Gv
door Gvm 16 jun. 2019 om 11:27
Geldzaken & recht

NLAI- Meer kosten dan ontvangst uit kinderalimentatie

Ik snap dat er van een kale kip niet geplukt kan worden. (Een geacteerde kale kip, maarja) Maar ik begrijp niet dat er een betalingsregeling is en dat ik daarvan niks uitgekeerd krijg. Pas als het dossier gesloten is krijg ik uitgekeerd. Dat kan met een regeling van €100,- per maand op een openstaand bedrag van ruim €5000,- dus nog wel even duren. 

 

Ik heb eigenlijk een dubbele achterstand hierdoor. Het originele bedrag van de achterstallige alimentatie is ongeveer €7000,-   Hierbij komen de kosten van de zitting, advocaat en de kosten die ik heb betaald aan het NLAI. En niet vergeten de kosten van Mn kinderen die ook gewoon door lopen en ik in die tijd dus alleen moest ophoesten. Deze zaak loopt al vanaf 2012. 

 

Ik kan niet zeggen dat ik beter ben geworden door de ondersteuning van het NLAI. Verder vind ik het heel vaag en onduidelijk en heb ik geen andere keus dan te wachten tot de zaak is afgesloten. En dan ben ik nog benieuwd hoeveel ik krijg uitgekeerd van de €7000,- kinderalimentatie. 


Is er geen andere oplossing behalve het NLAI voor ondersteuning bij het terugvorderen van kinderalimentatie. Voor mij is het nu te laat maar heb een vriendin en die adviseer ik geen gebruik te maken van deze organisatie. Maar wat kan ze dan wel doen? 

 

 

 

1118 3 Rapporteer
door tijger1 - 16 jun. 2019 om 11:31
38410 Antwoorden / 21 Vragen
1

Ik weet niet waarom u met dit bureau in zee bent gegaan.

Er is het LBIO https://www.rijksoverheid.nl/contact/contactgids/landelijk-bureau-inning-onderhoudsbijdragen-lbio

E
n dat bureau werkt gratis voor de alimentatiegerechtigden.

Gv
door Gvm 16 jun. 2019 om 11:43
Antwoorden / 1 Vragen

Nou, fijn voor mijn vriendin om te weten. 

Mij is tijdens de uitspraak verteld dat het NLAI de uitbetalingen verder zou regelen. De advocaat heeft mijn gegevens opgegeven en zo is de zaak gaan rollen. Had geen idee dat ik een keus had. 

Ik zal uitzoeken of het voor mij mogelijk is de lopende zaak over te laten nemen door het LBIO. 

Bedankt voor de reactie

door tijger1 16 jun. 2019 om 12:36
38410 Antwoorden / 21 Vragen

Het LBIO gaat alleen innen als er een uitspraak is van een rechter over de alimentatie, en er zou dan niet betaald worden. Dus al bij de scheiding of zo. 

Maar succes gewenst. Zit ook uw advocaat achter de broek. Als er door die organisatie geind wordt, moeten ze dat natuurlijk wel doorbetalen.

door heremietkreeft - 16 jun. 2019 om 18:29
9685 Antwoorden / 156 Vragen
0

'Pas als het dossier gesloten is krijg ik uitgekeerd. Dat kan met een regeling van €100,- per maand op een openstaand bedrag van ruim €5000,- dus nog wel even duren'.  of wel uw citaat. Daarna is het een kwestie in hoeverre de kosten die u noemt infderdaad bij u in rekening worden gebracht en of dat correct is of niet is afhankelijk van de overeenkomst die met dat bureau had.

Mijn vraag is daarbij ook hoe u bij dit bureau terecht bent gekomen. U heeft het over terugvorderen van kinderalimentatie en ik begrijp daaruit dat u van mening bent dat u ten onrechte kinderalimentatie heeft betaald. Of bedoeld u het vorderen van kinderalimentatie? Als het inderaad een terugvordering betreft is er inderaad dan sprake van een aangeboden regelinhg van € 100,00 per maand.
En als de terugvordering terecht is zal mogelijk volgens een uitspraak daarover de kosten worden aangerend aan degene aan wie u dan ten onrechte alimentatie heeft voldaan.

Ergo: graag meer info.

door panter22 - 16 jun. 2019 om 20:01
2776 Antwoorden / Vragen
0
Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ja
jasperff - 20 jul. 2019 om 10:14
Voeding & gezondheid

Medicatieoverzicht

Mag de apotheker voor een medicatieoverzicht €7,70 in rekening brengen.
Terwijl de arts en ziekenhuis alles op de computer kan uitlezen daar is toestemming voor gegeven

Lees meer

ak
akino - 19 jul. 2019 om 19:26
Geldzaken & recht

Bij internetbankieren geen toekomstige betaling in zicht


Nádat ik alles élke mnd. goed bij houd, wát van de rekening afgehouden word, ben ik erachter gekomen, dat de Rabobank bij navraag géén mogelijkheid ziet, om de maandelijkse betalingen die onder het kopje 'toekomst" moeten staan niet aangepast kunnen worden.
Herdoor is de kans groot, dat je bij een winkel aan komt en plotseling een weigering krijgt van je pas, omdat je té weinig sa ... Lees meer

Co
Country7 - 19 jul. 2019 om 13:52
Garantie & verzekeringen

Garantie 2mnd verlopen heb ik dan nog recht op garantie

Ik heb een fiets van Amslod 2jaar en 2mnd ik ben al van begin aan de fiets te ergeren.heb meermalen iets aan gehad.
Sensor.spaken.regelmatig kettingkast.zadelpin gebroken.behuizinng schakelknop.zadel gebroken.
Wat moet ik hiermee ? Lees meer