door mariska55 12 jan. 2016 om 15:25
Geldzaken & recht

Bewijsmateriaal in een letselschade procedure wordt genegeerd omdat het onder alternatieve geneeswijze valt.

De medisch adviseur van mijn letselschade expert wil geen medische informatie opvragen over mij bij mijn osteopaat (doorgeleerde fysiotherapeut) en acupuncturist (geregistreerd arts), omdat deze niet binnen de reguliere geneeskunde vallen, waardoor onduidelijk is welke waarde hieraan toegekend moeten worden bij een regulier medisch probleem, aldus de medisch adviseur.

 

Beide behandelaars zijn aangesloten bij beroepsverenigingen die door de ziektekosten verzekering erkend worden. Beide behandelaars hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn genezingsproces. Ik ben er ook vrij lang onder behandeling geweest.

 

Is het terecht dat deze behandelaars buiten beschouwing worden gelaten in het medisch advies rapport dat naar de tegen partij gaat omdat het niet gaat om reguliere geneeskunde?

4323 11 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door zoekster1 - 12 jan. 2016 om 15:31
1583 Antwoorden / 3 Vragen
0

Wat ik vermoed is dat een advies van een alternatieve arts uw zaak eerder zal schaden dan goed doen, omdat u dan de tegenpartij munitie in handen geeft om de bewijsvoering van de schade af te schieten.

jo
door jorisw - 12 jan. 2016 om 16:33
4340 Antwoorden / 1 Vragen
1

Inderdaad zijn alternatieve geneeswijzen niet alom geaccepteerd. Zoals Zoekster zegt, dit kan tegen je gebruikt worden: "Als het echt erg was had je wel naar een echte arts gegaan i.p.v. naar een kwakzalver" of iets van die strekking.

door tijger1 - 12 jan. 2016 om 19:30
40687 Antwoorden / 21 Vragen
0

Maar wilt u dan een vergoeding voor de kosten die u bij die twee alternatieven gemaakt hebt? 

U schrijft dat u lang onder behandeling geweest bent en dat zij een belangrijke rol hebben gespeeld in het genezingsproce, maar bent u er beter van geworden?

ma
door mariska55 - 12 jan. 2016 om 21:01
14 Antwoorden / 6 Vragen
0

Ik wil inderdaad een vergoeding voor de behandeling, maar het is ook belangrijk voor de chronologie van mijn ziekte verloop. Omdat nu de osteopaat en de acupuncturist niet zijn opgenomen in mijn verslag, gelooft de tegenpartij niet dat de klachten die ik nu nog heb en die ik vorig jaar ook had van het ongeluk zijn. Ze willen andere onkosten in dat jaar dus ook niet betalen. Er zit namelijk een gat van ruim een jaar in mijn behandeltraject als je de osteopaat en de acupuncturist er tussenuit laat. 

Uiteraard ben ik eerst bij 'echte' artsen geweest, maar verder dan het voorschrijven van steeds sterkere pijnstillers en je moet er maar mee leren leven kwamen ze niet (zware whiplash klachten). 

De rechter heeft zelfs een arts-acupuncturist vrij gesproken van omzetbelasting omdat een acupuncturist nog steeds arts is en daar ook naar handelt. 

Ik ben er niet volledig beter door geworden, maar mijn klachten zijn wel heel erg afgenomen en ik slik nu geen zware pijnstillers meer.

ma
door mariska55 - 12 jan. 2016 om 21:07
14 Antwoorden / 6 Vragen
0

Weet iemand of het ook ergens zwart op wit staat dat alternatieve geneeswijze niet meeteld? 
Ik kan het nergens vinden. Ik wil graag weten of ik juist ben voorgelicht.

vage behandelingen die door de verzekering ook niet worden vergoed kan ik begrijpen, maar een osteopaat en een acupuncturist worden gewoon vergoed uit de aanvullende verzekering en hebben bovendien een westerse geneeswijze als achtergrond.

jo
door jorisw 12 jan. 2016 om 22:19
4340 Antwoorden / 1 Vragen

Dat het uit de aanvullende verzekering wordt vergoed zegt niet zoveel. Als er genoeg klanten zijn die zo'n verzekering willen afsluiten doen de verzekeraars wel mee. Het zegt niks over de medisch inhoudelijke zaken. Als ik zie wat er in mijn aanvullende polis voor onzindingen staan... ALs het in het basispakket zat had je er wellicht wel wat aan gehad.

door marita567 - 12 jan. 2016 om 22:37
1576 Antwoorden / 17 Vragen
0

@mariska55 , 

hier staat de reden beschreven waarom de kosten niet vergoed zouden kunnen worden.

Worden de kosten van alternatieve geneeswijzen vergoed?

Als u verwezen bent door de huisarts, neemt de aansprakelijke verzekeraar vaak aan dat een medische indicatie bestaat. In dat geval komen de meeste verzekeraars u tegemoet in de kosten. Belangrijkst criterium is of u er door geneest. Als dat niet zo is, en als er geen verwijzing door de huisarts is, worden die kosten niet vergoed. 

www.nostimos - letselschadedeskundigen.nl

Bent u naar een Osteopaat en Acupuncturist geweest zonder medische verwijzing ?

 Ti
door Timtatoe - 13 jan. 2016 om 13:12
4 Antwoorden / 1 Vragen
1

Alternatieve genezers beoefenen behandelwijzen die niet als wetenschappelijk wordt gezien. Een homeopaat bijvoorbeeld dient stoffen toe die met water zó sterk verdund zijn dat er zelfs geen molecuul van de stof meer in is aan te treffen. Dat geven de homeopaten zelf ook toe, maar zij zeggen dat de eigenschappen van de stof door middel van schudden op het water zijn overgegaan. Tja. Het afnemen van nekklachten na verloop van tijd kan heel goed veroorzaakt zijn door het verstrijken van de tijd zelf. Veel kwalen gaan dankzij het zelfgenezend vermogen van het lichaam immers vanzelf over.  Dat alternatieve behandelwijzen vergoed worden, heeft vooral te maken met de wens van verzekeraars om verzekerden aan zich te binden.

door eclipse - 13 jan. 2016 om 13:16
1561 Antwoorden / 370 Vragen
0

doorgeleerd ? t is maar wat je ermee doet. hier gaan ze uit van de reguliere geneeskunde, niet van dr  vogel soepje of naalden prikker , om het maar even  bot  te zeggen, t schijnt  toch niet zoveel gedaan te hebben nu een letseladvocaad Uw  zaken behartigt ?? wie hebt  U letsel toegebracht ? had  dat voorkomen kunnen worden door de "normale geneeskunde". Ze hebben beiden een belangrijke rol gespeeld in Uw  genezingsproces? dan schijnt  er toch iets niet geheel goed te zijn gegaan ?  waarom dan geen fatsoenlijke "normale advocaad"" ipv  zo `n advocaadje  die van ziekenhuis bed  naar bed gaat om te vragen of  alles wel naar wens is .

Pe
door Peter70plus - 13 jan. 2016 om 14:33
1 Antwoorden / Vragen
0

De medisch adviseur gaat door dit standpunt in te nemen op de stoel van de rechter zitten. Het gaat de rechter er primair niet om of een bepaalde geneeswijze regulier is of niet, maar of de gevolgen/herstel voldoende relatie hebben met het ongeval. Als door reguliere behandeling sneller herstel mogelijk zou zijn geweest, dan zal de rechter met een langere duur geen rekening houden, omdat die dan geen gevolg is van het ongeval, maar van de gekozen behandeling. De letselschade advocaat zou op een juiste houding en standpunt van zijn medisch adviseur moeten toezien. Daarvoor is hij uw belangenbehartiger.

door dutch1 - 14 jan. 2016 om 11:33
90 Antwoorden / 46 Vragen
0

Ik kan helaas geen antwoord op de vraag zelf geven. Ik ga overigens ook naar dit soort ""vage dokters en andere benamingen""
Wat mij hoogst irriteert is dat er blijkbaar beantwoorders zijn die of uit de reguliere (tussen haakjes, de voorschrijvers van pillen) geneeskunde of mogelijk apotheker zijn of mensen die goed bedoeld maar wat roepen.
Ik wil als ondersteuning van de vragensteller aangeven dat ook ik als pijnpatient de pillen moest ondergaan tot ik zo'n ""vage figuur"" tegen kwam op mijn zoektocht naar hulp. Het is een manuele alternatieve arts die mij een aantal keren per jaar ""helpt"" waardoor ik min of meer pijnvrij rondloop.
Opmerking hierbij, ik ben jarenlang werkzaam geweest in de farma-industrie, ken de pillenwereld van biinenuit.

dutch

ko
door koudstaal - 5 mrt. 2016 om 09:12
5 Antwoorden / 4 Vragen
0

Er spelen hier twee zaken: de waarde die toegekend kan worden aan de informatie van de osteopaat en acupuncturist enerzijds, anderzijds is er de waarde die toegekend moet worden aan het feit dat er klachten zijn die kennelijk zo ernstig zijn dat je je ervoor laat behandelen. Dat laatste is niet onbelangrijk. Laten letselschadeslachtoffers zich niet behandelen - en zoeken zij hun heil bij bijvoorbeeld alleen pijnstilling - dan kan dat hem/haar (het letselschadeslachtoffer) worden tegengeworpen. Verzekeraars oordelen dan al vrij snel dat het letsel kennelijk niet ernstig genoeg is om je uberhaupt te laten behandelen. Medisch adviseurs hechten inderdaad niet al te veel 'inhoudelijke' waarde aan informatie van alternatieve behandelaars. Overigens wordt er door die medisch adviseurs ook weinig waarde gehecht aan informatie van op HBO- niveau geschoolde paramedici zoals fysiotherapeuten, Mensendieck en Caesartherapeuten e.d. Inhoudelijk 'telt' eigenlijk alleen informatie van de huisarts en de medisch specialist. Is de medisch adviseur niet bereid de informatie op te vragen, vraag de osteopaat en acupuncturist dan zelf even een paar regels op papier te zetten waaruit blijkt dat de behandelingen betrekking hebben op het ongevalsletsel.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

He
Hester - 10 aug. 2020 om 20:07
Geldzaken & recht

Aanpassen erfdienstbaarheid met wederzijds goed keuren, hoe gaat dit in z'n werk?

Sinds vorig jaar zijn wij in het bezit van een oude, vervallen woonboerderij welke wij helemaal gaan opknappen. 1 van de muren staat op de grens van het terrein met de buren. In het koopcontract staat een artikel opgenomen, dat er geen dakvensters, ramen etc geplaatst mogen worden die uitkijken op het erf van de buren. Dit is echter al een oude clausule en in overleg met de huidige bewoners, vinde ... Lees meer

Sj

Medicijnvermelding in Mijn CZ

Als ik bij mijn zorgverzekeraar CZ in mijn persoonlijke account inlog kan ik v.w.b. de medijnen niet altijd zien wélke medicijnen mij in rekening worden gebracht. Als ik daarover een vraag stel bij CZ zegt men dat dat is i.v.m. privacy. Ik heb aangegeven dat als ik inlog met mijn Digid met wachtwoord ik dan toch veilig al mijn gegevens moet kunnen zien en zeker gegevens van kosten die mij in reke ... Lees meer

Ha
Hanny - 10 aug. 2020 om 16:46
Geldzaken & recht

Blokker

Blokker laat klanten veel te lang wachten op geld. Ondeugdelijk artikel teruggestuurd en vervolgens maar wachten op je geld.

Er zijn veel klachten over Blokker, vaak dezelfde klachten, namelijk het wachten op geld dat ze maar niet storten ????

Dit is gelijk een waarschuwing!!!!!

Onbegrijpelijk dat klanten veel moeite moeten doen om hun recht te halen.
Zo'n bed ... Lees meer