door Koster24 6 dec. 2021 om 14:30
Geldzaken & recht

Aangetekende brief niet aangeboden

Ik heb een procedure lopen bij de rechtbank. Die hebben mij uitgenodigd voor een zitting en hebben daarvoor een aangetekende brief gestuurd. Ik heb niets ontvangen, ook geen afhaalbericht, en de brief is retour gegaan naar de rechtbank.
Deze heeft twee weken later opnieuw een aangetekende brief gestuurd, en deze is óók niet bij mij aangeboden, en ik heb weer geen afhaalbericht gehad, en de brief is weer retour gegaan.
Toen de rechtbank mij is gaan bellen, werd duidelijk dat dus twee aabgetekende brieven niet zijn aangeboden bij mij.
De adresgegevens kloppen, dat hebben we gecontroleerd, en een andere brief per gewone post is wel aangekomen. 
Het lijkt erop dat de bezorger van PostNL de brief meteen bij het afhaalpunt heeft neergelegd zonder een afhaalbericht bij mij achter te laten.

Inmiddels heb ik van beide brieven de track & trace codes. Maar ik vraag me af wat de beste volgende stap is om te ondernemen. Een klacht bij PostNL? Moet de verzender dat doen? Kan ik PostNL juridisch aansprakelijk stellen?

2790 8 Rapporteer
door panter22 - 6 dec. 2021 om 15:18
5591 Antwoorden / Vragen
2

Je kunt niets ondernemen. De rechtbank wel. De medewerkers hebben dat ook gedaan toen bleek dat je de brieven niet hebt ontvangen. Opgelost

door Sjoppy. - 6 dec. 2021 om 15:25
5799 Antwoorden / 3 Vragen
1

Een aangetekende brief wordt persoonlijk overhandigd en kan het zijn dat u niet thuis was, gewone post gaat door de brievenbus. 
Er is bij postNL wel iets veranderd, bij niet thuis zijn wordt het naar een dichtbij punt van hen gestuurd en ook geen mededeling meer in de brievenbus.
DIt is natuurlijk in dit geval niet wenselijk en zou u contact kunnen opnemen met postNL voor meer duidelijkheid.

Waar u veel aan hebt is de app van PostNL:
https://www.postnl.nl/campagnes/postnl-app/

 

 

pe
door pebk - 6 dec. 2021 om 15:51
404 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wat Panter zegt klopt. De verzender is verantwoordelijk voor de verzending. Bij een aangetekende brief is dat totdat u persoonlijk getekend heeft voor ontvangst.

He
door HenkDeZevende - 6 dec. 2021 om 15:57
757 Antwoorden / Vragen
0

Ik moet héél ver terug in mijn geheugen als vakantiebesteller en voor wat het nog waard is maar dan kan ik mij herinneren dat die uitnodigingen om bij de rechtbank te verschijnen helemaal apart behandeld werden. Ik zou toch ook eens even met de Post overleggen wat hier nou aan de hand kan zijn.

door heremietkreeft - 6 dec. 2021 om 16:05
14534 Antwoorden / 190 Vragen
1

Indien u hierdoor bent benadeelt en er wel een zitting is geweest zie dan: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rechtspraak-en-geschiloplossing/vraag-en-antwoord/hoe-kan-ik-een-klacht-indienen-over-een-rechtbank-of-een-medewerker-hiervan  aangezien de verzender verantwoordelijk is. Het kan evenwel ook geen kwaad om een klacht neer te loggen en zie dan: Hoe meldt u een klacht over PostNL? Indien u een klacht wilt melden over PostNL voer dan de onderstaande stappen uit: 1. Klik hieronder op de knop 'Klacht melden over PostNL'. 2. Beschrijf uitvoerig welke klacht u heeft en welke oplossing u wenst van PostNL. 3. Deel uw klacht met PostNL en geef aan dat u uw klacht op Klacht.nl heeft geplaatst.

door Geboren Amsterdammer - 6 dec. 2021 om 18:51
896 Antwoorden / 18 Vragen
0

Geachte Koster, 

De rijksoverheid heeft een eigen bezorgdienst.

Klik op de volgende link :

https://www.ubrijk.nl/service/ipkd

door Pharmacopolam Circumforaneum - 7 dec. 2021 om 16:58
1389 Antwoorden / 10 Vragen
0

Als je  5 dagen per week werkte en alleen Zaterdag thuis bent  gaan vele Aangetekende  Retour,  

Afhaal bericht achterlaten  en bij  afhaalpunt laten tekenen voor ontvangst is slimmer.

 

Maar  ze weten dat jij niets hebt ontvangen dus  de zaak  word verlengd en mag geen uitspraak gedaan zijn in dit geval.

 

De rechtbank stuurde en is hiermee opdrachtgever;

Zij dienen bij Post NL te klagen van niet  geven van afhaal bericht.

 

Deze brief moet een redelijke tijd afhaalbaar zijn geweest en dan  hebben ze pas gelijk.
U kunt en mag niets doen, je wist niet eens dat er een brief onderweg was.


mo
door mof - 8 dec. 2021 om 12:55
2583 Antwoorden / 3 Vragen
0

HEt is de verzender die opdracht geeft aan Post NL om de brief aangetekend te versturen. De verzender heeft een overeenkomst met PostNL gesloten. Dus alleen de verzender kan Post NL uiteindelijk aansprakelijk stellen.
HEt is een aangetekend schrijven dat retour is aan de rechtbank. Ik weet niet om welke zaak het gaat. De rechtbank heeft altijd de mogleijkheid de brief door een deurwaarder te komen langsbrengen.
Als u een dagvaarding krijgt is dit in principe altijd via de deurwaarder. Als de uitnodiging via PostNL is verstuurd dan is het ws geen dagvaarding geweest en was u niet verplicht te verschijnen.

Als u zich in uw belang geschaadt voelt kunt u hoogstens de rechtbank die de uitnodiging heeft verstuurd ter verantwoording roepen. De rechtbank kan op grond daarvan de PostNL ter verantwoording roepen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Lo
Lowi - 18 jan. 2022 om 21:52
Voeding & gezondheid

International herstelbewijs niet erkend

Tijdens de vakantie met kerst ben ik positief getest op Corona en heb ik 10 dagen in quarantaine gezeten in oa een isolatie hotel in de verenigde Arabische Emiraten, echter de doktersverklaring voor herstel uitgegeven in het isolatie hotel door een arts wordt in Nederland niet erkend, waardoor ik nu dus een booster moet halen, terwijl ik voldoende antistoffen heb, kan ik hier iets aan doen? Lees meer

He
Helen S - 18 jan. 2022 om 21:53
Geldzaken & recht

Kosten pensioenuitbetaling correct?

Op een pensioentje van 14,- bruto per maand worden veel kosten in rekening gebracht: 350,- eenmalige kosten +  80,- jaarlijkse administratiekosten + eenmalige distributiekosten 42,- per polis. Betekend dat er de eerste jaren überhaupt niks uitgekeerd wordt en daarna maar de helft..
Mag dit? 
We krijgen er een niet-zo-Zwitserlevengevoel van ???? Lees meer

Th
Thijske2 - 18 jan. 2022 om 18:22
Geldzaken & recht

Contributie vragen aan niet leden

Ik doneer af en toe aan een landelijke vereniging. Nu krijg ik een brief of ik mijn jaarlijkse contributie wil betalen. Maar ik ben geen lid van deze vereniging. Ik heb vorig jaar al gezegd dat ik vermoed dat ze op deze manier geld wat dwang uitoefenen. Ze gaven toe dat het misschien niet netjes is, maar dat het wel meer geld oplevert. Mag een vereniging dit: contributie vragen aan niet-leden. Of ... Lees meer