fr
door frels Jan 2, 2006 om 16:48
Huishouden & energie

Trede van wenteltrap breekt doormidden.

nog geen anderhalf jaar geleden hebben wij een nieuwe wenteltrap in ons huis laten zetten. afgelopen vrijdag stapte ik door de 4e trede van onderen heen. (en viel) de trede is helemaal stuk. nu blijkt dat er nog 2 treden zijn die gescheurd zijn. verhaal gehaald bij de timmerman, die ons meenam naar de houthandelaar. de houthandelaar vertelde ons dat dat het risico van het hout was. het was niet het beste hout!??


mag een timmerman een trap bouwen van hout dat daar dus eigenlijk niet voor geschikt is?


hoort de timmerman de trap te vervangen, te herstellen?


wat zijn onze rechten?


frels spoelstra (folsgare)

442 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

hutch
door hutch - Jan 2, 2006 om 17:24
4515 Antwoorden / 29 Vragen
0

Hoi Frels,


als jij die wenteltrap of alleen maar die treden hebt gekocht bij die timmerman, dan heb jij alleen maar te maken met die timmerman en niet met de houthandelaar.


Jij doet zaken met die timmerman. Waar die timmerman zijn hout vandaan haalt is zijn zaak. Maar ik heb zo het idee dat die timmerman de schuld probeert af te schuiven op de houthandelaar.


Als het een echte timmerman is, zal hij moeten weten wat voor soort hout hij moet gebruiken voor die trap. Mocht jij het met zijn beslissing niet eens zijn bij de offerte, omdat dit houtsoort bijv. te duur is, zal die timmerman jou moeten waarschuwen voor het gebruik van een minder kwalitatief soort hout bij het gebruik er van voor een trap. Die timmerman is toch een vakman, of niet.......?


Volgens het Burgerlijk Wetboek zal hij die trap GOED moeten maken, qua treden, met het juiste houtsoort en op zijn kosten.... Het is toch van de zotte dat je naar 1,5 jaar al door de treden zakt!


Zelfs de gevolgschade van het door die treden zakken, eventueel artskosten, beschadiging schoenen - kleding enz. zal hij moeten vergoeden.


Hij zal alle treden moeten vervangen.


Gr. Hutch

th
door theebukker - Nov 9, 2006 om 22:24
17 Antwoorden / 3 Vragen
0

wat was het eigenlijk voor een houtsoort

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer