kn
door knevel Sep 17, 2011 om 22:17
Geldzaken & recht

Zorgkosten

Het destijds door Hans Hoogervorst (Hans kots)(VVD) doorgedrukte nieuwe zorgstelsel inclusief miljarden kostende DBC systeem leid voor vele Nederlanders tot een financiële ondergang. Doorsnee burger betaald elk jaar dit gelach.
Grote verzekeringsmaatschappijen,Overheid bepalen de regie . De overhead in de sector zijn onevenredig hoog en duur. Maatschappen in ziekenhuizen en hun directies idem. Voorts is het onderdeel visie op preventie en voorlichting op het voorkomen van ziek worden sterk onderbelicht.
Medisch gezien kan er vreselijk worden bespaart als de heren machthebbers wakker werden en bijvoorbeeld minder elkaar de bal toespelen daar waar het gaat om de rol van Farmaceutische lobby's en ziek makende protocollen binnen de gezondheidszorg. Voorts wordt een ieder tussen de oren gepraat dat de vergrijzing hier debet aan is. De heren beleidmakers zijn zo slim dat ze niet kunnen bedenken dat de huidige generaties nu net iets ouder worden dan decennia hier voor. We kunnen alles uitvinden ,naar de maan, 50 jaar geleden, maar we weten ineens niet meer dat we gemiddeld ouder werden. Dit huidige stelsel moet zo snel mogelijk verdwijnen. Leid tot sociale uitsluiting van het recht op gezondheidszorg. De uit de VS geprojecteerd systeem zal uiteindelijk tot grote sociale onrust leiden in de samenleving.

14765 129 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

valerius-2
door valerius-2 - Sep 17, 2011 om 22:38
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

DE privatisering is dus altijd gebeurt als melkkoetje, zodat het geld naar de kapitaal beheerders gaat, Ik zou best eens een staat willen zien waar in waarheid staat wat de winst is van de zorg verzekeringen, van de verzekeringsmij.

ci
door cici66 - Sep 22, 2011 om 12:48
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik vraag me al jaren af waarom er niet wordt gekeken naar de manier waarop andere landen hiermee omgaan. Zo hoor ik over Belgie bijv. goede verhalen zoals minder bureaucratie, nauwelijks wachtlijsten... waarom kan het daar wel en gaat het hier zo moeizaam ? Waarom geen overleg als wij van hun kunnen leren ?

ja
door janbato - Sep 22, 2011 om 12:55
12 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als er een ideetje komt van een VVDer dan is het opletten geblazen en mijn veronderstelling dat zij er heel veel beter van werden klopt helemaal. Weg met dat zorgstelsel, het is een molensteen voor velen. behalve voor een kleine groep welgestelden die er juist op vooouit gingen.
Meer concurentie, de groete we worden met zijn allen gewoon bed...... door die gasten in Den Haag. Het stokpaardje van de VVD om alles maar te privatiseren kost de gewone man daarna bakken met geld.
Bestuurders in dikke auto,s en hoge salarissen, de graai cultuur is nog niet ten einde. Je hoeft de krant maar open te slaan en er is weer een graaier gesignaleerd. Managers, bestuurders en veel van dat soort niksnutten weg ermee.
WORDT WAKKER NEDERLAND..............

pi
door pimpandoer - Sep 22, 2011 om 13:03
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja wat zo'n goed idee was 'n nieuwzorgstelsel maar wat heeft het opgeleverd?
- elk jaar verhoging van de premie;
- elk jaar vergoedingen uit de basis verzekering;
- elk jaar hogere eigen bijdrage;
- elk jaar gewijzigde voorwaarde v.w.b. aanvullende verzekering;
- elk jaar verhoging percentage inhouding op salaris;


Onduidelijkheden v.w.b. wordt iets wel of niet vergoed en voor hoeveel.
Een boel romslomp met nota's en administratie zowel voor de gebruiker als de zorgverlener. Zorgtoeslag ja de nee? Wat kost dit allemaal aan overhead?

Waarom een eigen risico wie slikt er nu of gaat voor de lol naar een arts?

Had het maar bij het basisidee gehouden premie betalen naar inkomen. De overheid koopt centraal medicijnen in en apothekers zijn voor het uitdelen.
Geen strijk stokken meer dit spaart in de kosten. Geen eigen risico scheelt een boel administratie en kosten.

Kortom VROEGER was zo slecht nog niet.

tr
door trosje - Sep 22, 2011 om 13:12
4 Antwoorden / 1 Vragen
0

hans hogervorst grrrrrrrrrrr
we gaan bankroet aan dit systeem
den haag kijk toch eens over de grens.
maar ja dat zal wel niet gebeuren dan valt er niks meer te graaien.
terug naar het ziekenfonds dan lijkt me beter

vl
door vlievis - Sep 22, 2011 om 13:13
4 Antwoorden / 4 Vragen
0

Was vorige week getuige van een zaak bij de huisapotheek houdende huisarts op het platteland in Overijssel. Oudere heer plusminus 75 jaar vroeg de apothekersassistente om de nieuwe medicijnen voor zijn vrouw. Die waren door een ziekenhuis specialist voorgeschreven. Assistente overhandigde deze en zei tegen de man: Wij zagen in de computer dat de andere medicijnen van Uw vrouw deze week ook op zijn bij U. Wij hebben deze ook weer aangevuld voor Uw vrouw, direkt weer voor de komende 3 maanden geef ik ze aan U mee.
De man antwoor direkt daar op : Mijn vrouw mag die niet meer innemen van de specialist, daar zijn die nieuwe medicijnen voor in de plaats gekomen.
Assistente kijkt de man lullig aan en zegt keihard : Dan moet U ze maar weggooien want we kunnen er anders ook niets meer mee.De man accepteerd de medicijnen en vertrekt.
OVER GELD WEGGOIEN GESPROKEN!!!!!!!

opaplop
door opaplop - Sep 22, 2011 om 13:13
75 Antwoorden / 11 Vragen
0

Ben het er helemaal mee eens.heb zelf ruim 46 jaar in de gezondheidszorg gewerkt,en daar veel gezien.Een voorbeeld,als er iemand vanuit een school een stage opdracht kreeg om wat te onderzoeken en de uitkomst was goed,dan ging het zo,dat er na een korte periode een of twee mensen er mee een de slag gingen.En binnen een paar jaar,was er weer een afdeling van meerdere mensen aan het werk,en dat ging zo maar door.
De mensen van de raad van Bestuur,stonden boven aan de lijst met hun top inkomen,de mensen op de afdeling,daar werd op bezuinigd,terwijl.
Er lopen veel te veel mensen rond,die zelf niet weten wat ze per dag gedaan hadden,niets als vergaderen,maar wat kwam eruit??????? En wie nam zijn of haar verandwoording als het er om gaat???Ze verschuilen zich heel vaak achter het team.
Het is gemakkelijk om met andermans geld om te gaan,zo kan ik het ook,maar als ze zelf zo thuis zuiden doen,dan piepten ze wel anders.

ke
door keuning - Sep 22, 2011 om 13:15
5 Antwoorden / 5 Vragen
0

Ik ben het roerend eens met janbato en hoopt net als hij dat we hier in nederland eens wakker worden en zien dat op dit moment het voor de gewone man onbetaalbaar wordt om je goed te verzekeren, en dat ik bang ben dat we dezelfde kant op gaan als in Amerika.

Ik hoop dat we snel weer een echte regering krijgen die in plaats van te bek vechten ook eens aan het lands belang gaat denken en dat we eens een verzekering krijgen naar draagkracht zodat niet altijd de minderen de dupe zijn.

tj
door tj.daems - Sep 22, 2011 om 13:15
13 Antwoorden / 27 Vragen
0

Watchman
Ik ben het met janbato eens, dat het hele zorgstelsel acuut moet worden herzien. Weg met al die managers en bestuurders met topsalarissen, betaald van ons belastinggeld. De heer Hoogervorst heeft met zijn privatisering ons een slechte dienst bewezen. Niks goedkoper door concurentie, het is alleen maar duurder geworden en het wordt alleen maar duurder. De zorgverzekeraar gaat nu op de plaats van de arts zitten en bepaalt welke medicijnen dienen te worden voorgeschreven. Voor velen is het eigen risico een te zware last en velen zien af van een aanvullende verzekering (om dezelfde reden). Terug naar af dus en opnieuw beginnen. Het huidige zorgstelsel hangt als een molensteen om onze nek en zonder radicale herziening verzuipen we allemaal............

tenormin
door tenormin - Sep 22, 2011 om 13:19
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

Er zou al heel wat verbetering komen als er in de zorg de TOP en sub-TOP managers salaris inleverden. De medicijn industrie krijgt meer en meer een monopoly positie. Artsen moeten vaak goedkopere medicijnen voorschrijven, waar een arts het zelf vaak ook niet mee eens is. Het extra eigen risico gaat nu echt de spuigaten uitlopen, maar geen hond op niveau die er iets aan wil doen. Heel eigenlijk zou Nederland een kabinet moeten hebben met mensen uit de echte zakenwereld, mensen die bedrijven moeten runnen. Maar die mensen bedanken voor de eer, te veel gedoe. Kabinetten kunnen dit land niet runnen, ze hebben geen notie wat ze aanrichten. Er zitten alleen mensen in het kabinet die geen bal afweten wat hun eigen fortefeuille inhoudt, m.a.w. de bakker bakt niet zijn eigen brood maar beslist over Welzijn. En zo worden alle functies bezet door niet deskundigen.

nu
door nuvervara - Sep 22, 2011 om 13:21
43 Antwoorden / 24 Vragen
0

Er zijn ca.80 zorgverzekeraars ,officieel Zelfstandige Bestuursorganen en stichtingen zonder winst oogmerk ( zie overheid.nl) met ca. 30.000 dik betaalde medewerkers, die een groot deel van de zorgverzekerings premies op souperen
met dikverdienens ( veelal oud politicie zoals Roger van Boxtel D66) aan de top. De grootste systeem fout is wel, dat de grote zorgverzekeraars - o.a. Menzis- tevens "Zorgkantoor" zijn, die de AWBZ gelden mogen beheren en verdelen.
Accountants kunnen niet controleren of de arbeidsuren van medewerkers van de zorgverzekeraar ten laste komen van het zorgkantoor. Ze werken onder 1 dak!! Daarbij worden ook nog eens bureaucratische instellingen betrokken als CAK en CIZ.

co
door corkiekie - Sep 22, 2011 om 13:32
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Die Hogevorst heeft met die nieuwe zorgstelsel gewoon die particulieren verzekerd waren gewoon een inkomensverhoging gegeven.
Maar dat krijg je als je de VVD in het kabinet zit want die willen heel snel naar het Amerikaans systeem zo dat ze flink kunnen graaien en zakkenvullen.

tdehond
door tdehond - Sep 22, 2011 om 13:39
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

Het was een VVD minister die het destijds ons door de strot duwde. Daar heeft Nederland niets van geleerd gezien het stemgedrag van de laatste verkiezingen.

De chronisch zieke en zwaar invaliden die nu zelfstandig wonen zijn nog zwaarder gedupeerd door het aantasten van het PGB. Hen rest straks wegkwijnen in een verpleeghuis en opgeven van hun baan omdat zij daar niet meer op tijd kunnen zijn.
tdehond
door tdehond - Sep 22, 2011 om 13:42
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

[quote=vlievis schreef op donderdag 22 sep 2011, 13:13]Was vorige week getuige van een zaak bij de huisapotheek houdende huisarts op het platteland in Overijssel. Oudere heer plusminus 75 jaar vroeg de apothekersassistente om de nieuwe medicijnen voor zijn vrouw. Die waren door een ziekenhuis specialist voorgeschreven. Assistente overhandigde deze en zei tegen de man: Wij zagen in de computer dat de andere medicijnen van Uw vrouw deze week ook op zijn bij U. Wij hebben deze ook weer aangevuld voor Uw vrouw, direkt weer voor de komende 3 maanden geef ik ze aan U mee.
De man antwoor direkt daar op : Mijn vrouw mag die niet meer innemen van de specialist, daar zijn die nieuwe medicijnen voor in de plaats gekomen.
Assistente kijkt de man lullig aan en zegt keihard : Dan moet U ze maar weggooien want we kunnen er anders ook niets meer mee.De man accepteerd de medicijnen en vertrekt.
OVER GELD WEGGOIEN GESPROKEN!!!!!!!

De medicatie had m.i. gewoon in de apotheek kunnen blijven omdat zij nog niet met de patient meegeven waren.

Dit is verkwisting van geld.
Dit zou op de apotheek verhaald moeten worden i.p.v. de zorgverzekering.

pa
door pawana - Sep 22, 2011 om 13:52
8 Antwoorden / 5 Vragen
0

We moeten gewoon allemaal een bepaald bedrag gaan storten in een grote pot, waar dan gezondheidszorg, onderwijs, openbaar vervoer (misschien nog wat andere zaken) uit betaald worden. Ook al ben je zelf nooit ziek (dat kan je altijd worden), gezonde medemensen maken een gezonde maatschappij. Dat is dan voor de rest dus allemaal "gratis". Niets privatiseren. Dat trekt geldwolven aan. Die halen dat maar ergens anders bij mensen die geld hebben en dat willen besteden. Winst maken in deze sectoren is dus uit den boze. Wel extra zien te reserveren voor verhogingen, verbeteringen, innovaties. En dat kan allemaal heel ruim zijn in deze basisvoorzieningen. Wat daarbuiten valt, is voor eigen verantwoording. Niet alleen de nadelen, maar ook de voordelen. Dat wordt dan een kwestie van of extra verzekeren of gewoon zelf betalen. "Ouderdom komt met gebreken": jammer, maar helaas. Maar er moet niet voor elk oplopend kwaaltje (wat moeilijker gaan lopen bijvoorbeeld) meteen een batterij elektrische wagens, rollators GRATIS beschikbaar worden gesteld. Mensen gaan dan juist niet meer bewegen, zitten te veel, worden alsmaar dikker, ongezonder enz.

tenormin
door tenormin - Sep 22, 2011 om 13:52
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

tdehond, daar heeft u groot gelijk in, echter wat vlievis schrijft kan bijna niet waar zijn: de niet gebruikte medicijnen moeten door de apotheek worden ingenomen en vernietigd. Heb er zelf stennis mee gehad met terugbrengen van niet gebruikte medicijnen toen ik opperde dat, als ze weggegooit moesten worden, ze beter verzameld konden worden en naar derde wereld landen konden gaan. Nee, dat mocht niet van de Zorgverzekeraars. Met andere woorden: gewoon geld weggooien is lucratiever voor ze. Een schande is en blijft het.

ga
door gazalo - Sep 22, 2011 om 13:55
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

vooreerst. de bevolking wordt ouder.oudere mensen hebben meer kans op kwalen. 2e veel immigranten betalen geen zorgverzekering. idem zwervers e.d
3e omdat velen die in een uitkering zitten geen inbreng hebben vwb belasting en premie's (wordt door de staat betaald) komt er omgeslagen te weinig zorgpremie binnen. 4e managers gezondheidszorg (al wat daaronder valt) zulle uiteraard zich nooit zelf wegbezuinigen,dus zoekt men het bij de handen aan het bed.5e omdat de zg dcb code's zijn ingevoerd is er (alhoewel er rekening mee is gehouden in de budgetten vanuit de overheid) zal het ziekenhuis zich geen zorg maken of er uberhaupt geld binnenkomt. wel of men patienten die het zat zijn op de wachtlijst.als die naar andere ziekenhuizen of buitenland uitwijken. 6e er is nog steeds geen zorgpremie naar inkomen.althans de premie die men rechtstreeks aan de zorgverzekering betaalt,dit is duidelijk voor 100% VVD m dus Hoogervorst.

oplossing is betalen naar vermogen/inkomen
2e minder managers en zg zorgconsulenten en zorgbureau's 3e dcb code's afschaffen. 3e blessures bij sport e.d onder brengen aparte persoonlijke verzekering,idem daardoor uitval ivm werk. least but not last, invoeren van gezondheids risico'a als overgewicht.roken .alcohol en drugs. deze groepen gaan dus meer betalen.

tedjek
door tedjek - Sep 22, 2011 om 13:59
35 Antwoorden / 23 Vragen
0

En we blijven er maar over praten en discuseren met elkaar en de overheid, de grote heren en dames lachen zich kapot want niemand DOET er werkelijk iets aan ! ! !

an
door ankhor - Sep 22, 2011 om 14:03
122 Antwoorden / 0 Vragen
0

En dan de verplichte premie.
Kan je die niet meer opbrengen, dan wordt die na een half jaar wel
geïnd op andere wijze, Met premieverhoging tot 130% (je kan het al niet betalen)
en verder incasso kosten, En dan probeer je een bealingsregeling, maar ja, hoe moet je dat doen? De premie kan je niet betalen dus laat staan (verhoogde)premie + aflossing van de schuld, dus het is dweilen met de kraan open want wat je de schuld bezorgt, mag je niet af/opzeggen, dus loopt het alleen maar op.(met de nodige extra kosten, incasso griffie etc.)
Dus loonbeslag, en dan kan je de huur niet meer betalen, en sta je op straat, nou, en dat is zeeeeeeeeeeeeeer bevorderlijk voor je gezondheid. En je raakt je (onderbetaalde) baan kwijt, En kan je dan je zorgpremie betalen? Nee dus.

Nee zorgverzekering is de juiste term voor dit, verzekert van zorg(en), dat ben je.

(en nee, ik maak nu geen gebruik van de medische voorzieningen, neem mijn medicijnen niet meer, (ook omdat ik die 170 eigen bijdrage er echt niet bij kan hebben) dus ik moet straks betalen van iets waar ik geen gebruik meer van (kan) maken, nog wens te maken, laat mij maar gewoon doodgaan, op deze manier is het gewoon financiele verwurging. :Leve het Internationale Monetaire fascisme zal ik maar zeggen.

tdehond
door tdehond - Sep 22, 2011 om 14:14
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

[quote=tedjek schreef op donderdag 22 sep 2011, 13:59]En we blijven er maar over praten en discuseren met elkaar en de overheid, de grote heren en dames lachen zich kapot want niemand DOET er werkelijk iets aan ! ! !

Ik heb destijds gewaarschuwd, maar werd ook uitgelachen. De realiteit is veel erger als waar ik destijds voor vreesde.

jantom
door jantom - Sep 22, 2011 om 14:21
377 Antwoorden / 0 Vragen
0

We kunnen er zelf -met zijn allen- wat aan doen door bij voorbeeld op niet-rechtse partijen te gaan stemmen. Dat doen veel te weinig mensen ...
Het zal toch op die manier moeten gaan als we verandering willen. Klagen helpt niet zo...

De meeste ellende die ik zie is dat teveel geprivatiseerd is. Dat was het begin van het einde van iets waar we ooit trots op konden zijn.
De VVD heeft veel ellende gebracht maar daar is die partij niet alleen verantwoordelijk voor.

Ik ben nog niet oud maar denk graag terug aan vroeger toen veel zaken inderdaad beter waren geregeld dan nu het geval is.

frits
door frits - Sep 22, 2011 om 14:32
145 Antwoorden / 5 Vragen
0

Ik ben het met meerdere eens kijk eens naar ons omliggende landen, waar het beter en goedkoper kan.

geer56
door geer56 - Sep 22, 2011 om 14:37
100 Antwoorden / 9 Vragen
0

Het kan inderdaad beter wat mijn bezwaar is dat we steeds neiuwe systemen opzetten die dan ook weer problemen opleveren.
Nee ik ben er voor om tehouden wat je hebt en dat te verbeteren en de fouten er uit te halen zie PGB.
Het kan veel en veel goedkoper centrale inkoop meer persoonlijkebenadering maar ook logische zaken door mensen zelf laten betalen
Als ik een accu voor mijn scootmobiel koop kost hij 200 en via de leverancier 360 euro ??
Het zijn precies de zelfde.en zo kan ik er heel veel noemen.
Wat denk je er van als de organisatie zoals de KNVB enz zich zelf moeten verz tegen de eindeloze kosten van sport blessures.
Dat zou een flinke bezuiniging zijn.

jo
door jodegroot - Sep 22, 2011 om 14:49
5 Antwoorden / 2 Vragen
0

Enige jaren geleden werd er besloten dat er nog alleen goedkope medicijnen moesten worden voorgeschreven, dàt zou een hoop schelen zo besloot men in Den Haag. Ik ben echter aangesloten bij het IZa en krijg daardoor dee rekeningen thuis, en vergeleek mijn zogenaamde dure medicijn (Zocor) tegen te hoog cholesterol met de statine die me daarna in de maag werd gesplitst, Wat schetste mijn verbazing dat de "goedkope" statine 13 Euro duurder was dan mijn oude medicijn Zocor. Toen heb ik verhaal gehaald bij de apotheek en bij het IZA, de apotheek zei het volgende: ja het telefoonboek was ook al duurder geworden, dat is toch niet te geloven, en het IZA wist er van en zou er iets aan doen, maar tot op heden is er NIKS aan gedaan. Nu heb ik sinds 2 jaar mijn Zocor weer terug, de opmerking van de apotheek dat de zorgverlener wel eens moeilijk zou kunnen doen, heb ik geantwoord dat ik DAAR op zat te wachten, dan zijn de rapen echt gaar. Dus werg met dit zorgstelsel ze zeggen wel dat veel mensen niet betalen, maar dat ze gewoon NIET KUNNEN betalen hoor je ze niet.Het is me nogal wat

gw
door gwoutersen - Sep 22, 2011 om 14:53
17 Antwoorden / 5 Vragen
0

Er wordt nu zo druk over het geld gespeculeerd dat we van Griekenland misschien nooit meer terug krijgen, maar veel belangrijker is het doordrukken dat Hans Hogervorst (met vingertje in z'n keel) bij ons door de strot duuwde, die foute beslissing is voor ons allemaal een grote molensteen aan het worden en met de arrogante CDA en VVD houding om dat terug te draaien zal dit alles nog lang in stand gehouden worden.

Als de premie weer naar draagkracht wordt bijgedragen en de zorgtoeslag geheel wordt afgeschaft scheelt dat enorm veel aan burocratie. Er zijn zoveel dingen waar wij met onze pet niet bij kunnen dat het soms beter lijkt het eens over te laten aan iemand zonder stropdas of opleiding.

De Dienst Omroep bijdrage werd afgeschaft en ondergebracht bij Financien en die heb nu zo'n dikke vinger in de pap dat de omroepen niet meer met ons geld kunnen smijten.

Voor de wegenbelasting betaal je met 5.000 km per jaar net zoveel als iemand die 10 tot 20x meer per jaar rijdt. Waarom niet gewoon in de benzine en weg met al die burocratische te innen wegenbelastingen.

Die knappekoppegeloofwaardigheid houden ze ondanks ze zien dat ze het verkeerd doen, halstarrig vast. Gelukkig hebben we nog weleens iets tijdelijks zoals het kwartje van Kok.

keessie1
door keessie1 - Sep 22, 2011 om 14:58
138 Antwoorden / 9 Vragen
0

Bezopen systeem:

Men mag alle apparatuur die in een ruimte staan mee laten tellen voor het bepalen van de prijs voor een behandeling.

Dus betaald IEDEREEN JAREN LANG voor b.v. een scanner die je niet gebruikt maar wel in de ruimte staat steeds weer opnieuw een flink bedrag extra op de rekening.

Voor de wijziging gebeurde dit niet en werd deze alleen berekend bij patiënten die er echt gebruik van hadden gemaakt.

En dit gebeurt elke dag weer bij elke patiënt en in elk ziekenhuis tandarts enz....

Hoe zo kunnen we het duur maken......

Belachelijk toch.

Groetjes Keessie

raydep
door raydep - Sep 22, 2011 om 15:06
100 Antwoorden / 1 Vragen
0

Het gaat niet om het bezuinigen. Ik word doordat ik mijn PGB verlies heel erg veel duurder qua zorgkosten maar de thuiszorgondernemers gaan wel weer lekker verdienen en daar gaat het wél om. Ik ben zo langzamerhand wel gewend dat de kwaliteit van mijn zorg niet belangrijk is.

mi
door mietekee - Sep 22, 2011 om 15:48
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is heel jammer dat dit zorgstelsel ingevoerd is, alleen zal het wijzigen van dit stelsel (ebn er helemaal voor) zal de burger weer heel veel geld gaan kosten.

tenormin
door tenormin - Sep 22, 2011 om 16:05
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

[quote=mietekee schreef op donderdag 22 sep 2011, 15:48]Het is heel jammer dat dit zorgstelsel ingevoerd is, alleen zal het wijzigen van dit stelsel (ebn er helemaal voor) zal de burger weer heel veel geld gaan kosten.

Maakt u zich maar geen zorgen; de enige wijzigingen die doorgevoerd zullen worden zijn nog hogere bijdrage van de mensen en dat het de burger geld gaat kosten? Wel, ik sta er niet van te kijken. Plukken ze je niet rechts dan wordt je wel links geschoren en dat moet wel doorgaan, want na Griekenland staan er nog twee landen die "op visite willen komen" om nooit meer weg te gaan. Nog even en de gewone man verzuipt, als hij/zij niet al verdronken is.

cees60
door cees60 - Sep 22, 2011 om 16:13
362 Antwoorden / 216 Vragen
0

Ik kan nog goed het kotsgebaar van Hans Hoogervorst voor de geest halen. Deze arrogante knuppel hadden ze toen al de vinger door zijn strot mogen rammen.Het is en blijft (sinds de privatisering) een enorme melkkoe. We moeten terug naar een zorgpremie gebaseerd op inkomen. Onodige voorzieningen moeten eruit zodat de noodzakelijke er weer in kunnen. Het ergste is dat sinds de invoering de ziekenhuizen en zorginstellingen gegijzeld worden door geldwolven die zich vereningd hebben in raden van bestuur en commissarissen. Dus terug naar vroeger : Een geneesheer-directeur plus wat ook medisch goed onderlegde bestuursleden. Meer handjes op de werkvloer en betere salarissen voor het zware werk wat daar wordt gedaan.

mi
door michelmc007 - Sep 22, 2011 om 16:49
34 Antwoorden / 17 Vragen
0

Stelling:
Niet elke verandering is een verbetering!
Weg met dit zorgstelsel.
Bereken de premie maar van het Bruto salaris.
Niet nog is apart netto van zijn karig salarisje.
Premies worden alleen maar duurder en de vergoeding alleen maar minder, waar gaat dit allemaal heen, het is zometeen voor de gewone burger niet meer te betalen.
Voor een gezin met opgroeiende kinderen is het niet te betalen, bv die dan de 18 jaar berijken en dan ook nog is het volle premie moeten betalen en geen inkomen hebben en dan zorg moeten gaan aanvragen en bij de ouders moet gaan aankloppen.
Je hoort veel berichten dat ze de ziektekosten niet meer kunnen betalen.
maand premies en andere kosten worden zo maar ineens ingehouden en dat zijn honderden euro's, voor bv een gezin met 4 personen.
De kunstgebitten zullen weer terugkomen! omdat de tandheelkunde te duur wordt.
Gezinnen moeten de kostbare tandartskosten voorschieten bij de tandarts.
Zo hoge heren van de tweede kamer, met een inkomen van meer dan 5.000 euro p/m.
Niet elke verandering is een verbetering!
Knijp de burger maar uit.
Verhoogt de premies maar, weg met die euro, de burger moet dan nog meer bezuinigen op zijn uitgave en dan krijgen we nog meer crisis.
Met de euro zijn we ook genaaid hier in Nederland, we hebben te veel betaald voor die dure euro, met zijn HFL. 2,20

Niet elke verandering is een verbetering!

ma
door martin wiltink - Sep 22, 2011 om 16:53
21 Antwoorden / 0 Vragen
0

De heer knevel heeft groot gelijk. Er moet paal en perk gesteld worden an de kos-ten van ons ziekte kosten stelsel. De oplossing is een inkomsten afhankelijke pre-mie voor iedereen. Ook voor de kinderen. De veelverdieners betalen dan de hoogste premies en de minimum looners een kleine bijdrager in evenredigheid.
Ook zouden alle specialisten in dienst van een ziekenhuis moeten wezen en zou een salaris voor zulke mensen zo rond de balkenende norm of iets hoger moeten zijn. Ook een hogere bijdrage voor de veelverdieners voor medicijnen e.d.
Dit zal meer rust geven in de medische wereld.

tenormin
door tenormin - Sep 22, 2011 om 17:01
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

michelmc007
"de hoge heren in de tweede kamer van meer dan €5000 per maand".
Was dat maar waar; die zitten echt dichter bij de €10.000 bruto per maand. Gelooft u me maar. Nog 5000 erbij en daar is mijn jaarinkomen. Nou ja, als je het inkomen wilt noemen, het is meer "uitkomen".

1m
door 1madevri - Sep 22, 2011 om 17:02
2 Antwoorden / 2 Vragen
0

helemaal mee eens, dat het huidige zorgstelsel afgeschaft wordt. Zoals de politie wordt afgerekend op het aantal bekeuringen, worden wij afgerekend op het aantal patiëntencontacten, in plaats van op de kwaliteit van zorg. Dat zorgt er tevens voor, dat je onnodig je patientencontacten verhoogt om toch voor de instelling aan het geld te komen. Dit wekt tevens de schijn, dat je veel ervaring hebt op een bepaald specialistisch gebied.
Voorheen kreeg je een pot geld als instelling, en daar moest je het mee doen. En daar deed je het ook mee. Veel goedkopen en betere kwaliteit. Bovendien veel minder administratie, omdat je allleen de dingen opschreef, die écht van belang zijn voor de zorg. Nu schrijf je onnodig veel, al was het alleen maar om te laten zien, dat je de patienten hebt gezien

1m
door 1madevri - Sep 22, 2011 om 17:04
2 Antwoorden / 2 Vragen
0

sorry, ik bedoel, dat ik het er mee eens ben dat het zorgstelsel afgeschaft moét worden

retjudyy
door retjudyy - Sep 22, 2011 om 17:57
38 Antwoorden / 25 Vragen
0

Op zich zelf is het niet slecht ,maar iedereen zou naar zijn inkomen premie moeten betalen, nu betaald iemand die bv 160.000 euro verdiend; het zelfde als iemand met 25.00 euro per jaar

tenormin
door tenormin - Sep 22, 2011 om 19:01
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

[quote=tedjek schreef op donderdag 22 sep 2011, 13:59]En we blijven er maar over praten en discuseren met elkaar en de overheid, de grote heren en dames lachen zich kapot want niemand DOET er werkelijk iets aan ! ! !

U bent een optimist als U denkt dat ze zitten te lachen. Het is al veel gezegd:
ze zijn zelfs daar te dom voor om te beseffen wat ze aan het doen zijn!!!

marijke77
door marijke77 - Sep 22, 2011 om 19:01
156 Antwoorden / 3 Vragen
0

Zorgverzekering naar draagkracht, Premie betalen via je salaris of uitkering en wie het meest verdiend betaald ook het meest. Nu zijn er veel mensen die niet meer kunnen of niet meer willen betalen en ook die mensen die niet meer willen betalen krijgen gewoon zorg. Dus gewoon via salaris premie inhouden. Nu betaald de grootverdiener net zo veel/weinig premie dan iemand met een minimum salaris of uitkering. Dit geld voor de basiszorg, daar moet dan wel alles wat nodig is inzitten. Wil je dan dingen bijverzekeren dan kies je daar zelf voor en koop je een polis voor aanvullende zorg.

fr
door frawams - Sep 22, 2011 om 19:08
2 Antwoorden / 4 Vragen
0

Het nieuwe zorgstelsel is bedacht in de PvdA hoe, Simons/Kombrink en werd in een PvdA-VVD regering verder voorbereid.
Men had goed in het achterhoofd de ervaringen met de oude ziekenfondsregeling waar ook eerst de bomen tot in de hemel groeiden en daarna de mensen steeds minder kregen voor steeds meer geld wat ze moesten betalen.
En door de euro zagen de managers hun salaris meer dan gehalveerd en dat konden ze niet maken op de golfbaan zodat zij (maar ook de andere managers van banken, verzekeraars etc) snel hun raad van commissarissen konden bewegen (ja heer Kok!!) om hen marktconform (HaHa) weer hun salaris te verdubbelen. Ja die Gofvriendjes, die willen wel.
Ook de raden van Toezicht zijn geformeerd uit de old-boys clan en zorgen ervoor dat de managers waarmee zij praten salarisconform aan hen worden.
En wat moeten ze met die salarissen boven de B-norm? Ze kunnen het niet opmaken en ook niet uitgeven want ze zitten constant te lunchen en dineren op andermans kosten. Zie die buiken maar op de TV en in de krant.
Ik walg van de verspillende en zakkenvullende maatschappij die zo gevoed wordt door de politici. Die arme lui die we hebben gekozen. Weg ermee en geen oprotpremie.

in
door ingrid58 - Sep 22, 2011 om 19:11
9 Antwoorden / 2 Vragen
0

En het gaat nog erger worden: AWBZ gaat naar de Zorgverzekering. Dat betekent: nog meer winst najagen.
Zorgverzekering heeft nu de regels gedicteerd en deze regering heeft zich laten gijzelen. Een deel van de zorg gaat naar WMO = weg recht op zorg.

he
door helene2260 - Sep 22, 2011 om 22:25
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik ben inmiddels ruim 7 jaar chronisch ziek en gebruik een bepaald medicijn ook zo'n 2,5 jaar. Nu wil het geval ik had mijn handen gewassen, waren nog een beetje klam en wat gebeurt er : het medicijnflesje valt mij uit de hand. Gevolg alles in de wastafel en het restant op de vloer van de badkamer. Daarom niet getreurd dacht ik bij mijzelf, mijn vaste apotheek heeft zeker nog een herhaalrecept van de specialiste in de klapper zitten, nou ja, niet dus. Ik werd geadviseerd om de Huisartsenpost te bellen. Na ongeveer 5 keer bellen had ik eindelijk een dame aan de lijn, ik leg haar mijn probleem voor, zij zegt geen probleem mevrouw, ik zal een recept uitschrijven voor 10 pilletjes. Ik zei daarop : Wat ??? 10 pilletjes waarom geen vol potje, daar zitten er weliswaar 90 stuks in, maar ik een chronische patiënte dus die komen van zelf op. Antwoord van die dame, nee mevrouw wij mogen slechts een hoeveelheid uitschrijven die u dit weekeinde dient in te nemen met een marge van maximaal 25%. Ik was met stomheid geslagen, moest ook nog naar een de ziekenhuisapotheek tuffen op mijn scootmobiel want het kon niet doorgefaxt worden naar mijn eigen apotheek, die mij eerder aangeboden hadden om het even te bezorgen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik tuf op mijn scootmobiel naar de ziekenhuisapotheek, lever mijn recept in en hoor meteen de apothekersassistente boos worden, zo in de trant waarop ikzelf gereageerd had : wat een onzin !! Nu moet ik mevrouw (bedoelde ze ondergetekende mee) een vol potje medicijnen (90 stuks) openmaken en er maar 10 stuks van aan u meegeven. Ik zei daarop, weet je wat, doe niet moeilijk, bel mijn apotheek even
en hier is mijn paspoort ter verificatie, dan zal het toch niet zo'n probleem zijn om mij het hele potje mee te geven, desnoods faxt mijn apotheek een nieuw recept door a.s. maandag. Oh nee mevrouw, zei zij, niet dat wij dat niet willen hoor, maar wij krijgen van de zorgverzekeraar maar 10 pilletjes vergoedt. Toen gingen bij mij bijna mijn stoppen door.
Hoe bedoel je bureaucratie ???? OF je reinste tijd- en geldverspilling. Laat ik u allen even de tijdlijn uitleggen. Oké, het is dus als volgt hier in ons land. Kom jij in het weekeinde krap te zitten met medicijnen of jij hebt een blunder zoals ik dan gebeurt er dit :

1. medicijnen vallen uit iemands handen
2. men belt de huisapotheek
3. huisapotheek verwijst naar de huisartsenpost voor nieuw recept
4. huisartsenpost schrijft nieuw recept uit maar in zeer kleine hoeveelheid
5. recept dient zelf opgehaald te worden bij andere apotheek
6. recept is slechts voor 10 pilletje in plaats van voor 1 potje
7. Yippie medicijn gehaald.

Maandagochtend begint het feest van voren af aan !!

8. Bel de specialist en/of huisarts voor een nieuw herhaalrecept
9. Laat eigen apotheek het nieuw gefaxte recept uitleveren.
10. Ik heb eindelijk het volledige medicijn.

In deze tijdlijn heb ik 7 verschillende mensen gesproken dan niet moeten lastig vallen om 1 POTJE MEDICIJNEN VAN 90 STUKS. Het heeft mij alles bij elkaar 6 telefoontjes gekost, 2 uur reistijd (met scootmobiel) en 1 uur wachttijd inclusief wachttijd aan de telefoon voordat jij de huisartsenpost bereiken kan.

Vraag ik dit die bewuste maandag ook nog eens na bij de zorgverzekeraar VGZ in dit geval en dan krijg je als verzekerde het volgende antwoord :

Ja mevrouw maar u moet ook geen herhaalrecepten aanvragen tijdens het weekdeinde; nadat ik uitgelegd had wat er gebeurd was, bond de jongedame in en zei doodleuk : dat zijn de regels mevrouw.

Ik heb maar gauw opgehangen want de stoom kwam letterlijk uit mijn oren en ik kan er nu nog wel eens boos om worden, echt waar, zelfs nog na een half jaar.

Ik weet echt niet meer waarom ik als chronisch zieke zoveel premie moet betalen voor een service en zorg van lek mijn vestje.


te
door terpstra - Sep 22, 2011 om 22:35
174 Antwoorden / 5 Vragen
0

Even de feiten. Tot 1985 in het bedrijfs zieken fonds van de Prof Geld El. Mij. betaalde je max.1 (èèn) procent van je bruto salaris inclusief premie voor een goede verzekering. Alles was gedekt. Kunst benen. Kunst kiezen ,kronen en alle aanverwante zaken. Je was particulier verzekerd. Bepaalde zelf of je wel of niet een specialist nodig had.
Mijn studerende kinderen waren mee verzekerd tot hun 27 è jaar.
Dat betaalde bedrag was dekkend.

Feit 2. De premie voor de zorg is dermate verhoogd en staat niet in verhouding van het geleverde. Let wel, met honderden procenten.100% procent is een verdubbeling.
Een verkapte belasting op AOW. 7.2 % Pensioen 5,2 % . Uitkering eigen geld via verzek. mij..5.2%. Dat is 57,2% belasting op het spaargeld van een zuinige hardwerkend echpaar.
En vervolgens mag ik al mijn kosten zelf betalen. Naast een premie van meer dan 9000 euro zorg.De belastingdienst weet van niets. Dat is een ander bureau.!!!

tenormin
door tenormin - Sep 22, 2011 om 22:43
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

[quote=frawams schreef op donderdag 22 sep 2011, 19:08]Het nieuwe zorgstelsel is bedacht in de PvdA hoe, Simons/Kombrink en werd in een PvdA-VVD regering verder voorbereid.
Men had goed in het achterhoofd de ervaringen met de oude ziekenfondsregeling waar ook eerst de bomen tot in de hemel groeiden en daarna de mensen steeds minder kregen voor steeds meer geld wat ze moesten betalen.
En door de euro zagen de managers hun salaris meer dan gehalveerd en dat konden ze niet maken op de golfbaan zodat zij (maar ook de andere managers van banken, verzekeraars etc) snel hun raad van commissarissen konden bewegen (ja heer Kok!!) om hen marktconform (HaHa) weer hun salaris te verdubbelen. Ja die Gofvriendjes, die willen wel.
Ook de raden van Toezicht zijn geformeerd uit de old-boys clan en zorgen ervoor dat de managers waarmee zij praten salarisconform aan hen worden.
En wat moeten ze met die salarissen boven de B-norm? Ze kunnen het niet opmaken en ook niet uitgeven want ze zitten constant te lunchen en dineren op andermans kosten. Zie die buiken maar op de TV en in de krant.
Ik walg van de verspillende en zakkenvullende maatschappij die zo gevoed wordt door de politici. Die arme lui die we hebben gekozen. Weg ermee en geen oprotpremie.

Haha, maar grappig genoeg hebben juist Rutte, Verhagen en Wilders geen buik en zijn slank te noemen. Roemers wel, en dat is nu weer juist iemand die ik wel waardeer!

tenormin
door tenormin - Sep 22, 2011 om 22:53
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

Helene2260, dit is al jaren zo, (gebruik al 20 jaar medc) dus al van vóór U de medicijnen moest slikken. In weekend alleen maar de benodigde hoeveelheid en 's-maandags eigen huisarts bellen. En heb je dan de pech dat huisarts op vakantie is kreeg je vroeger ook maar de hoeveelheid tot eigen arts terug was. Dit is nu veranderd in de huisartsenpraktijken nu de computers met elkaar (en apotheek) verbonden zijn. Ik krijg ook altijd voor 90 dagen de medicijnen en owéé als je eerder komt, dan krijg je zelfs een opmerking. Nou ja, ik zeg gewoon dat ik op vakantie ga (wat ik lieg want ik kan niet op vakantie) dan krijg ik ze wel. Maar dat waarschuwende vingertje, hè? brrrrr

moeder56
door moeder56 - Sep 22, 2011 om 23:09
483 Antwoorden / 2 Vragen
0

[quote=tdehond schreef op donderdag 22 sep 2011, 13:42][quote=vlievis schreef op donderdag 22 sep 2011, 13:13]Wij zagen in de computer dat de andere medicijnen van Uw vrouw deze week ook op zijn bij U. Wij hebben deze ook weer aangevuld voor Uw vrouw, direkt weer voor de komende 3 maanden geef ik ze aan U mee.
De man antwoor direkt daar op : Mijn vrouw mag die niet meer innemen van de specialist, daar zijn die nieuwe medicijnen voor in de plaats gekomen.
Assistente kijkt de man lullig aan en zegt keihard : Dan moet U ze maar weggooien want we kunnen er anders ook niets meer mee.De man accepteerd de medicijnen en vertrekt.
OVER GELD WEGGOIEN GESPROKEN!!!!!!!

De medicatie had m.i. gewoon in de apotheek kunnen blijven omdat zij nog niet met de patient meegeven waren.

Dit is verkwisting van geld.
Dit zou op de apotheek verhaald moeten worden i.p.v. de zorgverzekering.


Zodra de medicatie uit handen van de apotheek is gegeven mag het niet opnieuw worden gebruikt. Er zou iets mee gebeurd kunnen zijn.

kr
door kroeg1945 - Sep 22, 2011 om 23:25
20 Antwoorden / 0 Vragen
0

ben het met bijna iedereen eens. Na 40 jaar zorg eindelijk met pensioen.
Dan maak je dus wel wast mee. 1 Praktijkgeval met apotheker:
In de zorginstelling medicatieverzorging voor ouderen. Medicijnen van bepaalde bewoner retour apotheek wegens stoppen medicatie. Na anderhalve week weer voorgeschreven door arts. Apotheek stuurt de medicatie. Wat schetst mijn verbazing dat het hier dezelfde medicijnen betrof die ik ingeleverd had. Ik had nl. de strips in de verpakking allemaal doorgeknipt en enkele doorgedrukt alvorens ze in te leveren.
(het betrof voor 3 maanden medicatie. Rarararara wie werd hier beter van?

we
door wendiez - Sep 22, 2011 om 23:41
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

We krijgen allemaal, vroeg of laat, te maken met de gezondheidszorg, onverwacht een opname, medicijnen of wat dan ook. (ook al hoop je als gezond mens dit nooit nodig te hebben en wens je het zeker niemand toe.)
De kosten hiervan blijven stijgen... hopelijk gaat het niet de kant op zoals in amerika dat lijkt me niet het juiste voorbeeld.
Dat je het geld niet kan opbrengen om je te verzekeren? Daar moet je toch niet aan denken...
Of dat je geluk moet hebben dat iemand je kan wil opereren en anders sterft? (kan sterven?) dat je behandeling geweigerd kan worden omdat men het niet nodig vind? Bizar toch?

Laat men echt eens naar de topsalarissen (op elk vakgebied!) gaan kijken want alle jaren die ik in de gezondheidszorg werk is er bij hen meer bij gekomen... en bij mij kan ik zeggen dat ik praktisch hetzelfde verdien. ( al verdien ik natuurlijk meer maar krijg het niet...)
Wat verdient de top en kunnen zij ECHT niet iets inleveren??
....
ps mijn pensioen duurt nog even tegen die tijd mag ik tot 80 door werken? ( als ik al niet eerder bezweken ben door een geweigerde operatie of mijn medicijnen niet meer kan betalen...)

mi
door mietekee - Sep 23, 2011 om 09:49
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

dit alles is jammer genoeg een gevolg van de ons regerende theoretici. Op papier, jaha papier en veel papier en nog meer papier, klopt het maar dat de praktijk wel eens anders zou kunnen zijn komt niet in de "knappe" koppen op. Zie de toekomst somber in met zulke bestuurders aan het roer.
Graag terug naar het systeem ziektekosten betalen naar inkomen.

cees60
door cees60 - Sep 23, 2011 om 14:44
362 Antwoorden / 216 Vragen
0

Het schijnt dat veel mensen al dan niet bewust of niet in staat zijn géén premie betalen voor de zorgkosten. Uiteraard moet je ze i.g.v.ziekte en/of ongeval helpen maar voor de volgende groepen zou ik hier een uitzondering voor willen laten gelden :

1. Zij die willens en wetens géén premie willen betalen maar dit wel kunnen,

2. Zij die door eigen schuld kosten veroorzaken (o.a. comazuipers).

Deze groepen zouden de rekening thuisgestuurd moeten krijgen. Het is volgens mij zo dat de verzekeraars de premies die ze niet kunnen innen verhalen op hen die wel netjes betalen. Daarnaast zou er een boete moeten worden betaald als je niet kunt bewijzen dat je verzekerd bent tegen ziektekosten. Dit geldt ook voor autoverzekeringen, de identificatieplicht, zwart reizen enz.

be
door beloperator - Sep 23, 2011 om 15:18
9 Antwoorden / 4 Vragen
0

Wat ik ook een nadeel van het huidige systeem vind is,dat de zorgverzekeraar bepaalt wel medicijn je krijgt.Ziekenhuis specialist schrijft een bepaald geneesmiddel voor en via het ziekenhuis krijg je voor een paar maanden dat geneesmiddel mee.Als het op raakt kan je via de huisarts een herhaalrecept krijgen.De apotheek levert je een geneesmiddel met de naam van het medicijn.Maar de verpakking is anders.Je denkt dat de fabrikant het product gewijzigd heeft.Neen,het is een z.g.n B mderk,dat goedkoper is dan het oorspronkelijke product maar wel de zelfde geneesstof bevat.Als je de bijsluiters vergelijkt klomen de hoofdlijnen overeen,maar bij de rubriek samenstelling zie je verschillen.Fabrikant B heeft het hoofdkantoor in Nederland en liet het middel in Tsjechie vervaardigen.Het A merk had het hoofdkantoor in Londen en liet het product in Ierland vervaardigen. Met gevoel voor nhumor kan je dus zeggen dat beide producten identiek zijn,want ze zijn allebij in het buitenland vervaardigd. Natuurlijk is product B goedkoper,maar het bedrag gaat van je eigen risico af.(straks 220 euro)Dus of er nu 10 of 9 euro van je eigen risico gestaffeld wordt, je betaalt het zelf. Maar de zorgverzekeraar wil natuurlijk niet dat je snel door je eigen risico bedrag heen gaat.

nu
door nuvervara - Sep 23, 2011 om 15:26
43 Antwoorden / 24 Vragen
0

Het is 'not-done'dat verzekeraars schade op elkaar verhalen. Bijv. als een specialist een verwijtbare fout maakt waardoor vele kostbare herstel operaties nodig zijn, betaalt de zorgverzekeraar blindelings de kosten zonder deze op de wa verzekeraar van het ziekenhuis te verhalen. Dit geldt ook wanneer een vrachtwagen chauffeur een personen auto te pletter rijdt en de inzittenden jarenlang moeten revalideren, dan worden de revalidatie kosten uit de AWBZ pot betaald zonder dit te verhalen op de schade verzekering van het transport bedrijf. Denkje dat Unive zorg verzekeraar de kosten gaat verhalen op Unive/schade of Unive-wa?
Overigens zijn alle voorstellen op dit forum peanuts vergeleken met de 45% overheadkosten tgv de huidige structuur met 80 zorgverzekeraars en 15 `zorgkantoren`

tenormin
door tenormin - Sep 23, 2011 om 15:29
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

beloperator, nog een nadeel van de goedkopere b. merken is dat ze niet eens dezelfde naam behouden (weinige medicijnen maar) maar ook, vooral voor ouderen, verwarrend werken. Je kunt, als chronisch gebruiker van medicijnen, je apotheker de medicijnen in een rolletje laten aanleveren, per week, maar als gebruiker heb je er bijna geen overzicht meer op, ook al staan de namen op ieder zakje (en die namen veranderen dus veelvuldig. Het wordt er, behalve niet gemakkelijker ook duurder door, ondanks dat de medicijnen goedkoper zijn.

ma
door marnix1 - Sep 24, 2011 om 09:38
256 Antwoorden / 22 Vragen
0

[quote=moeder56 schreef op donderdag 22 sep 2011, 23:09][quote=tdehond schreef op donderdag 22 sep 2011, 13:42][quote=vlievis schreef op donderdag 22 sep 2011, 13:13]Wij zagen in de computer dat de andere medicijnen van Uw vrouw deze week ook op zijn bij U. Wij hebben deze ook weer aangevuld voor Uw vrouw, direkt weer voor de komende 3 maanden geef ik ze aan U mee.
De man antwoor direkt daar op : Mijn vrouw mag die niet meer innemen van de specialist, daar zijn die nieuwe medicijnen voor in de plaats gekomen.
Assistente kijkt de man lullig aan en zegt keihard : Dan moet U ze maar weggooien want we kunnen er anders ook niets meer mee.De man accepteerd de medicijnen en vertrekt.
OVER GELD WEGGOIEN GESPROKEN!!!!!!!

De medicatie had m.i. gewoon in de apotheek kunnen blijven omdat zij nog niet met de patient meegeven waren.

Dit is verkwisting van geld.
Dit zou op de apotheek verhaald moeten worden i.p.v. de zorgverzekering.


Zodra de medicatie uit handen van de apotheek is gegeven mag het niet opnieuw worden gebruikt. Er zou iets mee gebeurd kunnen zijn.

@moeder, de apotheek had ze nog niet uit handen gegeven begrijp ik uit het verhaal, ze hebben heel eigengereid en overbodig die medicijnen besteld en laten nu de verzekering van de patient er gewoon voor betalen. Eigenlijk zou betrokkene dit moeten melden bij zijn/haar verzekeraaar.

börgemeister
door börgemeister - Sep 24, 2011 om 10:14
506 Antwoorden / 25 Vragen
0

Voordat men in 2006 de huidige vorm van zorgverzekering had ingevoerd, zou men beter eerst hebben kunnen kijken hoe het in het in het Verenigd Koninkrijk met de NHS (National Health Services) aan toe gaat. NHS is al velen decennia daar gratis zorg, je kunt altijd als particulier naar een 'consultant' (specialist) gaan tegen betaling.

Als ik in een bekend - nummer 1 van Nedrland - kom, poliklinieken, dan krijg ik het gevoel of het een prijzencircus c.q. doldwaze dagen zijn, je loopt zo wat over de mensen massa. Misschien iets overdreven uitgedrukt!

De (motor)ambulances rukken vaker voor een A1 of A2 prioriteit uit t.o.v. decennia terug, ook voor binnenshuis, terwijl dat vroeger een eerste prioriteit was voor de huisarts, de ambulance kwam pas dan op vraag van de huisarts. Wat kost een uitruk van een ambulance tegenwoordig? Soms kunnen.'spoedeisend' vaak door de huisarts(enpost) worden behandeld. Hoe vaak wordt een SEH van een ziekenhuis niet bezocht met iets wat de - goedkopere - huisarts(enpost) kan worden behandeld.

Remgeld invoeren zoals in België? Mensen moeten meer bewust worden van wat gezondsheidszorg inhoud, kostenbesef! Het geld moet ergens vandaan komen. Chronisch zieken hebben ook niet gekozen om ziek te zijn o.a. door erfelijkheid.

tenormin
door tenormin - Sep 24, 2011 om 13:52
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

Marnix1, 9:38
Eigenlijk zou betrokkene dit moeten melden bij zijn/haar verzekeraar.....
Wel, dat heb ik gedaan; vergeet het maar. Het lijkt wel op kartelvorming, ik heb er in ieder geval niets mee bereikt. Dit is dus weer een bevestiging dat we "genaaid" worden qua eigen risico. Excuus voor het grove taalgebruik.

tenormin
door tenormin - Sep 24, 2011 om 14:00
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

börgermeister, u haalt de Engelse National Heath Service aan. U verzuimt echter wel te vermelden dat, als je een afspraak bij een arts wilt je daar minstens 5 dagen op moet wachten (minimaal) en dat ieder recept 10 pond kost; mijn kinderen wonen in Engeland en kunnen gelukkig private gaan (en dat is ook kassa). Vanuit dat oogpunt bezien ben ik "blij" (nog wel) met wat de Nederlandse zorg aanbiedt. Dat het voor ons allen bijna onbetaalbaar wordt is ook een feit. Maar ik kan in ieder geval direct bij de dokter terecht zonder een week te moeten wachten.

tenormin
door tenormin - Sep 24, 2011 om 20:26
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

[quote=retjudyy schreef op donderdag 22 sep 2011, 17:57]Op zich zelf is het niet slecht ,maar iedereen zou naar zijn inkomen premie moeten betalen, nu betaald iemand die bv 160.000 euro verdiend; het zelfde als iemand met 25.00 euro per jaar

Flauw hè van mij maar dát moet ik type foutje zijn. Zelfs een zwerver heeft meer dan 25,00 per jaar, maar ik teken wel voor € 25.000,00 per jaar.

börgemeister
door börgemeister - Sep 25, 2011 om 01:47
506 Antwoorden / 25 Vragen
0

[quote=tenormin schreef op zaterdag 24 sep 2011, 14:00]börgermeister, u haalt de Engelse National Heath Service aan. U verzuimt echter wel te vermelden dat, als je een afspraak bij een arts wilt je daar minstens 5 dagen op moet wachten (minimaal) en dat ieder recept 10 pond kost; mijn kinderen wonen in Engeland en kunnen gelukkig private gaan (en dat is ook kassa). Vanuit dat oogpunt bezien ben ik "blij" (nog wel) met wat de Nederlandse zorg aanbiedt. Dat het voor ons allen bijna onbetaalbaar wordt is ook een feit. Maar ik kan in ieder geval direct bij de dokter terecht zonder een week te moeten wachten.

Stelde het ook als mogelijk voorbeeld. Bij dezen weet ik dan ook weer dat een recept daar £ 10.= kost en dat het vijf dagen duurt om een arts te spreken.

nb
door nbw - Sep 25, 2011 om 02:59
521 Antwoorden / 24 Vragen
0

Het probleem van telkens stijgende zorgkosten tot haast onbetaalbaar voor de onderkant is het westerse systeem. Want heb je de kennis een HBO of Universitaire opleiding succesvol afgerond wil je ook een navenant inkomen en status opbouwen. Dat is ook helemaal geen probleem.Echter het in hokjes plaatsen kan ons ernstig opbreken. We hebben wel een diploma maar hoe goed we ook zijn zonder ondersteunend personeel lukt het niet. En de gediplomeerde mbo'er heeft inmiddels ook door dat ie als vee in de commercie wordt behandeld en tegengas geeft. Door het vrijgeven aan marktwerking in de zorg is 40% van de premie die we betalen voor de ego's van artsen/bestuurders etc met papieren.

Zorg is betaalbaar en voor iedereen goed als we dat willen.

bi
door birgita - Sep 25, 2011 om 09:30
7 Antwoorden / 4 Vragen
0

Ja het is allemaal waar wat iedereen schrijft.Vooral die Hoogervorst waarom gaan die mensen altijd vrij uit ook na zulke missers.Hij zit allang ergens anders met een goed salaris en hoeft niet wakker te liggen over het betalen van zijn bijdrage.Maar nu vraag ik me af mopperen alleen helpt niet.Er moet iets gebeuren en niet alleen maar veranderen van stemgedrag.Dat stemmen heeft tot nu toe nooit iets verandert.Nee er moet een echte opstand komen.Een echte volksopstand die zal er vast wel komen maar het moet eerst nog erger worden denk ik.En ik hoop ook dat het niet al te lang meer zal duren.De kruik gaat zolang te water tot hij breekt.

tenormin
door tenormin - Sep 25, 2011 om 10:02
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

börgermeister, even off topic, hoe maakt u een pond teken op keyboard? Ik heb, door alt0128 in te drukken wel mijn euroteken gevonden, maar als u tijd heeft, graag uw "geheim" vertellen hoe u dit doet. Op mijn vorige keyboard zat het pond teken er nog wel. Alvast bedankt.

dr
door draadje - Sep 25, 2011 om 10:08
8 Antwoorden / 0 Vragen
0

[quote=tenormin schreef op zondag 25 sep 2011, 10:02]börgermeister, even off topic, hoe maakt u een pond teken op keyboard? Ik heb, door alt0128 in te drukken wel mijn euroteken gevonden, maar als u tijd heeft, graag uw "geheim" vertellen hoe u dit doet. Op mijn vorige keyboard zat het pond teken er nog wel. Alvast bedankt.


alt-156

tenormin
door tenormin - Sep 25, 2011 om 10:16
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

bedankt draadje, hoop nu dat börgermeister zich niet passé voelt.
fijn dat u dit las op deze mooie zondagmorgen, prettige dag. (Sorry redactie).

sp
door spikkel - Sep 25, 2011 om 11:16
148 Antwoorden / 5 Vragen
0

[quote=nuvervara schreef op vrijdag 23 sep 2011, 15:26]Het is 'not-done'dat verzekeraars schade op elkaar verhalen. Dit geldt ook wanneer een vrachtwagen chauffeur een personen auto te pletter rijdt en de inzittenden jarenlang moeten revalideren, dan worden de revalidatie kosten uit de AWBZ pot betaald zonder dit te verhalen op de schade verzekering van het transport bedrijf.

Bij elke declaratie die ik invul vraagt mijn zorgverzekeraar (Salland / ENO) of er sprake was van een ongeluk. Dit doen ze niet zomaar. Als ik buiten mijn schuld om geplet wordt door een vrachtwagen ben ik bang dat de verzekeraar van die vrachtwagenchauffeur moet dokken.

re
door renate07 - Sep 25, 2011 om 18:50
142 Antwoorden / 0 Vragen
0

Even iets over dure medicijnen die niet vergoed worden... ik slik zere dure hartmedicatie voor 100den euro's per maand. En ik krijg alles keurig netjes vergoed. Mijn cardiologe schrijft op het recept :. MEDISCH NOODZAKELIJK
buiten mijn eigen risico hoef ik niks bij te betalen en krijg gewoon mijn dure medicijnen vergoed.
gr. Renate

tenormin
door tenormin - Sep 25, 2011 om 19:15
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

renate07, ik heb niet (weer) alle commentaar doorgelezen maar naar mijn weten hebben de forumleden niet geschreven over dure medicijnen die niet vergoed zouden worden. Wel dat medicijnen gewijzigd worden als bijvoorbeeld het "patent" van het medicijn verlopen is en er goedkopere versies voor in de plaats komen. Heeft u echter dat dure hartmedicijn nodig, hoeft de arts of cardioloog alleen op zijn recept een codenummer te zetten en medisch noodzakelijk is groot geschreven helemaal niet nodig. De apotheek waar u de medicijnen haal (of bezorgd krijgt) heeft dat immers ook al zijn bestand. Ik heb dit ook en bij iedere wetsverandering of bijdrage wordt deze code gehandhaafd.

Wat niets met u te maken heeft is dat ik werkelijk verbijsterd ben dat mensen die fysiotherapie nodig hebben vanaf volgend jaar de eerste 20 behandelingen zelf moeten gaan betalen; een werkelijke schande voor mensen met rugproblemen e.d.

re
door renate07 - Sep 25, 2011 om 19:35
142 Antwoorden / 0 Vragen
0

hoi Tenormin, nou mijn dochter kreeg van de internist medicijnen voorgeschreven en ze kreeg toch mooi de goedkope versie. Ze zei dat ze het er niet mee eens was en dat ze de medicatie wilde die de internist voorgeschreven had. Maar het feest ging niet door, ze kreeg de goedkope troep.
Over die 20 behandelingen fysio zelf betalen, die worden meestal wel weer vergoed als je voldoende aanvullend verzekerd bent. Dat is nu ook het geval, alleen wordt je aanvullende verzekering weer een stuk duurder en zo blijven we aan de gang.
Maar dit dure ziektekostensysteem blijft niet goed gaan hoor , uiteindelijk gaan we toch weer naar inkomensafhankelijk let maar op, op deze manier doorgaan wordt de ondergang van onze gezondheidszorg. Ik heb uit goed ingelichte bronnen vernomen dat de basisverzekering komend jaar rond de 30 euro per maand duurder wordt..............
gr. Renate

tenormin
door tenormin - Sep 25, 2011 om 19:51
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

renate07, dit betekent alleen dat je dochter niet in aanmerking komt voor de duurdere medicijnen omdat ze waarschijnlijk prima reageert op de voordeliger versie. Jij (en ik) hebben waarschijnlijk het te gebruiken medicijn nodig door het "stofje" dat in vervangend medicijn juist ontbreekt. En wat het verschil in prijs uitmaakt.
Nou, ik wilde dat ik je laatste regel maar niet gelezen had. Bedoel je dat dit bedrag bovenop het volgend jaar te betalen hogere extra risico komt? Nou ja, we kunnen erover blijven schrijven, het Kabinet leest niet mee en hoort ook niets. Ze zouden eigenlijk allemaal naar Pearl moeten gaan, voor lezen en horen!

re
door renate07 - Sep 25, 2011 om 20:04
142 Antwoorden / 0 Vragen
0

hoi Tenormin,
nee het eigen risico volgend jaar gaat van 170 euro dit jaar naar 220 euro volgend jaar ( zou 210 euro worden maar de regering gooit er nog 10 euro extra bovenop.)
De basisverzekering betaal je iedere maand en die wordt dus zo'n 30 euro duurder per maand en dan de aanvullende verzekering er nog per maand bij. Mijn man en ik betalen nu 256 euro iedere maand , dus als het waar is komt daar 60 euro + nog de verhoging van de aanv. verzekering bij.
Niet teveel aan denken want we worden er met ons alleen niet goed van.
gr. Renate

sp
door spikkel - Sep 25, 2011 om 20:45
148 Antwoorden / 5 Vragen
0

[quote=renate07 schreef op zondag 25 sep 2011, 20:04De basisverzekering betaal je iedere maand en die wordt dus zo'n 30 euro duurder per maand en dan de aanvullende verzekering er nog per maand bij. Mijn man en ik betalen nu 256 euro iedere maand , dus als het waar is komt daar 60 euro + nog de verhoging van de aanv. verzekering bij.Niet teveel aan denken want we worden er met ons alleen niet goed van.gr. Renate

Je hebt duidelijk de klok horen luiden.....

Informatie van Rogier van Boxtel, voorzitter Menzis:
De premie voor de basisverzekering en de aanvullende verzekering gaat elk jaar een klein stapje omhoog. Zorgverzekeraars houden elkaar scherp in de gaten en concurreren zeker wat de basisverzekering betreft sterk op prijs. Uit de Miljoenennota 2012 blijkt dat de zorgpremie in 2012 naar verwachting met 11 euro stijgt naar 1222,- euro per jaar. Maar Rogier van Boxtel, voorzitter van zorgverzekeraar Menzis, gaf onlangs in het programma Nieuwsuur al aan, dat die premieverhoging waarschijnlijk te laag is. Hij schat in dat de nominale premie voor een basisverzekering met twee tot drie tientjes gaat stijgen.

Die 30 euro is niet per maand maar per jaar. Omgerekend is dat 2,50 per maand......

birdies
door birdies - Sep 25, 2011 om 22:30
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

........Die 30 euro is niet per maand maar per jaar. Omgerekend is dat 2,50 per maand...........

Helemaal correct.

birdies
door birdies - Sep 25, 2011 om 22:31
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

......dat mensen die fysiotherapie nodig hebben vanaf volgend jaar de eerste 20 behandelingen zelf moeten gaan betalen......

Daarvoor is de aanvullende verzekering.

dr
door draadje - Sep 25, 2011 om 22:52
8 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik weet niet of u zich de intrede van de wtcg herinnerd.(wet tegemoetkoming chronisch gehandicapten en zieken) welnu deze wet heeft voor al diegenen die aftrekposten hadden in de Bu sfeer,veel koopkracht gekost.stel u heeft een of 2 brillen nodig u heeft een ziekte of bent voor meer dan 45% afgekeurd. voorheen trok u af , premie zorgverz /aanvullende premie. tandarts kosten km om artsen te bezoeken. ouderenkorting. brillen, dieeten,huisapotheek etc . velen kregen door de ophoogdrempel va 2.13 1000 tot zelfs (gevallen bekend) 3000 euro terug van de belastingdienst. dus hadden zij minus de drempel aftrekposten tot 6000 en meer ! daardoor kregen zij door dat hun toetsinkomen met die 6000 of meer lager was,meer huur en zorgtoeslag.alles te samen kon dat wel 3000 en uitschieters 5000!! euro zijn. nu krijgen zij en/of 336 euro van het UWV en/of max 500 via het CAK en 56euro wegens medicijn gebruik. nu de clou. de overheid heeft dus een budgettaire winst van miljarden geboekt.omdat het CAK budget over 2010 max 600 miljoen is,maar eerder 400 miljoen,omdat vele ziekten uit de regeling zijn geschrapt! het CPB rekent niet met wat u eerder terugkreeg en wat u meer aan huur en zorgtoeslag ontving. dus is de zg koopkracht volgens velen uit het kabinet met 1% gedaald! 10000 tot 20000 gezinnen zouden maximaal 5% in moeten leveren. echter ... vanaf 2009 zijn al bovengenoemde groepen ELK Jaar met 5% koopkracht verlies geconfronteerd! en dat is een groep van minimaal 750000 gezinnen tot 1miljoen! laat u dus niets wijs maken door rutte cum suis . ik ,feitelijk wij . hebben de bewijzen ! binnenkort in alle couranten van de wegenergroep(de stem,de limburger. tubantia en het Brabantsdagblad meer daarover!

birdies
door birdies - Sep 25, 2011 om 23:00
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

@draadje: de zaken die je op noemt, zijn door het vorige kabinet genomen maatregelen.

testcase
door testcase - Sep 25, 2011 om 23:28
189 Antwoorden / 1 Vragen
0

In het buitenand kijkt men met enige jaloersheid naar ons systeem. Het is in ieder geval vele malen beter dan het oude ziekenfonds/particulier systeem. De kosten zijn veel beter verdeeld en heeft voor sterke kwaliteitsverbetering gezorgd. Ik durf de stelling aan dat we een goed systeem hebben, maar het kan altijd beter.

Neemt niet weg dat de stijging van de zorgkosten een zorgwekkend en moeilijk op te lossen probleem is. Dat toont de felle discuusie wel aan die ontstond na (het verkeerde) bericht dat een bepaald levensverlengend systeem niet meer vergoed zou worden.

Sinds een aantal jaren ben ik helaas een intensief gebruiker van de zorg en ik ben er trots op dat de zorg over het algemeen goed is geregeld, maar er het kan altijd beter. Ontevredenheid zit vaak in gebrek aan kennis.

fm
door fmul - Oct 4, 2011 om 09:57
3 Antwoorden / 4 Vragen
0

Ik heb een wao uitkering wat al heus geen vetpot is en dat willen ze nog verlagen, de zogenaamde 'aanrechtsubsidie' willen ze geleidelijk afschaffen, deze heffing is destijds uit ons loon gehaald en werd toen rechtstreeks aan de partner uitbetaald, ben benieuwd of dit dan ook terug komt maar dat zal wel niet, de zorgtoeslag gaat omlaag en ga zo maar door, het duurt niet lang meer en ik zal een keuze moeten maken tussen zorgpremie betalen of eten kopen en huur betalen, de keuze is dan snel gemaakt.
deze kosten zijn gewoon niet meer op te brengen.
het is een stap vooruit in dit land en drie achteruit ieder jaar.

de beste oplossing volgens mij is een inkomensafhankelijke premie, nu betaald een miljonair even veel als een bijstandsmoeder, over eerlijk gesproken.
VVD en CDA, hoe asociaal kun je zijn en worden !!!!!!!!!!

moeder56
door moeder56 - Oct 4, 2011 om 22:52
483 Antwoorden / 2 Vragen
0

[quote=fmul schreef op dinsdag 4 okt 2011, 09:57]Ik heb een wao uitkering wat al heus geen vetpot is en dat willen ze nog verlagen, de zogenaamde 'aanrechtsubsidie' willen ze geleidelijk afschaffen, deze heffing is destijds uit ons loon gehaald en werd toen rechtstreeks aan de partner uitbetaald, ben benieuwd of dit dan ook terug komt maar dat zal wel niet, de zorgtoeslag gaat omlaag en ga zo maar door, het duurt niet lang meer en ik zal een keuze moeten maken tussen zorgpremie betalen of eten kopen en huur betalen, de keuze is dan snel gemaakt.
deze kosten zijn gewoon niet meer op te brengen.
het is een stap vooruit in dit land en drie achteruit ieder jaar.

de beste oplossing volgens mij is een inkomensafhankelijke premie, nu betaald een miljonair even veel als een bijstandsmoeder, over eerlijk gesproken.
VVD en CDA, hoe asociaal kun je zijn en worden !!!!!!!!!!

De heffing is niet uit uw loon gehaald, het was altijd een extraatje als belastingaftrek van de niet verdienende partner. Omdat het aan de partner toebehoorde en die er zelf over moest kunnen beschikken , ging het ook naar de partner. Dus uiteindelijk wordt er nu iets rechtgetrokken. Ik weet niet hoelang u al WAO heeft en hoe oud u bent, en natuurlijk ook niet of uw partner in staat is te werken, maar mocht dat wel zo zijn dan had uw partner ook werk kunnen zoeken.
Maar als zovelen zal er wellicht gedacht zijn, ja dan raak ik mijn aanrechtsubsidie kwijt. Helaas voor u en met u velen zijn de tijden veranderd.

eva369
door eva369 - Oct 5, 2011 om 09:15
308 Antwoorden / 2 Vragen
0

[quote=fmul schreef op dinsdag 4 okt 2011, 09:57]de beste oplossing volgens mij is een inkomensafhankelijke premie, nu betaald een miljonair even veel als een bijstandsmoeder, over eerlijk gesproken.

nee, want een deel is als inkomens afhankelijk. bijdragen svw en een bijstandsmoeder krijgt zorgtoeslag en een miljonair niet. bovendien is het toch ook niet eerlijk als een miljonair die nooit ziek is, moet betalen voor een iemand die altijd ziek is en niet werkt...

tdehond
door tdehond - Oct 5, 2011 om 09:21
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

[quote=eva369 schreef op woensdag 5 okt 2011, 09:15][quote=fmul schreef op dinsdag 4 okt 2011, 09:57]de bovendien is het toch ook niet eerlijk als een miljonair die nooit ziek is, moet betalen voor een iemand die altijd ziek is en niet werkt...

M.i. is het niet iemands keuze om "altijd ziek te zijn en daardoor niet te kunnen werken."

Helaas heeft een groot deel van de Nederlandse bevolking tijdens de laatste verkiezingen voor de 2de kamer een m.i. ondoordachte keuze gemaakt waarvoor de minder bedeelde nu moet boeten.

Men kan niet verwachten dat de VVD met gedoogsteun van de PVV beslissingen neemt die ten gunste van de minder bedeelde zijn. Uiteindelijk was de heerser van de PVV ooit een VVDer.

En CDA ... ach, men buigt naar links of naar rechts. Als er maar geregeerd wordt.

ma
door marnix1 - Oct 5, 2011 om 09:43
256 Antwoorden / 22 Vragen
0

@dehond, door uw manier van reageren wordt het wat moelijk te begrijpen wie nu wat gezegd heeft.

eva369
door eva369 - Oct 5, 2011 om 10:18
308 Antwoorden / 2 Vragen
0

[quote=tdehond schreef op woensdag 5 okt 2011, 09:21][quote=eva369 schreef op woensdag 5 okt 2011, 09:15][quote=fmul schreef op dinsdag 4 okt 2011, 09:57]de bovendien is het toch ook niet eerlijk als een miljonair die nooit ziek is, moet betalen voor een iemand die altijd ziek is en niet werkt...

M.i. is het niet iemands keuze om "altijd ziek te zijn en daardoor niet te kunnen werken."

Helaas heeft een groot deel van de Nederlandse bevolking tijdens de laatste verkiezingen voor de 2de kamer een m.i. ondoordachte keuze gemaakt waarvoor de minder bedeelde nu moet boeten.

Men kan niet verwachten dat de VVD met gedoogsteun van de PVV beslissingen neemt die ten gunste van de minder bedeelde zijn. Uiteindelijk was de heerser van de PVV ooit een VVDer.

En CDA ... ach, men buigt naar links of naar rechts. Als er maar geregeerd wordt.


uw quote van mij is een beetje mislukt helaas. maar ik snap ook wel dat iemand niet kiest om ziek te worden. maar met een autoverzekering betaal je meer als je meer risico loopt. bijv. door schade in het verleden, leeftijd of hoe duur de auto is. het is niet helemaal eerlijk om de rijke te laten betalen voor de ziekte van een ander. en het is ook niet zo wat fmul zegt dat een bijstands moeder net zoveel betaald als een miljonair. dat wilde ik even aanstippen.

bodendien een miljonair zonder kinderen betaald veel meer per persoon in zijn huishouden dan een bijstandsmoeder met 3 kinderen.

sonjaatje
door sonjaatje - Oct 5, 2011 om 10:19
1961 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=eva369 schreef op woensdag 5 okt 2011, 09:15] bovendien is het toch ook niet eerlijk als een miljonair die nooit ziek is, moet betalen voor een iemand die altijd ziek is en niet werkt...

Wat een onzin zeg, alsof je daar zelf voor kiest.
Het is gewoon een feit dat er in de allerlaagste inkomens geen rek meer zit. En aangezien het ergens vandaan moet komen, moet dat worden gehaald bij de hoogste inkomens.

birdies
door birdies - Oct 5, 2011 om 10:30
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

........Het is gewoon een feit dat er in de allerlaagste inkomens geen rek meer zit..........

Nou, als ik zo eens kijk hoe druk het toch iedere x weer is in de MediaMarkt, valt het wel mee.

sonjaatje
door sonjaatje - Oct 5, 2011 om 10:47
1961 Antwoorden / 1 Vragen
0

En dat zijn allemaal minima`s??

tdehond
door tdehond - Oct 5, 2011 om 10:54
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

[quote]

uw quote van mij is een beetje mislukt helaas. maar ik snap ook wel dat iemand niet kiest om ziek te worden. maar met een autoverzekering betaal je meer als je meer risico loopt. bijv. door schade in het verleden, leeftijd of hoe duur de auto is. bodendien een miljonair zonder kinderen betaald veel meer per persoon in zijn huishouden dan een bijstandsmoeder met 3 kinderen.
__________________________________________
De uwe ook:)
Maar in tegenstelling tot onze nieuwe moderator begrijp ik heel goed waar uw antwoord begint.:)
De chronische zieke en gehandicapten betalen elk jaar het steeds weer verhoogde verplichte eigen risico als extra bezuinigings maatregel.

M.i. voelt een miljonair niet in zijn portemonnee dat elk jaar weer het eigen risico en de ziektekostenverzekeraars hun premie verhogen ( terwijl er steeds minder vergoed wordt). Deze bedragen zijn een aanslag in het budget van een bijstandsmoeder met drie kinderen waarvan hopelijk niet een met een handicap geboren is.

Voor de miljonair is het m.i. vervelend, voor de bijstandsmoeder die de kinderen ook graag te eten geeft is het steeds moeilijker om geen schulden te maken.

birdies
door birdies - Oct 5, 2011 om 11:09
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

[quote=sonjaatje schreef op woensdag 5 okt 2011, 10:47]En dat zijn allemaal minima`s??

Je begrijpt best wel wat ik bedoel! De tijd van alles maar ongegeneerd op krediet kopen, die is voor minima voorbij ja, maar daar is niks mis mee, alleen maar beter. Mensen zullen moeten leren niet meer uit te geven dan er binnen komt.

tdehond
door tdehond - Oct 5, 2011 om 11:18
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

[quote=birdies schreef op woensdag 5 okt 2011, 11:09][quote=sonjaatje schreef op woensdag 5 okt 2011, 10:47]En dat zijn allemaal minima`s??

. Mensen zullen moeten leren niet meer uit te geven dan er binnen komt.

Dat zal steeds moeilijker gaan voor o.a. bovengenoemde voorbeeld ( bijstandsmoeder met drie kinderen) en andere mensen die rond moeten zien te komen met een minimum inkomen.

birdies
door birdies - Oct 5, 2011 om 11:29
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

........Dat zal steeds moeilijker gaan voor o.a. bovengenoemde voorbeeld ( bijstandsmoeder met drie kinderen) en andere mensen die rond moeten zien te komen met een minimum inkomen.........

Moeilijk, misschien wel ja, maar niet onmogelijk. En een bijstandsmoeder met 3 kinderen, is echt niet zo slecht af. Wat nogal eens vergeten wordt, is dat huur- en zorgtoeslag er nog bij komen als inkomsten. Ook kwijtschelding gemeentelijke heffingen. Om het dan nog maar niet te hebben over allerlei potjes die gemeenten hebben voor zaken als schoolspullen, laptops, clubjes enz. enz.

Wat dat betreft is het financieel helemaal niet aantrekkelijk om aan het werk te gaan. Sterker nog: een paar poetshuisjes per week en je inkomsten liggen stukken hoger dan degenen die hard werken voor net meer dan het minimumloon. Dat begint eindelijk ook tot de politiek door te dringen.

sp
door spikkel - Oct 5, 2011 om 11:31
148 Antwoorden / 5 Vragen
0

[quote=eva369 schreef op woensdag 5 okt 2011, 09:15]nee, want een deel is als inkomens afhankelijk. bijdragen svw en een bijstandsmoeder krijgt zorgtoeslag en een miljonair niet. bovendien is het toch ook niet eerlijk als een miljonair die nooit ziek is, moet betalen voor een iemand die altijd ziek is en niet werkt...

Zorgpremie is helemaal niet inkomensafhankelijk. De bijstandsmoeder betaalt 7,75 % van haar hele inkomen aan zorg. Ditzelfde percentage betaalt de miljonair/grootverdiener echter niet over het hele inkomen maar over de eerste 33.000 euro. Dit wordt met ingang van 2012 opgetrokken naar 50.000 euro. Iemand met modaal inkomen betaalt net zoveel voor zorg als de miljonair/grootverdiener. Zorgtoeslag krijg je zowat niet meer met een modaal inkomen.

Ik ben zo'n iemand die altijd ziek is en niet werkt. Helaas ben ik zo geboren. De zorgkosten die ik per maand maak zijn hoger dan mijn jaarinkomen. Wil je mij dit zelf laten betalen ? Moet ik een hogere premie betalen omdat ik een risicogroep ben ? Wat kan ik er aan doen dat ik zo geboren ben ? Wees blij dat je zelf gezond ben, heb je enig idee hoe 'rijk' je bent ?

Over oneerlijk gesproken, de miljonair/grootverdiener wenst niet voor mijn zorg te betalen maar ik moet wel voor hun hypotheekrenteaftrek betalen ? Dat is pas ASOCIAAL !!

tdehond
door tdehond - Oct 5, 2011 om 11:35
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

[quote] Wees blij dat je zelf gezond ben, heb je enig idee hoe 'rijk' je bent ?

Over oneerlijk gesproken, de miljonair/grootverdiener wenst niet voor mijn zorg te betalen maar ik moet wel voor hun hypotheekrenteaftrek betalen ? Dat is pas ASOCIAAL !!

Heel goed opgemerkt. Gezondheid is een geschenk. Niet iedereen realiseert zich dat je daar dankbaar voor moet zijn.
BTW
U betaalt ook voor zijn kinderen.

birdies
door birdies - Oct 5, 2011 om 11:45
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

.........U betaalt ook voor zijn kinderen......... Zal wel mee vallen, minima betalen ook minimale belasting.

(Persoonlijk word ik nogal kriegel van de kortzichtige SP praatjes.)

sp
door spikkel - Oct 5, 2011 om 11:51
148 Antwoorden / 5 Vragen
0

[quote=birdies schreef op woensdag 5 okt 2011, 11:29]Moeilijk, misschien wel ja, maar niet onmogelijk. En een bijstandsmoeder met 3 kinderen, is echt niet zo slecht af. Wat nogal eens vergeten wordt, is dat huur- en zorgtoeslag er nog bij komen als inkomsten. Ook kwijtschelding gemeentelijke heffingen. Om het dan nog maar niet te hebben over allerlei potjes die gemeenten hebben voor zaken als schoolspullen, laptops, clubjes enz. enz.

Ooit weleens geprobeerd aanspraak te maken op die potjes ? In de folder die ze elk jaar sturen staat het allemaal zo makkelijk. Vergeet het maar.

Mijn eigen bijdrage voor orthopedische schoenen kon ik terugkrijgen. Voor je iets aanschaft moet je eerst vragen of je het vergoed krijgt. Aanvraag ingediend, afgewezen, verder geen uitleg. Ruim een jaar later heb ik alle stukken op moeten vragen. Hierin stond dat ze de aanvraag hadden afgewezen. Als ik een nota had moest ik opnieuw een aanvraag indienen en zouden mijn kosten vergoed worden. Kleinigheidje, dit stond wel in hun stukken maar niet in mijn afwijzing. Die aanvraag moest binnen 6 weken gebeuren. Op dat moment had ik al 235 euro voor mijn schoenen betaald die ik niet meer vergoed kon krijgen uit het potje.

birdies
door birdies - Oct 5, 2011 om 11:54
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

........Op dat moment had ik al 235 euro voor mijn schoenen betaald die ik niet meer vergoed kon krijgen uit het potje.........

Dat klopt toch? Blijkbaar was je wel degelijk financieel in staat zelf die 235,- euries te betalen.

sp
door spikkel - Oct 5, 2011 om 12:02
148 Antwoorden / 5 Vragen
0

[quote=birdies schreef op woensdag 5 okt 2011, 11:45].........U betaalt ook voor zijn kinderen......... Zal wel mee vallen, minima betalen ook minimale belasting.

(Persoonlijk word ik nogal kriegel van de kortzichtige SP praatjes.)

Minima betalen net zoveel als ieder ander. Ik word nogal kriegel dat je denkt dat wij niets bijdragen.

Iedereen met werk of uitkering begint met dezelfde heffingkorting, daarna volgen belastingschijven 1, 2, 3 en 4. We betalen allemaal 7,75 % premie voor de zorg. Hoezo betalen minima minimale belasting. Omdat we met ons inkomen niet in schijf 2, 3 of 4 komen ? Ik betaal net zoveel over mijn jaarinkomen van 16.000 euro als dat ieder ander over de eerste 16.000 euro van zijn / haar inkomen betaalt.

birdies
door birdies - Oct 5, 2011 om 12:04
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

.........Ik word nogal kriegel dat je denkt dat wij niets bijdragen.......... Schrijf ik dat? Nee, ik schrijf dat er minimale belasting wordt betaald, inderdaad dus alleen in de laagste belastingschijf.

sp
door spikkel - Oct 5, 2011 om 12:11
148 Antwoorden / 5 Vragen
0

[quote=birdies schreef op woensdag 5 okt 2011, 11:54]........Op dat moment had ik al 235 euro voor mijn schoenen betaald die ik niet meer vergoed kon krijgen uit het potje.........

Dat klopt toch? Blijkbaar was je wel degelijk financieel in staat zelf die 235,- euries te betalen.

Dan moet je kiezen, wil ik nog een paar jaar lopen of wil je eten. Dat werd lopen ten koste van het eten. In het welvarendste land van Europa moeten mensen maandenlang leven op water en brood om de eigen bijdragen van medische voorzieningen te betalen. Hoe diep kun je zinken om dan te zeggen: 'zie wel dat je het kon betalen'

sp
door spikkel - Oct 5, 2011 om 12:15
148 Antwoorden / 5 Vragen
0

[quote=birdies schreef op woensdag 5 okt 2011, 12:04].........Ik word nogal kriegel dat je denkt dat wij niets bijdragen.......... Schrijf ik dat? Nee, ik schrijf dat er minimale belasting wordt betaald, inderdaad dus alleen in de laagste belastingschijf.

Als je niet meer inkomen hebt houdt het toch op ? Met alle liefde van de hele wereld zou ik 70 % belasting willen betalen, dit betekent namelijk dat ik een goed inkomen heb.

Je ben gezond, je kan werken, je hebt een baan, je verdient goed en nog zeiken ? Ik mag hopen dat je nooit ziek wordt !

eva369
door eva369 - Oct 5, 2011 om 12:19
308 Antwoorden / 2 Vragen
0

[quote=spikkel schreef op woensdag 5 okt 2011, 11:31][quote=eva369 schreef op woensdag 5 okt 2011, 09:15]nee, want een deel is als inkomens afhankelijk. bijdragen svw en een bijstandsmoeder krijgt zorgtoeslag en een miljonair niet. bovendien is het toch ook niet eerlijk als een miljonair die nooit ziek is, moet betalen voor een iemand die altijd ziek is en niet werkt...

Zorgpremie is helemaal niet inkomensafhankelijk. De bijstandsmoeder betaalt 7,75 % van haar hele inkomen aan zorg. Ditzelfde percentage betaalt de miljonair/grootverdiener echter niet over het hele inkomen maar over de eerste 33.000 euro. Dit wordt met ingang van 2012 opgetrokken naar 50.000 euro. Iemand met modaal inkomen betaalt net zoveel voor zorg als de miljonair/grootverdiener. Zorgtoeslag krijg je zowat niet meer met een modaal inkomen.

Ik ben zo'n iemand die altijd ziek is en niet werkt. Helaas ben ik zo geboren. De zorgkosten die ik per maand maak zijn hoger dan mijn jaarinkomen. Wil je mij dit zelf laten betalen ? Moet ik een hogere premie betalen omdat ik een risicogroep ben ? Wat kan ik er aan doen dat ik zo geboren ben ? Wees blij dat je zelf gezond ben, heb je enig idee hoe 'rijk' je bent ?

Over oneerlijk gesproken, de miljonair/grootverdiener wenst niet voor mijn zorg te betalen maar ik moet wel voor hun hypotheekrenteaftrek betalen ? Dat is pas ASOCIAAL !!

de miljonair betaald al wel mee voor uw zorg. en ik moet ook mijn hele leven medicijnen slikken waarvoor ik aanvullend verzekerd moet zijn. maar die miljonair betaald ook mee aan de zorgtoeslag, de huurtoeslag het kindsgebondenbudget enz. en nee het is niet eerlijk dat de ene persoon gezond geboren wordt en de andere ziek. en het zou ook niet eerlijk zijn als zieke mensen alles zelf moesten betalen. maar om nou te zeggen dat dan de rijkere maar alles moeten betalen vind ik ook overdreven. mensen met een lager inkomen krijgen al een tegemoetkoming, mensen die chronischeziek zijn kunnen een extra tegemoetkoming krijgen. maar om de zorgpremie volledig inkomensafhankelijk te maken vind ik te ver gaan.

dr
door draadje - Oct 5, 2011 om 12:24
8 Antwoorden / 0 Vragen
0

[quote=spikkel schreef op woensdag 5 okt 2011, 11:51][quote=birdies schreef op woensdag 5 okt 2011, 11:29]Moeilijk, misschien wel ja, maar niet onmogelijk. En een bijstandsmoeder met 3 kinderen, is echt niet zo slecht af. Wat nogal eens vergeten wordt, is dat huur- en zorgtoeslag er nog bij komen als inkomsten. Ook kwijtschelding gemeentelijke heffingen. Om het dan nog maar niet te hebben over allerlei potjes die gemeenten hebben voor zaken als schoolspullen, laptops, clubjes enz. enz.

Ooit weleens geprobeerd aanspraak te maken op die potjes ? In de folder die ze elk jaar sturen staat het allemaal zo makkelijk. Vergeet het maar.

Mijn eigen bijdrage voor orthopedische schoenen kon ik terugkrijgen. Voor je iets aanschaft moet je eerst vragen of je het vergoed krijgt. Aanvraag ingediend, afgewezen, verder geen uitleg. Ruim een jaar later heb ik alle stukken op moeten vragen. Hierin stond dat ze de aanvraag hadden afgewezen. Als ik een nota had moest ik opnieuw een aanvraag indienen en zouden mijn kosten vergoed worden. Kleinigheidje, dit stond wel in hun stukken maar niet in mijn afwijzing. Die aanvraag moest binnen 6 weken gebeuren. Op dat moment had ik al 235 euro voor mijn schoenen betaald die ik niet meer vergoed kon krijgen uit het potje.
spikkel! juist. velen uit het kabinet halen er altijd de bijzondere bijstand bij.
met name in 2008 balkenende bij de algemene beschouwingen,en nu met name de VVD (stef blok) ze vergeten even dat de gemeenten in 4 jaar tijd met 2 miljard zijn gekort uit het algemeen fonds ,terwijl zij er meer taken bij hebben gekregen. zij mochten wel ivm wweb (wet werk en bijstand) gelden houden als zij iemand aan het werk kregen. maar er zijn juist meer bijstandontvangers bijgekomen. ook de wmo (straks ook de AWBZ) is er bij gekomen. je kunt nu al zien dat gemeenten gaan knibbelen op de uren voor het pgb en hulpmiddelen.
kort door de bocht ,net zoals u aangeeft,kom er maar eens om bij gemeenten op voorzieningen of financiele steun! wij hebben dit als vereniging al lang uitgezocht. rest ons te melden dat de verdeelsleutel naar aantal inwoners gemeenten,voor met name kleine gemeenten slechter uitvalt vwb vergoeding uit het algemeen gemeente fonds> saliant detail is dat provincies in 2012 met 300 miljoen worden gekort! waarvan akte.

tdehond
door tdehond - Oct 5, 2011 om 12:28
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

[quotemensen met een lager inkomen krijgen al een tegemoetkoming, mensen die chronischeziek zijn kunnen een extra tegemoetkoming krijgen. maar om de zorgpremie volledig inkomensafhankelijk te maken vind ik te ver gaan.

Deze regelingen worden fors uitgekleed volgend jaar. Maar aan de hypotheeklasten aftrek kan niet getornd worden. :(


birdies
door birdies - Oct 5, 2011 om 12:37
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

.......Je ben gezond, je kan werken, je hebt een baan, je verdient goed en nog zeiken ? Ik mag hopen dat je nooit ziek wordt !.......

Ken je mij? Mss ben ik wel erger ziek dan jij kunt bedenken! Alleen ik klaag misschien wat minder???

tenormin
door tenormin - Oct 5, 2011 om 13:14
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

spikkel, u gaat wel erg ver om birdies te quoten met...je bent gezond, je kan werken, je hebt een baan, je verdient goed en nog zeiken. Ik mag hopen dat je nooit ziek wordt!..... Kent U haar persoonlijk?. Ik niet en weet ook (bijna) niets over iemand op het forum. Zou niet, zoals u, zomaar over iemand durven schrijven hoe gezond die persoon wel is.

eva369
door eva369 - Oct 5, 2011 om 13:18
308 Antwoorden / 2 Vragen
0

[quote=tdehond schreef op woensdag 5 okt 2011, 12:28][quotemensen met een lager inkomen krijgen al een tegemoetkoming, mensen die chronischeziek zijn kunnen een extra tegemoetkoming krijgen. maar om de zorgpremie volledig inkomensafhankelijk te maken vind ik te ver gaan.

Deze regelingen worden fors uitgekleed volgend jaar. Maar aan de hypotheeklasten aftrek kan niet getornd worden. :(
ik ben het ook eens met mensen dat er wel eens wat aan de HRA gedaan mag worden, maar de meerderheid van dit land heeft gestemd voor de partijen die er nu zitten en de dienst uit maken. ik heb op een andere partij gestemt, en ben het ook niet eens met het beleid, maar kan er weinig aan doen. meeste stemmen gelden. zo werkt het hier. en men wist dat de vvd niks ging doen aan de HRA.

birdies
door birdies - Oct 5, 2011 om 13:25
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

.......en men wist dat de vvd niks ging doen aan de HRA........

Geen enkele politieke partij durft hier al jaren niets aan te doen. Ja, de SP, maar die durft, als het er op aan komt, niet eens te regeren. Makkelijk praten als je er in de praktijk toch niets mee gaat doen.

tdehond
door tdehond - Oct 5, 2011 om 13:37
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

[quote=birdies schreef op woensdag 5 okt 2011, 13:25].......en men wist dat de vvd niks ging doen aan de HRA........

Geen enkele politieke partij durft hier al jaren niets aan te doen. Ja, de SP, .

Gelukkig heeft u op de VVD gestemd :) Dus u heeft geen reden tot klagen.

be
door beloperator - Oct 5, 2011 om 13:43
9 Antwoorden / 4 Vragen
0

Beste mensen,waar zijn we nu mee bezig?Elkaar verwijten maken over inkomsten ,al dan niet te ontvangen toeslagen etc.Ons aller probleem betreft de zorgpremie,die asociaal hoog is en minder zaken vergoedt.Ons land moet zogenaamd bezuinigen,maar is dat wel zo?Als je dit maar lang genoeg rond bazuint gaat iedereen het geloven.,maar om nu meteen-onder het mom van bezuinigen-ons land terug te plaatsen in de jaren 30 is onverantwoord.Overal wordt door de huidige machthebbers geld weggehaald,niet alleen in de zorg,maar ook openbaar vervoer,veiligheid en ga zo maar door.De jongens en meisjes aan de top kennen de zorgen van de staatsburger niet.Riante salarissen,dure automobielen,het kan daar niet op.Resultaat? Wij gaan onderling redetwisten,elkaar verwijten maken etc.Neen,wij zouden het in deze allemaal eens moeten zijn dat de getroffen maatregelen,in dit geval de zorgpremies omlaag moeten

tdehond
door tdehond - Oct 5, 2011 om 13:52
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

[quote=beloperator schreef op woensdag 5 okt 2011, 13:43]Neen,wij zouden het in deze allemaal eens moeten zijn dat de getroffen maatregelen,in dit geval de zorgpremies omlaag moeten

Helaas delen de huidige machthebbers - vertegenwoordigers van het volk - uw mening niet. De zorgpremies gaan omhoog, wat vergoed wordt, wordt verminderd ( b.v. maagzuurremmers eruit), de eigen bijdrage gaat omhoog, de zorgtoeslag gaat omlaag enz.

Het plebs ( laagste volksklasse) heeft nu dus het nakijken, maar het volk heeft gekozen en moet nu de lasten dragen.

birdies
door birdies - Oct 5, 2011 om 14:41
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

[quote=tdehond schreef op woensdag 5 okt 2011, 13:37][quote=birdies schreef op woensdag 5 okt 2011, 13:25].......en men wist dat de vvd niks ging doen aan de HRA........

Geen enkele politieke partij durft hier al jaren niets aan te doen. Ja, de SP, .

Gelukkig heeft u op de VVD gestemd :) Dus u heeft geen reden tot klagen.


Weer zo'n onzinnige, kortzichtige, nergens op gebaseerde gevolgtrekking, enkel en alleen omdat ik niet klaag, zeik en zeur??!!

tdehond
door tdehond - Oct 5, 2011 om 15:50
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

[quote=birdies schreef op woensdag 5 okt 2011, 14:41][quote=tdehond schreef op woensdag 5 okt 2011, 13:37][quote=birdies schreef op woensdag 5 okt 2011, 13:25].......en men wist dat de vvd niks ging doen aan de HRA........

Geen enkele politieke partij durft hier al jaren niets aan te doen. Ja, de SP, .

Gelukkig heeft u op de VVD gestemd :) Dus u heeft geen reden tot klagen.


Weer zo'n onzinnige, kortzichtige, nergens op gebaseerde gevolgtrekking, enkel en alleen omdat ik niet klaag, zeik en zeur??!!

Deze mededeling was gebaseerd op mijn geheugen.
BTW
U drukt zich weinig subtiel uit.

sp
door spikkel - Oct 5, 2011 om 16:32
148 Antwoorden / 5 Vragen
0

[quote=eva369 schreef op woensdag 5 okt 2011, 12:19] en ik moet ook mijn hele leven medicijnen slikken waarvoor ik aanvullend verzekerd moet zijn.

Medicatie wordt vergoed uit de basisverzekering, niet uit de aanvullende verzekering.

tenormin
door tenormin - Oct 5, 2011 om 16:43
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

[quote=spikkel schreef op woensdag 5 okt 2011, 16:32][quote=eva369 schreef op woensdag 5 okt 2011, 12:19] en ik moet ook mijn hele leven medicijnen slikken waarvoor ik aanvullend verzekerd moet zijn.

Medicatie wordt vergoed uit de basisverzekering, niet uit de aanvullende verzekering.Ik ben ook aanvullend verzekerd, maar dat geld voor de tandarts. Wist niet dat je je ook nog aanvullend kon verzekeren voor extra medicijnen, tenminste, bij mijn verzekering zit dit niet in het pakket.

tdehond
door tdehond - Oct 5, 2011 om 17:05
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0


Bij mijn zorgverzekeraar worden homeopatische geneesmiddelen vergoed vanuit de aanvullende verzekering indien aan alle voorwaarden voldaan wordt.

birdies
door birdies - Oct 5, 2011 om 17:12
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

........U drukt zich weinig subtiel uit............. Dat mag U vinden, maar ik ben dat ach en wee gewoon goed zat.

tdehond
door tdehond - Oct 5, 2011 om 17:44
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

[quote=birdies schreef op woensdag 5 okt 2011, 17:12]........U drukt zich weinig subtiel uit............. Dat mag U vinden, maar ik ben dat ach en wee gewoon goed zat.

Heel vervelend voor u.
Maar niemand verplicht u tot lezen van wat u "ach en wee" vindt.

De klagers voelen de "ach en wee" in de portmonnee en hebben w.s. niet gekozen voor een regering die deze "kleine man" onevenredig hard treft. Mochten zij dat wel gedaan hebben dat hoop ik dat zij de volgende keer een andere keuze maken als zij een volksvertegenwoordiger kiezen.
eva369
door eva369 - Oct 6, 2011 om 10:38
308 Antwoorden / 2 Vragen
0

[quote=spikkel schreef op woensdag 5 okt 2011, 16:32][quote=eva369 schreef op woensdag 5 okt 2011, 12:19] en ik moet ook mijn hele leven medicijnen slikken waarvoor ik aanvullend verzekerd moet zijn.

Medicatie wordt vergoed uit de basisverzekering, niet uit de aanvullende verzekering.helaas lang niet alles. vaak alleen 1 merk, zelfs als iets anders beter werkt.

bi
door birgita - Oct 6, 2011 om 13:24
7 Antwoorden / 4 Vragen
0

Wat heeft het voor zin dat gemopper en gezeur.Iedereen heeft het wel moeilijk maar om daar nu zelfs elkaar aan te vallen.Dat heeft toch geen zin.Er moet iets gebeuren het steeds maar verhogen van de premie. We moeten duidelijk laten blijken dat we het niet langer pikken.Wie heeft ideeen om werkelijk onze tanden te laten zien.Maar hou op om elkaar te beschuldigen.Het is de bedoeling dat wij onderling ruzie gaan maken en intussen kunnen de hoge heren hun gang gaan en ons steeds maar weer meer geld uit de zak te kloppen met mooie verhalen van crisis en vergrijzing.Ammehoela!!Ik geloof er niks van.Stuur goeie ideeen alsjeblieft !

tenormin
door tenormin - Oct 6, 2011 om 14:19
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

birgite, welke suggestie heeft u zelf om goede ideeën naar wie op te sturen?

sp
door spikkel - Oct 6, 2011 om 14:24
148 Antwoorden / 5 Vragen
0

[quote=eva369 schreef op donderdag 6 okt 2011, 10:38][quote=spikkel schreef op woensdag 5 okt 2011, 16:32][quote=eva369 schreef op woensdag 5 okt 2011, 12:19] en ik moet ook mijn hele leven medicijnen slikken waarvoor ik aanvullend verzekerd moet zijn.

Medicatie wordt vergoed uit de basisverzekering, niet uit de aanvullende verzekering.helaas lang niet alles. vaak alleen 1 merk, zelfs als iets anders beter werkt.

Geneesmiddelen Vergoedings Systeem (GVS)

In het Geneesmiddelen Vergoedings Systeem (GVS) wordt de vergoeding van geneesmiddelen geregeld. Zorgverzekeraars vergoeden geregistreerde geneesmiddelen die in het GVS zijn opgenomen. Een geregistreerd geneesmiddel is een geneesmiddel dat is beoordeeld en toegelaten door de Commissie Farmaceutische Hulp van het college voor Zorgverzekeringen (CVZ). Een geregistreerd geneesmiddel krijgt een RVG–nummer (Registratie voor Geneesmiddelen).

Een zorgverzekeraar mag zelf kiezen welke geneesmiddelen uit het GVS hij vergoedt, maar hij moet minstens 1 geneesmiddel per werkzame stof vergoeden. Niet-geregistreerde (maar in Nederland toegelaten) geneesmiddelen worden ook vergoed als er voor de verzekerde geen gelijkwaardig geregistreerd geneesmiddel bestaat of beschikbaar is.
Geneesmiddelen die niet in het GVS zijn opgenomen worden niet door de basisverzekering vergoed.

Eigen bijdrage voor medicijnen
Soms moet u een eigen bijdrage betalen voor een medicijn. Medicijnen worden ingedeeld in groepen met dezelfde werking. Voor zo'n groep medicijnen, die onderling vervangbaar zijn, is een maximale vergoeding vastgesteld. Voor een duurder medicijn moet u dan bijbetalen. Voor deze eigen bijdrage kunt u eventueel een aanvullende verzekering afsluiten. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Sommige verzekeringen bieden vergoeding tot een bepaald bedrag voor de Eigen Bijdrage voor medicijnen. De jaarlijkse kosten van de aanvullende verzekering is echter altijd hoger dan deze vergoeding. Indien je uitsluitend voor deze kosten een aanvullende verzekering hebt kun je deze beter opzeggen. De Eigen Bijdrage die je zelf moet betalen kun je eventueel opvoeren als aftrekpost bij je belastingaangifte.

in
door ingrid58 - Oct 6, 2011 om 15:07
9 Antwoorden / 2 Vragen
0

Zelf je ongenoegen uiten kan. Zie http://walkofshametour.nl/ Adres De Melkweg:
Lijnbaansgracht 234-A
Amsterdam
Tramlijnen 1, 2, 5, 7 en 10, halte Leidseplein.
Toegang gratis.
De ‘Hete Herfst’ op 16 oktober wordt georganiseerd door: Het Plein der Beschaving, Rekening Retour, The Walk of Shame, Terug naar de Bossen en het Platform tegen Racisme en Uitsluiting.
Aanmelden kan alvast via www.heteherfst.nl .

Ook kun je googelen op: occupyadam, accupydenhaag, #stapeling #19demo #pgb #pdzorg #VG #PassendOnderwijs #Wajong #WSW #Kunst #Cultuur #WAO #WIA #wijzijnverbijsterd #AOB #onderwijsnieuwsbrief #huurverhoging #speciaalonderwijs #streekvervoer #MarsDerBeschaving #rekeningretour #hetrodemannetje #walkofshametour #dutchrevolution

Mogelijkheden zat dus.

in
door ingrid58 - Oct 6, 2011 om 15:16
9 Antwoorden / 2 Vragen
0

Dit land wordt helemaal kapot bezuinigd door asociaalBruinI vanaf Jan Modaal naar onder. NLers zullen wel wakker worden als de nieuwe polissen binnenkomen en per 010112 als alle nieuwe wetten en regels ingaan.
Ik heb ik 53 jaar nog nooit aan een demonstratie meegedaan maar dit jaar ben ik al een paar keer in Den Haag geweest om me aan te sluiten bij grote demonstraties.

sonjaatje
door sonjaatje - Oct 6, 2011 om 16:07
1961 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=birdies schreef op woensdag 5 okt 2011, 14:41]

Weer zo'n onzinnige, kortzichtige, nergens op gebaseerde gevolgtrekking, enkel en alleen omdat ik niet klaag, zeik en zeur??!!

Je hoeft niet te zeiken en te zeuren om te weten dat de minima het gewoon moeilijk heeft deze tijd. Als je op bijstandsniveau zit, of net daarboven (ook mensen die net buiten alle toeslagen vallen) is er geen rek meer.

Ja tuurlijk, te eten heb je wel, maar ook daar moet je al opletten met wat je aanschaft.En ja, als je gaat vergelijken met sommige andere landen waar ze helemaal niks hebben, dan zitten we hier zo slecht nog niet. Vraag me alleen af of we dat moeten doen; vergelijken met landen waar het erg slecht toeven is.

birdies
door birdies - Oct 6, 2011 om 16:18
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

Ik zeg ook nergens dat minima het makkelijk hebben! Maar moet je daarover dan maar blijven klagen en zeuren? Dat is echt waar Nederlanders goed in zijn: klagen en zeuren.

.....Vraag me alleen af of we dat moeten doen; vergelijken met landen waar het erg slecht toeven is........ Frappant is dan wel dat zij juist niet klagen, maar roeien met de riemen die ze hebben.

Bovendien valt het me al jaren op dat de groep die het n.m.m. het moeilijkst hebben, n.l. de AOW-er zonder fatsoenlijk aanvullend pensioen, nauwelijks klagen op fora. Daar heb ik respect voor.

Het is juist de AOW-er die hoge zorgkosten hebben en nauwelijks bij kunnen klussen omdat zij daar lichamelijk niet meer toe in staat zijn.

dr
door draadje - Oct 6, 2011 om 16:25
8 Antwoorden / 0 Vragen
0

wij als verenening i.o hebben in maart 2009 de landelijke pers gehaald.
wij (toen nog ikzelf). constateerden dat balkenende in oktober 2008 de schouders ophaalde ivm a.s wetswijziging (wtcg) dat het allemaal wel meeviel.al zwaaiend met een briefje met gegeven van het Nibud,en doorrekening CPB. terstond gingen bij mij de alarmbellen rinkelen. gelijk het partij bureau pvda,sp en gr links gebeld . contact met het Nibud.sociale alliantie, CPB en andere instellingen!
na lang soebatten over en weer, gaf later het Nibud en ook de CG-raad toe dat e.e.a toch anders uitwerkte. ik kreeg(toen nog allleen) half nederland over me heen ,in positieve zin. uitnodiging voor omroep max ,1 vandaag et cetera. ik heb die uitnodigingen destijds afgeslagen,omdat het niet helemaal vaststond hoe e.e.a uitgewerkt moest worden. jet bussemaker belde mij, en stuurde mij haar rapport met de 75voorbeelden. met name zieken zouden worden gecompenseerd middels CAK en UWV . even nu anno 2011 ,is de compensatie peanuts gebleken, omdat velen honderden zo niet duizend en meer per saldo zijn achteruit gegaan. zelfs de zg korting op eigen bijdrage WMO en AWBZ is wassen neus ,omdat juist door hoger toetsinkomen(aftrek posten zijn grotendeels vervangen door de wtcg) de eigen bijdrage hoger word ipv lager! per saldo: budgettair is de overheid miljarden in de plus gekomen.omdat het CAK en ook UWV minder uit hebben gekeerd als budgettair was berekend. met name ex aaw gevallen krijgen helemaal geen vergoeding. alleen nog indien onder de FKG´s vallend 56 euro(2011) via CAK terug. dit omdat ex aaw gevallen zouden moeten worden herkeurd.echter dit betreft alleen als men in werkzaam is geweest! echter AAW gevallen zijn en waren meestal huisvrouwen of mannen. UWV mag geen mensen keuren die niet werkzaam zijn. in elk geval is door het CPB nooit voor deze groep(en) berekend dat zij honderden zo niet duizenden(gevallen bij ons bekend) euro´s in koopkracht er op achteruit zijn gegaan. onbegrijpelijk is dat de oppositie in de 2ekamer die wij hebben geinformeerd, daar niet de vinger achter hebben kunnen krijgen. zelfs nu is rutte cum suis blijkbaar of onwetend of bloedt uit zijn neus! wie meer wil weten kan in het archief van de wegener groep ((brabantsdagblad ) meer te weten komen,over destijds mijn ingezonden stuk zoek op wtcg afd economie 2009 maart .

birdies
door birdies - Oct 6, 2011 om 16:31
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

Oproep van de VPRO voor humeurigen *klik*

tenormin
door tenormin - Oct 6, 2011 om 16:41
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

ben het voor de verandering met birdies eens. Met al dat ach en wee kom je inderdaad niet verder. En de voorstellen voor demonstraties en wat al niet: we zitten met ons allen in een recessie en ja, de armen voelen dat meer dan de rijken, maar ook die voelen het. Ik heb godzijdank nog een dak boven mijn hoofd, kan nog eten en zelfs, weliswaar wordt dat wel moeilijker, de zorgverzekering betalen. Maar ik hoef niet naar de voedselbank en er zijn wel veel mensen die dat wel moeten. Met passen en meten, koopjes uitpluizen, en vergeet niet, we zitten toch allemaal nog op internet te "kermen" maar ook dat betalen we toch nog, dus is daar wel geld voor. Niemand hoort mij zeggen dat dit alles makkelijk is maar inderdaad, we moeten niet blijven mekkeren hoe oneerlijk alles is etc...

dr
door draadje - Oct 6, 2011 om 16:46
8 Antwoorden / 0 Vragen
0


birdies,


wij hebben dit overwogen! maar er is zoveel onrecht en onrechtmatig gebruik van overheidsgeld op allerlei fronten. van de gemeenteraads vergadering tot bestuursvergaderingen van allerlei semie en overheids instellingen tot ziekenhuis vergaderingen van allerlei bestuursmanagers. maar ook publieke omroepen .waterschappen woningcorporaties. ook menen instellingen dat zij zo nu en dan feestjes moeten organiseren. of directiekamers (UWV destijds met gouden kranen! ex directeur is nu directeur bestrijding ivm oa terrorisme!
wij kunnen wel even doorgaan. honderden miljoenen .zelfs miljarden worden nodeloos uitgegeven! maar als een arme sloeber een aanvraag indiend voor bijzondere bijstand ,is men in veel gevallen niet thuis. ouderen moeten voor een nieuwe bril wachten op vakantie geld in mei .anders kunnen zij die niet betalen!
moeten wij nog even doorgaan. onze harde schijven bevatten 3000 gb aan gegevens van dergelijke gevallen ,tot verkeerde jaarrekeningen van honderd gemeenten in nederland(onderzocht door prof drs verheul (register accountant)

dr
door draadje - Oct 6, 2011 om 16:59
8 Antwoorden / 0 Vragen
0

vergeet nog te vertellen ,dat juist door hoger toetsinkomen u huur en zorgtoeslag door die wtcg veel lager zijn geworden. we hebben het dan over de zieken ,ouderen en gevallen zoals de ex aaw.

dit varieert van 500 euro tot 3000! euro (compensatie is hier al mee verrekend!)

een geval is paar in oost nederland,waarvan partner al zeer lang bedlegerig is. waarvan andere partner de mantelzorger is. deze verloren door wetswijziging en de hardheidsclausule ivm huurtoeslag. en hun via wmo vervoer (daar zat oa zuurstof
systeem in) deze zijn nu aan huis gekluisterd tot hun dood als er niets veranderd.

sonjaatje
door sonjaatje - Oct 6, 2011 om 17:57
1961 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik heb nu iets van 2 jaar bijstand, en ik klaag nooit, maar ik maak me nu toch wel oprecht zorgen over 2012. Het ziet er niet rooskleurig uit.

Op zich is het goed te doen met bijstand, tenminste als je niet meer dan 2 kids hebt, maar het is wel elk duppie omdraaien en een aantal belangrijke zaken laten.

Ik persoonlijk vind dat in 2011 de max bereikt is en denk dat er vele met mij zijn. En niet alleen bijstanders ook andere minima groepen.

@Tenormin, als je kinderen op het voortgezet onderwijs hebt heb je een internet verbinding nodig, geld of geen geld.

tenormin
door tenormin - Oct 6, 2011 om 19:06
16801 Antwoorden / 108 Vragen
0

ja sonjaatje, dat vergat ik als oud wijf even, sorry.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ba
Bart0404 - Feb 22, 2024 om 19:46
Garantie & verzekeringen

Hoe lang blijft een weigering van een verzekering staan?

30 jaar geleden heb ik mijn auto verzekering te laat betaald en ben destijds geroyeerd, met mijn jeugdige onschuld heb ik daarna een andere vezekering afgesloten en de vraag " bent u al eens geweigerd bij een andere vezekering" met nee beantwoord. Dit bleek een heel stomme fout te zijn want hierdoor werd ik wederom geweigerd en kreeg ik ook nog een notitie achter mijn naam zodat ik alleen nog maar ... Lees meer

Bo
BookerE1 - Feb 21, 2024 om 07:45
Vakantie & reizen

Transavia bagageverlies

Ervaring Ik ben onlangs met Transavia naar Griekenland gevlogen voor een vakantie. Bij aankomst op de luchthaven bleek dat mijn koffer niet was meegekomen. Ik heb meteen een PIR-formulier ingevuld bij de bagageafhandeling en mijn contactgegevens achtergelaten. Ze zeiden dat ze me zouden bellen als ze mijn koffer gevonden hadden. Dat is nu al drie dagen geleden en ik heb nog steeds niets gehoord. I ... Lees meer

Ro
Robin Martens - Feb 22, 2024 om 12:08
Elektronica & tv
KPN opzegging stilzwijgend geannuleerd

KPN opzegging stilzwijgend geannuleerd

Op 10-12-23 heb ik mijn kpn abonnement via hun online formulier opgezegd (Liep tot 18-01-24), helaas hebben ze dit zelf geannuleerd toen ik de telefoon niet heb opgenomen. Mevrouw aan de telefoon zei dat er in de notitie stond "Klant niet gesproken, klant blijft bij KPN", ook zei ze dat ik niet online kon opzeggen zonder dat ze me zouden spreken.
In hun mail staat echter:
"Om uw opzegg ... Lees meer