Geraspte kaas
Goede morgen forumleden. Probeer al meer dan twee uur een vraag te stellen, maar we houden moed. Ik bestel altijd online mijn boodschappen en dan bestel ik altijd geraspte pasta kaas van Vermeer. Datum op die kaas is Juni 2021. Die kaas vries ik dan in, want ik ben geen aardappel eter maar een pasta eter. Als ik op Google zoek waarom die kaas altijd snel groene "puntjes" heeft kan ik alleen maar lezen: groene kaas. Wat niet de bedoeling is. Is er iemand van de forumleden die me duidelijk kan maken over het "waarom" van de groene, voor mij, schimmelpuntjes? Ik moet helaas on line inkopen doen: dus een stuk verse Parmezaan is in mijn geval geen optie (en veel duurder). M.a.w. ik kan de correcte vraag niet op Google vinden: misschien heeft een van u een antwoord over (te) snelle schimmel en uiteraard: of men dat nog nog kan gebruiken?
Topantwoord
Hallo Tenormin ,
Lees eens de gegeven antwoorden , bij ongeveer dezelfde vraag van u , in 2012 .
Oplossing : kaas zelf raspen .
https://kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/vraag/voeding-gezondheid/pizzapasta-kaas
Scherp
In de vroege ochtend ben ik altijd scherp , later niet meer ;-))
Door omstandigheden nu pas online: @marita5, geweldig, dit was ik - uiteraard - straal vergeten, anders had ik hem niet nog een keer gesteld. Heel veel sorry voor het stellen van een dubbele vraag. Ik ga me in een hoekje zitten schamen.
@tenormin , maakt toch niks uit . U bent niet de enige , ik val vaak in herhaling en zeg dingen dubbel . Mensen moeten u maar nemen zoals u bent. Excuseren is negens voor nodig .
Topantwoord
Weggooien die beschimmelde smeltkaas. Smeltkaas wordt gemaakt van teruggekomen beschimmelde kaas, waar in de fabriek de schimmel van wordt afgesneden. De rest wordt met smeltzout vermengd en blokken van gemaakt.
Vandaar dat op de verpakking van Vergeer niet staat of het Goudse kaas is of Edammer kaas. Alles wordt door elkaar gegooid.
Bovendien is het nog eens 45+ dus erg vet en extra zout.
Waarom koop je geen 30+ geraspte Goudse kaas. Dan weet je wat je eet.
Topantwoord
Het afgesloten zakje of bakje moet goed geschud worden zodat de kaas in de vriezer niet gaat klonteren want dat zou de oorzaak van die groene puntjes wel eens kunnen zijn. (Vocht)
Kaas dat een half jaar in de vriezer goed blijft, zou daar niet iets aan toegevoegd kunnen zijn zodat die het zolang moet kunnen uithouden?
Waarom zou er aan iets dat een half jaar goed blijft in de vriezer iets toegevoegd moeten zijn ??
Er gaat zelfs een verhaal de ronde dat er zonder problemen bevroren mamoetvlees aan sledehonden zou zijn gevoerd, en dat lijkt me iets langer dan een half jaar ingevroren te zijn geweest ........ :-)
Ik geef mijn sledehond geen geraspte kaas met groene puntjes. :-)
Als ik dit Kaasinvriezen lees kan ik anders dan stellen dat hetgeen u in de vriezer deed al een beetje beschimmeld zou moeten zijn geweest en dat direct na het ontdooien is voortgezet. Het hangt dus heel sterk van de kaassort af en hoe jonger, hoe vochtiger en het liujkt mij dat de kaas die u geleverd kreeg dus al beschimmeld was. U heeft dat denk ik niet gezien als u het zakje ongeopned in de vriezer heeft gedaan.
Uiteraard: niet gebruiken omdat het niet is bedoeld als schimmelkaas .
Topantwoord
Haal de kaas uit de originele verpakking en doe deze, eventueel in bruikbare porties, in diepvrieszakjes en druk de lucht er zo veel mogelijk uit bij afsluiten. Nog beter is vacuum verpakken maar dan moet je wel zo'n apparaat hebben. Let er op dat de kaas niet langer dan 3 maanden, dat is korter dan de houdbaarheidsdatum, in de vriezer bewaard wordt want dan is de kans op schimmelvorming groter. Een andere oplossing is de kaas in bakpapier te bewaren, verpakking goed afsluiten, dit gaat overtollig vocht tegen en voorkomt schimmelvorming. Dit kan zowel in de koelkast (groentelade) als in de vriezer gebruikt worden.
Zachte kazen zoals hüttenkäse, roomkaas en ricotta moeten meteen weggegooid worden zodra hier schimmel op zit. Hetzelfde geldt voor kaas die geraspt of gesneden is. De schimmel kan zich in dit geval makkelijk verspreiden. Bacteriën zoals listeria, salmonella en E. coli kunnen in de schimmel groeien. bron;
@gerbera, zodra het bezorgd word verpak ik ze, vacuüm, in zakjes. Dan hebben ze nog geen groene puntjes. Maar wel als ze uit de vriezer komen. Lijkt me dan dat het proces gewoon doorgaat. Kans dat het 3 maanden in de vriezer ligt is zo goed als nihil: "spaghetti vreter" werd ik vroeger al genoemd. ☺
Dan eens in de koelkast proberen, e.e.a. zal wel met vocht te maken hebben dat ontrokken wordt, en zich aan de verpakking hecht, bij het vriezen. Anders gewoon de vacuumzakjes op een koele droge plaats leggen kijken wat er dan gebeurt☺
Mag ik een tip geven?
Ik heb 4½ maand geleden een vacumeerapparaat (incl. 15 zakken) bij AliExpress gekocht voor € 13,65. Ik heb nog nooit zo'n fijne aankoop gedaan. Hij is nu iets duurder, misschien is hij bij een andere leverancier op AliExpress goedkoper te vinden, maar ik heb in ieder geval deze: klik hier
Restje eten over, even voor-invriezen (als er veel vocht in zit), daarna vacumeren en sticker met invriesdatum. Fantastisch. Gevacumeerde zakken nemen in de vriezer weinig ruimte in en je kunt de levensmiddelen langer bewaren.
@sira, die tip is overbodig ff lezen dan ziet u dat @tenormin deze heeft en gebruikt.
een kleine kanttekening, er is een groot verschil tussen vacuum en ergens wat lucht uit zuigen, de meeste voor huis tuin en keuken gebruikte "vacuum" apparaten (en al zeker wanneer ze €13,50 kosten) doen nog minder dan een stofzuiger...het resultaat is heeeeeel ver van vacuum !!!
Het enige voordeel is dat de verpakking na er wat lucht uit te zuigen wat kleiner is en dus wat minder plaats in zal nemen.
klopt @HENK, maar ik heb zelf een echte die iets duurder was dan € 13,50 en die trekt echt vacuum. Een mier zou in mijn pakjes dood gaan door luchtgebrek;-))
TENORMIN, er komt mij zomaar indeens de gedachet op: waarom deze vraag resp. melding niet gedaan naar https://vergeerholland.com/nl/ of nog beter deze: https://vergeerholland.com/nl/consumentcontact/ Het lijkt mij dat een bedrijf als Vergfeer ten eerste zoiets graag weet, ten tweede dan een reactie mag worden verwacht (en optimistisch gezien wel een pakje kaas gelet op de door u genoemde houdbaarheidsdatum).
TS steller heeft het over VERMEER kaas , en die bestaat ook , en u heeft het over VERGEER kaas
Dank, ik zie het en gaf een nieuwe reactie en link naar Friesland Campina.
Allemaal bedankt, probeer mijn leven te beteren; was mijn vraag uit 2012 straal vergeten. Dom, dom. Maar ga de tip van Panter maar opvolgen: is kennelijk een "kaas" waar mee gerommeld is.
Nogmaals bedankt, beste mensen.
Topantwoord
@Tenormin, heb hartelijk gelachen om je dubbel gestelde vraag over de groene puntjes aan geraspte kaas. Dat had mij precies zo kunnen gebeuren!
Beschouw het maar als een "opfristip", ik ben happy met de antwoorden in elk geval
En toch schrok/schrik ik er van. Van het me niet meer herinneren. Dacht gelijk: "zal toch niet waar zijn dat ik meneer Alzheimer op bezoek krijg". Ja, je weet maar nooit. Zeker als je al bijna een jaar alleen zit. Nou ja, wel telefoon enz. Ik praat tegenwoordig ook al als ik mijn cryptogram doe, hoor ik nog wat. ☺☺
@Tenormin, kan me goed voorstellen dat je schrok, gebeurt mij elke week wel een keertje.. Denk eerder dat onze hoofden soms te "vol" zijn.
(Als je goed kijkt in de colofon bij een cryptogram dan zie in de kleine lettertjes staan: "het verdient de voorkeur om puzzel "al prevelend" in te vullen.
Moet je wel ff onthouden waar in huis je het cryptogram hebt neergelegd want ik sleep 'm overal mee tot hij ingvuld is)...
O.T. @Halo04, nee, ik doe de puzzels op AD, per computer. Dus geen gesleep met boekjes. En veel andere crypto's die ik gratis van internet pluk. Leuk hoor.
Kaas? Voor het invriezen goed controleren en als reeds puntjes, retour en geld terug of nieuwe laten leveren!
Maar vaak is de hoeveelheid te groot dus overpakken in kleine zakjes en vacuum trekken en 1 persoons portie maken... de kaas is ingevroren langer houdbaar maar na ontdooien beperkt.
Als ik soep kookte doe ik het ook in kleine bekertjes, per persoon... ontdooien, opwarmen en iedereen mag een andere uitzoeken...
Verder is de rasp ideaal om snij resten of verkeerde gewicht gemaakte blokken en plakjes te verwerken.
Als ik 7 plakjes / 190 gram zie, dan zullen er ook wel na opstart foute tussen zitten, te licht of te zwaar, en die naar rasp?
maar waarom Vermeer?
Vergeer leverde zelf onder Z0507 maar dat reg nr. staat ook op enkele huismerken, lagere prijs, zelfde kaasfabriek!
Fam Vergeer uit Reeuwijk bestaat al sinds 1934....
Als ik de geraspte Vergeer kaas koop en in de koelkast leg, zie ik vaak na 1 of 2 wk schimmel ontstaan, ook al staat er een houdbaarheidsdatum op, tot over 2 mnd. Dat is de reden dat is deze dus niet meer koop.
Welke plek in koelkast en al temperatuur onder/midden en boven gemeten?
En als je ongeopende retour brengt gaat winkel bij Fam Vergeer klagen en is het zo over....
Denk fout personeel... slordige werkers... hoe vraag je in Pools Handjes wassen?
De houdbaarheidsdatum is gebaseerd op gesloten toestand en niet ingepakt is het m.i. volstrekt logisch dat het gaat schimmelen.
@TENORMIN heeft het over ingevroren kaas en niet over koelkast.
Bij ongeopende bewaren in koelkast dus ook een goede reden om te klagen bij Friesland Campina als producent.
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Mag mijn tandarts mij weigeren als ik mijn tanden bij een specialist behandel
Beste Kassa,
Ik heb een vraag over de rechten van een patiënt bij het kiezen van tandheelkundige zorg.
Ik sta momenteel ingeschreven bij mijn huidige tandarts en heb een plakbrug bij mij voortanden die vervangen moet worden en een gehele restauratie van mijn kiezen.
Voor mijn inschrijving bij deze tandarts had ik al aangegeven dat ik ook gesprekken had lopen bij een
...
Lees meer
Wielerflits zoekt telefoonnummers van anonieme gebruikers op
De afgelopen dagen heeft de hoofdredacteur van Wielerflits anonieme forumleden gebeld. Dit met betrekking tot reacties onder een nieuwsbericht waarbij de website bekritiseerd werd op slechte journalistiek. De hoofdredacteur licht zijn werkwijze zelf netjes toe:
"(Gebruikers)naam intikken in de zoekmachine. Paar slimme zoektermen en je vindt vaak een adres of 06."
Zie hier bijvoorbeeld
...
Lees meer
Meer mensen problemen met huismerk PrintAbout?
7 jaar lang print ik dagelijks met 2 grootformaat Canon printers met de originele Canon cartridges.
In al deze jaren slecht 1 printkop moeten vervangen.
Na een aankoop bij PrintAbout werd ik net als velen telefonisch benaderd of ik het huismerk niet wou proberen.
Ze beloven zelfde kwaliteit en levenslange garantie en dan voor minder geld.
Te mooi om waar te zijn? Ja inderdaad!
...
Lees meer
Populair in Voeding & Gezondheid
ALDI Duurdere Notenmelange
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.
Wie heeft hier nog meer ervaring mee?
Lees meer
Motion Free
Iemand bekend met motion free? Zou o.a. moeten helpen bij rugpijn en gezwollen benen. Iemand beken met dit "Wonder middel?" Lees meer
Mag dit in de oven
schaal van arcopal Lees meer