sanvw
door sanvw Aug 19, 2008 om 21:55
Geldzaken & recht

Kosten voor aansluiten gas/water

Mijn nieuwbouw huis wordt volgend jaar opgeleverd,
hierbij stond ergens in de gegevens die ik van de makelaar heb gehad dat je nog rekening moest houden met de aansluiting hiervan.

Maar wat houdt dat precies in?
Qua kosten / tijd?

Iemand hier ervaring mee?

Tnx!



4563 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

kiran
door kiran - Aug 19, 2008 om 22:39
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo sanvw


"Qua kosten / tijd"?


Toen ik de laatste keer verhuisde, ook nieuwbouw, waren er geen kosten verbonden aan aansluiten. (is tijdje geleden, mogelijk nu wel, dat is bij de leverancier na te vragen)


Wat tijd betreft: zodra de datum van verhuizing bekend is, kan je gas/water/elektra aanvragen.


m.vr.gr. kiran

poltol
door poltol - Aug 19, 2008 om 23:26
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,


Ik zou, als ik u was, nog maar eens goed in het bestek lezen wat de aannemer u gaat leveren. Normaal gesproken is alles aangesloten. U regelt dat met de uitvoerder ter plaatse. U geeft aan welke leverancier voor welk medium en vult samen met de uitvoerder de papieren in. En alles werkt als u het huis opgeleverd krijgt. En ... die makelaar ook maar eens onder z'n kont schoppen. Die kan ook wel eens wat gaan doen voor z'n geld. Wat een klojo. Hij hoort u te helpen daar krijgt hij ruim voor betaald.


Vr.gr. poltol

si
door sicces - Aug 20, 2008 om 13:38
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een aannemer is verplicht (eis in het bouwbesluit) een huis op te leveren met aansluiting voor Gas, water en elektra. TV, telefoon, internet e.d. dien je zelf te regelen.


af
door aflierman - Aug 20, 2008 om 13:58
128 Antwoorden / 0 Vragen
0

sanvw,
Nooit van gehoord.
Het is al weer een tijd geleden dat wij ons huis hebben gekocht,echter toen was alles in één.
Zou het maar eens goed uitzoeken,misschien kan eigenhuis je wel een antwoord geven.
Succes.
A.F.


gr
door grandma - Aug 20, 2008 om 17:58
14 Antwoorden / 2 Vragen
0

In 1999 ons eigen nieuwbouwhuis  betrokken. Bij ons was het een hele wijk die beurtelings opgeleverd werd. Vooraf werden er informatieavonden gegeven en kon men formulieren  krijgen die je moest invullen en ondertekenen voor de levering van gas (bij ons n.v.t.) dag/nacht energie en water, zodat bij de oplevering het huis opgeleverd werd met energie en water.


Informeer eens goed bij de makelaar hoe het bij U in elkaar steekt.


Succes

jv
door jvdbroek - Aug 21, 2008 om 20:11
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

Kijk goed in het koopcontract of de eenmalige aansluitkosten voor Gas, Water, Elektra, CAI, Glasvezel maar ook Riool enz. inderdaad NIET inbegrepen zijn. Vraag eventueel hulp bij deze soms lastige teksten.
Indien niet inbegrepen, ga dan naar www.aansluitingen.nl of www.huisaansluitingen.nl (voor Brabant en Limburg) en kijk daar voor de aanmeldprocedure en de kosten. Kijk ook naar de levertijd, zeker bij nieuwbouw. Meld ruim van te voren aan.
Let op: er is verschil tussen de Netwerk-bedrijven (voor de leidingen in de grond) en de Energieleveranciers. Alleen de Energieleveranciers mag u zelf kiezen (ook als de aansluitingen WEL in de koop inbegrepen zijn).
Meestal kunt u het Internet-abonnement eenvoudig verhuizen via uw huidige provider. Als er via de huidige provider geen aansluiting mogelijk is op het nieuwe adres (bv geen glasvezel aanwezig), zult u op zoek moeten naar een ander.
TIP: probeer (via de makelaar/verkoper) het adres te krijgen van uw nieuwe buren: twee weten meer dan een en samen staan we sterk.

sanvw
door sanvw - Aug 21, 2008 om 20:49
32 Antwoorden / 9 Vragen
0

Dank voor jullie reactie, het geeft goed jullie ervaringen weer en dat vind ik altijd handig!

Wat blijkt is dat alle leidingen e.d. worden aangelegd, behalve de bekabeling voor CAI en telefoon. Ook staat er expliciet dat het kan voorkomen dat er eerst door een gecertificeerde loodgieter alle leidingen moeten worden afgemonteerd en daarna het huis pas van water kan worden voorzien.

Komt dit laatste vaak voor?



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer