sc
door schobben8620 Mar 16, 2013 om 18:47
Geldzaken & recht

Conflict met woningbouwvereniging

L.s.,
Ik huur al enige jaren een woning van een woningbouwvereniging. Nu lekte mijn fonteinkraantje op het toilet. Telefonisch contact gehad met de wbv of dit gerepareerd kon worden. De leidinggevende deed heel moeilijk maar uiteindelijk vertelde zij je hebt geen onderhoudsabonnement en alleen kranen die verouderd zijn vallen onder onze service. Hoezo verouderd, de woning is van de jaren zestig dus de kraan ook. Maar ik zal een loodgieter bellen. Prima. Loodgieter is gekomen en binnen een paar minuten was het euvel opgelost, een of ander tandwieltje was afgesleten. De zelfde ochtend was de waterleiding afgesloten omdat bij mijn benedenburen gerenoveerd werd door de wbv. Het water er weer op maar mijn toilet bleef doorlopen. De loodgieter was er toch dus hij een leidinggevende gebeld met het verzoek of er een nieuwe vlotter in mocht ondanks dat ik geen abonnement had. Geen probleem. Zo gezegd zo gedaan. 10/15 minuten en het klusje was geklaard. Enkele weken later een rekening van de beide reparatie's tbv. 77,--. Contact gezocht met de wbv telefonisch de leidinggevende vertelde dat de andere leidinggevende nooit geen toestemming had mogen geven voor vernieuwing van de vlottter. Toen een aanmaning gekregen, daarop gereageerd via de mail dat het mijn inziens een misverstand was en dat ik bij geen reactie hunnerzijds de rekening niet als verzonden beschouw. Niets op gehoord, totdat ik vanochtend een incassobrief in de brievenbus vond.
Hoe nu te handelen?
Uw reactie tegemoet ziende,
met vriendelijke groet,
Noah

1717 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Mar 16, 2013 om 18:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

........Hoe nu te handelen?........

Rekening eens betalen? Dit soort klusjes vallen tegenwoordig onder het service abonnement. Je hebt er zelf voor gekozen zo'n abo niet af te sluiten, dus krijg je de rekening gepresenteerd.

ve
door verwijderd - Mar 16, 2013 om 19:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,

Bereidt u maar voor op een hoop gedoe.
De WvB staat m.i. in haar gelijk, want geen abbo is geen service.
Dat van de WC vlotter is echter een gevolg van hun werkzzaamheden dus dat hoort er m.i. niet bij.

Dus, stel de WvB voor dat u wel het kraantje betaald maar niet de vlotter.
Maar nogmaals misschien is het handiger om nu te betalen en dan een abbo te nemen.
Bent u van alle gezeur af.

Succes, poltol.

ve
door verwijderd - Mar 16, 2013 om 19:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat het water op uw toilet bleef doorlopen was waarschijnlijk het gevolg van even droogstaan van het reservoir, waardoor de vlotter bleef hangen. U had ook zelf het deksel op kunnen tillen.

Maar al deze kleine klusjes zijn voor eigen rekening. Dus per omgaande betalen, anders wordt het nog veel duurder

ve
door verwijderd - Mar 16, 2013 om 20:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als u is toegezegd dat het gratis zou zijn, dan staat u in uw recht. De persoon aan de telefoon spreekt namens de wbv. Dus als die vlotter er mocht komen zonder onderhoudscontract dan hoeft u die niet te betalen. Hetzelfde geldt voor die andere klus.

Achteraf een toezegging intrekken, is niet mogelijk. U moet van te voren weten of u ervoor moet betalen, anders had u ook kunnen besluiten de reparaties niet te laten uitvoeren. Heeft niets met een onderhoudscontract te maken. In uw geval zou het net zo goed onder coulance kunnen vallen.
Anders hadden ze maar tegen u moeten zeggen dat het niet mogelijk is zonder onderhoudscontract.

De rekening valt me overigens qua hoogte erg mee.
Is er niet uit te komen met een soort midden oplossing. Dat u zegt vanaf nu een onderhoudscontract te nemen en dat zij het hier dan bij laten?

ve
door verwijderd - Mar 17, 2013 om 00:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Betalen!

ve
door verwijderd - Mar 17, 2013 om 11:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo schobben8620,

Van wie kwam die rekening, van de loodgieter of van de wbv?
Als die van de wbv kwam dan zou ik die toch bestrijden, aangezien de wbv de opdracht aan de loodgieter gegeven heeft, nietwaar? Krijg je de rekening van de loodgieter dan zou ik daar eens aan de bel trekken wie de opdrachtgever geweest is.

Normaal gesproken zijn dit soort klusjes dus voor eigen rekening óf je moet dus dat onderhoudsabonnement hebben. Maar .... aan de telefoon heeft iemand gezegd dat je het kunt laten maken! Neem aan dat de loodgieter dit kan bevestigen.

Met vr.gr.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ha
hansenmarja - May 1, 2024 om 16:24
Huishouden & energie
Klacht online bij fysieke winkel

Klacht online bij fysieke winkel

Ik heb ij een fysieke winkel eern pannenset gekocht omdat de winkel ze niet op voorraad had.
Na ontvangst 1 pan gebruikt en bij deze liet de binnenkant van de bodem los.
De overige pannen {nog} niet durven gebruiken.
Contact, via mail, opgenomen met winkel hoe dit op te lossen.
Zij kregen geen comntact metr de externe leverancier maar hebben mail gezonden.
Hierop kreeg ik ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

Va
VanJetje - May 2, 2024 om 20:48
Auto & vervoer

NS e-ticket niet te wijzigen/annuleren

In de vragenlijst zie ik dat al sinds 2011 gevraagd wordt om een e-ticket te kunnen restitueren/van datum veranderen. NS zegt dat dit niet kan, omdat er kennelijk mensen zijn die een ticket meerdere keren uitprinten en dus profiteren van 1x betalen. 
Betekent dus weer dat uitgegaan wordt van wantrouwen jegens de klant. (net als de toeslagenaffaire, controle zelfscankassa's, etc) Ik weet zeke ... Lees meer