Fl
door Flame92 Jul 15, 2021 om 19:09
Geldzaken & recht

Mag KNAB zomaar een gratis pakket (KNAB basis) omzetten in een betaalpakket?

Ik heb de volgende mail gehad van KNAB. Zij zeggen in die mail dat ze stoppen met het gratis pakket (KNAB basis) en dat ze klanten die geen actie ondernemen automatisch overzetten naar (KNAB plus). Ik vroeg mij af of dit zomaar mag. Stoppen met een product natuurlijk wel, maar iemand zomaar dan overzetten naar de betaalde variant?

Per 15 september stoppen we met Knab Basis. In deze e-mail lees je waarom en wat er gebeurt met het geld dat op die datum nog op je rekening staat.

Knab Basis past niet meer bij onze missie
Ons doel is om jou als klant optimaal inzicht in je financiën te geven. Vandaag, morgen en verder in de toekomst. Nieuwe producten en diensten die hieraan bijdragen, introduceren we al lange tijd alleen in ons betaalde Knab Plus-pakket. Daarom stoppen we met Knab Basis. We begrijpen de eventuele teleurstelling, waarvoor onze excuses. Natuurlijk hopen we dat je bij ons blijft bankieren via Knab Plus en zo alle voordelen van Knab ontdekt.

Wat gebeurt er met jouw geld?
Als je op 15 september nog steeds Knab Basis gebruikt, zetten we je pakket - inclusief je spaarsaldo - om naar ons complete bankpakket Knab Plus. Normaal kost dit pakket € 5 per maand, maar jij krijgt het eerste jaar 50% korting. Je hoeft hier niks voor te doen.  
Lees meer over Knab Plus

Heb je al een bankrekening ergens anders en wil je geen gebruik maken van Knab Plus? Je kunt dan ook op elk moment - in een paar klikken - je pakket sluiten.  

Hoe zeg je je rekening op?
Je Knab Basis-pakket zeg je eenvoudig op vanuit je Persoonlijke Bankomgeving. Log daarvoor in via onze website en klik rechts bovenin op je naam en dan op ‘Pakket sluiten’. Daar vul je ook het rekeningnummer in waar we je saldo naar moeten overboeken.  

Zeg je je rekening voor 15 september niet op? Dan gaan we ervan uit dat je akkoord bent met de voorwaarden van Knab Plus.  

Vragen?
Voor vragen kun je elke dag tussen 08.00 en 20.00 terecht bij onze Service Experts. Kijk op onze contactpagina voor de manier die het beste bij je past.  


Met vriendelijke groet,
[edit-red.]
Directeur Dagelijkse Geldzaken

4949 12 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

mahadma
door mahadma - Jul 15, 2021 om 19:23
11644 Antwoorden / 51 Vragen
2

Ik heb de volgende mail gehad van KNAB. Zij zeggen in die mail dat ze stoppen met het gratis pakket (KNAB basis) en dat ze klanten die geen actie ondernemen automatisch overzetten naar (KNAB plus). Ik vroeg mij af of dit zomaar mag. Stoppen met een product natuurlijk wel, maar iemand zomaar dan overzetten naar de betaalde variant?

Ooit was de Postbank/giro gfratis, dat is ook al niet meer zo.

U kunt nu kiezen uit accoord gaan met betalen en blijven (kosten jaar 1 € 30 en jaar 2 € 60) of naar een andere bank vertrekken (die ook geld kost). Simpel, dat mag, kan en gebeurd. Niets aan te doen, maak uw keuze.

getty
door getty - Jul 15, 2021 om 19:26
4179 Antwoorden / 10 Vragen
2

Lijkt mij een prima mail van knab

tijger1
door tijger1 - Jul 15, 2021 om 19:31
42060 Antwoorden / 21 Vragen
2

Wat wilt u dan dat ze met uw geld doen na 1 september? Opsturen in een enveloppe of zo?

U hebt nu de tijd om te handelen zoals u wenst.

diumenge
door diumenge - Jul 15, 2021 om 19:31
11969 Antwoorden / 15 Vragen
4

Ze geven je twee maanden om actie te ondernemen, dus ze zetten niemand 'zomaar' over naar de betaalde variant. Het zou 'zomaar' overzetten zijn als ze zonder bericht en per direct het pakket hadden omgezet en kosten in rekening zouden gaan brengen.

sw
door swat1500 - Jul 15, 2021 om 20:06
3820 Antwoorden / 0 Vragen
3

Ja, dat mag mits de klant tijdig wordt geïnformeerd en een keuze wordt gegeven over te stappen naar een ander pakket of bank.

aurora1
door aurora1 - Jul 15, 2021 om 22:53
15645 Antwoorden / 6 Vragen
3

Heel keurig en ja dat mag en is ook niet "zomaar".

U kunt opzeggen, "problem" solved.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Jul 16, 2021 om 10:03
16906 Antwoorden / 202 Vragen
0

Ook mijn reactie: het mag en als u dat niet wenst heeft alle wettige/wettelijke reden om de rekening te beëindigen.

Het is wel opmerkelijk dat men bij niet opzeggen voor 15 september er van uit gaat dat u met deze (nu nog) eenzijdige wijziging accoord gaat en m.b.t. dat aspect is het m.i. zinvol om dit te melden bij (zie) https://www.consuwijzer.nl/nieuws/melden-bij-consuwijzer-loont

gerbera
door gerbera - Jul 16, 2021 om 11:23
7400 Antwoorden / 14 Vragen
3

Blijkbaar hebben ze met het gratis pakket voldoende klanten binnengehaald dat ze het nu wel aandurven u min of meer te verplichten een betaalpakket te nemen. En ja dat mogen ze zomaar doen, maar troost u bij zowat alle banken betaald u om uw geld daar te mogen "parkeren" Dus of overstappen zin heeft?

Pharmacopolam Circumforaneum
door Pharmacopolam Circumforaneum - Jul 16, 2021 om 11:51
1389 Antwoorden / 10 Vragen
0

Overstap service van 1 jaar gaat €30,- kosten.

ING en enkele andere rekenen lagere tarieven.
Als je bij KNAB bleef,  €60,- is vrij duur gezien alle overige banken!


Welke  voordelen bleven er dan nog over of  word gehele bank gesloten wegens leegloop?

Snel alles zelf regelen en  hopen dat niemand iets naar deze straks opgeheven rekening zonder overstapservice stuurde... of nog enkele maanden €2,50 betalen en na 2 maanden niets alsnog opzeggen.

DSB bank had ooit zelfde probleem, geen overstap service mogelijk.

Thecla58
door Thecla58 - Jul 16, 2021 om 12:05
898 Antwoorden / 3 Vragen
1

Ben je tevreden met de rest van de service van knab? Als dat antwoord ja, maak je dan niet zo druk om de aanpassing van het betaalpakket. Zoals terecht wordt opgemerkt moet je bij andere banken betalen om je spaargeld te kunnen stallen. 
Het eerste jaar betaal 2,50€. Is dat het waard om je een hoop sores op je nek te halen?

Ik zie trouwens dat je ook bij knab negatieve rente betaald. 

https://www.finner.nl/sparen/negatieve-rente-overzicht-banken-en-alternatieven

gerbera
door gerbera Jul 16, 2021 om 14:40
7400 Antwoorden / 14 Vragen

Het eerste jaar betaal 2,50€.

Volgens mij is het 1e jaarbedrag € 30,- daarna wordt het € 60,- per jaar.

Thecla58
door Thecla58 Jul 16, 2021 om 15:04
898 Antwoorden / 3 Vragen

per maand moet daarbij staan ;)

ro
door ronny530 - Jul 16, 2021 om 19:06
2836 Antwoorden / 41 Vragen
0

KNAB gebruikt het 'wie zwijgt stemt toe' principe toe en ik vraag me af of dat wel mag omdat de voorwaarden éénzijdig worden aangepast. De motivatie lijkt m.i. nergens op want u zit niet op die nieuwe diensten te wachten omdat die bij de gratis rekening ook niet te gebruiken zijn en u daarom de keuze heeft gemaakt om voor de gratis bankrekening te gaan. De bank die de slogan hanteerde 'gratis' te zijn dwingt rekeninghouders om akkoord met de nieuwe voorwaarden te gaan en als die klanten dat niet wensen te doen voor 15 september een andere bank te uit te kiezen en voor grote problemen komen te staan omdat overstappen naar een andere bank niet altijd feilloos verloopt. De bank die altijd pretendeerde de gratis/goedkoopste bank van ons land te zijn gaat hier grandioos mank omdat blijkt dat KNAB de belofte van een gratis rekening niet waar kan maken en de verwachting heeft dat met de 'wie zijgt stemt toe' procedure de rekeninghouders dwingt om actie te ondernemen. Rekeninghouders die niet dagelijks de mail lezen of dat die mail in de spambox terecht komt zitten aan de nieuwe voorwaarden vast en komen voor een voldongen feit te staan. Ik heb geen rekening bij deze bank maar als ik die wel zou hebben had ik direct een andere bank gezocht en die kosten die er tegen overstaan voor lief genomen.

Iv
door Ivo W - Jul 17, 2021 om 07:47
753 Antwoorden / Vragen
0

Nee, KNAB mag niet 'zomaar' uw pakket omzetten in een ander pakket.

Maar dat doen ze ook niet. Ze hebben u duidelijk geïnformeerd welke wijzigingen er op komst zijn. U heeft daardoor nu de keuze tussen:
- Wijzigingen accepteren en klant blijven
- Wijzigingen niet accepteren en uw overeenkomst opzeggen met ingang van de datum waarop de wijzigingen in gaan.

KNAB staat in dit geval dan ook volledig in haar recht om de wijzigingen door te voeren.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Bluelightning76
Bluelightning76 - Jul 20, 2024 om 11:37
Geldzaken & recht
Kinepolis vraagt statiegeld koffiebeker maar je krijgt het niet terug mag dat?

Kinepolis vraagt statiegeld koffiebeker maar je krijgt het niet terug mag dat?

Bij kinepolis breda ben je verplicht om een euro statiegeld te betalen voor je koffiebeker. Prima, grote kans dat de beker terugkomt want ik heb hem daarna niet meer nodig. Kom je vaker dan neem je hem gewoon mee om koffie in te doen en dan betaal je uiteraard geen statiegeld. Hoe ze dat controleren mag Joost weten.

Ik dus niet en lever netjes de beker in. Toen zegt dat meisje: je kan h ... Lees meer

Op
Opa Ed - Jul 20, 2024 om 12:55
Geldzaken & recht

Rekeningafschriften Kinderbonus wordt niet afgegeven

L.s.,
Jarenlang wordt via automatische incasso door ABN AMRO de maandelijkse bijdrage van " Kinderbonus Spaar" voor onze 3 kleinkinderen betaald.
Twee ervan zijn inmiddels ouder dan 18 jaar, maar de derde is pas 14 jaar.
In het verleden kreeg zij van ABN AMRO op ons huisadres elke maand een rekeningafschrift toegestuurd. Het laatste afschrift werd op 13 maart 2023 opgestuurd en s ... Lees meer

diandra
diandra - Jul 13, 2024 om 09:38
Huishouden & energie

Migraine door omvormer

Hallo, sinds 2,5 jr wonen wij in een nieuwbouw woning (huur), vloerverwarming, warmtepomp en zonnepanelen tot zover de 1e paar mand niets aan de hand.
Toen begon de migraine, nooit last van gehad, maar naar verloop van tijd kwamen de aanvallen steeds vaker een heftiger, verleden week zelfs 4 aanvallen in 1 week waarvan 1 heel zware en daardoor zware medicijnen gekregen.
Eerder een beetje ... Lees meer