se
door seeker Sep 11, 2010 om 23:58
Geldzaken & recht

Wat is Kassa in nieuwe seizoen achteruit gegaan

Waarom heeft Kassa onderwerpen zoals over rente van hypotheken? Het is toch aan de bank zelf om de rente te bepalen?

Iemand die een hypotheek neemt die heeft de bank nodig en niet andersom en als u een rente van 4.8 voor 10 jaar genomen hebt dan hoef je niet te verwachten dat ze je plots een lagere rente geven.

Als je die rente niet had willen betalen dan had je maar flink moeten sparen dan hoef je niet zo'n hoge rente te betalen.

Dit land is soms echt de omgekeerde wereld, de consument leent en dan begint Kassa te zeggen dat Consumenten zouden moeten mee profiteren wanneer de winst marge stijgt voor de bank.

Als ik een product goedkoper kan inkopen ga ik u ook niet mijn prijs daar op aanpassen, want als je meer kunt verdienen op je product dan zou je stom zijn dat niet te doen.

Maar gelukkig betalen de banken mij rente en ik niet hun.

794 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

stacey
door stacey - Sep 12, 2010 om 00:28
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

---Maar gelukkig betalen de banken mij rente en ik niet hun.--

Tuurlijk, jij krijgt 1 cent spaarrente voor een X bedrag aan spaargeld en sta je keer rood of iets dan vragen ze voor hetzelfde X-bedrag 1000 cent rente aan jou.............
Joepie leven de banken, laat ze maar lekker rijk worden over de ruggen van clienten........ want niemand kan lekker zonder bank dus het is toch slikken of stikken.
Als je als klant voor uitgekleed pakket,of beter gezegd Non Service, steeds maar meer en meer gaat betalen ipv minder, normaal toch, hup zakken vullen...............

Ghee jij bent ook niet slimmer geworden na je vakantie in China, of was het Thailand dit keer, je snapt er allemaal nog steeds geen drol van, hoopte dat je er paar jaar zou overwinteren..............

Overigens wel blij dat jij geen cent rente betaald aan die banken van die WAO die wij allemaal voor Jou ophoesten en waarvan je uitgebreid op vakantie gaat steeds.........want als dat ook nog bij de bank terecht zou komen worden we dubbel genaaid..........

En als je vind dat kassa achteruit gegaan is, dat klopt, maar je Hoeft hier niet te zijn hoor........... DOEI.

pr
door prinspils - Sep 12, 2010 om 02:47
88 Antwoorden / 9 Vragen
0

Ik kreeg gisteren een prospectus onder ogen van een bouwproject in Rotterdam-Overschie: aburde hoogte [u]bouwrente[/u] 6%!!

Integendeel, vindt juist dat KASSA op vooruit is gegaan. Het enige onderwerp naast de BelBus vond ik heel interessant over de hypotheekrente. RADAR kan soms ook over één onderwerp gaan: woekerpolissen!!

westhoekje
door westhoekje - Sep 12, 2010 om 08:24
54 Antwoorden / 19 Vragen
0

Vreemd deze reactie van Seeker

Of het moet zijn dat hij / zij de boel loopt te verstieren.
Hopende op een reactie een tegenovergestelde discussie te openen?

Dat zou een verklaring kunnen geven, kan bovenstaande persoon alleen maar adviseren de krant beter te lezen of als er sprake is van de Telegraaf als krant, toch eens een andere krant open te slaan.

Wat kan er verder van gezegd worden? Deze kreet dan maar: De banken hebben ons net zo hard nodig als wij hen.

En gezien de laatste ontwilkkelingen is het vertrouwen van de client in deze instellingen flink bekoeld.

Je mag / kan van de meeste klanten van een bank niet verwachten dat hij / zij economische experten zijn.
Dus had de bank een dienstverlenende functie. Die ten onrechte het vertrouwen genoot.

Stel nu eens dat wij ons geld weer onder de matras of in een oude sok zouden stoppen?
Uiteraard is de kans op diefstal aanwezig maar, worden we nu dan niet bestolen?

ikbenik
door ikbenik - Sep 12, 2010 om 09:38
2845 Antwoorden / 27 Vragen
0

Kan allemaal wel zijn, maar de banken bepalen nog altijd de hoogte van de rente en niet de consumentenprogramma's en consumentenorganisaties.

Punt 2 is dat als de prijs lager wordt dat men dat best vind, maar owee als de prijs omhoog gaat! Dan is de wereld te klein.

Ook veel gehoord: het is veel te duur en we betalen veel te veel!

En wie zegt (zeggen) dat dan?
Weer die consumentenorganisaties.

Sorry, maar als je een hypotheek gaat afsluiten, dan ga je niet als een kip zonder kop een hypotheek afsluiten en achteraf gaan lopen klagen.
Iets wat tegenwoordig normaal schijnt te zijn:
Iets kopen of afsluiten als een kip zonder kop en achteraf gaan klagen.

Ik vind dat niet normaal.

ikbenik
door ikbenik - Sep 12, 2010 om 09:38
2845 Antwoorden / 27 Vragen
0

Ik moest het ff kwijt.

di
door dirk2 - Sep 12, 2010 om 10:46
364 Antwoorden / 21 Vragen
0

Banken hebben nog steeds moeite om geld aan te trekken en ze moeten vaak nog staatssteun aflossen. Je kan de situatie van nu niet vergelijken met die van een paar jaar geleden. Ik krijg het idee dat de mensen een worst wordt voorgehouden.
Een expert van Delta Lloyd schrijft : Ik zie geen reden om weer meer te gaan beleggen in bankobligaties. De banken betreden binnenkort bovendien een zeer kritieke fase.
link

di
door dirk2 - Sep 12, 2010 om 11:17
364 Antwoorden / 21 Vragen
0

Seeker, het lijkt mij logisch dat Kassa ook aandacht besteed aan deze onderwerpen. Waarom zouden ze dat niet moeten doen? Je koopt een produkt en dat kijk je naar de prijs/kwaliteit. Dat is met een hypotheek net zo.
Alleen zouden ze rente ook moeten vergelijken met andere eurolanden.

invalide
door invalide - Sep 12, 2010 om 14:57
787 Antwoorden / 5 Vragen
0

Als ik een onderwerp niet goed vind is het nog geen slecht programma.

Ik heb wel vaker andere mening en dat mag toch?

Zo was ik de eerste uitzending niet tevreden omdat ze verbruikscijfers van bedrijven Lease firma pakte en die rijden meestal minder zuinig dan particulieren.
Ook zal je met gratis brandstof en auto van de zaak meer interesse in die lage 14% hebben dan zuinig rijden.
Als je zelf moet betalen is rustig 90 Km tussen vrachtwagens rendabel, maar als iemand anders gewoon alles betaalde zou ik ook gas geven!

Maar ik was het eens dat de beloofde verbruik vaak niet haalbaar was!
Zelfs een Hummer H1 zal meer verbruiken dan opgave, dus ook die zouden ze wel eens zwart mogen maken!

jd
door jdegoffau - Oct 7, 2010 om 12:26
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik ben het deels eens met de topicstarter.

Een overeenkomst ga je aan omdat het je bevalt. Bevalt het niet, dan doe je het niet. Echter,

=seeker schreef op zaterdag 11 sep 2010, 23:58:
Als je die rente niet had willen betalen dan had je maar flink moeten sparen dan hoef je niet zo'n hoge rente te betalen.

Een huis kopen in Nederland zonder lening is slechts voorbehouden aan een enkeling. Daar komt bij dat die enkeling wel heel hard op zijn achterhoofd gevallen moet zijn als hij geen lening afsluit gezien alle fiscale voordelen en mogelijkheden om een hoger rendement te halen dan de rente die hij betaalt.

=seeker schreef op zaterdag 11 sep 2010, 23:58:
Als ik een product goedkoper kan inkopen ga ik u ook niet mijn prijs daar op aanpassen, want als je meer kunt verdienen op je product dan zou je stom zijn dat niet te doen.


Weer een interessant punt. Wat nou als je product te duur is, of erger, nog, als niemand jou product wilt hebben omdat je niet luistert naar je klanten?
=seeker schreef op zaterdag 11 sep 2010, 23:58:
Iemand die een hypotheek neemt die heeft de bank nodig en niet andersom en als u een rente van 4.8 voor 10 jaar genomen hebt dan hoef je niet te verwachten dat ze je plots een lagere rente geven.


En daar zit het hem in. Banken hebben een bepaalde machtspositie omdat "wij" een hypotheek nodig hebben en "zij" die kunnen leveren onder hun voorwaarden. Is dat vraaggestuurd? In absolute zin wel. Hebben wij veel te kiezen? Verschrikkelijk veel. Zit er veel verschil in al die producten en weten we wat we kiezen?

Je sluit een overeenkomst af om een huis te betalen, maar alleen de zeer goed voorgelichte weet wat hij afsluit en hoe het afloopt in hypotheken land. Met vaste rentes is het nog we redelijk duidelijk, gaan we het hebben over polissen en variabele rentes, dan hebben banken (ondanks dat ze het steeds meer proberen) nog de grootste moeite duidelijk te zijn naar hun klant.

In dat opzicht ben ik heel blij dat Kassa hier kritisch naar kijkt en ons, de klanten van de bank, probeert beschermen en voor te lichten.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Esmy
Esmy - Jun 1, 2023 om 14:46
Auto & vervoer

Vliegtickets amerika overstap

Waarom kost een vliegticket van Düsseldorf naar Schiphol naar San Fransico met koffers op 13 oktober €597,-. Terwijl als je hem direct vanaf schiphol pakt, dus een complete vlucht minder. 718 euro. Ik snap dat het waarschijnlijk een kwestie van vraag en aanbod is.... maar millieu technisch kan KLM dit echt niet maken. Lees meer

Ko
Korrfind - May 31, 2023 om 15:45
Geldzaken & recht

Bellegingshypotheek

De waarde vd  beleggingen van mijn  beleggingshypotheek zijn hoger dan rest hypotheekschuld, waarom kan mijn hypotheek daarmee niet afgelost worden. Nu moet ik tot mijn 84e hypotheekrente blijven betalen Lees meer

Sam33
Sam33 - Jun 1, 2023 om 21:09
Vrije tijd & tuin
Achterpad

Achterpad

Onze achterburen hebben een hekje geplaatst in achterpad waardoor we heel moeilijk met de fiets via achtertuin kunnen lopen. 
Ik heb gelezen dat achter pad tot midden is eigendom van buren maar mogen ze op die manier plantjes neerzetten!? Lees meer