to
door tondijk Aug 31, 2007 om 13:35
Huishouden & energie

Garantie op isolatie glas

Wij hebben nu 9 ramen die lek zijn en de garantie loopt tot maart 2008. Maar de glaszetter is failliet gegaan.


Volgens de fabrikant heb ik nu alleen recht op de levering en niet op het opnieuw zetten.


Is iemand die hiermee ervaring mee heeft en/of er een mogelijkheid is de fabrikant hiervoor aansprakelijk te stellen?

446 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Aug 31, 2007 om 13:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag tondijk,


Je kunt er bijna met zekerheid vanuit gaan dat de fabrikant hier gelijk heeft. Datgene wat de fabrikant juridisch gezien verplicht is, komt hij na. In de fabrieksgarantie (ik hoop nog dat je die hebt) staat meer dan waarschijnlijk dat de ruiten vervangen worden exclusief plaatsing.


Vriendelijke groet, Read2.

ve
door verwijderd - Aug 31, 2007 om 13:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


Wat is nu de vraag? De gratis ramen of het plaatsings loon? Ik weet wel dat er jaren geleden fout hechtings materiaal is gebruikt. De ruiten worden daarmee aan de alu profielen "gelijmd". Deze kit was niet bestand tegen UV van de zon en de ruiten laten dan los. Binnen de garantie worden die "gewoon" vervangen. Wat de afspraken zijn over het plaatsingsloon weet ik niet. Bij een vorige vraag heeft READ nog aangegeven dat de garantie vrijwel altijd zonder plaatsingsloon is. zie:


 


http://kassa.vara.nl/portal?_uc=n&_li=y&_scr=cons_question&cat=25476&qid=307410


 


Vr.gr. Poltol

ve
door verwijderd - Aug 31, 2007 om 15:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Helaas heb ik precies hetzelfde probleem gehad. Ik heb dus de ramen vergoed gekregen, maar het arbeidsloon van de schilders die op dat moment de buitenboel van m'n huis schilderden, moesten betaald worden. Bij faillissementen staan consumenten vaak in de kou. 

ve
door verwijderd - Aug 31, 2007 om 19:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De fabrikant levert aan de glaszetter en die levert (en plaatst het glas) weer aan u.


U moet dus voor het glas plaatsen bij de glaszetter zijn...... edoch is deze niet meer 'aanspreekbaar'.


Indien de fabrikant dus alléén het glas levert, heeft de fabrikant aan haar verplichting voldaan.


Eventueel aansprakelijk stellen voor de plaatsingskosten is natuurlijk te doen, echter ik geef u weinig tot nog minder kans, dat u die kosten vergoed krijgt. Indien u er een rechtzaak van maakt, vermoed ik dat u hoogstens een gedeelte van de plaatsingskosten vergoedt zult krijgen. Daar tegenover staat dat u ook behoorlijke kosten moet maken, om deze zaak aanhangig te maken.


Ik zou die ramen accepteren en er verder geen zaak van maken. Uiteraard is dit geheel aan u.


Gr. Hutch

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

je
jelloowmelloow - Jun 26, 2024 om 06:02
Geldzaken & recht

Overstap voor aansluiting glasvezel, oplegging boete gerechtigd?

In juni 2022 sloot ik via de glasvezelaanbieder/aanlegger in mijn regio bij provider 1 een abonnement af voor afname internet en tv via glasvezel. Mijn huidige aansluiting is via VDSL, dus ik dacht erop vooruit te gaan. Over mijn VDSL-provider, provider 2, ben ik al jarenlang heel tevreden. Scherpe prijzen en goede service. Een abonnement afsluiten tijdens de aanleg bespaart aanlegkosten, reden wa ... Lees meer

M
M Bourgondien - Jun 21, 2024 om 11:57
Auto & vervoer

Scootmobiel ellende

21-06-2024   Goede morgen   Wij mijn man en ik rijden beide een scootmobiel vanuit de gemeente Heiloo WMO op zich zijn wij er blij mee dat die mogelijkheid bestaat .   Ik rijd al 26 jaar en mijn man 11 jaar   in het verleden bij Hulpmiddelencentrum ook het een en ander meegemaakt 3x een wiel verloren onder het rijden (3 wieler) en dat de scootmobiel of bij het sturen naar links of naa ... Lees meer

Ro
Rohamo - Jun 25, 2024 om 09:29
Garantie & verzekeringen

Apotheek declareert hoger bedrag dan toegestaan

In de opstelling van mijn zorgverzekeraar, wordt bij de declaratie medicijnen telkens een klein bedrag als niet betaald gemeld. Een voorbeeld: Medicijn X Notabedrag € 41,16 Niet vergoed € 1,42 Vergoed € 39,74 Het ‘Niet vergoed’ bedrag wordt vervolgens niet in rekening gebracht. Dit probleem is al enkele jaren aan de gang en opgeteld gaat het best om een behoorlijke bedrag. Navraa ... Lees meer