de
door deknapste Jan 31, 2005 om 19:22
Geldzaken & recht

Patstelling

Geachte lezers,


Wij hebben in 2001 een bank gekocht met daarbij een Protexx verzekering/behandeling. Deze verzekering hield in dat indien er bepaalde vlekken (binnen 5 jaar) niet uit de bank te verwijderen waren, de bank opnieuw gestoffeerd zou worden. U raadt het al: wij hebben vlekken in bank die niet te verwijderen zijn. Na lang onderhandelen hebben we eindelijk gelijk gekregen en de bank mag opnieuw gestoffeerd. Echter 1 probleem; onze kleur is niet meer leverbaar. Wij naar de meubelzaak geweest om een andere kleur uit te zoeken, maar niets dat in de buurt kwam. Na lang gewik en geweeg hadden we dan toch een andere kleur uitgezocht, maar nu blijkt de stof weer duurder. 137 euro per zitting (6 stuks) meer, oftewel een dikke 800 euro meer. Nu willen ze dat wij de meerkosten voor onze rekening nemen. Wij hebben hun "vorstelijk" aanbod natuurlijk afgeslagen omdat zij niet kunnen leveren wat in 2001 afgesproken was. Eind van deze week komt er iemand langs om over deze patstelling te praten en er een oplossing voor te bedenken.


Kunnen wij gewoon eisen dat zij de meerkosten voor hun rekening nemen, omdat onze "oude" stof/kleur niet meer leverbaar is? Of  kunnen zij zeggen zoek maar een kleur uit van de goedkopere stof, terwijl er geen kleur in de buurt komt van wat we hebben?


Dank voor uw antwoord,


Spier

290 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

gepriso
door gepriso - Feb 1, 2005 om 16:00
113 Antwoorden / 1 Vragen
0

Daar is afhankelijk van de voorwaarden van de verzekering. Staat er bijvoorbeeld maximale uitkering in de verzekering genoemd dan  hoeven ze ook niet meer uittekeren. Staat er in de verzekering dat alleen de schade of de aankoopkosten vergoed worden dan hoeven ze ook niet meer uittekeren dan de oorspronkelijke waarde. Staat er in de voorwaarden dat de bank volledig opnieuw wordt gestoffeerd tegen de dan geldende prijs dan zijn ook alle kosten voor de verzekering. Uitzondering daarop is als u een duurdere stof koopt terwijl er een goedkopere stof beschikbaar is die vergelijkbaar is met wat er nu op zit. Het verschil daartussen hoeft waarschijnlijk ook niet te worden uitgekeerd.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer

Ed
Edith vL - Sep 17, 2024 om 10:26
Vrije tijd & tuin

Electrische fiets gewonnen; 11 maanden later nog niet in huis

Mijn man heeft medio oktober 2023 met een winactie van Esso een elektrische fiets van Bayck gewonnen. We zouden binnen 2 weken gebeld worden voor het maken van een afspraak om de fiets te leveren. Dit gebeurde niet. 
Nadien is meer dan eens contact geweest met Bayck en Esso. Er zijn zelfs 2 data geweest waarop ze de fiets zouden bezorgen, maar die afspraken zijn op het laatste moment afgezeg ... Lees meer