Boter
beste redactie, kan iemand mij vertellen wat het gezondste en niet het lekkertste, want smaken verschillen, margarine of roomboter op je brood is, roomboter is vet, maar ook gezond dacht ik, maar weet het niet meer, zie door de bomen het bos niet meer.
Met de vriendelijke groeten van Wil de Gans.
En roomboter is het lekkerste.....
Kortom, op basis van wat je zelf het belangrijkste vindt, zal je de keuze zelf moeten maken. Zelf vind ik margarine (welke het ook is) niet echt lekker en eet dus uitsluitend roomboter. Dat het misschien minder gezond is, neem ik wel op de koop toe.....
Freya
Hallo,
Wat smaakt het beste?
Ik gebruik zelf, na veel proberen, een huismerk.
Lekker en goedkoop.
Vr.gr. poltol
Boter is natuurlijk en margarine en aanverwante "lights" zijn chemisch. Ondanks dat boter hard vet en dus ongezond zou zijn, oorspronkelijk werd margarine voor ganzen (sorry voor de link met je naam-;) en kippen gebruikt voor het sneller vet worden en verkopen. De meeste mensen denken dat boter slecht is en jawel, eet je daar een pakje per dag van is dat zo. Als gesteld is het een persoonlijke smaak, liever boter of niets (voor mij dan).
Telt voor mij ook of boter of niets het is en blijft toch een natuurlijk produkt t.o.z. van margarine. Als er geen meer zou zijn zal ik smeerkaas gebruiken maar nooi margarine.
Tenormin,
Boter is natuurlijk en margarine en aanverwante "lights" zijn chemisch.
Hahaha, margarine komt niet uit de olie, maar wordt samengesteld uit: dierlijke en plantaardige vetten zoals visolie en soja-olie.met wat toevoegingen.
Ook melk ondergaat chemische (=omzettings) processen voordat het boter wordt. Melk moet eerst zuur worden of door toevoeging van zuursel verzuren (gaat sneller).
Vladja
Williedegans,
Boter is idd vet, maar ook lekker. Belangrijk voor iedereen is de hoeveelheid boter die men binnen werkt. Een paar snee brood per dag? dun smeren? ...kan geen kwaad voor niemand. Maar als u de boter smeer zoals in sommige reclame, enkele mm dik, dan spreek men doch van ongezonde gedrag.
Het geld voor alles....genieten maar wel met maten....
m.v.g. Robert
[quote=vladja schreef op dinsdag 21 feb 2012, 19:51]...
Ook melk ondergaat chemische (=omzettings) processen voordat het boter wordt. Melk moet eerst zuur worden of door toevoeging van zuursel verzuren (gaat sneller).
...Die snap ik even niet? Waarom moet melk eerst zuur worden? Roomboter maak je toch gewoon uit de room van melk?
[quote=jorisw schreef op woensdag 22 feb 2012, 09:06]En om het rijtje nog even compleet te maken: reuzel is minder ongezond dan roomboter.
Kunt u dat uitleggen.
Reuzel is gestold uitgebakken spekvet (varkensbuik)
Dat lijkt me niet gezonder dan roomboter.
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Inning extra bedrag boven op contributie (voetbalvereniging)
Onlangs is er gemeld dat de energiekosten van onze club hoger zijn uitgevallen dan verwacht. Als gevolg hiervan is er naar alle leden een extra rekening gestuurd, bovenop de reguliere contributie, om deze kosten te dekken. Daarnaast is er gedreigd met een spelersblokkade indien deze extra kosten niet worden voldaan. Aan het begin van het seizoen ben ik akkoord gegaan met een verhoging van de cont ... Lees meer
Rolluik
Wij hebben een order geplaatst voor rolluiken aan de voor en achterkant van onze woning. Nu is het bedrijf die we de opdracht hebben gegeven( we hebben ook een handtekening op de overeenkomst geplaatst )failliet gegaan, maar ze proberen een doorstart te maken ( e e a was begin maart) maar we horen niets meer en kunnen met geen mogelijkheid contact opnemen met het bedrijf. Kunnen we nu gewoon een a ... Lees meer
Cookies???
Waarom moet Ik op de websites van Kassa en Radar bijna elke week die Rottige cookies accepteren???
Terwijl ik op andere websites dat een keer doe en dan er niet meer lastig gevallen word.
Ik zie het antwoord al komen "dan moet je ze op automatisch accepteren zetten"
Nee dat doe ik niet omdat ik niet alle cookies van andere websites wil accepteren!!!
Graag normale antwoo
...
Lees meer
Populair in Voeding & Gezondheid
ALDI Duurdere Notenmelange
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.
Wie heeft hier nog meer ervaring mee?
Lees meer
Motion Free
Iemand bekend met motion free? Zou o.a. moeten helpen bij rugpijn en gezwollen benen. Iemand beken met dit "Wonder middel?" Lees meer
Mag dit in de oven
schaal van arcopal Lees meer