Boter
beste redactie, kan iemand mij vertellen wat het gezondste en niet het lekkertste, want smaken verschillen, margarine of roomboter op je brood is, roomboter is vet, maar ook gezond dacht ik, maar weet het niet meer, zie door de bomen het bos niet meer.
Met de vriendelijke groeten van Wil de Gans.
En roomboter is het lekkerste.....
Kortom, op basis van wat je zelf het belangrijkste vindt, zal je de keuze zelf moeten maken. Zelf vind ik margarine (welke het ook is) niet echt lekker en eet dus uitsluitend roomboter. Dat het misschien minder gezond is, neem ik wel op de koop toe.....
Freya
Hallo,
Wat smaakt het beste?
Ik gebruik zelf, na veel proberen, een huismerk.
Lekker en goedkoop.
Vr.gr. poltol
Boter is natuurlijk en margarine en aanverwante "lights" zijn chemisch. Ondanks dat boter hard vet en dus ongezond zou zijn, oorspronkelijk werd margarine voor ganzen (sorry voor de link met je naam-;) en kippen gebruikt voor het sneller vet worden en verkopen. De meeste mensen denken dat boter slecht is en jawel, eet je daar een pakje per dag van is dat zo. Als gesteld is het een persoonlijke smaak, liever boter of niets (voor mij dan).
Telt voor mij ook of boter of niets het is en blijft toch een natuurlijk produkt t.o.z. van margarine. Als er geen meer zou zijn zal ik smeerkaas gebruiken maar nooi margarine.
Tenormin,
Boter is natuurlijk en margarine en aanverwante "lights" zijn chemisch.
Hahaha, margarine komt niet uit de olie, maar wordt samengesteld uit: dierlijke en plantaardige vetten zoals visolie en soja-olie.met wat toevoegingen.
Ook melk ondergaat chemische (=omzettings) processen voordat het boter wordt. Melk moet eerst zuur worden of door toevoeging van zuursel verzuren (gaat sneller).
Vladja
Williedegans,
Boter is idd vet, maar ook lekker. Belangrijk voor iedereen is de hoeveelheid boter die men binnen werkt. Een paar snee brood per dag? dun smeren? ...kan geen kwaad voor niemand. Maar als u de boter smeer zoals in sommige reclame, enkele mm dik, dan spreek men doch van ongezonde gedrag.
Het geld voor alles....genieten maar wel met maten....
m.v.g. Robert
[quote=vladja schreef op dinsdag 21 feb 2012, 19:51]...
Ook melk ondergaat chemische (=omzettings) processen voordat het boter wordt. Melk moet eerst zuur worden of door toevoeging van zuursel verzuren (gaat sneller).
...Die snap ik even niet? Waarom moet melk eerst zuur worden? Roomboter maak je toch gewoon uit de room van melk?
[quote=jorisw schreef op woensdag 22 feb 2012, 09:06]En om het rijtje nog even compleet te maken: reuzel is minder ongezond dan roomboter.
Kunt u dat uitleggen.
Reuzel is gestold uitgebakken spekvet (varkensbuik)
Dat lijkt me niet gezonder dan roomboter.
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?
Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer
Extreme tandarts angst
Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry
Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit
Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
...
Lees meer
Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken dopjes
Hoeveel fijne was per dopje van het flacon te gebruiken? Lees meer
Populair in Voeding & Gezondheid
ALDI Duurdere Notenmelange
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.
Wie heeft hier nog meer ervaring mee?
Lees meer
Motion Free
Iemand bekend met motion free? Zou o.a. moeten helpen bij rugpijn en gezwollen benen. Iemand beken met dit "Wonder middel?" Lees meer
Mag dit in de oven
schaal van arcopal Lees meer