ha
door hansyvonne Oct 3, 2011 om 16:38
Geldzaken & recht

Storneren

Onlangs heb ik een opdracht gegeven aan mijn bank (ING) om een bedrag over te maken aan het CJIB. Bij het nakijken van mijn bankpost ontdekte ik dat er de volgende dag nogmaals hetzelfde bedrag was afgeschreven! Op mijn tel. vraag aan de bank om dit te storneren, kreeg ik het antwoord, dat dit ruim 2 weken in beslag zou nemen en als ik zelf contact zou opnemen, dan was het sneller opgelost.
Het CJIB vertelde mij dat ik een verzoek tot seponering had ingediend waardoor zij NIET het teveel betaalde bedrag konden restitueren. Hoe is dit in vredesnaam mogelijk?? Het is niet mijn fout, maar die van de bank, zij weten het, de CJIB weet het en ik weet het, dat het teveel betaalde niets, maar dan ook niets te maken heeft met de eerste betaling, of incasso, maar een foute opdracht betreft. Het enige dat het CJIB kan doen is het bedrag terug storten en zouden zij in gebreke blijven, dan is dat PURE DIEFSTAL!! Mocht mijn verzoek positief of negatief worden beoordeeld, dan pas zullen zij overgaan tot het terug betalen van het geld. Kan ik aangifte doen van het toeeigenen van onterecht verkregen geld?

2447 11 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Oct 3, 2011 om 16:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Maak je er nou niet een veel groter probleem van dan het eigenlijk is? Er is ergens iets mis gegaan; geef het even de tijd om terug te draaien voordat je begint over aangifte doen...

ve
door verwijderd - Oct 4, 2011 om 18:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik zou zeggen storneren die handel, dan maar 2 weken wachten, laat de bank het maar oplossen!

ve
door verwijderd - Oct 4, 2011 om 18:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

U kan directe betalingen niet storneren, u bent afhankelijk van de welwillendheid van de ontvanger.

ve
door verwijderd - Oct 4, 2011 om 19:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@jwes,

Er valt niets te storneren!
Storneren kan alleen wanneer er een onterechte automatische incasso heeft plaatsgevonden. Daarvan is hier geen sprake.

ve
door verwijderd - Oct 4, 2011 om 20:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het klopt dat storneren officieel niet kan. Soms wil het helpen als je niet geheel op de hoogte bent van alle regels en aanspraak maakt op de welwillendheid van de medewerker. Als de bankmedewerker aangeeft dit wel te willen doen zoals hansyvonne aangeeft, dan zou ik daar zeker in meegaan en niet direct mededelingen over het CJIB doen naar de bank.

ve
door verwijderd - Oct 8, 2011 om 14:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als u ZEKER weet dat u de bank maar 1 overboekingsopdracht hebt gegeven, dan moet de ING dit geld bij de begunstigde terughalen.
Heeft u per ongeluk toch TWEE opdrachten gegeven (komt vaak voor hoor bij een en/of rekening) dan heeft de begunstigde een onverschuldigde betaling ontvangen en deze is dan verplicht dat geld op schriftelijk verzoek binnen 14 dagen terug te storten op DEZELFDE rekening.

ve
door verwijderd - Oct 8, 2011 om 14:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoe krijg ik een dubbel betaald bedrag terug?
Hebt u een boete dubbel betaald, dan wordt dit bedrag automatisch teruggestort.
Als er nog andere boetes op uw naam open staan, dan kan het teveel betaalde bedrag worden verrekend met die andere boetes.

Bron: klik


Als er dus geen andere boetes openstaan, verwacht ik dat uiteindelijk het bedrag terug gestort wordt.

ve
door verwijderd - Oct 8, 2011 om 14:56
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoe is de dubbele betaling dan precies gebeurd? Had je een acceptgiro opgestuurd naar de ING, of heb je via internet betaald?

ve
door verwijderd - Oct 8, 2011 om 15:00
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat er een fout gemaakt is door de bank, is duidelijk, je kunt de bank aansprakelijk stellen voor de wettelijke rente, vanaf de eerste dag dat het fout is gegaan. Dit is geregeld in het Nieuwe Burgerlijke wetboek.

Groet
Will

ve
door verwijderd - Oct 8, 2011 om 16:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@willewil
Laat het nu eens een hele flinke boete zijn van 250 euro, rente4% (wel heel gunstig) en laat het 5 weken duren om dit te regelen.
Je praat dan over een bedrag van nog geen €1 aan rente.
De postzegel naar de bank kost al bijna de helft......

Mastag

ve
door verwijderd - Oct 8, 2011 om 22:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Waarom staat het vast dat de ING een fout heeft gemaakt, misschien heeft TS zitten klooien met internetbankieren en het bedrag twee keer overgemaakt?

Als TS het bericht van tdehond nu eens naleest blijkt het allemaal ook niet zo problematisch te zijn, het CJIB zal de onverschuldigde betaling vast wel terugstorten. Waarom toch altijd weer gelijk DIEFSTAL gaan lopen roeptoeteren?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Do
Doerak_games - Apr 27, 2024 om 01:33
Elektronica & tv

Alternate weigert terugbetaling of Een niew Moederbord stomme oplichters

nou ik heb eens een pc besteld alternate leek wel de goedkoopste ( is ook zo ) maar ja alles werkt behalve het moederbord denk nou dat komt wel goed veel 5 sterren op de website maar ja ik stuur dus een mailtje van hey ik heb een moederbord ontvangen maar dees is defect geleverd nou alternate test het zegt vervolgens dit is gebruikers schade dus  je garantie vervalt oke dus garantie heb je geen r ... Lees meer

Al
Alwin Stuit - Apr 26, 2024 om 09:37
Winkels & webshops

Charlie Temple komt afspraken niet na en laat niets van zich horen, ben niet dei

CharleyTemple nog actief? Komen hun verplichtingen niet na. Hoe zit dit vragen velen met mij zich af Lees meer

AHAZEL1955
AHAZEL1955 - Apr 25, 2024 om 14:53
Vakantie & reizen

Gevonden goederen terug zien te krijgen lukt maar niet

Ik ben een weekje op vakantie geweest in Spanje en heb daar een auto gehuurd bij Europcar. Je vliegt op Madrid (Barajas) en dan moet je een flink eind naar T1 lopen waar je Europcar ergens zult vinden.

De gehuurde auto bracht ik op 22 april 2024 terug, maar helaas heb ik mijn koker met zonnebril op sterkte in de auto laten liggen en ik kwam daar pas achter toen het te laat was om terug ... Lees meer