eb
door ebkarin Jun 4, 2004 om 17:58
Geldzaken & recht

Opzegging Nederlandse Leeskring

Ik heb per aangetekende brief mijn leesmap die loopt via de Ned.Leeskring te Apeldoorn opgezegd. Na een maand ontvang ik van de bezorger een standaarbriefje(tevens met een nieuw adres in Sliedrecht) dat mijn opzegging in gaat per week 46 2006. Mijn vraag is kan ik dan pas van een leesmap af??Ze bieden me opnieuw schitterden welkomscadeau's aan terwijl ik der  juist van af wil.Vind dit echt een vreselijk agressieve manier van colporteren.


Ik had ergens gelezen dat het volgens de wet op de colportage helemaal niet mocht om een paar jaar contract aan te bieden?


Hoe moet ik nu verder handelen?


 

732 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

mi
door mike12 - Jun 7, 2004 om 08:46
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wil graag weten waar dat blijkt uit de Colportagewet, en/of waar het in het forum behandeld is. Kan namelijk niets erover vinden via de zoekfunctie.

ee
door eeyore - Jun 9, 2004 om 14:49
23 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo,


 


dit is een bekende kwestie die elders in het forum al twee keer aan de orde is geweest. Een meerjarencontract mag inderdaad niet, maar zij omzeilen dit door bijvoorbeeld 4 losse jaarcontracten te laten tekenen. Dit is echter ook onwettig.


als je geen contract(en) hebt met data, dan zullen ze die eerst moeten overleggen!


 


Succes,


Joyce.

eb
door ebkarin - Jun 9, 2004 om 14:54
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Bedankt voor de vlotte reactie, maar waar kan ik ergens iets terug vinden over deze vorm van colportage?


Ben me er niet van bewust dat ik ooit originele contracten; het zij in de vorm "van losse" jaar contracten gekregen heb van hun.


Dus ik wil ze toch wel enigszinds wijzen op de juiste informatie!!


Ik denk dat ik dan iets meer succes heb.


Bij voorbaad dank


 


 

ee
door eeyore - Jun 9, 2004 om 16:10
23 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo,


 


Als je in het zoekvak Leeskring intikt en bij zoeken op vraag en beantwoord, komt er nog het een en ander naar voren over de leeskring.


 


Groetjes,


Joyce.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

SI
SIEGLIEN VENLOO - Jul 2, 2024 om 04:11
Vakantie & reizen

Ik krijg mijn geld niet terug van de cruise maatschappij

Door dat ik Amerika niet in mocht door mijn vakantie in Cuba in januari 2023. Krijg ik mijn betaling niet terug. Ik had een cruise geboekt via Miami Bahamas en nog meer met De NCL
OP 20 December 2023.€2500. Betaald maar nog ABN Verzekering en cruise maatschappij willen mijn geld niet terug geven. In April 2023 ben ik gewoon naar Amerika gereisd toen was er niets aan de hand, daarom heb ik d ... Lees meer

ju
jukwis - Jul 3, 2024 om 20:15
Auto & vervoer

Geen papieren handleiding meer bij nieuwe Volvo.

Bij Volvo kun je de handleiding bij een nieuwe auto alleen op het schermpje in de auto raadplegen. Een, naar mijn ervaring, zeer verkeersonveilige situatie.
Het papieren exemplaar is vanwege het millieu afgeschaft. !? Lees meer

ta
tarwe15 - Jul 1, 2024 om 10:55
Computers & telefonie

Smartphone APPS werken niet

Heb een Poco x3 van 35 mnd oud. 
Sinds kort openen  enkele APPS niet. 
Moet tel herstarten dan probleem  verholpen (tijdelijk) 
Heb op advies fabrikant de Mi versie opnw gedownload. Hielp niet. Cache van app verwijderd. Hele toestel terug  gezet  nr fabrieksinstellingen en opnw geïnstalleerd. Probleem blijft bij v.n mail app en bank app zich voordoen. 
Hoe los ik dit o ... Lees meer