wh
door wharting Apr 20, 2009 om 13:14
Huishouden & energie

Slimme meter

Ik ben in het bezit van een zg. slimme meter van Oxxio. Sinds een maand of twee heb ik een andere stroom en gas leverancier. De slimme meter wordt (voorlopig) niet verplicht. Kan ik de slimme meter laten verwijderen?

674 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

menno0
door menno0 - Apr 20, 2009 om 16:47
236 Antwoorden / 42 Vragen
0

De slimme meters zijn alleen verplicht bij betrekken van nieuwbouw. Bent U in deze woning gekomen toen deze nieuw opgeleverd werd, dan bent U dit inderdaad verplicht.

johanpc
door johanpc - Apr 20, 2009 om 16:59
1379 Antwoorden / 2 Vragen
0

Als je de meters weg laat alen zal je bij de netbeheerde nieuwe meters moetn aanvragen en ook betalen.


Want oxxio heeft de oudemeters ingeleverd bij de netbeheerder.


hans

oxxioservice
door oxxioservice - Apr 21, 2009 om 09:46
62 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Wharting,


Uit uw forumbericht van 20 april jl. blijkt dat uw een aantal vragen heeft over uw slimme meter van Oxxio. Ik wil u vriendelijk verzoeken mij uw klant- en telefoonnummer door te geven via deoxxiomedewerker@oxxio.nl zodat ik snel contact met u kan opnemen om uw vragen te beantwoorden.


Bij voorbaat dank.


Met vriendelijke groet,


Medewerker van Oxxio

wh
door wharting - Jun 15, 2009 om 11:46
8 Antwoorden / 1 Vragen
0

De meters konden gewoon verwijderd worden en vervangen worden door analoge meters. Dit geheel kostenloos. Uiteraard vraagt Oxxio een opzegboete voor de resterende maanden dat het contract nog loopt. Had ik er wel over. Ik neem niets meer van ze af dus wil ik ook geen meters meer. Eea is dus heel snel te regelen.


Bedankt voor de reactie's.

freya
door freya - Jun 15, 2009 om 11:47
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo wharting,

Op zich zijn die 'slimme' meters prima en in de toekomst zal iedereen een dergelijke meter krijgen en zullen de oude draaistroommeters gaan verdwijnen. Bovendien zul je dan zelf voor de kosten op moeten draaien, dus waarom niet gewoon laten zitten?

Enige waar je wel op moet letten is dat je niet dubbel betaald voor de huur van de meter. Je betaald nu aan oxxio voor de meterhuur en als je niet oppast brengt je nieuwe leverancier ook (onterecht) meterhuur in rekening.

m.vr.gr. Freya


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

si
simon1969 - Jun 17, 2024 om 16:00
Winkels & webshops
Bij een onlinewinkel naalden besteld en betaald maar bedrijf leverd niet

Bij een onlinewinkel naalden besteld en betaald maar bedrijf leverd niet

Ik heb op 19 mei 2024 100 stuks injectienaalden besteld en betaald bij Safe Products.nl. Krijg netjes na betaling een mailtje van de betaalde order en dat deze binnen 2- 5 werkdagen geleverd zou gaan worden. Tot op heden is er niets geleverd en ik had ze juist snel nodig voor mijn medicijnen iname. Mijn apotheek kan deze maat naalden niet leveren en ben dus aangewezen op een online winkel. Ik heb ... Lees meer

ni
nicmol - Jun 17, 2024 om 13:39
Vrije tijd & tuin

Hoeveel % hout mag ik aan houtopslag in mijn tuin leggeneggen

Ik  heb eenderde van in de  tuin hout liggen voor mijn houtkachel neergelecht
Het is een huurwoning
De woningbouw 
Ze zeiden dit

Goedemiddag, Ik liep vanmiddag achter uw huis voor een iets anders. Maar ik schrok mij rot wat ik in uw tuin zag. Zou u zo vriendelijk willen zijn om dit op te ruimen. Los van de uitstraling, wil ik er niet aandenken dat hier brand ontsta ... Lees meer

Mu
Mureuswausss - Jun 13, 2024 om 01:46
Computers & telefonie

Samsung komt zijn verplichtingen niet na betreft reparatie in garantieperiode

Goedenavond Kassa,

Eind september 2022 heb ik een nieuwe Samsung Galaxy S22 aangeschaft volledig nieuw in gesealde verpakking met de volledige gebruikelijke fabrieksgarantie van 2 jaar.

Nu is er tijdens deze periode een mankement opgetreden met de telefoon. 
De touchscreen in de 2 bovenste rijen functioneert/reageert niet meer.

Vanzelfsprekend heb ik een repa ... Lees meer