go
door gocohe Aug 11, 2008 om 23:07
Geldzaken & recht

Hypotheekofferte door hypotheekverstrekker in fotokopie? Vragen omtrent voorwaarden!

Wij, echtpaar zonder kinderen, eigen huis, overwaarde ca.Euro 200.000.--. Wij willen een hypotheek van Euro 10.000.-- opnemen en hebben hiervoor via tussenpersoon offerte aangevraagd. Offerte gekregen, maar niet in origineel van de Hypotheekverstrekker, alleen in fotokopie. Dit was nog nooit het geval! Mijn man in de Vut, ik werk nog.De tussenpersoon had 2 model werkgeversverklaringen voor het aanvragen van een hypotheek met NHG bijgevoegd. Wij hebben nooit NHG nodig gehad, ooit aangevraagd of dergl.! Daar zijn wij het dus niet mee eens. Bovendien moeten wij allebei een actueel overzicht van onze in de toekomst (nadat wij 65 jaar zijn)te verwachten pensioenen bezorgen. Wij moeten allebei een werkgeversverklaring laten invullen. Voor een deel van de bestaande hypotheek hebben wij een levensverzekering afgesloten, toen wij 20 jaar geleden het huis kochten, zodat als wij het mogen beleven, dit bedrag over enkele jaren ineens afgelost zal worden.(euro 25.000). Tot nu toe werden door de hypotheekverstrekker nooit zulke , voor ons gevoel extreme voorwaarden gesteld , juist omdat het maar om een bedrag van Euro 10.000 gaat! Wij hadden destijds een behoorlijk eigenkapitaal ingebracht bij de koop van ons huis, later laten moderniseren en daarvoor onze hypotheek verhoogd om Euro 25.000.-- Ook toen werden geen voorwaarden gesteld zoals boven beschreven, omdat de  overwaarde van het pand in verhouding behoorlijk hoog was en is. De maandelijkse aflossing is laag en door ons zo gepland,dat deze altijd ook voor 1 persoon alleen te dragen zal zijn!Kan iemand advies geven, hoe wij dit het beste kunnen aanpakken!


Alvast bedankt!


Gocohe


 


 

196 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

marcel75
door marcel75 - Aug 12, 2008 om 09:05
5124 Antwoorden / 4 Vragen
0

Werkgeversverklaringen en overzichten van inkomen zijn tegenwoordig zeer gebruikelijk. De bank moet immers weten of u op dit moment en in de toekomst nog wel aan verplichtingen kunt voldoen. En daar zijn de afgelopen 20 jaar wel wat regels voor gekomen.


Uw opmerking over een fotokopie van de offerte kan ik niet plaatsen. Tegenwoordig verstrekken de meeste geldverstrekkers de offerte per e-mail. Daar is niets mis mee en scheelt in de tijd.


U bent niet verplicht om een lening met NHG aan te gaan. Er zitten echter wel voordelen aan. De rente is namelijk per definitie lager. En als u deze lening ook gebruikt voor de verbetering van de eigen woning, dan is de provisie ook nog een fiscaal aftrekbaar. NHG werkt dus in uw voordeel. Zie dat dus niet als een last.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ma
Martengeu - Jun 15, 2024 om 10:00
Winkels & webshops

Brugman legt de voorwaarden anders uit dan op papier.

Een samenvatting van mijn verhaal is onderaan dit stuk tekst te lezen.

Binnenkort gaan mijn vriendin en ik verhuizen en trekken wij onze eerste koopwoning in. De woning is in prima staat en we zijn er daarom reuze blij mee, maar heeft wel een aardig verouderde keuken en badkamer. Omdat dit onze eerste woning is en alles wat hier bij komt kijken hierdoor nieuw is voor ons, zijn wij ons g ... Lees meer

mathijs_b
mathijs_b - Jun 14, 2024 om 14:47
Geldzaken & recht
Vlak voor bezorgmoment verandert PostNL het tijdstip naar 'zelf afhalen'.

Vlak voor bezorgmoment verandert PostNL het tijdstip naar 'zelf afhalen'.

Vlak voor afgesproken bezorgmoment verandert postNL van bezorgtijd 14:10-16:10 naar 'zelf afhalen' bij afhaalpunt. Bij het afhaalpunt vertelden ze dat dit héél veel gebeurt. PostNL doet er niets aan.   Mogelijk is het luceratief voor de bezorger die alles op afhaalpunt dumpt en zo dubbel zoveel pakjes kan "afhandelen".   De verzender kan er niets aan doen en voor post NL wil er n.m.m. nie ... Lees meer

ekiem
ekiem - Jun 14, 2024 om 21:25
Vakantie & reizen

Annuleren vacantie

Goedenavond
Het verhaal gaat als volgt.
Mijn dochter heeft vol enthousiasme begin dit jaar een vakantie geboekt bij Allcamps.
Niet wetende dat zij op de 2de Paasdag de diagnose uitgezaaide eierstokkanker zou krijgen. Wat volgde was een hele emotionele toestand.
Nu krijgt zij over een week een zware operatie en heeft deze vakantie geannuleerd. Ze heeft bij de boeking een annuler ... Lees meer