br
door bruinsma 20 aug. 2018 om 09:07
Huishouden & energie
Storing Miele

Storing Miele

Wij hebben een storing met onze Miele wasautomaat. De wasmachine geeft steeds overdosering aan (met minder dan de helft waspoeder als geadviseerd).
Soms centrifugeert hij niet goed, de was ruikt niet echt fris en er zijn schuimresten aanwezig in het manchet na einde programma. Inmiddels 2 keer een monteur gehad van de Miele (in verband met storing tijdens een 10 jarige garantie). Eerste keer helemaal schoongemaakt. Eigenlijk direct daarna openbaarde zich het probleem opnieuw. Weer een monteur gehad. Deze bleef aaangeven, dat ik teveel poeder gebruikte.... Zelf heeft hij de machine laten lopen gedurende een half uur zonder wasmiddel: Resultaat: Veel schuim in de manchet en aan de openingsdeur.... Maar.... ik doseerde toch te veel....
Nadien opnieuw trommels gedraaid en het probleem blijft.. Wie kan mij vertellen wat er aan de hand is en wat er aan gedaan moet worden..
Alvast hartelijke dank.

3079 9 Rapporteer
door marita5 - 20 aug. 2018 om 09:16
7332 Antwoorden / 9 Vragen
3

Hallo Bruinsma , 

Lees deze informatie eens door , klik op de rode regels ( klik in de link rechts op start eerste hulp bij storingen  , donker grijs vlak ) 

https://www.miele.nl/c/eerste-hulp-bij-storingen-391.htm 

Lees ook dit , is iets voor de monteur . 

https://www.euromaxx.nu/MIELE-LAMPJE-OVERDOSERING-DOSERING-BRANDT

door gerbera - 20 aug. 2018 om 09:30
4717 Antwoorden / 6 Vragen
2

Schuimresten wijst er op dat er wasmiddel in de machine of vulbakje achterblijft wat mogelijk niet voldoende opgelost wordt. Probeer eens een ander (tabs of vloeibaar) wasmiddel en kijk of het probleem blijft. Mogelijkheid is ook dat de pomp niet goed werkt waardoor er restwater in de machine blijft. Een andere mogelijkheid is dat het spoelprogramma niet goed werkt, hierbij zou bij normale werking alle zeepresten verwijderd moeten worden. Krijgt u ook nog een melding op het display?

Ge
door Genee - 20 aug. 2018 om 09:42
1509 Antwoorden / 1 Vragen
0

Een half uur laten draaien zonder wasmiddel, resultaat veel schuim in de manchet.

Waar komt dat schuim dan vandaan, ik denk toch dat het achtergebleven zeepresten zijn.
In het verleden misschien wel veel wasmiddel gebruikt?
Onze Miele geeft ook wel eens aan dat er teveel waspoeder is gebruikt.
Wanneer u gewoon kunt wassen zou ik me van die melding niet veel aantrekken.

Misschien dat u hier wat aan hebt
https://www.dehuishoudcoach.nl/wasmachine-schoonmaken/

door sjoppie - 20 aug. 2018 om 09:46
4101 Antwoorden / 3 Vragen
0

Wat ook nog een rol kan spelen is dat u het wasprogramma op een te lage temperatuur instelt.
Ook te veel waspoeder kan zeepresten veroorzaken.

door marita5 20 aug. 2018 om 09:57
7332 Antwoorden / 9 Vragen

@sjoppie , lijk mij vreemd als je op een lage temperatuur wast dan deze storing krijgt . Ik heb ook een Miele gebruik waspoeder van de lidl uit Belgie , de samenstelling is veranderd nu geconcentreerd  , Ik had niet op de doos gekeken en de normale dosis gebruikt , gevolg schuim van jewelste , lampje gaf overdosering aan . Een keer de wasmand tegen de afvoerslang gezet , afvoerslang gekneld ,ook toen ging het lampje overdosering branden .

door sjoppie 20 aug. 2018 om 10:00
4101 Antwoorden / 3 Vragen

@marita5
Bij een lage temperatuur wassen kan er minder waspoeder gebruikt worden.

door marita5 20 aug. 2018 om 10:03
7332 Antwoorden / 9 Vragen

@sjoppie , doordat bij mij de samenstelling van de waspoeder is veranderd , gebruik ik bij alle temperaturen weinig waspoeder .

door sjoppie 20 aug. 2018 om 10:15
4101 Antwoorden / 3 Vragen

Ja, @marita5, duidelijk, nu de TS nog.

door tijger1 20 aug. 2018 om 12:01
37928 Antwoorden / 21 Vragen

@marita5

En als men dat vaak doet, zit het schuim ook binnen aan de bovenkant van de machine, duurt vaak even voordat alles weg is. Een paar keer heter wassen met meer water en alles is weg.

door tijger1 - 20 aug. 2018 om 09:56
37928 Antwoorden / 21 Vragen
0

Mijn Miele heeft ook wel eens overdosering aangegeven. Weinig wasgoed, niet vuil en dan toch per abuis veel waspoeder.

Maar wat bedoelt u met “helemaal schoongemaakt”? 

Maar als de machine draait zonder waspoeder en dan nog veel schuim naar voren komt, moet u echt tijden lang heel vaak te veel poeder gebruikt hebben.

Draai eens wat wassen op een hoge temperatuur met nauwelijks poeder maar wel een klont soda, geen wasverzachter, maar een scheut azijn bij de laatste spoeling.

door gerbera - 21 aug. 2018 om 11:43
4717 Antwoorden / 6 Vragen
1

Als uw machine blijft "schuimbekken" heb ik het vermoeden dat er tussen het zeepbakje en het punt waar het water de machine in komt zich waspoeder heeft opgehoopt cq achterblijft. Mogelijk dat u daar de oorzaak moet zoeken. Dat de was niet fris ruikt kan ook daar de oorzaak van zijn, immers oude zeepresten kunnen behoorlijk gaan stinken en komen, met bovenstaand probleem, steeds beetje voor beetje in de machine terecht.

door holstein - 22 aug. 2018 om 09:42
883 Antwoorden / 16 Vragen
0

Vaker een lege machine een programma op 95 graden laten draaien met reiniger er in, doe ik zeker om de 3 maand.

ho
door honza23 - 22 aug. 2018 om 18:04
208 Antwoorden / 3 Vragen
1

40 liter heet water erin gooien en dan een lega was draaien zonder wasmiddel

ro
door ron503 - 22 aug. 2018 om 19:09
723 Antwoorden / 0 Vragen
1

De slang vanaf de zeepbak naar de kuip is de enige slang die het waspoeder met koud kraanwater wegspoelt. De slang is flexibel en heeft een soort van harmonica structuur om mee te kunnen bewegen met de kuip. Zeepresten zetten zich vast in die slang en telkens als de machine water inlaat spoelt er een klein beetje van de zeepresten mee en dat veroorzaakt een stinkende was die ook nog eens niet schoon is want als de machine aan het schoonspoel programma begint dan komen er weer zeepresten mee en kan tot in lengte van jaren zo doorgaan want aangekoekte zeepresten lossen met koud water bijna niet op. Vervangen van de slang is de enige optie maar overdosering is en blijft een fout van de gebruiker zelf. Kookwaseen draaien heeft eigenlijk geen enkele zin om de machine in top conditie te houden want bij de eerste spoelbeurt wordt het hete water al afgepompt en vervangen door koud kraanwater. Een goede dosering van wasmiddel dan weer wel want die zijn tegenwoordig zo geconcentreerd dat een schepje minder de was beter reinigd dan een schepje meer zoals we dat gewend zijn.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Pa
Pascal snelders - 23 apr. 2019 om 01:04
Vakantie & reizen

Mag KLM je reservering zomaar afzeggen onlangs dat er al betaald is

Een goeden dag  hier een bericht van uit Aruba . ik heb op 18 april een boeking bij de KLM gedaan en zelfs de zelfde dag betaald.
nu 22 april kom ik er achter dat KLM mijn boeking heeft geanuleerd en ik weet niet waar om.
heb zelfs de boekings code via WhatsApp naar KLM gestuurd met foto van betaling . krijg ik een bericht terug of ik even kan bellen . ik vind het raar je kunt alles ... Lees meer

fi
fienfloor - 22 apr. 2019 om 13:22
Huishouden & energie

Wie heeft ervaring met gebruik van zwarte kranen?

Ik ben me aan het orienteren vanwege komende verbouwing van de badkamer. Ik zie nu ineens overal zwarte (douche) kranen en vind deze erg mooi. Ik vraag me alleen af of hoe deze in gebruik zijn. Zijn ze makkelijk mooi te houden, krijg je er geen kalkvlekken op en beschadigen ze niet snel? Moet je bij de aanschaf nog ergens op letten? Op internet is deze vraag ook al eens in het verleden gesteld. Er ... Lees meer

yu
yulmuzigne - 22 apr. 2019 om 19:41
Computers & telefonie

Telfort mobiel prepay

hallo allemaal,     telfort maakt het wel heel bont door ineens per 20 juli de tarieven en voorwaarden te veranderen,voortaan moet je 2 keer per jaar opwaarderen om je beltegoed geldig te houden anders vervalt na 9 maanden je beltegoed en nr en als je na 6 mnd niet opwaardeerd dan wordt je beltegoed voor 90 dgn bevroren zodat je niet meer kunt bellen smsen of internetten,je wordt gewoon gedwo ... Lees meer