ho
door hoihoihoi781 Apr 26, 2022 om 10:28
Geldzaken & recht

Particuliere en sociale huurwoning tegelijkertijd

Hoi! Mijn vriendin wilde heel graag verhuizen naar Eindhoven. Nu hebben we daar een huurhuis gevonden en een contract ondertekend. Maar de laatste tijd gaat het iets minder lekker tussen ons en ik twijfel of ik mee moet verhuizen. Ik heb nog een sociale huurwoning en ik zou deze het liefst nog een half jaar aan willen houden met een medehuurder erbij. Mag ik op twee huurcontracten tegelijkertijd staan? Ik zou in dit geval gewoon in Rotterdam ingeschreven willen blijven als hoofdadres en me dan niet in Eindhoven willen inschrijven. Maar ik vraag me af of het noodzakelijk is dat ik me dan ook in Eindhoven inschrijf. Wat denken jullie?

1418 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Thecla58
door Thecla58 - Apr 26, 2022 om 10:37
854 Antwoorden / 3 Vragen
3

Als ik me niet vergis, mag dat niet. Maar in onderstaande link wordt het beter uitgelegd dan dat ik dat kan doen.

meerdere adressen.

ho
door hoihoihoi781 Apr 26, 2022 om 11:42
Antwoorden / 2 Vragen

Yess. Alleen dat gaat over jezelf inschrijven op twee adressen. Ik zou me gewoon op 1 adres ingeschreven willen houden en ook af en toe op het andere adres willen slapen.

Thecla58
door Thecla58 Apr 26, 2022 om 13:03
854 Antwoorden / 3 Vragen

Dat laatste mag...

heremietkreeft
door heremietkreeft - Apr 26, 2022 om 10:39
16848 Antwoorden / 202 Vragen
2

Als reactie kan ik mij voorstellen dat het op zich wel zou kunnen maar er dan wel sprake moet zijn van toestemming van de verhuurder(s) en ook gemeentelijke reglingen m.b.t. woonadres. Vooiral m.b.t. een Socialke huurwoning zal het m.i. lastig zijn of zelfds onmogelijk. De vraag is bovendien ook of volgens de huurovereenkomst er sprake kan zijn van een medehuurder in de context van twee huurders. Onderverhuur mag meetal niet.

Zie o.a. deze waar sprake is van een boete maar de casus mogelijk iets anders is (verhuur door één eigenaar van twee woningen aan één huurder)  : http://www.werkgeverscentrum.nl/httpsrechtennieuws-nl62904boete-voor-verhuur-van-twee-woningen-aan-een-huurder/

  Op twee adressen ingescheven staan kan en mag niet, ingeschreven staan op het adres van een sociale huurwoning en er niet wonen, volgens mij mag dat ook niet.

Een woning huren in de vrije sector naast het ook hebben van een sociale huurwoning kan mogelijk wel als tijdelijke voorziening en indien de Gemeente waar sprake van is dat toelaat.  Voor alle zekerheid: doe navraag bij https://www.woonbond.nl/huurderslijn (wel is dan een lidmaatschap nodig)

ho
door hoihoihoi781 Apr 26, 2022 om 11:41
Antwoorden / 2 Vragen

Dankjewel voor de informatie Heremietkreeft. Wilde ze net bellen maar moet daar inderdaad meteen een jaar lid van worden om dat te mogen.. 
Ben jij zelf misschien wel lid? En zou je deze vraag daar kunnen stellen?

heremietkreeft
door heremietkreeft Apr 26, 2022 om 11:48
16848 Antwoorden / 202 Vragen

Neen, niet individueel, wel via mijn huurdsbelangenorganisatie maar kan dan allen vragen stellen m.b.t. mijn vehuurder en via de HBO.

redfloor
door redfloor - Apr 26, 2022 om 10:46
166 Antwoorden / 21 Vragen
1

Zoek eens op 'huisbewaarderschap'. Dat is precies hiervoor bedoeld!

heremietkreeft
door heremietkreeft Apr 26, 2022 om 10:50
16848 Antwoorden / 202 Vragen

En in ieder geval deze regio is dan toestemming nodig: https://www.heuvelrugwonen.nl/ik-huur/huisbewaarderschap en waarschijnlijk dan ook in meer regio's

ho
door hoihoihoi781 Apr 26, 2022 om 10:54
Antwoorden / 2 Vragen

Yess. Dat was ook mijn eerste plan. Maar mijn woningbouwvereniging doet niet aan huisbewaring voor proefsamenwonen. Mag alleen als ik op reis zou gaan.

ro
door ronny530 - Apr 26, 2022 om 12:33
2779 Antwoorden / 41 Vragen
0

Als u in Rotterdam ingeschreven blijft staan geldt die inschrijving als uw hoofdadres en lijkt het mij niet dat de wbv gaat controleren of u ook daadwerkelijk in de woning verblijft. De wbv zal een medehuurder waarmee u geen relatie heeft niet toestaan omdat die bij uw vertrek aanspraak op uw huurwoning zou kunnen maken en zo de krapte op de huurmarkt kan omzeilen. Iemand zonder toestemming van de wbv in laten wonen wordt gezien als illegaal en als dan ook nog eens blijkt dat u bijna tot nooit in de woning aanwezig bent dan is dat reden om het huurcontract te beëindigen. De woning in Eindhoven is van een particuliere verhuurder en maakt niet dat u in Eindhoven ingeschreven hoeft te staan omdat u bij particuliere huur geen binding met Eindhoven hoeft te hebben. Het nadeel is wel dat als u uw woning aanhoudt en in Eindhoven gaat wonen dubbele lasten gaat krijgen want u dient de huur van zowel uw huidige woning en een deel van de huur van nieuwe woning te voldoen omdat u daar als mede ondertekenaar verantwoordelijk voor bent. Het komt wel vaker voor dat mensen in uw situatie anderen tegen betaling van de huur en andere vaste lasten in te laten wonen maar de wbv komt er geheid achter met alle gevolgen die er bij horen.

panter22
door panter22 - Apr 26, 2022 om 15:21
6599 Antwoorden / Vragen
0

Je zult een beslissing moeten nemen of je wel of niet verder wilt met je vriendin. 
Wat zegt je vriendin er van? Of heeft zij niets in te brengen?
Je bedenkt een plannetje dat als het misloopt, dan heb jij een huis achter de hand. En je vriendin blijft met de brokken zitten. 
Want als jullie samen het huurcontract hebben ondertekend, dan zit het er in dat zij, als jij vertrekt, de huur niet alleen kan betalen.
Zij moet dan het nieuwe huurhuis verlaten en staat op straat.
Blijft ze daar wel  wonen en bouwt ze een huurschuld op, dan kan de verhuurder biij jou aankloppen,
Praat dus met je vriendin over je twijfels en neem een beslissing.


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Do
Doerak_games - Apr 27, 2024 om 01:33
Elektronica & tv

Alternate weigert terugbetaling of Een niew Moederbord stomme oplichters

nou ik heb eens een pc besteld alternate leek wel de goedkoopste ( is ook zo ) maar ja alles werkt behalve het moederbord denk nou dat komt wel goed veel 5 sterren op de website maar ja ik stuur dus een mailtje van hey ik heb een moederbord ontvangen maar dees is defect geleverd nou alternate test het zegt vervolgens dit is gebruikers schade dus  je garantie vervalt oke dus garantie heb je geen r ... Lees meer

Al
Alwin Stuit - Apr 26, 2024 om 09:37
Winkels & webshops

Charlie Temple komt afspraken niet na en laat niets van zich horen, ben niet dei

CharleyTemple nog actief? Komen hun verplichtingen niet na. Hoe zit dit vragen velen met mij zich af Lees meer

AHAZEL1955
AHAZEL1955 - Apr 25, 2024 om 14:53
Vakantie & reizen

Gevonden goederen terug zien te krijgen lukt maar niet

Ik ben een weekje op vakantie geweest in Spanje en heb daar een auto gehuurd bij Europcar. Je vliegt op Madrid (Barajas) en dan moet je een flink eind naar T1 lopen waar je Europcar ergens zult vinden.

De gehuurde auto bracht ik op 22 april 2024 terug, maar helaas heb ik mijn koker met zonnebril op sterkte in de auto laten liggen en ik kwam daar pas achter toen het te laat was om terug ... Lees meer