mi
door miss Sep 16, 2005 om 17:52
Geldzaken & recht

Oversluiting

Ik ben bezig om mijn huidige hypotheek over te sluiten. Nu heb ik bij mijn nieuwe hypotheekverstrekker een offerte ondertekend. Nu krijg ik een andere offerte toegestuurd om te ondertekenen met een ander bedrag voor verbouwingskosten dus een ander depotbedrag. Kan iemand mij laten weten of dit consequenties heeft voor de hypotheekverstrekker, dat ze een foutief bedrag hebben vermeld in de eerste offerte bij het depotbedrag?

470 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

curious
door curious - Sep 17, 2005 om 10:34
45 Antwoorden / 7 Vragen
0

Je vraag is te algemeen om goed te kunnen beantwoorden. Leidend is de hypothecaire zekerheid die wordt gevraagd. De geldlening kan daaraan gelijk zijn of kleiner, en het depotbedrag is uitsluitend bestemd ter controle op de bestedingen. Overigens sluit je dan niet alleen over maar lijkt het op uitbreiding van je geldlening. 

hy
door hypexpert - Sep 17, 2005 om 10:42
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het volgende gebeurt er als de offerte wordt aangepast.


de rente wordt verlaagd indien nodig.(afhankelijk van de rente ontwikkeling)


de offerte krijgt een nieuwe geldigheids duur.


Je kunt verder geen rechten aan een offerte ontlenen daar de acceptatie  pas bij een compleet dossier volgt.Indien er dan een  verschil is bijv.opgaaf van de verbouwing dan was er vanzelf een correctie gekomen.'


In de praktijk komt het erop neer dat de offerte goed moet zijn in samenspraak met het dossier.


 

sa
door sander123 - Sep 17, 2005 om 13:14
9 Antwoorden / 0 Vragen
0

erg simpel antwoord, als er een nieuwe acceptatie offerte is uitgedraaid of informatie offerte (laatste hoeft niet door klant getekend te worden) en hier staat een lager depot bedrag in, is dat het bedrag wat in depot gaat. Alle andere middelen komen bij notaris vrij.


Mits uiteraard de hypotheekadviseur geen fout in de nieuwe raming heeft gemaakt, anders moet er nog een keer een nieuwe offerte getekend worden.


 


groet Sander

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

SI
SIEGLIEN VENLOO - Jul 2, 2024 om 04:11
Vakantie & reizen

Ik krijg mijn geld niet terug van de cruise maatschappij

Door dat ik Amerika niet in mocht door mijn vakantie in Cuba in januari 2023. Krijg ik mijn betaling niet terug. Ik had een cruise geboekt via Miami Bahamas en nog meer met De NCL
OP 20 December 2023.€2500. Betaald maar nog ABN Verzekering en cruise maatschappij willen mijn geld niet terug geven. In April 2023 ben ik gewoon naar Amerika gereisd toen was er niets aan de hand, daarom heb ik d ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - Jul 1, 2024 om 09:08
Elektronica & tv

Kun je een speakertje aansluiten op een koptelefoonaansluiting?

mijn wekkkerradio heeft een heel dun geluid. Beschikt wel over een koptelefoonaansluiting. Kun je daar een speakertje op aansluiten? Lees meer

ju
jukwis - Jul 3, 2024 om 20:15
Auto & vervoer

Geen papieren handleiding meer bij nieuwe Volvo.

Bij Volvo kun je de handleiding bij een nieuwe auto alleen op het schermpje in de auto raadplegen. Een, naar mijn ervaring, zeer verkeersonveilige situatie.
Het papieren exemplaar is vanwege het millieu afgeschaft. !? Lees meer