je
door jenika Sep 17, 2008 om 16:26
Geldzaken & recht

LBIO

ik had een alimentatie achterstand deze betaalde ik aan het Lbio maar deze instantie hadden geen geld ontvangen . en stuurden deurwaarders enz toen ik de ombudsman er op zette werd het geld gevonden. na bijna 3 jaar vechten met het lbio, ik moet 6 maanden via het lbio mijn alimentatie betalen aan mijn expartner. maar door dit eindeloze gevecht om de door mij betaalde alimentatie heb ik dit niet gedaan . ik was telkens overstuur als er weer een aanmaning of deurwaarder kwam. nu moet ik 0ver de afgelopen 3 jaar toch het maandelijkse opgeld betalen dit is inmiddels 600 euro moet ik dit betalen?? de deurwaarder die hun tenonrechte stuurden willen ze ook op mij verhaln/ kan dit zo maar

998 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

stacey
door stacey - Sep 18, 2008 om 06:56
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

Hoi,


Als ik het goed begrijp betaalde je `gewoon` de volgende maanden alimentatie maar niet niet omdat voorgaande betaling zoek was ?


Natuurlijk moet je dat dan (als)nog gaan betalen.........


 

je
door jenika - Sep 18, 2008 om 06:59
25 Antwoorden / 13 Vragen
0

nee daar ben ik schijnbaar niet duidelijk geweest uiteraard betaalde ik  iedere maand . maar niet via het lbio. ik betaalde netjes aaan mijn vrouw maar dit ,ag pas weer nadat ik eerst 6 maanden via het lbio betaal. daarna mag ik het weer rechtstreeks aan mijn vrouw betalen.

stacey
door stacey - Sep 18, 2008 om 09:33
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

Hoi,


Er kunnen 3 dingen gebeurd/aan de hand zijn, of je had nog (opstalkosten)schuld openstaan bij LBIO, dat vermeerderd dan (door bv rente, incassokosten ed) als het al die tijd open blijft staan en na 3 jaar kan dat aardig opgelopen zijn.


Of je ex-vrouw heeft meerdere hulp verzoeken gedaan, elke keer dat dat gebeurd verlengd de termijn met aantal maanden dat je langer Via LBIO moet betalen (en dus ook de opslagkosten) en dat heb je dan wellicht niet betaald als je direkt aan je ex betaalde dus heb je daarvoor een openstaande schuld bij LBIO.


--Blijft hij of zij in de toekomst weer in gebreke? Dan kunt u opnieuw een beroep op ons doen. Bij een volgende overname van de inning verdubbelt steeds de termijn waarin de betalingsplichtige via het LBIO betaalt. Bij uw eerste verzoek aan het LBIO moet hij of zij zes maanden via ons betalen. Bij uw tweede verzoek zijn dat twaalf maanden. De derde keer twee jaar… ---LBIO


Je moet dus even nagaan waar die kosten dus precies vandaan komen, maar in deze beide gevallen zul je ze wel moeten betalen.


Of - Het betreft  (onterechte kosten) van de deurwaarder die kwam voor geld dat wel al reeds Bewijsbaar Betaald was, dan is dat natuurlijk niet jou probleem maar dat van LBIO en hoef jij niet voor de kosten op te draaien (mits alles wel op tijd betaald was natuurlijk).


Ik zou zeggen, zoek alle papieren/bewijzen ed die je hebt bij elkaar en bel voor een afspraak naar juridisch loket  je kunt dan een half uur gratis gesprek/advies krijgen en zij kunnen je dan wel vertellen wat je het beste kunt doen als ze weten wat er hier nu precies aan de hand is.


Succes,

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Be
Ben van de Klok - Jun 18, 2024 om 12:13
Vakantie & reizen

Behandelen jullie nog klachten mbt Ryan air?

onterechte fee gevraagd bij incheck balie eindhoven, door fout in systeem van Ryan air.
Om in te checken moet je land van uitgifte van je paspoort opgeven .
Onze paspoorten zijn uitgegeven in Curacao, maar het systeem van Ryan air geeft die optie niet.
Dus konden we niet online inchecken

Nadat we onze bagage hadden afgegeven bij de drop off balie, zijn we naar andere bali ... Lees meer

josxxl
josxxl - Jun 15, 2024 om 11:31
Vrije tijd & tuin
Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Ik heb naast mijn schuur op eigen terein niet te zien vanaf de straat, een stapel tegls liggen die ik nog moet leggen, maar ik heb reuma dus kan ik dat niet snel, duurt een poosje en nu wil de woningstichting dat ik die opruim! ze liggen netjes, niet te0 zien vanaf de straat en en leveren geen hinder op zelf s niet voor ons zelf daarom ligt de stapel daar. Nu dreigd de stichting ook met juridische ... Lees meer

si
simon1969 - Jun 17, 2024 om 16:00
Winkels & webshops
Bij een onlinewinkel naalden besteld en betaald maar bedrijf leverd niet

Bij een onlinewinkel naalden besteld en betaald maar bedrijf leverd niet

Ik heb op 19 mei 2024 100 stuks injectienaalden besteld en betaald bij Safe Products.nl. Krijg netjes na betaling een mailtje van de betaalde order en dat deze binnen 2- 5 werkdagen geleverd zou gaan worden. Tot op heden is er niets geleverd en ik had ze juist snel nodig voor mijn medicijnen iname. Mijn apotheek kan deze maat naalden niet leveren en ben dus aangewezen op een online winkel. Ik heb ... Lees meer