekende brief en tevens per mail doen.
Maar u kunt beter voor een goedkopere keuken gaan, als de financiering niet rondkomt.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

M
M Bourgondien - Jun 21, 2024 om 11:57
Auto & vervoer

Scootmobiel ellende

21-06-2024   Goede morgen   Wij mijn man en ik rijden beide een scootmobiel vanuit de gemeente Heiloo WMO op zich zijn wij er blij mee dat die mogelijkheid bestaat .   Ik rijd al 26 jaar en mijn man 11 jaar   in het verleden bij Hulpmiddelencentrum ook het een en ander meegemaakt 3x een wiel verloren onder het rijden (3 wieler) en dat de scootmobiel of bij het sturen naar links of naa ... Lees meer

je
jelloowmelloow - Jun 26, 2024 om 06:02
Geldzaken & recht

Overstap voor aansluiting glasvezel, oplegging boete gerechtigd?

In juni 2022 sloot ik via de glasvezelaanbieder/aanlegger in mijn regio bij provider 1 een abonnement af voor afname internet en tv via glasvezel. Mijn huidige aansluiting is via VDSL, dus ik dacht erop vooruit te gaan. Over mijn VDSL-provider, provider 2, ben ik al jarenlang heel tevreden. Scherpe prijzen en goede service. Een abonnement afsluiten tijdens de aanleg bespaart aanlegkosten, reden wa ... Lees meer

ke
keesbakels - Jun 27, 2024 om 10:05
Elektronica & tv

Hoe krijg ik hinderlijke voice over weg?

Goedemorgen forumleden,

Bij het afspelen  van de opgenomen programma's "the unheard tapes", uitgezonden door de EO, spreekt er een buitengewoon hinderlijke voice over mee. Niet alleen doet deze (AI?) stem zijn best om vrijwel alle klemtonen verkeerd te leggen, ook zijn er rare versprekingen zoals het uitspreken van D-Day als deedee en van zooi maakt hij 2001. Om van Franse plaatsname ... Lees meer