pa
door pawana Apr 7, 2009 om 11:07
Computers & telefonie

Pretium

Ik heb mijn zaak voor de Geschillencommissie Telecommunicatie gebracht.
Ik wacht op de zitting. Heeft er iemand al ervaringen in dergelijke
gevallen(problemen met Pretium aan de Geschillencommissie voorgelegd)?

6566 345 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 7, 2009 om 11:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag pawana,


Dat heeft dus geen zin. Als de uitspraak van de Geschillencommissie negatief uitvalt voor dit ********bedrijf, dan legt PRETIUM  het geschil toch aan een gewone rechter voor.


Pedro

ve
door verwijderd - Apr 7, 2009 om 12:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo, bedankt voor de reactie. Ik ben optimistisch, hoor. Ook al omdat Pretium via haar advocaat éé dag voor het verstrijken van de reactietermijn mij laten weten in te willen gaan op mijn eisen. Ik wacht nog op de zittingsdatum, want ik wil zo'n uitspraak van de geschillencommissie.
(wordt vervolgd!!)



ve
door verwijderd - Apr 7, 2009 om 12:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het heeft wel zin al is het een oefening van geduld omdat Pretium alles lijkt  in te zetten om de zaak te traineren.

Zie ook de diverse threads bij Radar forum hierover.

Succes!

ve
door verwijderd - Apr 8, 2009 om 23:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ook mijn schoonmoeder is de dupe geworden van de praktijken van Pretium Telecom. Zij is inmiddels overgestapt naar een andere telecom aanbieder en deze heeft het abonnement voor haar opgezegt. Zij het met heel veel toestanden, en op het laatst heb ik de rekening van haar t.a.v. Pretium Telecom laten blokkeren. Geen telefoontje of schrijven van Pretium dat zij de maandelijkse bedragen niet meer konden innen! Dat is opzich toch al raar?
Hoe dan ook hiervoor betaald zij niet meer!

Nu echter, 5 maanden later is er €65 van haar rekening afgeschreven door Pretium BV. Het blijkt dat mijn schoonmoeder dus ook een abonnement is aangesmeerd voor dat "postorder" blad Privilege, wat 4x per jaar uitkomt en €4,50 per los nummer kost. Dan moet je nogal kopen voor de zgn. "aanbiedingen"!!
Ook deze rekening heb ik meteen laten blokkeren voor haar en ja naar die €65,-- kan ze fluiten.......... Gemakkelijk geld verdienen op deze manier!
Om zo geld af te troggelen van ouderen!!

Voor iedereen die van de Pretium praktijken af wil: laat beide rekeningen blokkeren!!

ve
door verwijderd - Apr 17, 2009 om 20:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Das maf!


De site Radar wb Pretium is gesloten!


 

ve
door verwijderd - Apr 18, 2009 om 05:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Of Pretium na de Geschillencommissie alsnog naar de rechter gaat, is na te gaan in de "algemene voorwaarden". Mocht dit mogelijk zijn dan is het nog geen ramp. Zaken beneden de 5000 euro worden voor de kantonrechter afgedaan. Een advocaat is niet nodig. Men kan zelf de zaak bepleiten. Rustig afwachten. Als Pretium derhalve de uitslag van de Geschillencommissie negeert en niet naar de kantonrechter stapt, kun je hieromtrent opnieuw een klacht bij de Geschillencommissie indienen

ve
door verwijderd - Apr 20, 2009 om 14:35
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste forumlezers,


GOED BERICHT.


Vandaag bereikte mij het bericht dat mijn medegedagvaarde mevrouw Bracke niet meer naar de rechtbank hoeft. Het advocaten bureau Bird & Bird heeft dit aan haar meegedeeld en vervolgens is dit door de rechtbank bevestigd. Ik zelf heb helaas nog geen bericht dus mijn situatie is op dit moment nog steeds dat ik op 30 september heen moet. Echter er is hoop. Contact gehad met de Geschillencommissie. Die bevestigden ook dat verschillende rechtzaken zijn ingetrokken, vanwege het feit dat er een veranderdende samenstelling van de Commissie in de toekomst zal komen. Ik ben in ieder geval blij voor mw Bracke dat het voor haar achter de rug is.


 

ve
door verwijderd - Apr 20, 2009 om 20:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Kassabert,


Inderdaad een goed bericht, maar met een duister kantje. Het heeft Pretium behaagd om mevrouw Bracke genadig te zijn. Marjolein Geus van Bird & Bird zal haar allervriendelijkst hebben opgebeld om haar het goede nieuws te doen. En dan heeft mevrouw Bracke in haar opluchting haar wellicht nog bedankt ook. Terwijl er eigenlijk aanleiding is voor een dikke schadeclaim voor aangedaan leed. Maar het is volkomen begrijpelijk als mevrouw Bracke het erbij laat, als oud mens zijnde. Bij gebrek aan overheid, zal je het inderdaad moeten doen met het genadebrood van Pretium.


Zij doet er goed aan om haar telefoon na dit avontuur meteen de deur uit te doen, want de volgende piraat ligt alweer op de loer. Het wijzigen van de samenstelling van de Geschillencommissie belooft wat op dit terrein. Succes voor Pretium? Als Pretium "slaagt" zullen er piraten verschijnen op de markt, die Pretium ver zullen overschaduwen en die de heer Nyks als een kleine jongen zullen wegzetten. Dan mag de Nederlandse consument zijn borst nat maken.


Gesundheit!

ve
door verwijderd - Apr 21, 2009 om 09:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Herrdroetker


Bij navraag gisteren bij de geschillencommissie is bevestigd dat de meeste rechtzaken zijn ingetrokken. Op het moment van bellen waren er nog 2 rechtzaken die nog open stonden waaronder die van mij op 30 september. Verder bevestigde de Geschillencommissie n.l. dat er een wijziging komt in de samenstelling van de Commissie. Dit is wat Pretium Telecom samen achter de schermen met de geschillencommissie heeft besproken en is "overeengekomen".


Ik moet nog even geduld hebben. Verder wordt donderdag a.s. in de Tweede Kamer tijdens de plenaire vergadering een vervolg gegeven aan het debat van 2 april 2009. Hierbij waren de fracties niet tevreden over de natwoorden van der heer Heemskerk voor de korte termijn oplossing om beter de consument te beschermen.


 

ve
door verwijderd - Apr 23, 2009 om 11:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

[ bijdrage verwijderd. Off topic, redactie Kassa-online ]

ve
door verwijderd - Apr 23, 2009 om 12:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De redactie heeft een aantal bijdragen verwijderd. Het verzoek is om in dit forum te reageren op het aan de orde gestelde.

Redactie Kassa-online



ve
door verwijderd - Apr 23, 2009 om 16:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Op het forum wordt op hat aan de orde gestelde gereageerd, namelijk op alles wat met de Pretiumzaak te maken heeft. We hebben het toch niet over het hoedje van de koningin.



ve
door verwijderd - Apr 23, 2009 om 22:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo, wer da?


Met af en toe wat snoeien laat de redactie hier het aantal pagina's niet zo ver oplopen als bij TrosRadar. Men is hier enigszins allergisch voor historische referenties door oude geesten


Ik werd op de hoogte gesteld dat de Consumentenautoriteit vorige week een bezoek heeft gebracht aan een/het callcenter van Pretium. Daar mensen heeft verhoord en de banden van de verkoopgesprekken e.d. heeft meegenomen. Dat is ook wel aannemelijk want er zijn nu meer dan 100 dagen verstreken sinds 4 december waarop de Consumentenautoriteit de boetes en de "lasten onder dwangsom" oplegde aan Pretium. De 3 "lasten" waren ieder € 1.000,-- per dag zolang de overtreding voortduurt tot een maximum van € 100.000,--. Dus er moet inderdaad ongeveer omstreeks vandaag geteld gaan worden om af te kunnen rekenen. De Staatssecretaris heeft de Consumentenautoriteit opgedragen om begin mei een raportage te leveren over de stand van zaken. Dus over ongeveer 3 - 4 weken weten we misschien meer.


Als die rapportage gunstig uitpakt voor Pretium (niks aan de hand) doen vooral ouderen er goed aan om hun vaste lijn telefonieabonnement bij KPN zo spoedig mogeljk op te doeken en op mobiel of internetbellen over te gaan. Veel jongeren zitten daar al. Laat je daarbij dan niet verleiden voor een dubbeltje goedkoper, want daarmee zet je de deur wagenwijd open voor piraten. Zie bijvoorbeeld de Algemene Voorwaarden van Pretium Telecom artikel 11. In de vrije markt moet je namelijk betalen om piraten buiten de deur te houden (beschermingsgeld). Dit doet mij sterk denken aan de situatie in Cali in Colombia zo'n 20 jaar geleden, waar de "belastingen" niet door de overheid werden geind maar door "anderen" (von wem man nicht sollte sprechen). Behalve dat daar het weigeren van belasting betalen geen optie was.


Gesundheit!

ve
door verwijderd - Apr 24, 2009 om 09:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

[edit - off topic - verwijderd door redactie] 

ve
door verwijderd - Apr 24, 2009 om 10:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Off welk topic? We hebben het toch niet over het hoedje van de koningin.


ve
door verwijderd - Apr 24, 2009 om 15:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik meende dat er op 22-4-2009 alwéér een Kort Geding heeft plaatsgevonden tussen Pretium en Kassa. Is hier al iets over bekend? Wat was het onderwerp?  Belangrijk om de taktiek van Pretium te doorgronden!


Verder gelezen de Twitter van Mei Li Vos 8-04-2009: Pretium heeft een alweer een journalist voor het gerecht gesleept....zou dat een kassa medewerker geweest zijn? En inderdaad,  op de Radarsite over Pretium staat er een bericht: de CA heeft een "inval" bij een Pretiumcallcenter  gedaan.

ve
door verwijderd - Apr 24, 2009 om 16:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dan weten we tenminste, dat alle snerpende kritiek hier richting Pretium en zijn beschermheilige de heer Nyks aankomt. In plaats van justitie te misbruiken kan Nyksnut zich beter toeleggen op eerlijk zaken doen.



ve
door verwijderd - Apr 28, 2009 om 22:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0


HerrDoktorOetker


Je schrijft:


(ik weet nog steeds niet hoe ik hier een link moet maken).


Maak een kopie van het adres> plak die in een leeg worddocument> geef een harde return (met de enter toets)> maak een kopie van het nu blauw onderstreepte adres> ga dan terug naar het bericht dat je aan het schrijven bent> plak daar op de goede plek het adres> en...........................je link staat er!!!


Pedro

ve
door verwijderd - Apr 29, 2009 om 14:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een paar dagen geleden was ik in het huis van mijn net overleden moeder. Daar ging de telefoon. Een opdringerige meid wilde een abonnement op Pretium aansmeren. Mijn moeder was 86 jaar. Ik had begrepen dat ze zouden ophouden met bellen naar ouderen om hun rotzooi aan te smeren!
Ik heb zelf een conflict met Pretium gehad en had de Kassa uitzendingen gezien. Ik ben lekker tekeer gegaan tegen de opdringerige meid die ik aan de lijn had! Wanneer wordt dit bedrijf de mond gesnoerd??



ve
door verwijderd - Apr 29, 2009 om 15:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik denk dat het verstandig is om dit wel te gaan melden aan de Consumentenautoriteit Telecom, aan Consuwijzer en richting Econ.zaken (Dhr Heemskerk).


Dan weten ze in ieder geval dat Pr nog steeds door gaat met deze praktijken. 

ve
door verwijderd - Apr 29, 2009 om 15:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Meldt u en uw familie vrienden etc aan bij
Belmenietregister. Zie
http://kassa.vara.nl/portal?_scr=nieuws_artikel&no=4645985&nodes=all
Bel-me-niet register geldt echt vanaf 1 oktober

Elk telemarketings gesprek is dan een overtreding van de wet en dan heeft u altijd 3 maanden de tijd om de overeenkomst te annuleren omdat uw aanmelding bij het belmenietregister niet is gerespecteerd!
TdeHond




ve
door verwijderd - May 4, 2009 om 15:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

[ Ik werd op de hoogte gesteld dat de Consumentenautoriteit vorige week een bezoek heeft gebracht aan een/het callcenter van Pretium]


Om overlast door callcenters van Pretium etc te voorkomen
"Meldt u en uw familie, ouders enz aan of maak hen attent op het belmenietregister.
Zie:
http://www.bel-me-niet.nl/Belmeniet_site/index.php


Wet oneerlijke handelspraktijken
http://www.consumentenautoriteit.nl/Actueel/Nieuwsberichten/
Nieuwsbericht_15_oktober_2008_Oneerlijke_handelspraktijken_vanaf_nu_verboden
hier wet oneerlijke handelspraktijken down te loaden.
------------

ve
door verwijderd - May 5, 2009 om 11:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo, Ik was ook zogenaamd lid van deze Pretium service, Omdat ik er pas na twee maanden achter kwam dat er geld was afgeschreven heb ik de incasso gestop en Pretium een brief geschreven . Geen reactie. Daarna heb ik de bank het geld terug laten vorderen. Dit is mogelijk tot een 1 jaar na de onterechte incasso betaling. Succes.


 

ve
door verwijderd - May 5, 2009 om 11:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Pretium kan u nog wel stalken met facturen betreffende achterstallige betalingen. Dus even nagaan of u niet ooit slachtoffer geweest bent van een telemarketer die u trachtte te werven voor de Prutjes.


ve
door verwijderd - May 10, 2009 om 18:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Meldt u allen aan bij www.infofilter.nl
Poeier vervolgens alle telemarketers die uw verzet tegen telemarketing niet respecteren vriendelijk en beleefd af door uw verbazing uit te spreken dat u ondanks aanmelding bij www.infofilter nog gebeld wordt.
Maak vervolgens actief gebruik van uw recht om door het bedrijf op een lijst van mensen geplaatst te worden die niet meer gebeld mogen worden. ( z.g. suppressielijst). Hoe de telemarketer dit doet is niet uw probleem.
Mocht u vervolgens nog eens door dit bedrijf gebeld worden dan wordt de wet overtreden. Dien zowel 1ste als 2de keer een klacht in over telemarketing.
url=http://www.telemarketinglijn.nl/index.php?page=complain&item_id_parent=34
en
url=http://forms.consuwijzer.nl/content.jsp?objectid=11256
------------------------------------------------------------------------




ve
door verwijderd - May 12, 2009 om 14:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Weer boete voor Pretium



  • ANP | Gepubliceerd op 12 mei 2009, 12:42
  • Laatst bijgewerkt op 12 mei 2009, 12:56



Onderstaand bericht stond vandaag op de site van het Dagblad van het Noorden.


De Consumentenautoriteit (CA) heeft telecombedrijf Pretium Telecom andermaal een boete opgelegd voor het niet volgens de regels benaderen van potentiële klanten. Ditmaal moet Pretium 35.000 euro betalen, liet de CA dinsdag weten.


Op 7 april van dit jaar legde de waakhond voor de belangen van de consument het telecombedrijf al een boete van 87.000 euro op. Overigens heeft Pretium bezwaar aangetekend tegen deze boete. Bij het uitdelen van die boete stelde de CA het bedrijf een nieuwe boete in het vooruitzicht als het zou doorgaan met de ongeoorloofde praktijken.


Volgens de CA maakt Pretium bij het telefonisch benaderen van potentiële klanten niet duidelijk wie zij zijn en met welk doel ze bellen.,,Eerder constateerden wij dat het bedrijf de regels overtrad. Nu blijkt dat dat nog steeds gebeurt, treden we daartegen op om te zorgen dat het stopt'', aldus directeur Marije Hulshof van de Consumentenautoriteit. ,,Consumenten moeten de komende tijd helaas nog steeds extra waakzaam zijn.''


ve
door verwijderd - May 13, 2009 om 07:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen!


Ik vind de redactie hier toch wel erg voorzichtig  . Zij verwijderden mijn suggestie van een verband tussen de Pretium klantenwerving en de hedendaags voornaamste economische activiteit van de kustbewoners van Puntland. De boetes door de Consumentenautoriteit worden niet voor niets opgelegd, merk ik op.


De incasso van de dwangsom door de Consumenten (€ 35.000,--) op zich is eigenlijk helaas een lachertje. De ING Bank zal dit zo voor de heer Nyks bijpassen. Hier komt dan toch mijn grote gelijk uit naar voren. De overheid handhaaft symbolisch en niet effectief.


Een verstandige schrijver op het forum van Webwereld merkte al op dat het ondernemingsbeleidsmatige karakter van de Pretium klantenwerving allang strafrechtelijk van aard is. Maar ja, dit is het belastingparadijselijke, op een verkeerde wijze ondernemersvriendelijke, door de USA als zodanig aangemerkte Piratennest Nederland. De Amerikanen zullen Nederland niet meer komen bevrijden, hoewel ik al lang met pensioen ben, maar Wouter Bos staat nu toch op een zwart lijstje in Washington DC. En terecht.


De consumenten moeten dus ook niet gaan rekenen op de goede werking van het "Bel me niet register" in de toekomst.


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - May 13, 2009 om 09:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De consumenten moeten rekenen op hun eigen gezonde verstand! Als u zich aangemeld heeft bij belmenietregister bent u zich bewust van uw recht op verzet en u heeft daar al gebruik van gemaakt door u daar aan te melden.

Vervolgens poeiert u een telemarketer af die uw recht op verzet niet gerespecteerd heeft en laat u ten overvloede plaatsen op de suppressielijst ( = lijst van mensen die niet meer gebeld mogen worden door dit bedrijf).

U legt naast de telefoon een tegenscript klaar wat er zorg voor draagt dat u sterk staat. U geeft de telemarketer niet  de kans een verkoop gesprek te starten maar richt volledig uw aandacht op een educatief en doelgericht gesprek met de telemarketer met als doel nooit meer namens deze organisatie gebeld te worden.



ve
door verwijderd - May 13, 2009 om 10:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De mooiste reactie zag ik op tv: "Heb ik U gevraagd mij te bellen?" "Dank U Goedenavond." en de man legt vervolgens snel de telefoon op de haak.

ve
door verwijderd - May 15, 2009 om 16:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

< g >
Aanvullende info over belmenietregister hier: 

 
http://www.consuwijzer.nl/Consumentennieuws/Nieuwsarchief/2009/
April/Bouw_van_het_bel_me_niet_register_kan_starten

ve
door verwijderd - May 15, 2009 om 19:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


12-05-09 Nieuwsbericht ConsuWijzer mei 2009:


Quote,


De Consumentenautoriteit, één van de toezichthouders achter ConsuWijzer, heeft na controle vastgesteld dat Pretium Telecom B.V. zich nog steeds niet aan de regels houdt. Dit terwijl de Consumentenautoriteit het bedrijf daar eerder toe verplicht heeft. De informatie die Pretium Telecom geeft bij het telefonisch werven van nieuwe klanten voor vastnetabonnementen komt niet overeen met de regels van de wet die gelden voor Telemarketing.


Op 4 december 2008 legde de Consumentenautoriteit Pretium Telecom al een boete op van 87.000 euro omdat zij zich niet hield aan de wettelijke regels die voor Telemarketing gelden. Pretium Telecom heeft inmiddels bezwaar aangetekend tegen dit besluit. De toezichthouder verplichtte het bedrijf onder andere om voortaan duidelijke informatie te geven over haar identiteit en het commerciële doel van het telefoongesprek. Omdat Pretium Telecom zich hier niet aan houdt moet het bedrijf 35.000 euro betalen. Wel wijst Pretium Telecom nieuwe klanten inmiddels in de welkomstbrief op de bedenktijd die geldt bij aankopen via de telefoon. Het onderzoek naar de juiste vermelding van de gesprekskosten loopt nog.


Marije Hulshof, directeur Consumentenautoriteit: "Het blijkt dat Pretium Telecom zich nog steeds niet aan de regels houdt. Wij treden daartegen op om te zorgen dat het stopt. Als consument moet u de komende tijd helaas nog steeds extra goed opletten."  De komende maanden blijft de Consumentenautoriteit de wervingspraktijken van het bedrijf strikt in de gaten houden. Als dat nodig is zal de toezichthouder opnieuw optreden.


unquote.


Pedro

ve
door verwijderd - May 16, 2009 om 19:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het wordt steeds duidelijker dat justitie gebaat is bij het rechtpraten en handhaven van louche praktijken tegenover de goedwillende burger. Volkomen belachelijk, dat wegens onvoldoende bewijs en dat soort geneuzel een ********** bedrijf als Pretium en consorten oudere mensen, die het toch vaak al moeilijk hebben, kan blijven lastig vallen en aan de kleine lettertjes, die ze al lang niet meer kunnen lezen, vast kan blijven pinnen. Goedwillende consumentenorganisaties worden opgezadeld met volkomen ten onrechte opgelegde rectificaties en boetes.


ve
door verwijderd - May 20, 2009 om 16:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

pretium gaat nogsteeds gewoen door met hun aggressieve telefoon praktijk

ve
door verwijderd - May 21, 2009 om 20:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

> 


Freunde und Freundinnen,


 


Er is niet veel nieuws te melden. Afgezien van een merkwaardige actie om de rectificatie van Kassa Magazine met veel referenties hoog op Google te krijgen, die inmiddels verlopen is, en vragen aan Staatssecretaris Heemskerk door de dames Aasted Madsen-van Stiphout en Vos:


http://static.ikregeer.nl/pdf/V009Z09111.pdf


http://static.ikregeer.nl/pdf/V009Z09112.pdf


 


De antwoorden op deze vragen zullen inzicht geven in de aanpak door de Consumentenautoriteit en de OPTA. Die vorige week ingevorderde € 35.000,-- is namelijk het enige wat daadwerkelijk ingevorderd is van de oorspronkelijke lasten onder dwangsom van in totaal € 300.000,--. De bepaling van die € 35.000,-- is volstrekt geheim en duister. Er lopen ook aan de openbaarheid onttrokken rechtszaken in verband met de tariefberekening voor de Wholesale verhuur van het KPN net. Allemaal in het belang van de vrije marktwerking en daarmee zogenaamd in het belang van de consument. Over U maar Zonder U is het grote kenmerk van de belangenbehartiging van de consument door de Overheid.


 


Het lijkt er op dat Pretium desondanks wat op de rem is gaan trappen met de telefonische werving. Er verschijnen maar weinig nieuwe klachten.


 


Gesundheit!

ve
door verwijderd - May 21, 2009 om 20:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

KPN belt met een nieuwe aanbieding


goedkoper bellen met een nieuwe SIM kaart deze kaart dien je te plaatsen in de telefoon

ve
door verwijderd - May 22, 2009 om 16:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dus we mogen niet meer zeggen van justitie dat Pretium een louche bedrijf is, er op gericht om mensen door middel van misleiding geld afhandig te maken?

ve
door verwijderd - May 30, 2009 om 14:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen!,


KrikvdKruk, mijn oude strijdmakker van het TrosRadar forum, waarvan ik zelf door het naoorlogse verzet  ben verbannen, heeft na bijna twee jaar juridische strijd de kantonrechter overtuigd dat zijn Pretium Dwangcontract moet worden ontbonden http://www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=BI5480 Dit is bij mijn weten de eerste rechterlijke uitspraak in het voordeel van een consument.


Gesundheit!

ve
door verwijderd - May 30, 2009 om 17:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vrolijk wordt je hier niet van omdat Pretium alleen maar negatief in het nieuws komt. Nooit en nergens heb ik iets positiefs gelezen en dat zegt toch wel iets over een bedrijf.


ve
door verwijderd - May 30, 2009 om 17:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wat voor rol speelt die geschillencommissie, als ik dit vonnis zo lees hoef je daar ook geen heil van te verwachten?



ve
door verwijderd - May 30, 2009 om 17:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik word erg vrolijk van het feit dat een volhardend slachtoffer in het gelijk is gesteld!

Van het bedrijf Pretium lijken weinig mensen vrolijk te worden.



ve
door verwijderd - May 30, 2009 om 17:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Wat een mooie uitspraak!!! Wel een bewijs dat er in de betrokken geschillencommissie een stel onbenullen zit, die daar op kosten van de consument hun eigen beurs zitten te spekken. Zoals ik al eerder opmerkte: ik heb een heel sterk vermoeden dat deze commissie verre van onafhankelijk is!!!


Pedro

ve
door verwijderd - May 30, 2009 om 23:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

http://www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=BI5480 is de uitspraak in de zaak Krikvdkruk v Pretium


Met dit vonnis is de uitspraak van de Geschilencomissie Telecom is daarbij vernietigt, en heeft Pretium enorme schade opgelopen. Ik bedoel dat niet in geld maar des te meer in prestige.


Deze man verdient een standbeeld, geplaatst voor het Pretium Hoofdkwartier aan de Amerikaweg 10 te Haarlem


G E W E L D I G !!!!!!!

ve
door verwijderd - Jun 2, 2009 om 20:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,


Für die Feinprüfer: http://www.ez.nl/dsresource?objectid=164433&type=PDF De antwoorden op de vragen van Mei Li Vos over de dwangsom invordering van € 35.000,-- door de Consumentenautoriteit.


Gesundhet!

ve
door verwijderd - Jun 12, 2009 om 15:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vorige week pas ontdekt: een half jaar na de dood van een broer van mij werd er in 2005 € 26,47 afgeschreven door PRETIUM voor gesprekken na zijn dood!!!! Hij had op geen enkele manier iets te maken gehad met Pretium. Terugboeken was geen punt. Nooit meer iets gehoord van Pretium!! Een herkenbare ervaring?


ve
door verwijderd - Jun 12, 2009 om 20:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Jazeker, bij diverse overledenen is geld geïncasseerd. Tegenwoordig moet je je bankrekeningafschriften heel goed in de gaten houden. De doden letten daar niet op en daar kunnen ondernemers van profiteren dankzij het middel van automatische incasso.


Gesundheit!

ve
door verwijderd - Jun 15, 2009 om 22:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste forumlezers.


GOED NIEUWS.


Na 2 jaar strijd is het eindelijk afgelopen. Vandaag ben ik gebeld door Bird & Bird met de mededeling dat mijn dagvaarding zal worden ingetrokken. Achter de schermen zijn de nodige afspraken gemaakt tussen de Geschillencie en Pretium Telecom. Ik heb hen wel meegedeeld het afschuwelijk te hebben gevonden om op deze manier met Justitie in aanraking te moeten komen. Dit hakt er wel in en hoe de excuses misschien ook gemeend zijn, dit had nooit getoleerd moeten wordend dat na vrijspraak je toch nog voor de rechter kon worden gedaagd. Hoe dan ook heeft de politiek en de andere betrokken partijen hiervan geleerd. Ik hoop dan ook dat de consument nog beter beschermd wordt en dat deze praktijken echt tot het verleden behoren.


 

ve
door verwijderd - Jun 16, 2009 om 14:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gefeliciteerd met het uiteindelijke resultaat. Heel triest dat....."het vertrouwde en meest betrouwbare telefoonnetwerk".... het zover heeft laten willen komen. Dat duidt op een bepaalde mentaliteit die nu algemeen goed is geworden.


ve
door verwijderd - Jun 16, 2009 om 18:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

crisis


wat is er eigenlijk gebeurd met de HAAN van de vara ?

ve
door verwijderd - Jun 16, 2009 om 20:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Kassabert,


Gratuliere mit deinem Erfolg!


Eindelijk ben je er nu van af. Vanaf nu weet je het: Zodra je hoort "Goedemiddag, spreek ik met ....?" BAF de hoorn er op. Want in de verbetering van de consumentenbescherming heb ik niet veel vertrouwen. De toekomst zal het leren.


Doe de groeten aan meiner Freunde und Freundinnen op het TrosRadar forum, van waar ik door het naoorlogs verzet verbannen ben. Ik lijd hier onder de knoet van de Rode Haan (die is er weldegelijk nog) een enigszins kwijnend bestaan.


Gesundheit!

ve
door verwijderd - Jun 16, 2009 om 22:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nog beter is het om de "call control" ertussen te hangen; die laat de onbekende gesprekken niet meer door, waardoor de telefoon niet meer overgaat, hetgeen toch stoort. Een ander alternatief is opnemen met "goedemorgen" of "-middag" of "avond" en zodra je die misplaatst opgewekte stem hoort een antwoordapparaat nadoen: "Al onze medewerkers zijn in gesprek. We verzoeken het u op een later tijdstip opnieuw te proberen. Onze excuses voor het ongemak." De meesten hangen vrij snel op. is dit niet zo, dan eindeloos herhalen. "Eindeloos" betekent één keer, namelijk één keer meer dan de belterrorist het volhoudt.


ve
door verwijderd - Jun 19, 2009 om 13:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Geplaatst op 23 Apr 2009 01:21 door vonmielke
[edit redactie]


Is de site waar men precies leest over de operaties die Pretium voert in het leven van alledag, en welk leed men vanuit Haarlem weet aan te richten onder ouderen, zwakkeren, en mensen die bijvoorbeeld onze taal niet zo goed verstaan. Ook verwijzing naar KrikvdKruk staat er bij.


Voor Aspirant- Gedupeerden: "je gelooft je ogen niet!


De macht van Pretium rijkt ver. Zij zijn in staat om bijvoorbeeld door de staat aangewezen onafhankelijke Geschillencommissie in samenstelling te veranderen, door de 82 jarige mw Bracke die haar zaak bij diezelfde Geschillencomissie met succes aanvocht als gijzelaar te ruilen voor een zittend Geschillencomissielid en Radarbert, die hetzelfde deed (Goed Bericht, zo lijkt het...)


Overleg Op Directieniveau wordt er nog ff bijgezet.


Waar zijn ze mee bezig?
 

ve
door verwijderd - Jun 19, 2009 om 13:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde un Freundinnen,


 


Al is de voorzieningenrechter nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. De rechtspraak steekt zijn vooringenomenheid ten gunste van Pretium niet meer onder stoelen of banken. Kleur bekennen, heet zo iets in oud Nederlands. Hoeveel “bewijs” moet je nog hebben als je als rechter verzaakt in het kennis nemen van de feiten in plaats van de smoezen van Pretium en Marjolijn? [edit redactie] Deze uitspraak dat de VARA moet rectificeren, is daar weer een bewijs van. De volstrekte ongerijmdheid met de boetes van de Consumentenautoriteit en met wat iedereen weet, die met Pretium te maken heeft (gehad) staat monumentaal overeind. De Pretiumaffaire belooft een heel groot probleem te gaan worden.


 


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jun 19, 2009 om 14:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen!


 


Gratuliere zu unserem Erfolg!


 


Eindelijk, de Consumentenautoriteit heeft besloten om de boetes en de dwangsommen bij Pretium Telecom in te vorden, omdat de heer Nyks zijn [edit redactie] handelspraktijken heeft voorgezet, ondanks de eerder opgelegde boetes en dwangsommen. Zie: http://www.consuwijzer.nl/Consumentennieuws/Nieuwsarchief/


2009/Mei/Consumentenautoriteit_Pretium_overtreedt_nog_steeds_


de_regels 


en http://kassa.vara.nl/portal?_scr=nieuws_artikel&no=4654945.


 


[edit redactie] 


 

HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jun 19, 2009 om 14:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Gast,


Inderdaad, Het is ludiek bedoeld maar met een kern van frustratie ;-) Ik liet mij even te veel gaan in de gradatie. Pretium heeft veel ellende veroorzaakt, maar ZO veel ook weer niet. Hoewel Pretium heel erg fout is.


[edit redactie]


Er loopt in de Tweede Kamer een hele discussie over de effectiviteit van de Wet, terwijl (voor mij en anderen) al lang duidelijk is dat deze NIET effectief is (zie de eerste bladzijden van het TrosRadar forum, dat al in 2004 begint). Van al die maandenlang en inmiddels jarenlang slepende kortgedingen en rechtszaken over het ontbinden van overeenkomsten van € 300,-- per jaar en over rectificaties van laster en kwaadsprekerij over Pretium, word je ook niet blij.


Pretium is geen gewone cowboy, inbreker of duitendief, die pragmatisch wat anders gaat proberen als "het niet lukt". Zij is de aankondiging van de Nieuwe Orde. Pretium bereidt de weg voor wat ons nog te wachten staat. De echt grote jongens dus op dit terrein, die hun opwachting zullen gaan maken wanneer Pretium slaagt.


[edit redactie]


Ik moet u daarom helaas teleurstellen: Er komt geen verbeterde Wet, die schriftelijk vastgelegde overeenkomsten verplicht.


Leve de vrije markt!


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jun 19, 2009 om 14:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Feundinnen!


Het is even wat stil geweest, want ik moest hard aan het werk. Op speciaal verzoek van de altijd charmante Marjolijn Geus heb ik alle "infamerende leugens en laster" aan het adres van Pretium Telecom in "[edit redactie]" ingeruild voor "feiten".
Al met al ben ik niet ontevreden met het resultaat, want het maakt nauwelijks uit .


 [edit redactie]


Mit freundlichen Grüsz
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jun 19, 2009 om 14:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Pedro,


Proberen maar:


[edit redactie]


 


Vielen Dank!


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jun 19, 2009 om 14:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen!


Google eens op [ "nederlandse federatie van senioren" ] door het zinnetje inclusief de "" in het google venster te plakken. Dan vind je een paar zeer interessante pagina's, waaronder een artikel uit 1995 uit de Volkskrant. In dat artikel worden de perikelen omschreven rond een inkoopcombinatie die aanbiedingen voor ouderen verzorgde. Toen faillissement dreigde, werd de Nederlandse Federatie van Senioren (NFS) overgenomen door de heer Nyks.


Zie hier het "smoking gun" dat de ouderen van meet af aan zijn doelgroep waren. De NFS is gevestigd aan, je raadt het al, de Amerikaweg 10 te Haarlem. De club is echter niet actief. In feite is het de voorganger van Pretium, die in in 1995 werd gesticht.


Tros Radar moest laatst rectificeren omdat zij hun beschuldiging, dat Pretium Telecom specifiek op ouderen aast, niet konden aantonen. Wellicht had de NFS gechiedenis bij de voorzieningenrechter een ander licht op de zaak kunnen werpen. In ieder geval heeft de heer Nyks hier zijn inspiratie opgedaan, omdat ouderen een doelgroep zijn, die niet goed tegen agressieve verkooppraktijken is bestand. Vroeger belde de scharenslijper en tegenwoordig belt de "nep-postbode" of "zieke zwangere vrouw" bij voorkeur aan bij eenzame oude mensen, om ze hun geld of bankpas met pincode af te troggelen. Deze babbelaars leggen dan ook altijd eerst de buurt af om de oudjes te vinden. Op het vaste telefonienet van KPN zijn de senioren oververtegenwoordigd. Het was dan ook redelijk voor de hand liggend om daar klanten te gaan ronselen.


In feite is de heer Nyks op dit moment de "Opperbabbelaar" van Nederland, die de kunst van de babbeltruck tot hoge professionele perfectie heeft verheven.


Gesundheit!

ve
door verwijderd - Jun 19, 2009 om 14:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen!


 


De zaken ontwikkelen zich in ongunstige zin voor de consument. Niet zozeer vanwege Pretium zelf, maar door de ondersteuning die door de overheid, de banken en de rechtspraak aan Pretium wordt verleend. Het feit dat in weerwil van de Rules & Regulations Incasso, de cold calling praktijk onverminderd wordt voortgezet, maakt inmiddels duidelijk dat de banken de incasso contractvoorwaarden niet handhaven. Dit kan maar één reden hebben in de vorm van een aanzienlijke financiële investering in Pretium, die nog moet renderen voor de banken. Het wrange is dat dit door de kredietcrisis nu gebeurt met inzet van belastinggeld wat door de consumenten is opgebracht. De consument betaalt nu dus zelf voor de telefoonterreur, alsof het voor een avondje theater is. Een zeer hoge graad van perversie is hiermee bereikt.


 


De nieuwe Telefoongids staat nu op [edit redactie]


De aanpak en de voorbeeldbrieven zijn ongewijzigd, maar de hoofdstukken voor de liefhebbers over de banken, de rechtspraak, de nasleep en de toekomst zijn herzien.


 

HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jun 19, 2009 om 14:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen!


[edit redactie]


Gesundheit!


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jun 19, 2009 om 15:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Persoonlijk heb ik veel plezier met het gebruik maken van mijn recht op verzet. Ik heb me al aangemeld bij infofilter.nl wat t.z.t belmenietregister wordt. Als dat niet afdoende is voor dit gerenommeerde bedrijf ;) dan eis ik dat ik op de suppressielijst geplaatst wordt en dus nooit meer door dit bedrijf gebeld mag worden. Ook deel ik mee dat ik een klacht ga indienen omdat ik al gebruik heb gemaakt van mijn recht op verzet wat niet door dit bedrijf gerespecteerd lijkt te worden.
Natuurlijk zijn mijn bejaarde familieleden goed op de hoogte van telemarketing trucs + zijn zij aangemeld bij infofilter.nl.





ve
door verwijderd - Jun 20, 2009 om 19:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen!


Goed nieuws uit Duitsland. KrikvdKruk op het TrosRadar vond de link hieronder. Ik heb het bericht vertaald in het Nederlands. Staatsscretaris Heemskerk beweert dat Europese regels een stevige consumentenbescherming in de weg staan. Duitsland ligt 200 km verderop ook in Europa, maar daar blijkt het gewoon te kunnen:


http://www.zdnet.de/news/wirtschaft_telekommunikation_bundesrat_segnet_gesetz_gegen_unerwuenschte_telefonwerbung_ab_story-39001023-41004123-1.htm


Gesundheit!


HerrDoktorOetker


ve
door verwijderd - Jun 20, 2009 om 19:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bondsraad stelt Wet tegen ongewenste telefonische werving vast.


Vrijdag 15 mei 2009 (Björn Greif)


De nieuwe regeling voorziet bij overtredingen in boetes tot € 50.000,--. Bedrijven mogen niet meer met afgeschermde nummers bellen. Langdurige overeenkomsten moeten schriftelijk of per E-mail bevestigd worden.


De Bondsraad heeft vandaag het in maart door de Bondsdag goedgekeurde wetsontwerp tot "Bestrijding van ongeoorloofde telefonische werving en verbetering van de consumentenbescherming bij bijzondere distributie vormen" vastgesteld. Daarmee treedt de nieuwe regeling, die voor ongeoorloofde telefonische werving in boetes tot € 50.000,-- voorziet, in werking.


Bedrijven mogen in de toekomst niet meer door middel van afgeschermde telefoonnummers bellen. Overtredingen kunnen met een boete tot € 10.000,-- (typfout: moet zijn € 50.000,-- volgens het wetsvoorstel zelf) bestraft worden. De 14 daagse bedenktijd (herroepingsrecht) gaat nu ook voor overeenkomsten over kranten en tijdschriftabonnementen en loterijen gelden, wanneer deze telefonisch afgesloten worden. Langdurige oveeenkomsten - zoals een wijziging van een telefonieabonnement - worden in de toekomst pas geldig als de klant de wijziging schriftelijk of per E-mail bevestigt.


Bij diensten, die direct per telefoon of fax geleverd worden, zoals het verstrekken van inlichtingen, geldt geen herroepingsrecht. Deze uitzondering heeft de Bondsdag nieuw in het wetsontwerp opgenomen.


Duitsland heeft hiermee de strengste wetgeving voor telefonische werving in Europa. Hier geldt de "Opt-in" regeling, die telefonische marketing alleen toestaat wanneer de consument die opgebeld wordt, hiermee vooraf heeft ingestemd. Verrassende telefoonoproepen voor klantenwerving, zogenaamde "Cold Calls" zijn verboden. In veel andere landen geldt een "Opt-out" regeling - daar moet de klant expliciet weigeren dat hij gebeld wordt.

ve
door verwijderd - Jun 26, 2009 om 13:56
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gisteren de uitspraak van de Geschillencommissie gekregen: Pretium is in het gelijk gesteld!! Verbaasd me niks, want de commissie heeft alleen maar geluisterd naar het verhaal van Pretium. Hetzelfde verhaal: het door manipulatie verkregen (waardoor Pretium is beboet!!) "abonnement" is op grond van de voicelog rechtsgeldig verklaard. Klaar uit. Mijn verhaal doet er helemaal niet toe! Schande. Je ziet hier de invloed van Petium op de Geschillencommissie! En nu?


ve
door verwijderd - Jun 26, 2009 om 17:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vroeger kon je in je eigen regio een uur bellen voor 1.5 cent (nlg).
Wat geweldig toch dat je voor een andere telefoonmaatschappij kan kiezen.

ve
door verwijderd - Jun 26, 2009 om 17:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@




geschillencommissie
Jammer dat u verloren heeft.
Ik denk dat het kostbaar wordt om de uitspraak te bevechten op grond van mogelijk samenstelling commissie ( zat er een lid van Pretium in?) op grond waarvan Geschillencommissie niet onpartijdig meer is of op procedurele fouten.

Handiger is kijken in hun AV wanneer u kunt opzeggen. Dit op uw kalender zetten en ruimschoots op tijd schriftelijk aangetekend liefst met ontvangstbevestiging opzeggen.
Er niet intrappen om ook lid te worden want dat moet weer apart opgezegd worden.


ve
door verwijderd - Jun 27, 2009 om 20:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Gast,


De door Pretium afgedwongen wijziging van de samenstelling van de Geschillencommissie werkt dus inmiddels naar wens voor de heer Nyks. Je kunt er nog mee naar de kantonrechter zie http://members.home.nl/vd.kraats/pretium/index.htm voor hoe dat moet. Maar dat is een lange weg met onzekere uitkomst. Als het eerste jaar al een eind op weg is, kan je het beste doen wat TdeHond hierboven adviseert. Je kunt nu al die opzegbrief (aangetekend met ontvangstbevestiging) schrijven, dan ben je zeker op tijd! Hou er rekening mee dat Pretium jouw oude telefoonnummer niet doorgeeft aan je volgende provider. Dat wordt nog een gevecht. Neem dus tegen die tijd een mobiel abonnement en laat de heer Nyks jouw oude nummer maar in zijn haar smeren.


Gesundheit!


Voorbeeld opzegbrief


<Pretium Telecom B.V.> <Pretium B.V.>
t.a.v. dhr. J.M.K. Nyks
Amerikaweg 10
2035 RA HAARLEM
<uw woonplaats; datum brief>


Geachte heer Nyks,


Hierbij ontbind ik (al) mijn overeenkomst(en) met <Pretium Telecom> <Pretium> per <datum, einde jaar>. Tevens trek ik (al) mijn machtiging(en) tot automatische incasso per <datum, einde jaar + 1 maand> in, zodat <Pretium Telecom> <Pretium> daarna niet meer is toegestaan om geld te incasseren van mijn bankrekening. Ik zal geld dat <Pretium Telecom door toepassing van hogere tarieven dan de huidige voor abonnement(en) en gesprekskosten> <Pretium onrechtmatig> incasseert, terug laten boeken.


Hoogachtend,
<uw handtekening>
<uw naam en adres>

ve
door verwijderd - Jun 27, 2009 om 20:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Gast,


Ik zie dat het kopiëren en plakken niet echt lekker gaat op dit forum . Waar stukjes uit de zinnen zijn weggevallen en helemaal bovenaan in adres vullen: "Pretium Telecom B.V." en na "per" in de eerste zin de datum van het einde van het jaarbabonnement.


Gesundheit!

ve
door verwijderd - Jun 28, 2009 om 00:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

waarom zo fel reageren op dit forum? doe dit thuis!

ve
door verwijderd - Jun 28, 2009 om 10:32
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Die geschillencomissies werken lang niet altijd kijk maar naar de gang van zaken met AVVL/Yarden.  Vraag eens advies bij www.hetjl.nl en mail Kassa : kassa@vara.nl

ve
door verwijderd - Jun 28, 2009 om 17:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zoals ik al zei: de toon waarin de brief is opgesteld, heeft alles weg van "ik" tegenover "alle anderen". Zo van: wat had je nou? De voicelog is correct (het interesseert ze niet hoe die totstand is gekomen), dus verder niet zeuren. Zou bijvoorbeeld ook betekenen, dat iemand die zo'n abonnement is ontfutseld, de andere dag door een zwaar ongeluk in het ziekenhuis is terecht gekomen, niet kan reageren binnen 7 dagen...... extra pech heeft gehad. Had ie maar moeten zorgen dat hij geen zwaar ongeluk kreeg.


ve
door verwijderd - Jun 28, 2009 om 19:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik kan me nu voorstellen hoe zoiets gaat, ik belde met T-Mobile met een vraag en het meisje praatte zo snel dat ik haar niet kon verstaan. Nou ik ben nog maar in de 40 dus laat staan hoe het gaat als je 70-80 bent.

ve
door verwijderd - Jun 29, 2009 om 23:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb zelf ook bij de geschillencommisie verloren en pas bij de kantonrechter uiteindelijk gewonnen.
Maar dat is een moeizame weg.
Mail je uitspraak liefst voor 1 juli naar de Tweede Kamer bij voorkeur naar Mei Li Vos of Sharon Gesthuizen (zoek naar Tweede Kamer, keuze kamerleden). Op 1 juli wordt dit onderwerp besproken.
De geschillencommissie doet dus nog steeds Pretium-vriendelijke uitspraken, maar weigert deze op internet te zetten. De consument mocht eens wat wijzer worden.
Dat voicelog-gedoe moet van de baan, alleen via schriftelijke bevestiging mag een contract geldig worden!! 
Wanneer vond het telefoongesprek plaats?
In ieder geval sterkte,
KrikvdKruk




ve
door verwijderd - Jul 1, 2009 om 16:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

[edit redactie]

ve
door verwijderd - Jul 1, 2009 om 16:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

[edit redactie]

<SCRIPT language=javascript>postamble();

ve
door verwijderd - Jul 1, 2009 om 16:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je mag hier ook niets meer zeggen.

@Redactie, ik heb me aan de voorwaarden van de site gehouden!

Of wordt hier nou ineens alles wat je zegt over Pretium verwijderd!

Het enigste wat ik zei was, [edit redactie].




ve
door verwijderd - Jul 1, 2009 om 16:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Telefoongesprek vond plaats op 24 oktober 2008. En 26 oktober ging ik op,vakantie en dat had ik ook 2x duidelijk gemaakt. Dat staat alleen NIET op de voicelog. De Geschillencommissie kijkt alleen (nog steeds) naar de voicelog. Terwijl Pretium 2x veroordeeld is door de consumentenautoriteit, omdat DE MANIER WAAROP die voicelog totstand is gekomen ONWETTIG is. De eerste veroordeling, omdat dat objectief is vastgesteld, de tweede veroordeling, omdat Pretium gewoon doorgaat met op een onwettige manier een voicelog samen te stellen. De Geschillencommissie een "onafhankelijke" commissie????? Ze houden niet eens rekening met de uitspraken van de consumentenautoriteit, maar hun advies is bindend!!!


ve
door verwijderd - Jul 1, 2009 om 16:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat zal niet werken, want de - terechte - kielhaling van dat bedrijf van niks gaat gewoon door op de rest van het schier oneindige internet. Bovendien zijn we zelf verantwoordelijk voor wat we zeggen. Maar goed, vragen staat hoop ik toch nog wel vrij in dictatoriaal Nederland. Dus Nyks, graag antwoorden

1. Is Pretium op de hoogte van het feit, dat "pretium telecom" slordig uitgesproken op "PTT Telecom" lijkt.
2. Zijn de medewerkers op de hoogte van het feit, dat hoe ouder mensen worden, hoe moeilijker naamsveranderingen in de hersenen worden opgeslagen. Hoeveel, ook jonge mensen, hebben het bijvoorbeeld nog over het GAK.
3. Is Pretium van mening, dat een langdurige relatie, zoals bij een telefoonmaatschappij, gepaard zou moeten gaan met een schriftelijk contract, waarbij mensen zaken nauwkeurig kunnen doorlezen.
4. Wat is de reactie van Pretium op de verzuchting van een callcentermedewerkster: "Het leek wel, of ik de telefoonlijst van een bejaardenhuis onder mijn neus krijg?"
5. Wat is de reactie op de film van Kassa met de 'petjesfiguren', die uit de doeken doen, hoe je op onoirbare wijze zoveel mogelijk klanten 'binnenhaalt'?
6. Hoe komt het, dat het hele internet vol staat met horrorverhalen over Pretium, terwijl het volgens u onzin is?
7. Waarom staan er de dag na een aandachtbesteding aan Pretium onmiddellijk weer nieuwe verhalen op internet? Waar blijft de broodnodige verbetering?
8. Waarom wil Pretium op deze marketingtechnische inadequate wijze klanten werven? Is het zich ervan bewust, dat dit juist klanten kost?
9. Waarom wordt er niet gewoon ingegaan op vragen en vervolgvragen, als het allemaal aan de haak is? Waarom de methode van mond snoeren gekozen?
10. Wat voor personeelsbeleid voert Pretium? Is er een minimumleeftijd? Wordt er MEAO verlangd?
11. Wil Pretium doelbewust meewerken aan de verruwing van Nederland? Zijn we niet al ver genoeg afgezakt?
12. Is Pretium ervan op de hoogte, dat oudere mensen hun zelfstandigheid kunnen verliezen met dit soort gedrag uwerzijds?
13. Is Pretium op de hoogte ervan, dat het anderen veel werk kost onbedoelde mutaties ongedaan te maken?
14. Is Pretium ervan op de hoogte, dat niet iedereen, die de telefoon opneemt, ook handelingsbekwaam is?
15. Wat heeft u te zeggen op een plotselinge geslachtsverandering in een voicelog?
16. Vindt u het juist, dat mensen, die denken een telefoongesprek te voeren, eigenlijk een brief schrijven door die voicelog?
17. Waarom schermt u uw nummer af?
18. Waarom zouden mensen moeten weggaan bij een telefoonmaatschappij, waarover ze tevreden zijn?
19. Kijkt u neer op mensen, die niet meegaan in de in de late jaren negentig begonnen telefoongekte?
20. Hoe denkt KPN over uw praktijken?

Met deze twintig mag u het eens doen.




ve
door verwijderd - Jul 1, 2009 om 17:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Blijkbaar staat de Kassa site dusdanig onder gerechtelijke druk dat een vrije meningsuiting hier ook al niet meer kan. Het gaat goed met Nederland denk ik dan. Dit alles is zeker geen reclame voor het betreffende Smileybedrijfje, waarvan ik de naam hier niet zal noemen.


ve
door verwijderd - Jul 1, 2009 om 18:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Kan die bericht niet weg!  Zo kan je wel moeilijk op de forum komen!!!!!!!!!!!!!

ve
door verwijderd - Jul 1, 2009 om 22:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoe is het inderdaad mogelijk dat grote omroepver. zoals de Vara en de Tros zich laten overtreffen door een asociaal bedrijf als PR.


Want erg sociaal zijn ze niet naar klanten toe.


De Vara en de Tros hebben neem ik aan toch ook ruggespraak met juristen over wat wel en niet kan?!


Of mogen misstanden tegenwoordig niet meer aan de kaak gesteld worden????????


Waar kunnen wij als gedupeerden dan nog terecht?


 


 

ve
door verwijderd - Jul 2, 2009 om 06:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lijkt me toch logisch als een rechter een uitspraak doet, je deze op moet volgen (evt hoger beroep daargelaten)  Dat wil niet zeggen dat men als Kassa achter de uitspraak staat...

ve
door verwijderd - Jul 2, 2009 om 10:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nieuw woord voor rechter?


ve
door verwijderd - Jul 2, 2009 om 13:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De Vara begint inderdaad een slappe club te worden die zich door die vuile ****** de wet laat voorschrijven. Dit is namelijk al de tweede keer in zeer korte tijd dat er gerectificeerd moet worden.
Om Pretium te pesten kun je voortaan het beste hun mailadres invullen zodra daar op een of andere site gevraagd wordt. Flink spammen en anders een mailbom: dat werkt ook prima.

ve
door verwijderd - Jul 2, 2009 om 14:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


@@@


12-05-09 Nieuwsbericht ConsuWijzer mei 2009:


Quote,


De Consumentenautoriteit, één van de toezichthouders achter ConsuWijzer, heeft na controle vastgesteld dat Pretium Telecom B.V. zich nog steeds niet aan de regels houdt. Dit terwijl de Consumentenautoriteit het bedrijf daar eerder toe verplicht heeft. De informatie die Pretium Telecom geeft bij het telefonisch werven van nieuwe klanten voor vastnetabonnementen komt niet overeen met de regels van de wet die gelden voor Telemarketing.


Op 4 december 2008 legde de Consumentenautoriteit Pretium Telecom al een boete op van 87.000 euro omdat zij zich niet hield aan de wettelijke regels die voor Telemarketing gelden. Pretium Telecom heeft inmiddels bezwaar aangetekend tegen dit besluit. De toezichthouder verplichtte het bedrijf onder andere om voortaan duidelijke informatie te geven over haar identiteit en het commerciële doel van het telefoongesprek. Omdat Pretium Telecom zich hier niet aan houdt moet het bedrijf 35.000 euro betalen. Wel wijst Pretium Telecom nieuwe klanten inmiddels in de welkomstbrief op de bedenktijd die geldt bij aankopen via de telefoon. Het onderzoek naar de juiste vermelding van de gesprekskosten loopt nog.


Marije Hulshof, directeur Consumentenautoriteit: "Het blijkt dat Pretium Telecom zich nog steeds niet aan de regels houdt. Wij treden daartegen op om te zorgen dat het stopt. Als consument moet u de komende tijd helaas nog steeds extra goed opletten."  De komende maanden blijft de Consumentenautoriteit de wervingspraktijken van het bedrijf strikt in de gaten houden. Als dat nodig is zal de toezichthouder opnieuw optreden.


unquote.


MAXIEM

ve
door verwijderd - Jul 2, 2009 om 15:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Consumentenautoriteit beboet Pretium Telecom voor telefonische werving



09-03-09 Nieuwsbericht CONSUWIJZER:



Quote,


De Consumentenautoriteit, één van de toezichthouders achter ConsuWijzer, heeft Pretium Telecom boetes opgelegd van in totaal 87.000 euro. Dit omdat het bedrijf zich niet houdt aan de regels die gelden voor het werven van klanten via de telefoon. Ook legt de Consumentenautoriteit drie lasten onder dwangsom op om ervoor te zorgen dat Pretium Telecom zich vanaf nu aan de regels houdt. Pretium Telecom heeft bezwaar gemaakt tegen dit besluit. De boetes en de dwangsom zijn wel gelijk van kracht.


Pretium Telecom maakt gebruik van externe callcenters die op grote schaal consumenten bellen met een aanbod voor een vastnetabonnement. Sinds begin 2007 ontving de Consumentenautoriteit, onder andere via ConsuWijzer, een groot aantal klachten en meldingen over de telefonische werving van Pretium Telecom.


De overtredingen van Pretium Telecom

Bij de telefonische verkoop van abonnementen geldt de 'Wet koop op afstand'. Juist omdat bij telefonische verkoop het initiatief niet van uw kant komt, geeft deze wet u als consument extra bescherming. Na onderzoek heeft de Consumentenautoriteit vastgesteld dat Pretium zich niet hield aan de regels van deze wet want het bedrijf:



  • maakte aan het begin van het telefoongesprek niet voldoende duidelijk namens welk bedrijf men belde

  • zei niet dat het doel van het gesprek was een vastnetabonnement te verkopen. 

  • gaf onvoldoende informatie over het abonnement en hoe de consument daar weer van af kon komen.

  • wees, in de welkomstbrief die de nieuwe klant ontving, niet op de bedenktijd die geldt bij 'koop op afstand'.

Marije Hulshof, directeur Consumentenautoriteit: "Veel consumenten hebben op basis van onvolledige of verwarrende informatie een abonnement met Pretium afgesloten. Daarom leggen wij boetes op en nemen maatregelen om ervoor te zorgen dat Pretium zich in de toekomst houdt aan de informatieplicht bij telefonische verkoop".



De procedure

De Consumentenautoriteit heeft op 4 december 2008 dit besluit genomen. Pretium Telecom heeft aan de rechter gevraagd om publicatie van het besluit tegen te gaan. De uitspraak van de rechter heeft Pretium echter niet afgewacht. Zaterdag 7 maart jl. plaatste Pretium paginagrote advertenties over het besluit, dat volgens haar onterecht is, in bekende landelijke dagbladen. Daarom kan de Consumentenautoriteit het besluit nu openbaar maken.



unquote.

Pedro

ve
door verwijderd - Jul 2, 2009 om 15:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Klachten over verkoop via de telefoon 


088 - 0 70 70 70




5 dagen per week van 8.30-17.30u, nationaal tarief


22-09-08 Nieuwsbericht CONSUWIJZER:


Quote,


Bellen bedrijven of organisaties u ongevraagd om bijvoorbeeld een verzekering of een telefoonabonnement aan u te verkopen? Of bellen ze om te vragen of u geld wilt geven aan een goed doel? Dan is dat telemarketing.


Duidelijke informatie

Degene die u iets wil verkopen moet u duidelijk informeren over het product of de dienst die hij aanbiedt. Zo moet de verkoper duidelijke informatie geven over belangrijke zaken als de naam van het bedrijf dat belt en u het aanbod doet, de prijs van het product of de aangeboden dienst (met alle bijkomende kosten), de levertermijn, de wijze en het tijdstip van betaling en bij abonnementen of contracten de duur van de overeenkomst. Ook moet de verkoper u vertellen hoe u verder wordt geïnformeerd na  uw aankoop en hoe het werkt als u er bij nader inzien vanaf wilt.


Afzien van telefonische koop?

Want bij een koop via de telefoon of via internet hebt u meestal de mogelijkheid om van de aankoop af te zien. Als u via de telefoon een overeenkomst hebt afgesloten, moet u daarvan een schriftelijke bevestiging ontvangen waarbij alles nog eens duidelijk zwart op wit staat. Vanaf het moment waarop u deze schriftelijke bevestiging ontvangt en u het product ook hebt ontvangen, hebt u zeven werkdagen de tijd om alsnog van de overeenkomst af te zien. Dit staat in de wet Koop op afstand. Als het bedrijf de telefonisch gesloten overeenkomst niet schriftelijk bevestigt, hebt u automatisch recht op een bedenktijd van drie maanden.



"Dit mag van de overheid"

Wat een call centre medewerker vertelt wordt niet standaard van te voren gecontroleerd door de overheid. Als er uitspraken worden gedaan over overheidsinstanties ("Dit mag van…" of "Dit wordt van te voren gecontroleerd door…") dan raden wij u aan dit bij de genoemde instantie te checken, want vaak klopt dit niet.


Zie: deel 2

ve
door verwijderd - Jul 2, 2009 om 15:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Deel 2


Niet meer gebeld worden

Bedrijven mogen u ongevraagd bellen om iets te verkopen. Volgens de Telecommunicatiewet zijn zij verplicht u actief te vragen of ze u (nog een keer) mogen bellen met een verkoopboodschap. Wilt u niet meer door het bedrijf gebeld worden? Dan is het bedrijf verplicht om dit meteen en gratis voor u te regelen.


Vraagt een bedrijf dit niet aan u? Dan maakt het bedrijf een overtreding. U kunt een klacht indienen bij ConsuWijzer. Bovendien kunt u in het gesprek zelf aangeven dat u niet meer gebeld wilt worden.



Consumenten die niet via de telefoon benaderd willen worden door verkopers van producten en diensten kunnen zich hiervoor afmelden bij Stichting Infofilter.



Wat gebeurt er met klachten over telemarketing?

De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) controleert of bedrijven zich aan de regels houden rondom afmelden voor telemarketing. De Consumentenautoriteit controleert of de bedrijven zich houden aan de regels die consumenten beschermen. Dit doen deze toezichthouders op basis van klachten die binnenkomen bij ConsuWijzer. Blijf daarom niet met uw klacht zitten, maar dien deze in bij ConsuWijzer. Krijgen de toezichthouders over een bepaald bedrijf meerdere klachten, dan kunnen zij iets met de klachten doen. Bijvoorbeeld boetes of waarschuwingen geven.


Meer informatie op ConsuWijzer


unquote.


Maxiem 

ve
door verwijderd - Jul 2, 2009 om 15:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@

Noodzakelijke informatie bij kopen op afstand:


Voordat de koop op afstand wordt gesloten, moet de verkoper de koper op een duidelijke en begrijpelijke wijze de volgende informatie geven:


a. de (adres)gegevens van de verkoper ( een postbusnummer of antwoordnummer is géén geldend adresgegeven)


b. de belangrijkste kenmerken van hetgeen wordt gekocht;


c. de koopprijs, inclusief BTW;


d. afleveringskosten (als deze in rekening worden gebracht);


e. hoe kan worden betaald en de manier waarop wordt afgeleverd;


f. de eventuele bedenktijd om de koop te ontbinden (deze geldt niet voor bepaalde producten, zie hieronder);


g. de tariefkosten van het gebruik van de techniek voor communicatie op afstand (bijvoorbeeld telefoonkosten) als deze hoger zijn dan het basistarief;


h. de periode dat het aanbod en de prijs gelden;


i. de minimale duur van de overeenkomst als de verkoper gedurende een bepaalde periode iets levert (bijvoorbeeld wanneer het om een abonnement gaat).


Is de koop eenmaal gesloten, dan geldt in ieder geval ook nog dat de koper uiterlijk bij het verzenden van de goederen:


1. de hiervoor vermelde informatie is/wordt aangeboden op, zoals dat heet, een duurzame gegevensdrager (bijvoorbeeld op schrift);


2. wordt gewezen op de mogelijkheid de koop binnen een bepaalde periode te ontbinden en dat hem hooguit de kosten voor het terugsturen van het gekochte in rekening kan worden gebracht;


3. het bezoekadres van de verkoper krijgt waar een klacht kan worden ingediend;


4. de garantiegegevens krijgt en de m.b.t. de koop aangeboden diensten (indien van toepassing);


5. te horen krijgt hoe de overeenkomst kan worden opgezegd als de koop minstens een jaar of onbepaalde tijd duurt (bijvoorbeeld bij een abonnement).


(zie deel 2)

ve
door verwijderd - Jul 2, 2009 om 15:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Deel 2:


Uitzonderingen


Geeft de verkoper de koper bovenstaande informatie niet, dan zijn de gevolgen niet mis: de periode waarin van de koop kan worden afgezien wordt dan automatisch met drie maanden verlengd.
Maar overal gelden uitzonderingen, dus ook hier. Want niet voor alles geldt de bedenktijd van 7 dagen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om verzegelde audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur. Logisch, want zulke producten zijn makkelijk te kopiëren. Hetzelfde geldt voor kranten en tijdschriften. Daarnaast zijn er nog wat logische uitzonderen: zaken die een prijs hebben die gebonden is aan de schommelingen op de financiële markt (denk aan aandelen), die tot stand zijn gebracht volgens de wensen van de koper en daardoor niet meer gewoon kunnen worden verkocht en producten die duidelijk persoonlijk van aard zijn. Ook producten of diensten die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden (bijv. afgenomen sms-diensten) of snel kunnen bederven of verouderen (niet na 6 dagen klagen dat de oorspronkelijk verse slagroomtaart wat zuur is geworden) vallen onder de uitzonderingen.


http://www.wetboek-online.nl/wet/index.html



BW7:46a BW7:46b BW7:46c BW7:46d


BW7:46e BW7:46f BW7:46g BW7:46h



BW7:46i BW7:46j




Consumentenautoriteit KOA


Pedro

ve
door verwijderd - Jul 2, 2009 om 17:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mooi geschreven Pedro.

Dank je wel.



ve
door verwijderd - Jul 2, 2009 om 18:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag tbb,


Een goede consument is naar mijn mening een mondige consument en daarom zet ik zo veel mogelijk neutrale maar relevante informatie op dit forum.


Met collegiale groet, Pedro

ve
door verwijderd - Jul 3, 2009 om 10:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vergeet niet u aan te melden bij het belmenietregister, wat in oktober verplicht nageleefd moet worden door call centers.
Mocht u desondanks toch gebeld worden dan maakt u nogmaals gebruik van uw recht op verzet door te eisen dat u geplaatst wordt op een z.g. suppressielijst.
Wel even aan hen uitleggen dat dit een lijst is van mensen die niet meer gebeld mogen worden door dit bedrijf en dat als dat wel gebeurt Pretium de wet overtreedt.
TdeHond



ve
door verwijderd - Jul 3, 2009 om 11:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0


 


Reactie OPTA op uitzending van TROS Radar over telefonische verkoop Pretium Telecom




  • Officiële publicatiedatum 30-09-2008
  • Soort Persberichten
  • Bron: Opta.nl 

Quote:


In de tv uitzending van TROS Radar van 29 september, doet een callcenter medewerker een aantal uitspraken over de betrokkenheid van OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, bij het telefonisch afsluiten van een telefoonabonnement door Pretium Telecom. Deze medewerker wekt de indruk dat Pretium Telecom met goedkeuring of in opdracht van OPTA belt. Dit is een onjuiste weergave van de werkelijkheid, hieronder de feiten op een rij:
• OPTA controleert niet standaard van te voren de telefoonscripts van callcenter medewerkers die telefoondiensten aanbieden.
• OPTA controleert niet achteraf de telefoontjes noch de voicelogs van callcenter medewerkers om te controleren of een verkoop volgens de wettelijke regels is gesloten.
• OPTA ontvangt niet de voicelogs van callcenter medewerkers en stuurt deze ook niet door naar KPN Telecom B.V.
Een bedrijf is zelf verantwoordelijk voor het naleven van de wet, dit controleert OPTA niet standaard van tevoren of achteraf. Als OPTA signalen krijgt dat een bedrijf de Telecommunicatiewet overtreedt, bijvoorbeeld door klachten die binnenkomen bij informatieloket ConsuWijzer, kan OPTA een onderzoek starten.

Regels voor telefonische verkoop
Als (telefoon)bedrijven gebruik maken van telefonische verkoop, horen zij zich aan een aantal regels te houden, waaronder de wet Koop op afstand. Die wet gaat onder andere over de wijze waarop een product of dienst wordt aangeboden via de telefoon. Hier houdt collega-toezichthouder de Consumentenautoriteit toezicht op. OPTA houdt in de gaten of bedrijven een consument überhaupt mogen bellen voor telefonische verkoop. Bedrijven mogen consumenten ongevraagd bellen om iets te verkopen, tenzij een consument eerder aangegeven heeft dat hij niet gebeld wil worden. Daarnaast geldt het ‘recht van verzet’, een telemarketeer dient tijdens elk telefoongesprek de consument actief te wijzen op de mogelijkheid tot afmelden, waarna een consument niet meer gebeld wordt. Klachten over telefonische verkoop kunnen consumenten indienen bij ConsuWijzer, die komen dan automatisch bij de juiste toezichthouder terecht. Krijgen de toezichthouders over een bepaald bedrijf meerdere klachten, dan kunnen zij iets met de klachten doen als er sprake is van een overtreding.



Doel openstellen netwerk KPN
Sinds begin 2007 kunnen andere telefonie aanbieders, zoals Pretium Telecom, via het netwerk van KPN naast belminuten ook het telefoonabonnement doorverkopen. Hiervoor doen deze telefonie aanbieders rechtstreeks zaken met KPN, OPTA stelt de tarieven vast die KPN hiervoor mag hanteren. Het staat alternatieve telefoonaanbieders vrij om op basis daarvan een eigen commercieel aanbod te doen aan de klant, en hier zelf een tarief voor te bepalen. Het doel van het openstellen van het netwerk van KPN is ervoor te zorgen dat er meer keuze komt voor de consument en betere prijzen. De nationale tarieven voor bellen via de vaste lijn zijn, sinds de oprichting van OPTA, in vijf jaar tijd met 39% gedaald.


unquote.


Pedro 



ve
door verwijderd - Jul 3, 2009 om 11:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Kort geding wegens misbruik naam OPTA door Pretium Telecom B.V.



  • Officiële publicatiedatum 02-07-2009

  • Soort Persberichten

  • Bron: OPTA.nl

Quote: 


Den Haag, 2 juli 2009.


Pretium Telecom B.V. (hierna: Pretium) moet stoppen met het misbruiken van de goede naam en reputatie van OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, zo luidt de eis van het kort geding dat vandaag bij de Rechtbank in Haarlem dient. Als Pretium doorgaat met het misbruiken van de naam van de telecomtoezichthouder dan eist OPTA 30.000 euro per overtreding met een maximum van 400.000 euro. Daarnaast eist OPTA dat Pretium binnen drie werkdagen na het vonnis van de rechter een rectificatie publiceert in tenminste één landelijk dagblad. In deze rectificatie moet duidelijk staan dat OPTA geen enkele bemoeienis heeft gehad bij het tot stand komen van de abonnements- en gesprekstarieven van Pretium. Als Pretium deze rectificatie niet binnen de gestelde termijn publiceert, verbeurt het telecombedrijf een dwangsom van 10.000 euro met een maximum van 400.000 euro.



Eerdere sommatie


Naar aanleiding van een tv-uitzending van TROS Radar van 29 september 2008, heeft OPTA Pretium op 2 oktober 2008 gesommeerd te stoppen met het gebruik van de goede naam en reputatie van de telecomtoezichthouder in haar wervingsactiviteiten. In deze uitzending wekte een callcentermedewerker de indruk dat Pretium met goedkeuring of in opdracht van OPTA belt. Op 6 oktober heeft Pretium OPTA laten weten opvolging te geven aan deze sommatie.



Opnieuw misbruik van goede naam OPTA


In een tv-uitzending van VARA Kassa van 4 april jl. zijn opnieuw gesprekken te beluisteren van een callcentermedewerker die namens Pretium belt met een beoogde klant. Deze medewerker stelt dat: “wij van de telecomtoezichthouder toestemming hebben gekregen om het [= de telefoontarieven] voor u te verlagen”. Een potentiële klant wordt door Pretium misleid door de stelling dat OPTA (‘de telecomtoezichthouder’) toestemming zou hebben verleend voor de tariefstructuur van Pretium. Door voor te doen alsof OPTA toestemming heeft verleend aan Pretium om de telefoontarieven te verlagen, wordt opnieuw misbruik gemaakt van de naam van OPTA als telecomtoezichthouder. Deze opnames zijn 8 januari 2009 gemaakt, dus ná de sommatie van OPTA. Voor OPTA is het van belang dat het voor de consument duidelijk is dat OPTA geen bemoeienis heeft met deze verkooppraktijken van Pretium. Daarom heeft OPTA besloten juridische stappen te nemen.



De uitspraak wordt 16 juli verwacht. Beide partijen kunnen vervolgens tegen de uitspraak in beroep gaan.


unquote.


Pedro

ve
door verwijderd - Jul 3, 2009 om 12:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De aanklagers, rechters en niet te vergeten de advocaten houden zichzelf op die manier mooi aan het werk. De burger heeft echter al lang geen enkel vertrouwen meer in de kromspraak.
Al dat trieste gedoe kost enorme hopen geld en moet uiteindelijk, via de ***** bedrijfjes, weer over de rug van de consument terugverdiend worden.



ve
door verwijderd - Jul 3, 2009 om 14:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,


De OPTA gaat voor het eerst ook wat doen.


http://www.ezpress.eu/news/11498/Kort_geding_wegens_misbruik_naam_OPTA_door_Pretium_Telecom_B_V


[edit redactie] kan weer aan het werk, voor rekening van Pretium. Ik ben benieuwd wanneer de ING Bank haar rekeningen bij elkaar te pittig vindt gaan worden.


Lieber Pedro,


Voor niet neutrale informatie kan je altijd bij mij terecht en in de Gids waarvan de naam niet meer mag worden uitgesproken van de bolsjewistische rode haan . Daar in tref je alle infamerende leugens, laster en beledigingen aan het adres van Pretium gesorteerd op een rij. En vooral ook hoe de gedupeerde consument terug kan slaan.


Ik hoop binnenkort goed nieuws te kunnen brengen van het front .


Wir kämpfen weiter!


Gesundheit!

ve
door verwijderd - Jul 3, 2009 om 20:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Datum: 22 juni 2009


Status: Persbericht


Bron: wdm.nl/EZ


Quote,


Extra maatregelen tegen oneerlijke telefonische verkoop







Dat schrijft staatssecretaris Heemskerk maandag 15 juni 2009 in een brief aan de Tweede kamer in reactie op moties en vragen van de Tweede Kamer
over onder meer het bedrijf Pretium.
Volgens Heemskerk zijn extra maatregelen nodig, omdat soms aan het begin van een
onderzoek van de Consumentenautoriteit op voorhand al duidelijk is dat het om overtredingen
van het consumentenrecht gaat. In zo'n geval zijn spoedmaatregelen nodig om te voorkomen
dat meer consumenten daar de dupe van worden. Dit kan nu nog niet. Heemskerk is daarom
van plan om een 'voorlopige last onder dwangsom' in te voeren waarmee de Consumentenautoriteit
gedurende een onderzoek naar een bedrijf al kan optreden. Bij een 'voorlopige last onder
dwangsom' legt de Consumentenautoriteit een ondernemer dan de verplichting op om de
praktijken hangende het onderzoek direct te staken of aan te passen op straffe van bijvoorbeeld
een geldbedrag.

Openbaar
In de brief schrijft de staatssecretaris ook dat hij het mogelijk wil maken dat bedrijven die
aanhoudend de regels overtreden naast een (voorlopige) last onder dwangsom ook verplicht
kunnen worden om contracten niet meer alleen mondeling, maar ook schriftelijk af te handelen.
Daarnaast onderzoekt hij of de naam van het bedrijf openbaar kan worden gemaakt zodat ook
de consument direct is ingelicht over de overtredingen en er ook een helder signaal aan de branche
wordt afgegeven.

Telemarketing
Met de nieuwe wetgeving wil Heemskerk voorkomen dat (telemarketing)bedrijven een verkoopgesprek
niet op een eerlijke wijze voeren en zich bijvoorbeeld anders voordoen. Het komt ook voor dat mensen
wordt wijsgemaakt dat het alleen gaat om administratieve handelingen terwijl ze in werkelijkheid een
nieuw contract met een nieuw bedrijf aangaan. Door de maatregelen worden volgens Heemskerk alleen
die ondernemers geraakt die de wet- en regelgeving overtreden en daarmee niet alleen schade hebben
berokkend aan consumenten, maar ook het imago van hun branche hebben besmet.


unquote.


Maxiem 

ve
door verwijderd - Jul 4, 2009 om 21:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Persoonlijk vind ik dat de problematiek van en in dit topic zich veel te veel focust op één bedrijf. In alle bedrijfstakken komt (soms/vaak) misleiding en de consument op een dwaalspoor zetten, voor. Ook het gebruik van de negatieve optie heeft een hoge vlucht genomen. Om enkele namen van bedrijven te noemen die zich bij hun klantenwerving nou niet zo fris hebben gedragen of gedragen, vermeld ik: Vodafoon, De Nederlandse Energie Maatschappij, ING, FotoSessie.com, Nuon, Tele2, KPN, UPC, enz., enz.. Meestal is het zo dat deze bedrijven door de toezichthouder worden terug gefloten en dat het daarna een tijdje beter gaat, maar velen vallen in herhaling. Het is niet voor niets, dat er nieuwe wetgeving is op het gebied van Oneerlijke HandelsPraktijken en er nieuwe wetgeving op stapel staat die op 1 oktober 2009 ingaat. Ook het in werking zetten van het Bel-Me-Niet Register zal het misbruiken van de rechten van de consument aanmerkelijk kunnen indammen. Hoofdzaak blijft echter, dat de consument zelf zich terdege bewust is van wat is toegestaan en wat verboden is bij de werving van nieuwe klanten. Daarom is het ook erg belangrijk dat de consument zich verdiept in de informatie die bijvoorbeeld CONSUWIJZER en de CONSUMENTENBOND op hun sites zetten en het werk van RADAR en KASSA  dat daarop een goede aanvulling is (hoewel zij soms zelf ook een scheve schaats rijden). Mijn pleidooi is om, niet uitsluitend van het negatieve uit te gaan maar veel meer gericht te zijn op het mondig maken van de consument. Een consument die zich bewust is van de valkuilen, laat zich de kaas niet van het brood eten en is minder onderhevig aan dwaling en misleiding. Ik nodig eenieder uit om vanuit dat gezichtspunt, hier een bijdrage te leveren.


Pedro

ve
door verwijderd - Jul 5, 2009 om 02:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Pedro, als je bovenaan dit topic kijkt zie je dat dit getiteld is: Pretium. Dat betekent dat het hier over Pretium gaat.


En wat denk je van die duizenden bejaarden die vooral slachtoffer zijn geworden?Die hebben meestal geen beschikking over internet om zich van allerlei zaken zoals Consumentenorganisaties e.d. op de hoogte te stellen, zij hebben nog nooit van het Bel-me-niet-register gehoord. Ze kunnen vaak hun eigen administratie niet meer voeren, dat doen hun kinderen. Deze ouderen zijn het meest kwetsbaar en moeten gewoon door die telefoonaasgieren  met rust gelaten worden. Zij zijn nog van een generatie die altijd geleerd hebben dat als je nergens voor tekent je ook nergens aan vast zit.


Ik zie dan ook als enige oplossing voor dit probleem: geen handtekening, geen overeenkomst!


 


 

ve
door verwijderd - Jul 5, 2009 om 10:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Pedro,

De slachtoffers waar het hier om gaat kunnen zich niet in al die
onzin verdiepen! Ze zijn vogelvrij verklaard tegen dit soort @*@@**@
bedrijfjes. Ze zijn vaak al ziek en worden hier nog zieker van. De mededeling op last van de
voorzieningenkrommer, op de homepage van deze site maakt het er voor deze mensen niet beter op. Zelf wordt ik er ook een beetje onpasselijk van.
Het maakt niet uit dat er nog meer van deze rottige bedrijfjes opereren. Waar het omgaat is een AFDOENDE wettelijke bescherming en geen gepruts met een regeltje zus en een regeltje zo.

Zoals in de vorige reactie al staat:
Zonder schriftelijke handtekening geen bindend contract voor de categorie ouderen en zwakkeren in de samenleving!


ve
door verwijderd - Jul 5, 2009 om 11:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Niet alleen voor ouderen, voor iedereen. Bij KPN werkt het ook zo. Als je het aanvraagformulier niet binnen een bepaalde termijn terug stuurt dan vervalt de aanvraag voor een vaste lijn. En zo hoort het ook naar mijn mening. Het gaat niet om een pak hagelslag maar om een contract voor meestal minimaal een jaar ter waarde van enkele honderden euro`s. Dan is een offerte zonder kosten en verplichtingen die je thuis goed kan nalezen de beste manier om te communiceren met een potentiele klant. Geen contract zonder een handtekening en retour formulier.


ve
door verwijderd - Jul 5, 2009 om 12:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag laatste 3 gasten,


Jullie schrijven alle drie: geen overeenkomst zonder fysieke handtekening!!! en met dat statement ben ik het hardgrondig eens. Maar...........................................we leven niet meer in de jaren 70tig van de vorige eeuw. Toen hadden we geen mobieltjes en ook geen internet. De wetgever heeft de wetgeving daarop inmiddels aangepast, en zoals met elke wetgeving, zijn er bedrijven die de nieuwe grenzen opzoeken van het toelaatbare. Daar is ook niks mis mee, want vanuit die optiek wordt de wetgeving weer verbeterd en aangepast. Wat spijtig genoeg echter ook voorkomt, is, dat sommige bedrijven naar veler mening over de grens van het toelaatbare heen gaan en als strategie misleiding en bedrog in hun vaandel voeren. Tegen dat soort bedrijven dient de toezichthouder hard op te treden. De andere kant van de medaille is, dat je de nieuwe ontwikkelingen accepteert en dat je je als consument op de hoogte stelt van de moderne valkuilen. Schelden en vulgair taalgebruik zal aan die bewustwording zeker geen bijdrage leveren. Het is de kunst om in gesprek te blijven met die nieuwe ontwikkelingen en met sommige bedrijven. Ouderen zullen met de nieuwe wetgeving zeker meer moeite mee hebben en die verdienen naar mijn mening dan ook extra aandacht. Vandaar dat het goed is, dat er een omroep MAX is en dat wij in dit land de zogenaamde mantelzorg kennen. Ook de CONSUMENTENBOND, CONSUWIJZER, RADAR en KASSA leveren hun bijdrage. Met de nieuwe wetgeving van 1 0ktober 2009 zullen in elk geval een aantal uitwassen niet meer voor (kunnen) komen.


Pedro   

ve
door verwijderd - Jul 5, 2009 om 13:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Pedro,
Nicht alle neue Entwicklungen sind gut. Es gibt leider auch Fehler darunter. De Nederlandse wetgever (Economische Zaken in dit geval) is veel te happig in het faciliteren van het bedrijfsleven over de rug van de consument in de illusie daarmee de vrije marktwerking te bevorderen. Juist overeenkomsten van langdurige aard (zoals telefonie) zouden zonder uitzondering mnoeten berusten op schriftelijke overeenkomsten tussen leverancier en consument over de (alle) leverings en afname voorwaarden. Waarom? Omdat de consument de leverancier toegang verleent tot zijn bankrekening voor automatische incasso van ieder willekeurig bedrag. Dit is wat deze transacties essentieel anders maakt dan de aanschaf van een Brötchen Bratwurst. Er is niets ouderwets aan schriftelijke overeenkomsten en deze staan nieuwe ontwikkelingen niet in de weg. Integendeel, het zijn juist piraterij en criminaliteit op afstand, die eigentijdse ontwikkelingen in de weg staan. Voor een werkelijk goed functioneren van de vrije markt is criminaliteitsbestrijding een Conditio sine qua non. De Duitse wetgever heeft dat door, de Nederlandse niet. Zie voor de details de Gids waarvan de Naam niet mag worden genoemd van de Marxistisch Leninistische Rode Haan, die over mijn schouder meekijkt .
Mit freundlichen Grüsz,
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 5, 2009 om 14:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

"Waarom? Omdat de consument de leverancier toegang verleent tot zijn bankrekening voor automatische incasso van ieder willekeurig bedrag."

Sterker nog: personen, die niet handelingsbekwaa zijn of onder curatele staan, kunnen zo in de problemen gebracht worden. Ik begeleid iemand, die op deze wijze al een abonnement van het Limburgs Dagblad en van de Veronicagids aangesmeerd heeft gekregen. Het tientje voor het eerste halfjaar gaat dan wel, maar de (opgelopen) rekening van 160 euro komt dan op het bordje van begeleidende instanties en familie of vrienden.

In de WSNP kan hij het probleem krijgen, dat hij uit de schuldsanering wordt gegooigd, omdat hij "nieuwe schulden" is aangegaan. Het concept "nieuwe schuld" wordt niet begrepen door de doelgroep. Ze hebben immers "alleen maar een proefabonnement op de Veronicagids genomen".

Alleen al daarvoor moet het kabinet de wet, dat langdurige verplichtigen uitsluitend schriftelijk kunnen worden aangegaan, herstellen.

ve
door verwijderd - Jul 5, 2009 om 16:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Pedro, het is toch vreemd dat zoveel mensen Kassa, Radar, de geschillencomissie, soms de krant of de rechter erbij moeten halen enkel en alleen omdat er cowboys zijn en er veel fouten worden gemaakt (ook door gerenomeerde bedrijven). Dat is dweilen met de kraan open. Ik ben het daarom niet met je eens en vind net als Dr.Oetker en de laatste gast dat een handtekening nodig blijft. Internet is handig om een offerte te vragen maar meer ook niet. Een contract met handtekening geeft veel meer bescherming dan achteraf je gelijk moeten halen. En heel veel mensen lukt dat niet eens, of niet alleen. Heel vaak moet je ook nog allerlei kosten maken door aangetekende brieven te versturen, koopnummers te bellen en het kost ook nog eens heel veel tijd die je beter kan besteden. Bovendien zegt Dr. terecht dat je toestemming geeft voor een onbeperkte incasso, tegenwoordig kan je bijna niet anders. Een extra reden om te kiezen voor een formulier met handtekening retour.


ve
door verwijderd - Jul 6, 2009 om 23:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe Freunde und Freundinnen,


De uitspraak van de rechter http://www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=BJ1571 De Gids waarvan de naam niet mag worden genoemd en ik worden uitvoerig besproken. Het gaat over "een persoon die zich HerrDoktorOetker noemt" Verdammt noch mal! Ich bin HerrDoktorOetker!


De rechter merkt op "dat voorshands niet valt in te zien welke onderdelen van het document onrechtmatig jegens Pretium zijn". De rechter stelt ook vast dat er ondanks "dat een aantal specifieke verwijzingen naar Pretium is verwijderd. Het document niet aanmerkelijk is gewijzigd".  Jawohl  Bingo  !


Ik zal jullie nu verklappen hoe dat komt: De rechter zit op het goede spoor, maar hij zag nog net niet dat de Gids (en zijn voorgangers) eigenlijk helemaal niet over Pretium "gingen". De Gids gaat over de beroerde wetgeving waarmee de overheid piraterij op afstand mogelijk maakt en faciliteert en de gevolgen daarvan. [edit redactie] is slechts de partij die dit falen van de wetgever op dramatische wijze heeft aangetoond en zij is inwisselbaar voor elke andere ondernemer die daar gebruik van maakt.

ve
door verwijderd - Jul 6, 2009 om 23:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ook al is de VARA grotendeels in het ongelijk gesteld, de opzet van Pretium om te gaan voor de Kill en de Endsieg over haar criticasters is mislukt. Er is een afnemende tendens zichtbaar in de dienstbaarheid van Justitie aan Pretium. De verloren rechtszaken komen er aan voor haar. En als Staatssecretaris Heemskerk de banken eindelijk gaat aanspreken op hun niet bestaande handhaving van hun eigen Rules & Regulations Incasso gaat het mis met de telecolportage. Want roof door middel van automatische incasso is datgene waar de bedrijfstak van piraterij op afstand op drijft.


Gesundheit!


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 6, 2009 om 23:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ook al is de VARA grotendeels in het ongelijk gesteld, de opzet van Pretium om te gaan voor de Kill en de Endsieg over haar criticasters is mislukt. Er is een afnemende tendens zichtbaar in de dienstbaarheid van Justitie aan Pretium. De verloren rechtszaken komen er aan voor haar. En als Staatssecretaris Heemskerk de banken eindelijk gaat aanspreken op hun niet bestaande handhaving van hun eigen Rules & Regulations Incasso gaat het mis met de telecolportage. Want roof door middel van automatische incasso is datgene waar de bedrijfstak van piraterij op afstand op drijft.


Gesundheit!


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 6, 2009 om 23:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Das ging falsch mit der letzte. Ich versteh nicht wie der Pedro das schafft.

ve
door verwijderd - Jul 7, 2009 om 11:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Als je als consument meer wilt weten over de achtergrond en het perspectief van de kassarectificatie, open dan:


http://www.villamedia.nl/archief-vaknieuws/bericht/kassa-werken-voor-ons-onmogelijk/38739/


Pedro

ve
door verwijderd - Jul 8, 2009 om 15:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Citaat uit de kromme overwegingen van de rechter:
Bovendien vindt de rechter dat de VARA en Veenstra onterecht ‘de
agressieve proceshouding van Pretium aan de kaak wilden stellen’.
Volgens de rechter staat het iedereen vrij naar de rechter te stappen.

Iedereen staat het vrij om.., maar de gewone consument en zeker de oudere in de samenleving, kan in Nederland helemaal niet naar de rechter, omdat dat voor de gewone Nederlander onbetaalbaar is.
De enigen die wel naar de rechter kunnen, zijn de criminelen en louche bedrijfjes, omdat die wel over de nodige financiën beschikken. De rest van de Nederlanders is vogelvrij. Kassa probeert daar iets aan te doen, net als de TROS, en wordt onmiddellijk teruggefloten. Je zou bijna denken dat de rechter en/of de overheid handjeklap speelt met @**@@**@@*, maar zo erg zal het in Nederland hopelijk toch nog niet zijn...


ve
door verwijderd - Jul 8, 2009 om 16:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

"Bovendien vindt de rechter dat de VARA en Veenstra onterecht ‘de
agressieve proceshouding van Pretium aan de kaak wilden stellen’.
Volgens de rechter staat het iedereen vrij naar de rechter te stappen."

Je kunt ook voor alles naar de rechter stappen, waarbij het niet om het gevoel onrechtvaardig behandeld te zijn gaat, maar waarbij vooral bedrijven, instellingen en rijke privépersonen het recht gebruiken als wapen. Het wordt eens tijd, dat "Justizmisbrauch" evenals in Duitsland eens als misdrijf gezien. Voel je je daadwerkelijk tekortgedaan, dan mag je naar de rechter; maakt je procesgang deel uit van een koel en berekenend onderuithalen van je tegenstander, dan mag je ook naar de rechter: naar de srafrechter, die je tot celstraf veroordeelt.

Pretium weet dat het fout zit en past de kinderlijke tactiek toe van de verkeerde kwaad worden en de rechters zijn zo wereldvreemd en digibeet om daar in te trappen.

ve
door verwijderd - Jul 10, 2009 om 14:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit forum moet gaan over Pretium en niet over de rechtsgang van Justitie, de VARA of wat dan ook. Laatste was de vraag of in een geschil met Pretium de Geschillencommissie wel echt onafhankelijk is gezien de uitspraak in mijn geschil. Ik leg me neer bij die uitspraak, want IK HEB SCHOON GENOEG VAN PRETIUM EN HEB ER GELD VOOR OVER om voorgoed van Pretium af te zijn!


ve
door verwijderd - Jul 10, 2009 om 16:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja, ook ik ben nogal verontwaardigd. Normaliter bemoei of reageer ik eigenlijk nooit op dit forum maar het is voor mij werkelijk onbegrijpelijk dat een rechter Pretium met haar ondertussen beruchte verkooppratijken & methodes (Pretium wast de handen immer in onschuld) gelijk geeft.
Een programma als Kassa probeert een ieder en juist vooral de kwetsbaren in de samenleving juist te waarschuwen tegen bedrijven als Pretium. Heel erg vreemd allmaal. Ik ben geen rechter maar zou Pretium willen adviseren haar leven gewoon eens te gaan beteren ipv altijd maar zo hoog van de toren en in kranten enz. te blazen & bléren hoe goed ze zijn terwijl ze tegen het randje van het wettelijk toegestane aanschuren en vooral goed zijn, kosten noch moeite sparen om daar de gaten in te detecteren en uit te melken, Bah!!
Ga wat zinnigs doen Pretium, een goed bedrijf met dito service verkoopt zichzelf en anders is bedrijfsverplaatsing de Verenigde Staten nog een reële optie want daar is men dol op al dat geprocedeer.

ve
door verwijderd - Jul 10, 2009 om 17:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

"Dit forum moet gaan over Pretium en niet over de rechtsgang van Justitie, de VARA of wat dan ook. "



Wat moeten we dan schrijven? "Pretium, Pretium, Pretium" of is het toegestaan ook andere erop betrekking hebbende zaken te noemen. De VARA laat zich intimideren, Pretium is naar de rechter geweest en justitie wordt misbruikt. Als we het nu hadden ovr het hoedje van de koningin, dan had je gelijk.

ve
door verwijderd - Jul 10, 2009 om 19:00
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Gast "forum Pretium",


Nu je het jaar Pretium detentie moet gaan uitzitten van de Geschillencommissie. Vergeet dan vooral niet om NU al (dus tijdig) je opzegbrief te schrijven, aangetekend met ontvangstbevestiging en daarbij ook een eventueel lidmaatschap van Pretium Privilege te betrekken. Zie Situatie 4 brief voorbeeld 4-a in de Gids waarvan de Naam niet mag worden genoemd. Vraag een nieuw telefoonnummer aan bij een andere provider of beter nog, ga  over op mobiel bellen. En ga niet zitten wachten tot je je oude telefoonnummer van Pretium terugkrijgt, want zolang je dat doet houden ze je gegijzeld door traineren en chicaneren.


Gesundheit!

ve
door verwijderd - Jul 10, 2009 om 22:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

"RECTIFICATIE INZAKE PRETIUM TELECOM

Tijdens uitzendingen van Kassa van 14 februari en 4 april 2009 heeft Vara zich herhaaldelijk negatief en beschuldigend uitgelaten over de verkoopmethoden van Pretium Telecom.


De Vara heeft zonder objectief onderzoek te hebben verricht en zonder dat daaraan voldoende feiten ten grondslag liggen Pretium Telecom in een kwaad daglicht gesteld.


De voorzieningenrechter van de rechtbank 's-Gravenhage heeft bij vonnis van 29 juni 2009 geoordeeld dat de Vara aldus onzorgvuldig en daarmee onrechtmatig heeft gehandeld jegens Pretium Telecom.


De voorzieningenrechter heeft de Vara daarom gelast deze rectificatie uit te zenden en te plaatsen op de website van Kassa"


Hoe lang nog deze rectificatie op de website?


 

ve
door verwijderd - Jul 11, 2009 om 00:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoe lang nog? Het antwoord is even schokkend als voor de hand liggend: tot er een dode valt helaas. Totdat iemand zich zo getergd weet, dat hij een geweer leegschiet bij zo'n cowboybedrijf. Ik hoop, dat de politiek eerder ingrijpt.


ve
door verwijderd - Jul 11, 2009 om 05:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De voorzieningenrechter van de rechtbank ’s-Gravenhage heeft bij vonnis van 29 juni 2009 geoordeeld dat de Vara aldus onzorgvuldig en daarmee onrechtmatig heeft gehandeld jegens Pretium Telecom.

De voorzieningenrechter heeft de Vara daarom gelast deze rectificatie uit te zenden en te plaatsen op de website van Kassa.”
   
- gebiedt de Vara om binnen drie werkdagen na heden op de homepage van de website van Kassa, in het linkerkader dat is opgenomen onder de kaders ‘Overzicht Kassa op tv’ en ‘Forums’, gedurende vier weken voormelde rectificatietekst, zonder weglatingen, aanvullingen of commentaar, goed leesbaar, evenwichtig verspreid en in normaal lettertype (waarbij de aanhef drie maal groter dient te zijn dan de overige tekst), gecentreerd en geëncadreerd te plaatsen en geplaatst te houden;


ve
door verwijderd - Jul 11, 2009 om 07:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik vond het eerst ook raar, maar je kan het ook zo lezen dat de Vara eerst meer onderzoek moet doen naar Pretium voordat ze aandacht aan dit bedrijf besteden bij Kassa. Zie het als een aansporing om nog even verder te graven.


ve
door verwijderd - Jul 11, 2009 om 14:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0
ve
door verwijderd - Jul 11, 2009 om 18:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

http://www.sdnl.nl/pamela-4.htm


Is het ver gezocht om te veronderstellen dat de rechter lid is van dezelfde Rotary-club als onze Hans?

ve
door verwijderd - Jul 11, 2009 om 18:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Heel goed dat er zoveel gereageerd wordt rond Pretium, ook alles wat er indirect mee te maken heeft. Maar laten we ons even beperken tot de mensen die direct met Pretium te maken hebben: die gemanipuleerd zijn en daardoor (door de Geschillencommissie bevestigd) vastzitten aan een abonnement. Het maakt de Geschillencommissie niet uit hoe zo'n (vals) abonnement totstand is gekomen: de voicelog is heilig. Onvoorstelbaar dat Pretium nog steeds zegt "het vertrouwde en meest betrouwbare telefoonnetwerk" te zijn.


ve
door verwijderd - Jul 11, 2009 om 18:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het gaat wat te  ver om de heer Hans N als  "onze" te bestempelen.



Jammer dat Vara Kassa moet rectificeren. Deze rectificatie moet dan ook beschouwd worden voor wat het waard is.

Niks



ve
door verwijderd - Jul 11, 2009 om 20:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe Freunde und Freundinnen,



Zie http://www.telecom-update.nl/Nieuws/10-7-2009/Pretium-oordeel-rechter-niet-onredelijk: "Pretium wijst met name op een HerrDrOetker. "Deze gestoorde anonieme (...) Pretium hater lijkt zelf geen enkele ervaring met Pretium te hebben, maar is erop uit, zoals hij zelf in de intro van zijn handleiding stelt, Pretium kapot te maken". De TROS verwijderde zijn reacties, maar de VARA plaatste zelf een versie van de 'Pretiumführer' op de website."


Ik word daar zomaar uitgemaakt voor een "gestoorde anonieme (...) Pretiumhater". Afgezien dat ik zeer benieuwd ben naar de (...) wil ik hier toch iets tegen inbrengen. Gestoord ben ik, dat heb ik zelf megedeeld op het Tros Radar formum voordat ik daar werd verbannen. Maar "Pretiumhater" klopt niet. Haat is namelijk een emotie. Ik haat Pretium niet. Mijn verhouding tot Pretium berust in tegendeel op een reflex. Ik ben enigszins verwonderd over de foute gevolgtrekkingen van de heer Nyks ten aanzien van mijn psyche, ondanks dat hij mij zeer goed kent.


Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 11, 2009 om 21:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Herr Dr. Oetker, er is toch niets mis met haten van wie en wat niet deugt. Het leven bestaat uit liefhebben en haten en je zou gestoorder zijn als je Pretium liefhad.


ve
door verwijderd - Jul 11, 2009 om 22:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Gast,


Ja, maar de reflex is sterker dan de emotie (haten of liefhebben), waar op zich niets mis mee is.


Ook als ik Pretium lief zou hebben, zou ik tóch de Gids hebben geschreven waarvan de Naam niet mag worden genoemd. Het is een soort onbedwingbare neiging


Gesundheit!

ve
door verwijderd - Jul 12, 2009 om 08:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zolang er incidenten plaats vinden waarbij call centers onze oudere medemens lijken te misleiden zullen medemensen opstaan om kinderen van deze bejaarden bij te staan de onvrijwillige inlijving ongedaan te maken.

Dit heeft niets met Pretium haat te maken, maar alles met Medeleven t.a.v. de gedupeerde medemens.

meldt u massaal aan bij infofilter.nl  en maak daarnaast gebruik van uw recht op verzet door u indien nodig op de suppressielijst van Pretium te laten plaatsen ( lijst van mensen die niet meer gebeld mogen worden)





ve
door verwijderd - Jul 12, 2009 om 12:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Uit een en ander blijkt dat de politiek en justitie er totaal niet lijken te
zijn voor het "gewone volk" en zelfs ook niet voor de politieagent op straat, maar
uitsluitend voor criminelen en voor wat Guusje de elite noemt. Het
klootjesvolk moet blijkbaar onder de duim gehouden worden. Dat doe je
bijvoorbeeld door slachtoffers, van bijvoorbeeld retium, monddood te
maken, te negeren en zeker niet goed te beschermen of schadeloos te stellen. De aanstichters van
veel ellende worden zo te zien juist wel uitstekend beschermd en niet
aangepakt, zoals hier overduidelijk wordt aangetoond. Het volk dat toch nog naar de rechter wil stappen wordt
gewoon financieel uitgekleed en haakt dan vanzelf wel af.
Klokkenluiders worden acuut pootje gehaakt en uit de maatschappij
geweerd.

ve
door verwijderd - Jul 12, 2009 om 13:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedrijven als Pretium lijken goed te verdienen aan de mensen die het gevoel hebben erin geluisd te zijn door de call centers. Zo goed dat zij gebruik kunnen maken van hun gevleugelde vrienden, de birds.

De familie doorsnee kan deze firma helaas niet inhuren en trekt dan ook vaak naar het lijkt onterecht aan het kortste eind.

Afgedwongen rectificaties door bedrijven als Vara dienen dan ook genegeerd te worden.



ve
door verwijderd - Jul 12, 2009 om 14:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@Dirck








De voorzieningenrechter van de rechtbank ’s-Gravenhage heeft bij vonnis van 29 juni 2009 geoordeeld dat de Vara aldus onzorgvuldig en daarmee onrechtmatig heeft gehandeld jegens Pretium Telecom.

De voorzieningenrechter heeft de Vara daarom gelast deze rectificatie uit te zenden en te plaatsen op de website van Kassa.”
   
- gebiedt de Vara om binnen drie werkdagen na heden op de homepage van de website van Kassa, in het linkerkader dat is opgenomen onder de kaders ‘Overzicht Kassa op tv’ en ‘Forums’, gedurende vier weken voormelde rectificatietekst, zonder weglatingen, aanvullingen of commentaar, goed leesbaar, evenwichtig verspreid en in normaal lettertype (waarbij de aanhef drie maal groter dient te zijn dan de overige tekst), gecentreerd en geëncadreerd te plaatsen en geplaatst te houden;


Dirck bedankt voor de info. Je bent aardig op de hoogte van het vonnis van de voorzieningenrechter.



ve
door verwijderd - Jul 12, 2009 om 19:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik vind het wel ver gaan, dat de rechterlijke macht gaat voorschrijven, hoe een organisatie precies een rectificatie moet plaatsen. De digibeten aldaar gaan er weer aan voorbij, dat je met Ctrl-+ de letters zo groot kunt maken als je wil. Ik heb de rectificatie overigens niet één keer gelezen. Ik kom binnen door rechtstreeks "kassa forum" in de adresbalk te typen.



ve
door verwijderd - Jul 12, 2009 om 20:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Voorzieningerechter moet m.i. gelezen worden als 'kort geding rechter'!


Een voorlopige voorziening wordt gedaan o.g.v. de Algemene wet bestuursrecht, waarbij spraken is van een bezwaarschrift c.q. (hoger) beroepschrift bij de rechtbank sector bestuursrecht, Centrale Raad van Beroep of Raad van State.


Zeldzaam is de (kanton)rechter sector kanton die in voorlopige voorziening 'spoedeisend belang' recht spreekt 'schorsende werking' niet Awb betreffend.


ve
door verwijderd - Jul 12, 2009 om 20:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@Dirck


Heb je het LJN: <nummer> voor mij?


Keek al op www.rechtspraak.nl, edoch de uitspraak nog niet gevonden met zoeken op uitspraken.

ve
door verwijderd - Jul 12, 2009 om 20:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@kroonmeester,


LJN: BJ1571,Voorzieningenrechter Rechtbank 's-Gravenhage , 336735 / KG ZA 09-548


Pedro

ve
door verwijderd - Jul 12, 2009 om 23:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je gaat naar: www.rechtspraak.nl/Uitspraken

Je klikt op Zoeken in Uitspraken
dan vul je bij Tekst pretium in en vervolgens klik je op Zoeken

Dan rolt dit eruit:

Gezocht op:
zoektekst: pretium
Uitspraken 1-10 van de 40 uitspraken die voldoen aan uw zoekcriteria.

Daar zie je dan Kassa ook wel ergens tussen staan.

ve
door verwijderd - Jul 13, 2009 om 01:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@Dirck & Pedro


Bedankt voor jullie hulp in dezen. Met het LJN: BJ1571 van Pedro was het zoeken een peulenschil.


Vonnis - 9 pagina's - is uitgeprint en bestudeerd.


Wat als er geen Vara's Kassa meer op de televisie komt? Met name 5. 2de alinea!


M.i. is de rechter wel heel erg ver gegaan. Zeker met de (mogelijke) dwangsom verbeurt van €100.000,- per dag met een maximum van €500,000,-.


Had de redactie deze forum dan ook niet moeten verwijderen? Ook in het vonnis wordt de website 'kassa.vara.nl' genoemd. Forum is eigenlijk een 'vrije meningsuiting' van wie dan ook, doch in het vonnis wordt toch duidelijk gesteld: '... voor wat betreft de op ... betrekking hebbende onderdelen blijvend te verwijderenen verwijderd te houden van de websites ... kassa.vara.nl, ... evenals beschrijvingen over die uitzendingen voor zoveer het ... betreft;'.


ve
door verwijderd - Jul 13, 2009 om 01:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@Dirck & Pedro


Bedankt voor jullie hulp in dezen. Met het LJN: BJ1571 van Pedro was het zoeken een peulenschil.


Vonnis - 9 pagina's - is uitgeprint en bestudeerd.


Wat als er geen Vara's Kassa meer op de televisie komt? Met name 5. 2de alinea!


M.i. is de rechter wel heel erg ver gegaan. Zeker met de (mogelijke) dwangsom verbeurt van €100.000,- per dag met een maximum van €500,000,-.


Had de redactie deze forum dan ook niet moeten verwijderen? Ook in het vonnis wordt de website 'kassa.vara.nl' genoemd. Forum is eigenlijk een 'vrije meningsuiting' van wie dan ook, doch in het vonnis wordt toch duidelijk gesteld: '... voor wat betreft de op ... betrekking hebbende onderdelen blijvend te verwijderenen verwijderd te houden van de websites ... kassa.vara.nl, ... evenals beschrijvingen over die uitzendingen voor zoveer het ... betreft;'.


ve
door verwijderd - Jul 13, 2009 om 09:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mij lijkt het verstandig om onze kritiek op providers die gebruik maken van call centers zorgvuldig te formuleren.

Het zou fijn zijn als de callcenters ook zorgvuldig formuleren. Voorbeeld: mijn hoogbejaarde moeder, aangemeld bij infofilter, kreeg een call center medewerkster aan de lijn die zo snel door ratelde dat mijn moeder geen idee had met wie ze sprak of waar ze het over had. Ze had b.v. geen idee wat ADSL was!

Wel is mijn moeder goed voorbereid op deze gesprekken. Ze weet dat ze alles moet afwijzen om te voorkomen dat ze ergens ingeluisd wordt.



ve
door verwijderd - Jul 13, 2009 om 23:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het woord privacy, wat daar ook mee bedoeld wordt, wordt tegenwoordig veelvuldig gebruikt in allerlei kringen. Men doet het in overheidskringen voorkomen alsof men privacy van de burger belangrijk vindt.

In dat geval zou zo moeten zijn (en niet andersom):
Bedrijfjes zoals bijvoorbeeld ingehuurd door ??, ? , ???, mogen alleen en uitsluitend particulieren bellen, nadat die zichzelf daartoe willens en wetens hebben aangemeld bij een "infofilter" of iets dergelijks. Wordt je zonder schriftelijk aangemeld te zijn gebeld (lees lastiggevallen), dan is elke overeenkomst ongeldig, zonder uitdrukkelijke schriftelijke bevestiging met handtekening.

Nu is het helaas zo dat de overheid toestaat dat bijvoorbeeld ??, ? , ???, op naar mijn mening hoogst onfatsoenlijke wijze, voortdurend de privacy laat schenden van mensen die nergens om gevraagd hebben, met als enig doel om geld te verdienen, dat daartoe uit de zakken van diezelfde mensen geklopt dient te worden. Het gevolg is dat de consument steeds huiveriger wordt voor het soort aanbieders waar het hier om gaat, waardoor de zogenaamde marktwerking volgens mij ook zeker niet bevorderd wordt.


ve
door verwijderd - Jul 16, 2009 om 18:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


De OPTA versus Pretium Telecom:


AMSTERDAM - Telecombedrijf Pretium mag de naam van toezichthouder OPTA niet meer gebruiken in verkooptelefoontjes. Dat heeft de rechtbank in Haarlem donderdag bepaald. De rechtbank deed uitspraak in een kort geding dat twee weken eerder diende. De OPTA had de zaak aangespannen omdat Pretium de naam en reputatie van de toezichthouder zou misbruiken bij pogingen om klanten te werven. ……


zie: 


http://www.nu.nl/internet/2043112/pretium-moet-stoppen-met-gebruik-naam-opta.html



Pretium Telecom heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank in Haarlem, inzake vermeend misbruik van de naam en reputatie van Opta bij het werven van klanten. ……


Zie:


http://www.telecompaper.com/nl/article.aspx?cid=681581


Vandaag is bekend geworden dat de voorzieningenrechter heeft bepaald dat Pretium Telecom per direct moet stoppen met het misbruik van de naam OPTA. OPTA's eis tot rectificatie heeft de rechter niet ingewilligd. De eisen van Pretium Telecom zijn geheel afgewezen. ……


Zie:


http://www.connexie.nl/actueel/2420/pretium_moet_stoppen_met_misbruik_naam_opta.html


Pretium Telecom mag niet langer met de naam van de OPTA leuren om potentiële klanten over de streep te trekken. Dat heeft de rechter in een kort geding bepaald. Callcenter-medewerkers van de onderneming wekten aan de telefoon de indruk dat er toestemming zou zijn van de OPTA voor de handelspraktijken van het bedrijf. ……


Zie:


http://webwereld.nl/nieuws/61748/pretium-telecom-onderuit-tegen-opta.html


Pedro


 

ve
door verwijderd - Jul 16, 2009 om 18:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De heer Hans N. is in beroep gegaan. Zijn gevleugelde vrienden weer blij. Zo kunnen zij een exclusieve reis naar Verwegniestan bekostigen.


ve
door verwijderd - Jul 16, 2009 om 20:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe Freunde und Freundinnen,


Hopelijk is dit het begin van een fraaie reeks verloren rechtszaken voor Pretium.


Gesundheit!

ve
door verwijderd - Jul 16, 2009 om 21:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe Freunde und Freundinnen,


Ik heb even de moeite genomen om het vonnis van de Haarlemse voorzieningenrechter door te lezen. Pretium roept dat dit een onbegrijpelijk vonnis is en gaat ertegen in beroep. Waarom begrijpt Pretium dit vonnis niet? Omdat deze rechter (eindelijk) de tactiek van Pretium bij haar procedures tegen instellingen en individuen over haar handelspraktijken doorzag. Pretium valt doorlopend aan over de lijn van de bevoegdheden van de OPTA (in dit geval als instelling) en in het geval van VARA Kassa, Tros Radar en diverse individuen de wijze waarop het bewijsmateriaal van de overtredingen van Pretium is verzameld. Doorzien van deze tactiek is één maar om de overtredingen van Pretium in de uitspraak te betrekken is twee. Dat is nu wat deze rechter heeft gedaan en de Haagse rechter in de VARA Kassa zaak niet. En zo kwam deze rechter tot de enig juiste conclusie: Pretium is in overtreding en de wijze waarop dit in het daglicht wordt gebracht kan geen aanleiding zijn om vast te stellen dat dit niet zo is.
Pretium is zichzelf daarvan ook bewust. Zij weet immers ook dat er overtredingen worden begaan, gewoon omdat dit het verkoopbeleid van deze onderneming is. Vandaar ook dat Pretium eerder bij de beslissing van de Consumentenautoriteit van 4 december 2008 "geheimhouding" had afgedwongen en dat ook bij deze zaak heeft gevorderd. Deze rechter trapte daar gelukkig niet in.


Gesundheit!

ve
door verwijderd - Jul 17, 2009 om 09:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag laatste gast,


Omdat je dezelfde titel ("goed om te weten") gebruikt als ik (pedro/maxiem/paula), suggereer je, dat de laatste verwijzing van mij zou zijn is. Ik hecht er aan om hier te vermelden, dat dit NIET het geval is.


Pedro 

ve
door verwijderd - Jul 17, 2009 om 10:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Sorry Pedro

Had niet gezien dat je meerdere 'goed om te weten' titels geplaatst had.

Ik dacht dat die 13 sloeg op het aantal links die jij daarbij geplaatst had en ik zag er 14.

Vandaar dat ik er 'goed om te weten14' neergezet had, met nog een link erbij.
In die link kun je trouwens ook de gids van Dr.Oetker vinden.

Je kunt hier trouwens als gast ook maar vanalles neerzetten hè, ik had ook je naam er nog onder kunnen zetten, maar zo ben ik niet.

Nogmaals, het was dus niet mijn bedoeling om te suggereren dat dat bericht van jou afkomstig was.

En ga aub door met het plaatsen van links, hoe meer, hoe beter.

Weer vrienden?




ve
door verwijderd - Jul 17, 2009 om 11:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag laatste gast,


In mijn verwijzingen en teksten probeer ik neutraal te zijn. Dat is ook de reden waarom ik sommige (relevante) verwijzingen niet opneem. Wel wil ik hier nog even wijzen op mijn bericht van 4 en 5 juli 2009 op pagina 10 en 11 van dit forum. Daarin geef ik weer wat mijn motivatie is om op de verschillende consumentensites berichten te plaatsen over onderhavig onderwerp. Daarbij staat de bewustwording van de consument als consument voorop.


Pedro

ve
door verwijderd - Jul 17, 2009 om 19:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Verwijzing vonnis Opta versus Pretium d.d. 16-7-2009 te Haarlem:


Vonnis Opta versus Pretium


Pedro

ve
door verwijderd - Jul 17, 2009 om 20:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Ik zie dat mijn verwijzing niet helemaal lukt, daarom hierbij het LJN nummer:


Vonnis Opta versus Pretium


(LJN: BJ2959)


Pedro

ve
door verwijderd - Jul 17, 2009 om 21:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Pedro,


Jetzt kannst du was von mir lernen! Korte directe verwijzing naar de uitspraak zelf: www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=BJ2959 


Vanzelfsprekend kan je in jouw berichten de links naar De Gids waarvan de Naam niet mag worden genoemd en de site van KrikvdKruk vermelden als niet neutrale informatie van 'Pretiumliefhebbers'. De vechtjassen in het gezelschap verdienen toch wel enige waardering, dacht ik


Gesundheit!


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 21, 2009 om 20:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe Freunde und Freundinnen,
Het Ministerie Economische Zaken begint er werk van te maken met een speciale pagina over Pretium. Het gaat er op lijken dat ze zelfs daar beginnen te vinden dat de heer Nyks het te gortig maakt met zijn verkoopbeleid.


http://www.ez.nl/Actueel/Pers_en_nieuwsberichten/Nieuwsberichten_2009/Juli_2009/_Bedrijven_moeten_consumenten_duidelijk_informeren


De aanleiding is de beantwoording van de vragen van Kamerlid Aasted-Madsen over de Kerstbrief van Pretium, waarmee lopende abonnementen stiekem werden verlengd met weer een jaar als de abonnee niet tijdig reageerde op het aanbod met een afwijzing.
Gesundheit!

ve
door verwijderd - Jul 22, 2009 om 19:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De TROS heeft het hoger beroep tegen prentium gewonnen !!!!!!!!!!!


zie verwijzing op het radar programme.

ve
door verwijderd - Jul 22, 2009 om 20:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gefeliciteerd! :D


De TROS ging in hoger beroep, bijgestaan door Van Kaam Advocaten, en heeft dit op alle punten gewonnen. De column en de brieven zijn herplaatst op trosradar.nl en in de eerste uitzending van het nieuwe seizoen op 31 augustus wordt de eerder uitgesproken rectificatie gerectificeerd.


http://www.mediacourant.nl/?p=27161

ve
door verwijderd - Jul 22, 2009 om 21:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe Freunde und Freundinnen,


Zie hier.


Tros Radar heeft het hoger beroep tegen de gerechtelijke censuur door Pretium gewonnen! Wie weet is dit het begin van de reeks verloren rechtszaken voor Pretium. De VARA komt er nu achteraan. Het begint Justitie eindelijk te dagen (na 3 jaren ); Het gaat om de misstanden zelf en niet de wijze waarop die en door wie die in de openbaarheid worden gebracht.


Gesundheit!


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 23, 2009 om 08:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Eindelijk gerechtigheid!

Nu nog wachten op het bericht dat Pretium alleen nog klanten werft via advertenties.



ve
door verwijderd - Jul 23, 2009 om 21:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


1. Radar moest ten onrechte rectificeren
Gepubliceerd op 22 juli 2009/RadarRedactie


"Telecombedrijf Pretium is in hoger beroep in ongelijk gesteld. De uitzending van Radar over Pretium, van 29 september 2008, is rechtmatig. Dat oordeelde het Hof in Den Haag dinsdag.


Het Gerechtshof in Den Haag heeft op 21 juli jl. in hoger beroep geoordeeld dat het TROS-consumentenprogramma Radar in haar berichtgeving over de callcenter-praktijken telecombedrijf Pretium zorgvuldig te werk is gegaan. Radar zal onder meer de eerder uitgesproken rectificatie…..


Lees verder…..


Andere relevante verwijzingen:


Lees Antoinette's column over Pretium/20 oktober 2008


Radar maakte ook twee voorbeeldbrieven. Deze kunt u als voorbeeld gebruiken wanneer u uw contract met Pretium wilt ontbinden.


Contractontbinding Pretium - brief 1


Contractontbinding Pretium - brief 2


2. Achtergrondinformatie van RADAR/Gepubliceerd op dinsdag 21 juli 2009


"Het is consumentenergernis nummer 1: opdringerige telefoontjes op momenten dat het u niet uitkomt en niet voorbereid bent. Als u ophangt hebt u geen idee wat u nu hebt gezegd, laat staan dat het u duidelijk is dat u een abonnement hebt afgesloten. Pretium Telecom maakt bij uitstek gebruik van deze manier van verkopen.

Dit wekt verontwaardiging en verwarring bij consumenten. Veel mensen zitten vast aan een abonnement van Pretium Telecom terwijl ze er zelf van overtuigd zijn dat dit niet het geval is……


Lees verder:


Achtergrondinformatie van RADAR d.d. 21-7-2009


Note: De verwijzing naar de Radaruitzending van 29-9-2008 en het Arrest van 21-7-2009 zijn bewust weggelaten. De technische kwaliteit laat teveel te wensen over.


Pedro

ve
door verwijderd - Jul 23, 2009 om 22:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik ben op dit moment verwikkeld in de ellende van Pretium voor mijn moeder die door een hersenbloeding niet alles meer op een rijtje heeft. (En er natuurlijk is ingetrapt)

Hierdoor heb ik wel inzicht in het blad Privilege.
Wat me opvalt is dat er een foto van eindredacteur Renzo Veenstra wordt gebruikt.
Ik ben geen jurist maar valt dit niet onder portretrecht ?
Kan Kassa ook scoren......

ve
door verwijderd - Jul 23, 2009 om 23:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe Freunde und Freundinnen,


De Raad van State (de aller aller hoogste bestuurlijke rechter) stelt Pretium in het ongelijk over een besluit vn de Consumentenautoriteit uit 2007 om bij Wob verzoeken de identiteit van klagers over Pretium bij Consuwijzer niet bekend te maken.


Zie Vertraagde ontsteking Het duurt even bij de Raad van State maar dit is de derde nederlaag voor Pretium op een rij (na OPTA, Tros Radar).


In het vertrouwen en de hoop om binnenkort kennis te mogen nemen van een wisseling van de directie of de verkoop van Pretium Telecom B.V. teken ik,


Gesundheit!


HerrDoktorOetker


P.S. Nu de zaken zich eindelijk in gunstige zin ontwikkelen moet ik bekennen dat de interventie door de naoorlogse verzetsheld Memento  om de ontmoeting tussen de heer Nyks en mij te voorkomen waarschijnlijk de betere oplossing is van dit probleem. Ik heb de stevige Ersatzkaffee  zelf moeten opdrinken. Ik heb namelijk de Oorlog meegemaakt en dan gooi je niets weg.

ve
door verwijderd - Jul 24, 2009 om 17:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


In aanvulling op mijn bericht d.d. 23-7-2009, plaats ik hier nu het arrest/vonnis d.d. 21-7-2009:


www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=BJ3772


Pedro

ve
door verwijderd - Jul 24, 2009 om 20:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Pedro,


Ik las het arrest onder punt 26:
"Het sluiten van het platform dat Tros Radar aan derden biedt voor het voeren van discussies over onder meer Pretium gaat te ver. Tros heeft onbetwist gesteld dat zij een “notice and take down” beleid voert dat adequaat uitwerkt. Uitwassen worden hierdoor in afdoende mate bestreden. Voor rechterlijk ingrijpen bestaat geen grond."


Ja, omdat ze konden laten zien dat ze mij als "uitwas" van het Tros Radar forum verbannen hebben en mijn waardevolle bijdragen hebben verwijderd, waaronder het opruimen van de Pretium helpers. Het is een schande! Je hebt hier in Nederland als voormalige bezetter net als de consumenten gewoon geen rechten!  Ik werd laatst ook verwijderd bij de veteranendag in Den Haag, ondanks dat ik die in belangrijke mate mede mogelijk heb gemaakt!
Maar ja, het is niet anders. Ondank is 's werelds loon.


Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 24, 2009 om 21:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik probeer met interesse de hier genoemde verslagen/uitslagen van de rechtzaken te lezen,


maar de rechterhelft is niet leesbaar/valt weg. Is dan moeilijk te volgen.


Hebben jullie dat ook of ligt het aan mij?


 

ve
door verwijderd - Jul 24, 2009 om 22:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag laatste gast,


Heb jij dan geen schuifbalk onderaan? (van links naar rechts)


Pedro.

ve
door verwijderd - Jul 24, 2009 om 22:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Aanvulling:


Bij het verslag van het vonnis moet je eerst helemaal tot het einde van het stuk scrollen. Dan komt de schuifbalk onderaan te voorschijn. Die kun je dan instellen, zodat ook de rechterkant goed leesbaar is.


Pedro

ve
door verwijderd - Jul 24, 2009 om 23:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedankt, Pedro, het is gelukt! Daar zat 'm inderdaad de kneep..........


wat ben ik toch een digibeet.

ve
door verwijderd - Jul 25, 2009 om 14:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag laatste gast,


Dat valt wel mee hoor, met het digibeet zijn! Zelf heb ik die truc ook pas pakweg 2 weken geleden bij toeval ontdekt. Hier schrijft dus nog een digibeet dit berichtje.


Prettig weekend toegewenst,


Pedro

ve
door verwijderd - Jul 25, 2009 om 19:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Kantonrechter geeft consument gelijk in strijd tegen Petrium
Publicatiedatum: 2009-07-13
Bron: Rechtbank Haarlem, sector kanton, 27 mei 2009-07


Zie: www.deombudsman.nl


Quote,


Een consument heeft de strijd met telecomaanbieder Pretium over annulering van een abonnement gewonnen. Het ging er in deze zaak om of de man het abonnement dat hij bij de telecomaanbieder telefonisch had afgesloten op tijd weer had geannuleerd. De man stelde dat hij binnen de wettelijke bedenktijd van 7 werkdagen een opzegbrief had verzonden. Pretium stelde dat zij de opzegbrief te laat hadden ontvangen. De rechter gaf de consument gelijk, waar de geschillencommissie eerder Pretium gelijk had gegeven.


De Wet koop op afstand is duidelijk over de regels: als u op afstand iets koopt (bijvoorbeeld per telefoon of via internet) heeft u een bedenktijd van 7 werkdagen. De man was op 29 september door Pretium gebeld. Hij ontving direct daarna een welkomstpakket waarin inderdaad aangegeven stond dat wanneer hij af wilde zien van het abonnement, hij binnen zeven werkdagen na dagtekening van de brief contact moest opnemen met de helpdesk. Vóór 9 oktober dus. De man stuurde een annuleringsbrief aan Pretium, met als dagtekening 4 oktober. Hij kon er hierbij logischerwijs vanuit gaan dat de annulering daarmee op tijd bij Pretium binnen zou zijn.


Geschillencommissie legt bewijslast bij consument


Pretium wilde het contract vervolgens niet ontbinden omdat de man volgens hen wel te laat was. Pretium had zelf op de brief een dagstempel gezet: ontvangen op 15 oktober. De brief was niet aangetekend verzonden en Pretium had de envelop weggegooid, waardoor de man niet kon aantonen dat hij de brief daadwerkelijk op 4 oktober had verstuurd. De geschillencommissie was hierdoor van mening dat de man het contract te laat had opgezegd.


Rechter legt bewijslast bij Pretium


De man bracht de zaak voor de kantonrechter. Deze oordeelde dat de man niet verplicht was om de brief aangetekend te verzenden en dat Pretium door het weggooien van de enveloppe het bewijsmateriaal vernietigd had. Het was dus nu het woord van de man (zijn eigen datumnotitie van 4 oktober boven de brief) tegen het woord van Pretium (de dagstempel van het bedrijf van 15 oktober). De rechter rekent dit Pretium aan en vindt het bovendien aannemelijk dat de man de brief op dezelfde dag gepost heeft als dat hij de brief opgesteld heeft.


Achtergrond


In Nederland geldt bij termijnen doorgaans de ‘ontvangstdatum’. Bij een opzegtermijn moet u er dus voor zorgen dat uw brief binnen de termijn door het bedrijf ontvangen is. In bovenstaande zaak ging de rechter er vanuit dat de brief op 4 oktober verzonden was en dus op 6 oktober bij Pretium binnen gekomen moest zijn. Een bedrijf kan in zijn algemene voorwaarden stellen dat een opzegging of annulering alleen per aangetekende brief kan worden gedaan. Bij Pretium was dit echter niet het geval.


unquote.


Verwijzing: www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=BI5480


Maxiem.

ve
door verwijderd - Jul 25, 2009 om 21:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Zo te zien zijn beide linkverwijzingen niet rechtstreeks. Hierbij als service wel de rechtstreekse links:


www.deombudsman.nl


www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=BI5480


Maxiem.

ve
door verwijderd - Jul 27, 2009 om 14:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Pedro,


Die ken je toch?! Dat is onze strijdmakker KrikvdKruk, die daar na 2 jaar strijd eindelijk bij de kantonrechter in Haarlem de zaak won http://members.home.nl/vd.kraats/pretium/index.htm. Juist met het consequent doorlopen van de procedure langs de Geschillencommissie en uiteindelijk de rechtsgang, die eindeloos door Pretium werd gerekt, toonde KrikvdKruk proefondervindelijk aan dat het met de bescherming van consumenten in Nederland bar slecht is gesteld. Formeel en op het eerste gezicht lijkt alles heel solide geregeld, maar als het er op aankomst sta je als consument met lege handen tegen piraterij op afstand. Het verhaal van KrikvdKruk was voor mij aanleiding om de [edit redactie] waarvan de Naam niet mag worden genoemd, te schrijven. Daarbij heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de kennis, ervaring en informatie van KrikvdKruk, die hij op zijn website plaatste.


Gesundheit!


HerrDoktorOetker (eens kijken of ik door die discrete doorverwijzing de marxistischleninistische haan met zijn rode potlood achter mij aan krijg)

ve
door verwijderd - Jul 27, 2009 om 22:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Datum 14 juni 2009
Betreft Aanvullende bescherming van de consument bij verkoop op afstand
Bron: http://www.ez.nl/dsresource?objectid=164709&type=PDF

1. Huidige bescherming bij verkoop op afstand

De Nederlandse regels aangaande verkoop op afstand, waaronder ook
telefonische verkoop valt, zijn opgenomen in het Burgerlijk Wetboek (titel 1
afdeling 9A van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek, inzake Overeenkomsten op afstand) en vinden voor een groot deel hun oorsprong in de Europese richtlijn Verkoop op Afstand 2. Deze richtlijn zorgt ervoor dat overal in Europa hetzelfde minimum aan consumentenbescherming geldt.

Verkoop op afstand
Bij verkoop op afstand moet de verkoper..........

Lees verder voor toekomstige ontwikkelingen:

http://www.ez.nl/dsresource?objectid=164709&type=PDF


Pedro

ve
door verwijderd - Jul 28, 2009 om 21:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Staatssecretaris: OPTA moet onderzoek doen naar Pretium Telecom


Door Arnoud Wokke, woensdag 22 juli 2009 15:55.
Bron: http://tweakers.net/nieuws/61408/staatssecretaris-opta-moet-onderzoek-doen-naar-pretium-telecom.html


Quote,


Staatssecretaris Heemskerk heeft de OPTA gevraagd onderzoek naar Pretium Telecom te doen.


Het belbedrijf stuurde klanten een dubieuze brief met een aanbod voor verlenging van het abonnement: wie niet reageerde, zat eraan vast.
Heemskerk waagt zich niet aan een oordeel over de zaak, maar zegt in de brief met antwoorden op Kamervragen onder meer dat Pretium in het vervolg beter met zijn klanten moet communiceren. Heemskerk gaat de OPTA en de Consumentenautoriteit vragen een oordeel over de zaak te vellen.
Pretium stuurde bestaande klanten een brief met de aanbieding om het huidige contract met een jaar te verlengen. Voor hetzelfde maandbedrag zouden klanten de mogelijkheid krijgen om 's avonds en in het weekeinde gratis te bellen. Pretium ging ervan uit dat klanten die niet reageerden, akkoord waren met de aanbieding. Heemskerk weet niet of deze wijzigingen als positief of negatief voor de klant moeten worden gezien. Ook is hem niet duidelijk of het hierbij om een totaal nieuw contract gaat. Alleen als de wijzigingen positief zijn, is deze handelswijze toegestaan, zegt Heemskerk.
(vervolg………………………..).
unquote.


Lees verder:


StandpuntHeemskerk


http://www.ez.nl/dsresource?objectid=169084&type=PDF


Pedro


Note: de hamvraag is hier dus of er middels het toepassen van de negatieve optie sprake kan zijn van een geheel nieuw kontrakt met een nieuwe kontraktperiode van 1 jaar of niet? Als ik de staatssecretaris goed begrijp heeft hij die vraag ook gesteld aan Pretium Telecom, die daarop geantwoord zou hebben dat ze dat zelf ook (nog) niet weten.

ve
door verwijderd - Jul 28, 2009 om 22:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Aanvulling:


StandpuntHeemskerk2


Pedro

ve
door verwijderd - Jul 29, 2009 om 06:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit was de laatste dag dat de rectificatie op de website wordt vermeld?


 

ve
door verwijderd - Jul 29, 2009 om 09:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik mag het hopen toch!!!

ve
door verwijderd - Jul 29, 2009 om 18:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0


Ik heb een ander fenomeen. Sinds een kennis van mij zich heeft laten
overhalen om naar Pretium te gaan (inderdaad een oudere vrouw) komen er
ook spooktelefoontjes binnen. De telefoon gaat 2 keer over en houdt
daarna op. Dit gebeurt een aantal malen per dag en voor iedere keer dat dit gebeurt staat er
ook 8 ct op de specificatie. Het nummer is afgeschermd. Onnodig te zeggen dat hierdoor de rekening
nogal oploopt. Hebben andere mensen deze ervaring ook?

ve
door verwijderd - Jul 29, 2009 om 21:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn schoonmoeder,meer dan 80 jaar oud, is vorig jaar ook
Pretium aangesmeerd met de smoes dat haar KPN abonnement goedkoper
gemaakt werd. In plaats van gratis 's avonds bellen kreeg ze toen gratis 's nachts bellen (van 12 uur 's nachts). Tevens werd ze ongevraagd opgezadeld met een naar mijn mening waardeloos reclamekrantje.

Ook zij heeft regelmatig, min of meer in paniek gemeld
dat er regelmatig spooktelefoontjes waren, waarbij de telefoonlijn stil blijft, na opnemen.



Volgens mij betreft het louche callcentra waarvan de "medewerker" na lang
wachten soms toch nog aan de lijn komt met weer een vaag verhaal. Ik
weet niet of dat steeds 8 cent heeft gekost, maar ze werd er wel
behoorlijk ziek van, nog afgezien van alle andere Pretium gedoe.

ve
door verwijderd - Jul 29, 2009 om 21:56
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Deze inkomende calls gaan twee keer over. Wanneer binnen die twee keer opgenomen wordt is het contact verbroken. Voor iedere keer wordt hier dus 8 ct afgeschreven en dat loopt toch redelijk op. Zou je mij een plezier willen doen en eens naar zo'n specificatie kijken?


ve
door verwijderd - Jul 29, 2009 om 22:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag gsm,


Kan jouw moeder niet in aanmerking komen voor de zgn coulance-regeling voor 73-jarigen en ouder?


Pedro

ve
door verwijderd - Jul 29, 2009 om 22:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De regeling kwam voor haar te laat en stelde ook niet veel voor, naar
ik begrepen heb.

Intussen is ze al lang en breed weer weg bij dat
bedrijfje van Niks. Ze wordt nog wel (via de post) "blij" gemaakt met aanbiedingen, zoals prijzen en lidmaatschap van het eigenlijke gedoetje van Pre.
Specificaties zijn er niet, voor zover ik weet.


ve
door verwijderd - Jul 30, 2009 om 08:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ze krijgt toch niet het blad van de prutjes Privilege toegestuurd, want dan is ze nog lid en zal er een jaarlijkse automatische afschrijving plaats vinden. Zie:
Privilege van Pretium
http://www.missmag.nl/db/direct/detail1.html?nummer=896%20Privilege
Quote:
"Magazine Privilege is het kwartaalblad voor klanten van Pretium en wordt gepersonaliseerd per post verstuurd en is niet te koop in de winkel"
Dit blad wordt na een jaar gratis aangesmeerd te zijn stilzwijgend omgezet in een betaald abonnement á Prijs abonnement:
65,- Euro !, terwijl een los nummer euro 4,50 kost, prijswijzigingen voorbehouden. Dit blad schijnt 3 maanden voor afloop v.h. jaar opgezegd te moeten worden.
volgens 1 klant van Pretium. Zie ook:
http://www.pretium.nl/informatie/?pretium_lidmaatschap .Zie daar hun Algemene Voorwaarden.





ve
door verwijderd - Jul 30, 2009 om 09:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De beste oplossing ... ik wordt gebeld ... krijg een nono aan de lijn ... ik hang gelijk weer op! Werkt uitstekend. Ik wil helemaal niets aanschaffen via de telefoon ... maar dan ook niets ... En ga mijn tijd niet verdoen met gesprekken of ik het wel of niet wil. Werkt overigens prima .. het blijft bij een enkel telefoontje per maand.

ve
door verwijderd - Jul 30, 2009 om 13:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik blijf het leuk vinden om gebruik te maken van mijn recht op verzet door erop te staan mij te laten plaatsen op de lijst van mensen die niet meer gebeld mogen worden door dit bedrijf ( suppressielijst)
Daarnaast spreek ik mijn verbazing uit dat ik ondanks aanmelden bij infofilter lastig gevallen wordt.
Ook deel ik mee dat ik een klacht over telemarketing indien.
http://www.telemarketinglijn.nl/index.php?page=complain&item_id_parent=34]
en
http://forms.consuwijzer.nl/content.jsp?objectid=11256



ve
door verwijderd - Jul 30, 2009 om 16:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@

Nooit meer last van telefonische verkooppraatjes?


Vanaf 1 oktober dit jaar kun je online regelen dat niemand je telefonisch meer lastig valt over een abonnement op een vaag vissersblaadje, een superaanbieding van een telecomgigant of een donatie voor het zoveelste goede doel.


Wat is het?
In het
bel-me-niet-register op internet kun je vanaf 1 oktober 2009 aangeven, dat je geen prijs meer stelt op telemarketing. Het gevolg is dat je dan nooit meer gebeld wordt door mensen die jou iets willen aansmeren.


Wie is verantwoordelijk?
Telecomtoezichthouder OPTA gaat straks controleren of bedrijven stoppen met mensen bellen, die staan ingeschreven in het bel-me-nietregister. Bedrijven die dat ondanks de vermelding blijven doen, hebben dan……….


Lees verder:


http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=3463


http://www.bel-me-niet.nl/


Bron: Consuwijzer/27-7-2009


Pedro

ve
door verwijderd - Jul 31, 2009 om 07:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Die rectificatie is nog steeds niet weg... 3 dagen geleden was het nog maar 2 dagen toch???

ve
door verwijderd - Jul 31, 2009 om 08:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Inderdaad, nog niet weg? Ik ben 'm ook zat onderhand. Is geen gezicht zo pontificaal op de frontpage. Zeker omdat Radar al ruim z'n gelijk heeft gehaald.
Maar als het straks weg is op diezelfde ruimte beter een grote waarschuwing tegen Pretium plaatsen, hebben de mensen tenminste wat aan. Jammer dat ik zelf nog nooit benaderd ben door Pretium, dan wordt zoiets een erg prettig gesprekje, voor mezelf althans & niet voor zo'n verkopertje.
Onderhand die telefonische verkoop maar eens gaan verbieden, is ook nergens voor nodig. Ze kunnen ook normaal reclame maken, zodat mensen zelf kunnen beslissen of ze er aan mee willen doen of niet en niet iets door hun strot gedouwd krijgen.
Gr, Dodge (even ruzie met de inlog....)



ve
door verwijderd - Jul 31, 2009 om 12:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe Freunde un Freundinnen,


Het kan zijn dat de VARA voldoet aan mijn verzoek om de rectificatie te laten staan, totdat Pretium ze voor de rechter sleept om hem weg te halen  Een hele mooie oude rectificatie is http://www.watdoenwijmet.nl/website-nieuws/rectificatie-pretium-telecom/ Gewoon lekker laten staan. Het bewijst dat er in Nederland een heel groot (te groot) verschil is tussen gelijk hebben en gelijk krijgen, niet in het minst zelfs voor de rechter dus. De Raad voor de Rechtspraak zou hier toch eens kritisch naar moeten kijken. Er is in Nederland iets structureel mis, gezien de uitglijders van de rechtspraak op een rij, alleen al op dit onderwerp. De Gids waarvan de Naam niet mag worden genoemd gaat hier uitvoerig op in en verklaart dit falen. De cryptocommunistische rode haan heeft overigens weer toegeslagen in mijn vorige bericht met mijn verwijzing naar de Gids  Maar via Google vinden jullie hem vast wel.


Voor het weghalen van de rectificatie moet je juridisch tellen. Dat is anders dan rekenkundig tellen. De uitspraak was maandag 29 juni. De rechter droeg op om binnen 3 werkdagen na "heden" (29 juni) de rectificatie te plaatsen en deze gedurende 4 weken te laten staan. Om niet het risico te lopen dat de rectificatie te vroeg wordt weggehaald ga je juridisch tellen: 3 werkdagen na maandag 29 juni is donderdag 2 juli. Vier weken later is het donderdag 30 juli. Maar met 4 weken zou de rechter wel eens een maand kunnen hebben bedoeld. Daar kan je altijd weer een rechtszaak over beginnen. Om dat te vermijden kom je voor de zekerheid uit op zondag 2 augustus  Bovendien, er is geen betere waarschuwing voor Pretium dan dit soort rectificaties. Daarmee wordt voldaan aan de suggestie van éen van de schrijvers hiervoor.


Gesundheit!

ve
door verwijderd - Aug 2, 2009 om 15:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

 


@@@


Verwijzingen naar en toelichting bij:


Wet Oneerlijke Handelspraktijken (WOHP)


http://www.consumentenautoriteit.nl/dsresource?objectid=18081&type=pdf


http://consuwijzer.nl/Uitgelicht/Wet_oneerlijke_handelspraktijken


http://consuwijzer.nl/Consumententhema_s/Dwaling


http://www.consumentenautoriteit.nl/Actueel/Nieuwsberichten/


Nieuwsbericht_15_oktober_2008_Oneerlijke_handelspraktijken_vanaf_nu_verboden


Klacht over Oneerlijke HandelsPraktijken (de wet OHP)


Neem kontakt op met:


1. Consumentenautoriteit
Bezoekadres: Wijnhaven 24
Postbus 16759
2500 BT Den Haag
Telefoon: + 31 70 330 5979
Fax: + 31 70 330 5989
Email: info@consumentenautoriteit.nl
www.consumentenautoriteit.nl


2. ConsuWijzer
Informatielijn voor consumenten:
088 070 70 70
www.consuwijzer.nl


ConsuWijzer
Postbus 1031
2260 BA Leidschendam


3. Stichting Autoriteit Financiële Markten
    (uitsluitend klachten over de financiële marktsector)
 
Postadres
Autoriteit Financiële Markten
t.a.v. afdeling Consumentenvoorlichting
Postbus 11723
1001 GS AMSTERDAM


Telefoonnummer
0900- 5400 540 (5 cent per minuut).
Meldpunt Klachten


Pedro


 


 


 

ve
door verwijderd - Aug 2, 2009 om 15:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0






De voorzieningenrechter heeft de Vara daarom gelast deze rectificatie uit te zenden en te plaatsen op de website van Kassa.”
    
- gebiedt de Vara om binnen drie werkdagen na heden op de homepage van de website van Kassa, in het linkerkader dat is opgenomen onder de kaders ‘Overzicht Kassa op tv’ en ‘Forums’, gedurende vier weken voormelde rectificatietekst, zonder weglatingen, aanvullingen of commentaar, goed leesbaar, evenwichtig verspreid en in normaal lettertype (waarbij de aanhef drie maal groter dient te zijn dan de overige tekst), gecentreerd en geëncadreerd te plaatsen en geplaatst te houden;

- bepaalt dat de Vara bij het niet of niet-volledig voldoen van één of meer van de hiervoor vermelde geboden, een onmiddellijk opeisbare dwangsom verbeurt van € 10.000,-- per dag met een maximum van € 500.000,--;

- bepaalt dat bovenstaande dwangsom vatbaar is voor matiging op de wijze zoals onder 4.17 is vermeld;

- veroordeelt de Vara in de kosten van dit geding, tot dusverre aan de zijde van Pretium begroot op € 1.150,25, waarvan € 816,-- aan salaris advocaat, € 262,-- aan griffierecht en € 72,25 aan dagvaardingskosten;

- verklaart dit vonnis tot zover uitvoerbaar bij voorraad;

- wijst af het meer of anders gevorderde.


Dit vonnis is gewezen door mr. R.J. Paris en in het openbaar uitgesproken op 29 juni 2009.
Tot ca. vrijdag 7 augustus a.s. op de website de rectificatie.

ve
door verwijderd - Aug 2, 2009 om 16:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag kroonmeester,


Het vonnis was op 29 juni 2009. Gelast werd, de rectificatie te plaatsen binnen 3 werkdagen: dat is dus 30 juni of 1 juli of 2 juli. Laten we uitgaan dat de rectificatie geplaatst is op 2 juli, dan kom ik met een gelaste periode van 4 weken op vrijdag 31 juli.


Volgens mij ga jij uit van een periode van 5 weken en niet van 4 weken.


Pedro

ve
door verwijderd - Aug 2, 2009 om 17:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Er kan echter ook een andere reden zijn voor deze uitloop. Het is namelijk zo dat naar mijn herinnering en mijn mening de KassaRedactie de rectificatie in eerste instantie niet geplaatst heeft zoals in het vonnis staat. De aanhef was immers in eerste instantie niet 3 keer groter dan de overige tekst. Dit gebod in het vonnis is echter voor meer uitleg vatbaar. Letterlijk opgevat is het een ridicuul gebod: "Waarbij de aanhef drie maal groter dient te zijn dan de overige tekst". Als je dat letterlijk uitvoert dan krijg je een mega kop bij een lettergrootte van bijvoorbeeld Verdana punt 9. Er had dus in dit gebod m.i. moeten staan: waarbij de aanhef 3 keer groter in letterformaat dient te zijn dan het letterformaat van de overige tekst.


Pedro 

ve
door verwijderd - Aug 2, 2009 om 18:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Iedere keer dat ik de rectificatie zie wordt dat door mij beschouwd als anti reclame voor Pretium.
Wat een waardeloos bedrijf!
Een ieder die mensen probeert te helpen die er zijn ingeluisd door een of ander call centre van pretium wordt aangeklaagd.
BAH BAH en nog eens BAH!



ve
door verwijderd - Aug 2, 2009 om 21:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

He, 'kroonmeester' dit siert je dus niet hoor!! Hier gaan verkondigen dat het een week langer zou zijn, vandaag heb je al wast meer 'geleerd'uit mijn gegeven link, betreffende de uitspraak, valt mij van je tegen, om nu hier zo op te reageren, die 4 (vier!!) weken zijn voorbij hoor!! Je weet verdraaid goed wie ik ben hoor!! Nokken met je onzin! Lees verdomme nu eens goed, en lees ook de uitspraak van de rechter eens goed, als je niet kunt relativeren, houdt dan je kaan!!

ve
door verwijderd - Aug 2, 2009 om 21:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

He, 'kroonmeester' dit siert je dus niet hoor!! Hier gaan verkondigen dat het een week langer zou zijn, vandaag heb je al wast meer 'geleerd'uit mijn gegeven link, betreffende de uitspraak, valt mij van je tegen, om nu hier zo op te reageren, die 4 (vier!!) weken zijn voorbij hoor!! Je weet verdraaid goed wie ik ben hoor!! Nokken met je onzin! Lees verdomme nu eens goed, en lees ook de uitspraak van de rechter eens goed, als je niet kunt relativeren, houdt dan je kaan!!

ve
door verwijderd - Aug 3, 2009 om 01:34
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gister zette ik het laatste gedeelte van het vonnis op het forum.


In het openaar uitgesproken op 29 juni jl.; alleen stond bij die uitspraak niet vermeld wanneer de uitspraak werd verzonden, vanuit gaande dat de uitspraak op 6 juli jl. werd gepubliceerd. Het komt overigens wel vaker voor bij de rechtbank een verschil van 14 dagen tussen uitspraak en het versturen van het vonnis met de uitspraak. Vanuit gaande dús die 6 juli jl. kwam ik tot ca. vrijdag 7 augustus a.s.


Ik ben terug gaan zoeken op het forum, wanneer voor het eerst over de rectificatie werd gesproken, dat was 1 juli jl. Met die nieuwe kennis is dan ook dat de rectificatie tot zaterdag 1 augustus 2009 zou moeten worden gepubliceerd op de website.


Het siert mij zeker om een misverstand recht te zetten.


ve
door verwijderd - Aug 3, 2009 om 13:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

UPDATE: Op maandag 3 augustus 2009 heb ik contact gehad met de redactie van Vara Kassa, er is bevestigd, dat de rectificatie eigenlijk al op zaterdag 01-08-09 verwijderd had moeten zijn, vanwege technische redenen is dit helaas niet gelukt, vandaag zal de weergegeven tekst, inzake Pretium op de website van Kassa, alsnog worden verwijderd, zo is mij verteld. We zullen afwachten.


Henri


ve
door verwijderd - Aug 3, 2009 om 13:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Schade, Eine schöne Berichtigung steht niemandem schlecht an!


Ik zou er nogmaals voor willen pleiten om de rectificatie te laten staan. Een mooie rectificatie misstaat niemand! Kijk maar naar de Moeder van alle Rectificaties op http://www.watdoenwijmet.nl/website-nieuws/rectificatie-pretium-telecom/ Pretium zo mooi pontificaal op de voorpagina van Kassa is een genot om te zien.


Gesundheit!


HerrDoktorOetker


 

ve
door verwijderd - Aug 3, 2009 om 14:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Al hang ik de vlag uit dat de rectificatie wordt verwijderd, was het goed om dagelijks eraan herinnerd te worden hoe Pretium telkens weer tot in de rechtszaal bewijst hoe het door intimidatie omroepverenigingen die het opnemen voor de onderdrukte bejaarde medemens en anderen die erin geluisd lijken te zijn door de flut telemarketers trachten klein te krijgen.
Bah!



ve
door verwijderd - Aug 3, 2009 om 22:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0
ve
door verwijderd - Aug 3, 2009 om 22:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

"****a" werd veranderd in "****a"   ????


ve
door verwijderd - Aug 3, 2009 om 22:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

H_O_E_R_A


ve
door verwijderd - Aug 4, 2009 om 06:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Tja, schelden mag niet op het forum he?  Blij dat die vreselijke lap tekst nu weg is en dat de Kassa website er weer netjes uit ziet!!!

ve
door verwijderd - Aug 4, 2009 om 08:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

heel netjes inderdaad

ve
door verwijderd - Aug 4, 2009 om 14:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Wat mij verwondert, is de radiostilte van de KassaRedactie. Zij moesten zich onthouden van commentaar over de rectificatie, maar dat houdt niet in dat zij niet kunnen en mogen aangeven wat nu de volgende (gerechtelijke) stap is. Bij het radar-epos was dat wél het geval en die hebben op alle fronten hun tegenstander onder de zoden geschoffeld. Goed voorbeeld doet goed volgen, zal ik maar zeggen.


Pedro

ve
door verwijderd - Aug 4, 2009 om 15:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Pedro,


De VARA heeft een spoed appèl voor hoger beroep aangevraagd, direct na de uitspraak van de voorzieningenrechter, zie hier Dat zal ergens in augustus moeten plaatsvinden, want de VARA wil voorkomen dat ook in de eerstvolgende televisieuitzending van Kassa op 31 augustus de rectificatie moet worden uitgesproken, zoals het huidige vonnis voorschrijft.


Zou jij bij dat richtiges Arschloch van een rode haan een goed woordje voor mij willen doen om hyperlinks naar de [edit redactie] waarvan de Naam niet mag worden genoemd te laten staan?


Gesundheit!


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Aug 7, 2009 om 17:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ben sinds december 2008 bezig om het abonnement van mijn moeder te ontbinden. Ik kan er een heel lang verhaal van maken maar probeer het kort te houden


Na heel veel belletjes en brieven de klacht uiteindelijk ingediend bij de geschillencommissie. Bedragen die waren afgeboekt door Pretium hebben we laten terugstorten door de bank en we hebben evt. toekomstige afschrijvingen door Pretium laten blokkeren.


De geschillencommissie had een wachtlijst van ca 4 maanden. Na 4 maanden kreeg ik een brief dat het geschil werd behandeld, klachtengeld betaald van 50 euro . Ik had o.a. ge-eist dat Pretium het abonnement ongedaan moest maken voor een bepaalde datum en zoniet dat dan alle kosten zou vergoeden die ik gemaakt had, plus 500 euro aan immateriele schade.Vervolgens kreeg ik een brief van de commissie dat pretium naast de gebruikelijke termijn van 4 weken 2 extra weken uitstel had om tot een schikkingsvoorstel te komen.


Na 7 weken kreeg ik een belletje namens Pretium van Bird & Bird advocaten.


Die deden een schikkingsvoorstel van totaal  150 euro. Afgewezen door mij. Een dag later weer gebeld dat na overleg ze een maximale schikking konden geven van 250 euro, wederom afgewezen door mij.


Gisteren belden ze weer , en ik ben akkoord gegaan met 300 euro schadevergoeding en kwijtschelding van alle bel- en abonnementskosten. Het advocatenkantoor stuurt mij nu een brief die ik moet ondertekenen dat ik afzie van de procedure bij de geschillencommissie.


De procedure bij de geschillencommissie is heel erg traag maar heeft blijkbaar zeker wel nut.


Ik zal de brief (zodra ik hem ontvang) heel goed nalezen voor ik hem onderteken en ik hou jullie op de hoogte. Als er iets instaat wat niet klopt laat ik het alsnog behandelen door de geschillencommissie.

ve
door verwijderd - Aug 7, 2009 om 20:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Gast,


Inderdaad, u moet de brief, die u zult ontvangen zeer goed lezen. Desnoods ook nog door anderen. Juridische brieven hebben wel eens een andere strekking dan je op het eerste gezicht denkt. Let vooral op voorwaarden aan de schikking. Bijvoorbeeld op dat uw moeder haar oude telefoonnummer terugkrijgt bij haar oude provider zonder aansluitkosten (alhoewel ik het daar niet op zou laten hangen).


Gesundheit!


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Aug 8, 2009 om 09:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

GEfeliciteerd met het schikkings voorstel. De gevleugelde vrienden zullen niet blij zijn dat u hier vermeld heeft met welk schikkingsvoorstel u akkoord bent gegaan.


ve
door verwijderd - Aug 11, 2009 om 12:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De serie is nu compleet. Om onduidelijke redenen deed de rechtbank nogal lang over het publiceren van het vonnis (van 7 mei alweer) over het artikel "Aan de bel" in het Kassa Magazine van december 2008, wat tot de eerste rectificatie (dus niet die er vorige week nog stond) leidde. www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=BJ4408 Geen reden tot paniek, deze is nog uit de tijd dat Pretium rechtszaken won en die naar ik hoop tot het verleden behoort. De rechter is overigens wel een oude bekende inmiddels, die hier blijkbaar vond dat Pretium onterecht werd aangevallen op haar zucht naar kortgedingen en die daarom kennelijk de behoefte voelde om de VARA te tuchtigen. Dit is een interessant aspect van dit vonnis, wat nu aan de openbaarheid is prijsgegeven. Duurde de publicatie daarom zo lang?


Gesundheit!


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Aug 11, 2009 om 20:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Pas nu werd openbaar dat VARA/KASSA/MAGAZINE ook in het kort geding op 7-5-2009 in het ongelijk werd gesteld.


Zie:


LJN: BJ4408,Voorzieningenrechter Rechtbank 's-Gravenhage , 332430 / KG ZA 09-314 Print uitspraak
 
Datum uitspraak: 07-05-2009
Datum publicatie: 10-08-2009
Rechtsgebied: Civiel overig
Soort procedure: Kort geding
 
Inhoudsindicatie: In het decembernummer 2008 van het blad Kassa Magazine heeft de Kassa-eindredacteur, en zich uit dien hoofde afficherend als ervaringsdeskundige, in de rubriek “Consumentennieuws” een artikel gepubliceerd met als titel “Aan de bel”. In het artikel wordt o.a. gewag gemaakt van klachten van consumenten die klant waren geworden van Pretium en die zich misleid voelden. Pretium vordert publicatieverbod, tevens rectificatiegebod. Beide vorderingen worden toegewezen.


Verwijzing:


Vonnis Pretium versus Vara


(LJN:BJ4408)


Pedro

ve
door verwijderd - Aug 12, 2009 om 23:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Heb de brief gehad. Ik zat nog te overwegen om het geschil voor te leggen aan de commissie omdat er m.i. wat onjuistheden instaan, maar ik denk dat ik toch maar akkoord ga met het schikkingsvoorstel .Ben ik er maar vanaf.


Ik heb echter geheimhoudingplicht over het schikkingsvoorstel (als ik ermee akkoord ga) dus ik doe geen uitlatingen hierover wat er precies instaat.


Maar dat zal me niet weerhouden dat ik NOOIT en te NIMMER ooit zaken meer zal doen met pretium, ondanks dat ze MISSCHIEN iets goedkoper zijn qua belkosten. Al was het gratis ! En ik zal het iedereen afraden om ooit maar met Pretium in zee te gaan. Met het product telefonie is misschien niets mis mee, maar de aggressieve klantonvriendelijke (lees : schofterige) houding van Pretium deugt van geen kant.


Maar waarschijnlijk zijn er ook tevreden klanten, volgens Pretium zelf zelfs heel veel. ! Maar het zou zo moeten zijn dat een contract pas geldig wordt als je een handtekening zet onder een overeenkomst (en niet door een bandopname van een paar seconden). Net zoals bij KPN en ieder ander normaal contract. Dan heb je ook geen misverstanden.

ve
door verwijderd - Aug 13, 2009 om 22:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zou het hier om een en dezelfde rechter gaan?


Lees dit:


http://www.sdnl.nl/pamela-4.htm

ve
door verwijderd - Aug 13, 2009 om 22:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Gast,


Dit is bijna 100% zeker dezelfde. Ik voel dat er meer verrassingen komen.


Gesundheit!

ve
door verwijderd - Aug 24, 2009 om 16:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0


Freunde un Freundinnen,


Door mijn strijdmakker KrikvdKruk werd ik er op attent gemaakt, dat onze oude bekende rechter nog ouder bekend is dan ik dacht. Zie www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=AY6252  met een vonnis van 15 augustus 2006. Hier wordt KPN in het ongelijk gesteld met haar vordering om haar nieuwe concurrenten te houden aan hun verplichting volgens de Standaardovereenkomst Nummerportabiliteit om bij overname van een abonnee een schriftelijk bewijs van de wilsbeschikking van die abonnee te leveren. De Standaardovereenkomst Nummerportabiliteit werd hiermee feitelijk buiten werking gesteld, zodat de nieuwe concurrenten voortaan konden volstaan met de mededeling aan KPN dat zij hun abonnee(s) hadden overgenomen. Deze uitwerking stond al in de Gids waarvan de Naam niet mag worden genoemd, maar deze interessante voorgeschiedenis niet. Met dit vonnis had Pretium gewoon met het telefoonboek van Den Haag naar KPN kunnen stappen en ze kunnen meedelen, dat ze alle abonnees daarin hebben overgenomen. Het probleem voor de heer Nyks was eigenlijk alleen nog maar het verkrijgen van de bankrekeningnummers van die abonnees. Kortom, ik zie nog meer aanleiding voor een nader onderzoek door de Raad voor de Rechtspraak.


Dit lijkt trouwens sprekend op het automatisch incasseren na cold calling zonder dat de bankrekeninghouder een schriftelijke machtiging heeft gegeven en zonder dat de banken verifiëren of de bankrekeninghouder wel instemt met de incasso. Het is echt een ballentent hier in Nederland wat betreft de bescherming van de consumenten en hun geld.


Gesundheit!


HerrDoktorOetker


ve
door verwijderd - Aug 24, 2009 om 16:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0


Freunde und Freundinnen,


Ik zat er totaal naast met de Raad voor de Rechtspraak. Laatst kwam [edit-redactie] bij mij langs joggen. Hij doet dingen in de Raad voor de Rechtspraak en ik vroeg hem of ze [edit-redactie] niet eens stevig konden aanpakken. Maar nee hoor, dat doet de Raad niet. De Raad is juist een belangenbehartiger en dienstverlener voor de rechters, die hoogstens een bijscholingscursus voor [edit-redactie] zou kunnen regelen. Jammer. We kunnen dus alleen met hoger beroep wat doen. Het arrest voor de VARA Pretium zaak moet zeer binnenkort afkomen als dat nog voor de volgende televisieuitzending moet gebeuren.


Het is stil geworden rond Pretium. Het lijkt er op dat Pretium voorzichtiger is geworden met de werving van abonnementen. Ook nadat Memento  mij het bos instuurde, is de [edit-redactie] nooit meer langsgekomen. Hij heeft kennelijk zijn jogroute verlegd. Ik had hem zo graag willen ontvangen


Gesundheit!


HerrDoktorOetker


ve
door verwijderd - Aug 31, 2009 om 22:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Pretium moet OPTA telemarketing-informatie overhandigen

* Officiële publicatiedatum 28-08-2009


* Bron: www.nieuwsbank.nl

De voorzieningenrechter heeft het verzoek van Pretium Telecom B.V. (hierna: Pretium) om een voorlopige voorziening tegen een last onder dwangsom van OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, afgewezen. OPTA heeft het telecombedrijf op 11 juni een last onder dwangsom opgelegd van EUR5.000 per dag met een maximum van EUR75.000, omdat het bedrijf niet heeft voldaan aan het verzoek van OPTA om informatie te verstrekken over telemarketinggesprekken die het bedrijf gevoerd heeft. OPTA heeft deze informatie opgevraagd naar aanleiding van een .....


Lees verder:


http://www.nieuwsbank.nl/inp/2009/08/28/R139.htm?fmt=INPPRINT


Pedro

ve
door verwijderd - Sep 3, 2009 om 02:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nog steeds biedt Pretium Telecom abonnementen aan onder de naam van KPN.
Mijn moeder vertelde dat ze "een goed gesprek had gehad met iemand van de KPN" en "dat haar abonnement nu weer in orde was".

Telefonisch ( alleen per betaalde helpdesk bereikbaar- geen email...) zei Pretium dat het om een "ongelukje" ging en dat de "verantwoordelijke telemarkier" gezocht zou worden.

Wellicht hebben meer mensen dit nog steeds en kan er alsnog wederom wat aangedaan worden.
Want ondanks "de ouderen-opzeg-service"zullen er nog veel -vooral ouderen- intrappen...


Je verhaal had ook op deze forum gezet kunnen worden i.p.v. een nieuwe forum openen. 

ve
door verwijderd - Sep 14, 2009 om 20:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,


Op http://www.geencommentaar.nl/parlando/index.php?action=doc&filename=KST134532.rtf staat het verslag van de behandeling in de Tweede Kamer van diverse Telecom onderwerpen, waaronder het verkoopbeleid van Pretium en consumentenbescherming. Het is een lang stuk maar als je met de zoekfunctie naar “pretium” en “cold calling” kom je de hiervoor relevante stukken tegen. Staatssecretaris Heemskerk draait nogal om de vragen heen wanneer het om een regeling voor een verplichte schriftelijke overeenkomst voor telefonieabonnementen gaat, Duidelijk is dat hij daar niet aan wil.


Hij is meer bereidwillig om de banken via de Autoriteit Financiële Markten aan te sporen om de Rules & Regulations Incasso te handhaven. Daar staat namelijk in dat er geen automatische incasso mag plaatsvinden wanneer er voor een telefonisch verkoopgesprek nog geen relatie bestond tussen de dienstverlener (verkoper) en de consument. Hou er wel rekening mee dat de staatssecretaris zich gemakkelijk achter de brede rug van de banken kan verschuilen als hier niets uitkomt.


Gesundheit!

ve
door verwijderd - Sep 16, 2009 om 21:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,


Op het gevaar af dat niemand dit nog leest  deel ik jullie mee dat mijn website met de Gids waarvan de Naam niet mag worden genoemd op 26 oktober 2009 wordt opgeheven. Yahoo Geocities stopt dan met de hostingservice. Misschien is de Gids dan niet meer nodig, omdat er tegen die tijd alleen nog maar brave telecommunicatiebedrijven zijn  Als jullie willen dat de Gids toch beschikbaar blijft, laat het weten.


Gesundheit!


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Sep 18, 2009 om 23:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mag ik vragen of u de oproep aan u van M.Mekenkamp op de site van Conniexie heeft gezien???

ve
door verwijderd - Sep 21, 2009 om 15:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Gast,


Jazeker, en ik zal een afspraak met hem maken om voor einer vorzüglichen Tasse Ersatzkaffee bij mij langs te komen. De heer Nyks laat het al een hele tijd afweten en ik ken alle vogels in de duinen bij Katwijk inmiddels al min of meer persoonlijk  Ik ben benieuwd wat voor boodschap de heer Mekenkamp komt brengen.


Gesundheit!


HerrDoktorOetker


 

ve
door verwijderd - Sep 21, 2009 om 17:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mooi zo, ik zag het staan en wist niet of u het gezien had.


P.s. Ik heb altijd een hekel gehad aan pittbulls, maar u vind ik geweldig!

ve
door verwijderd - Sep 22, 2009 om 22:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Gast,


Ik ben blij te merken dat ik toch weer een fan heb  Ik schrijf mijn stukjes toch nog niet voor niets. Er is trouwens weer een verloren rechtzaak voor Pretium gepubliceerd, die aan de aandacht is ontsnapt. www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=BJ6538 Pretium moet de € 75.000,-- dwangsom aan de OPTA betalen. De OPTA is nu reeds voor de tweede keer tot tuchtiging van Pretium overgegaan Deze uitspraak is interessant omdat de rechter de consumentenklachtenregen in zijn overwegingen betrekt. De Pretium vriendelijke rechter van wie ik de Naam niet mag noemen deed dat consequent niet.


Gesundheit!

ve
door verwijderd - Oct 7, 2009 om 22:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,


Hopelijk is de rode haan in slaap gesukkeld  De Telefoongids is tot 26 oktober te downloaden. Hoewel de ontwikkelingen rond het incassobureau van Pretium "Gerecht Incasso B.V." (zie het Tros Radar forum van waar ik onterecht ben verwijderd) zeer interessant zijn, gaat De Telefoongids daar niet over. De Telefoongids gaat nu immers meer in op de algemene problematiek rond telemarketing en onvoldoende bescherming van consumenten. Uiteraard hoop ik dat het bel me niet register De Telefoongids overbodig zal maken. Maar ik heb mijn twijfels.

ve
door verwijderd - Oct 11, 2009 om 15:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe Freunde und Freundinnen,


Het bel me niet register groeit gestaag. Als het even mee zit, registreert het hele Nederlandse Volk zich en dan is de telemarketingbranche zo’n beetje aan zijn laatste jaarvergadering toe. Ik moet toegeven dat deze ontwikkeling mij verrast en dat ik wellicht te pessimistisch ben geweest. Maar ik juich nog niet te vroeg.


De overweldigende toeloop op het bel me niet register is desalniettemin voor een zeer belangrijk deel te danken aan het verkoopbeleid van Pretium Telecom B.V. Wie had durven voorspellen dat de heer Nyks op zijn manier een bijdrage zou leveren aan de strijd tegen de Piraterij op Afstand, die mijn bijdrage ver in de schaduw stelt? Ere wie eer toekomt.


Gesundheit!


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Oct 11, 2009 om 16:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@


Er zijn twee ontwikkelingen die de malafide praktijken van sommige bedrijven zullen terug dringen:


1) het bedrijfsleven begint steeds beter in te zien, dat oneerlijke handelspraktijken tot zeer hoge boetes kunnen leiden. Ik heb het hier dus over de Wet op de Oneerlijke HandelsPraktijken (de WOHP) van 15 0ktober 2008.


2) het Bel-Me-Niet-register. Het is nog even afwachten welke trucs malafide bedrijven verzinnen om onder dit register uit te komen. Vast staat al wél dat colportage (kopen aan deur) weer fors zal toenemen. Niettemin staat op het niet gebruiken van het register ook een forse boete.


Beide ontwikkelingen zorgen er voor dat de consument in de toekomst minder vaak misleidt wordt en dat de consument minder vaak geconfronteerd wordt met agressieve verkooppraktijken.


Pedro 

ve
door verwijderd - Oct 13, 2009 om 23:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

 


Freunde und Freundinnen,


Er is nieuws van EZ.  Automatische incasso na “cold calling” mag niet (meer). Eigenlijk is dit geen nieuws, want dit mocht allang niet volgens de Rules & Regulations Incasso van Currence. Deze organisatie, die voor de banken de voorzieningen voor het betalingsverkeer (zoals automatisch incasseren, pinnen enz.) regelt, gaat nu volgens dit bericht die regels handhaven. Dat deden ze namelijk niet. Currence poeierde klagers tot op heden namelijk af met het argument dat handhaving de verantwoordelijkheid van de bank was waar het incasserende bedrijf zijn rekeningen heeft. Wij zullen zien.


Gesundheit!


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Oct 14, 2009 om 11:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is wel raadzaam om een anti colportage sticker op alle voordeuren te plakken en elke colporteur hierop te wijzen zonder inhoudelijk bezig te gaan met verkoop aan de deur.

De bedrijven die zich bezig houden/hielden met telemarketing zullen andere bronnen aanboren om mensen aan zich te binden.



ve
door verwijderd - Oct 21, 2009 om 10:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,


[edit redactie] gaat op 26 oktober uit de lucht. Hij wordt nog steeds gedownload door belangstellenden. Ik ben daarom bezig met een nieuwe website bij een andere host, waarvan ik de link later nog zal publiceren. Hij werkt al wel, maar ik wil eerst kijken of het echt goed gaat.


Ik heb gehoord dat het Ministerie van Economische Zaken boos op mij is. Met mijn goede bedoelingen om als voormalige bezetter een en ander wieder gut zu machen, strijk ik nogal wat notabelen in Nederland tegen de haren in . De DSB ramp heeft in essentie dezelfde oorzaken als de Pretium affaire, die daarbij in het niet verzinkt. Ik bedoel hier: falend overheidsbestuur, onvoldoend adequate en niet effectieve wetgeving, falend toezicht en het ontbreken van handhaving. Dit is gewoon de bekende reeks maar dan op zeer grote schaal met oneindig veel meer (consumenten)leed tengevolge.


Gesundheit!


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Oct 21, 2009 om 10:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,


Mijn oude website gaat maandag sluiten omdat Geocities de hosting stopt. Ik heb daarom een nieuwe gemaakt bij Angelfire. Je kunt nu hier naar toe: [edit redactie] Er komt wel een pop under met een reclameboodschap bij, maar ik kon niks beters vinden. Het werkt tenminste.


Gesundheit!


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Oct 23, 2009 om 19:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik verwacht in december nieuws te kunnen brengen over de confrontatie van het Ministerie van Economische Zaken met mijn voorspellende kracht


Gesundheit!


HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Oct 24, 2009 om 13:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Schade, Freunde und Freundinnen,


Ich bin entdeckt worden. De bolsjewistiche rode haan heeft al mijn links naar [edit redactie] verwijderd en door [edit redactie] vervangen  De naoorlogse verzetsheld MementoMori heeft evenwel op het Tros Radar forum de nieuwe link geplaatst, zodat jullie [edit redactie] daar kunnen vinden.

ve
door verwijderd - Dec 9, 2009 om 19:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Do ist der Bahnhof

Freunde und Freundinnen,

Zu meinem Bedauern musz ich gestehen das ik fürs zurückfinden dieser Faden der nachkriegerischen Widerstandsbewegung abhängig war.

Maar ja, ik ben toch weer de eerste met de antwoorden op de Kamervragen van mevrouw Vos: zie hier. De beantwoording wordt voor de heer Heemskerk een steeds pijnlijker oefening.

Over twee weken komt het nieuws.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Dec 9, 2009 om 21:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn vader was ook 'slachtoffer'van Pretium, zijn telefoon was afesloten maar toch elke maand werd er geld van zijn rekening gehaald, deze hebben we iedere keer weer teruggedraaid bij de bank, nooit meer wat gehoord, ik snap niet dat deze mensen zoveel energie stoppen in het oplichten van oude mensen.

ve
door verwijderd - Dec 9, 2009 om 22:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@

Als je je snel wilt inlezen in de Pretium-story, open en lees dan onderstaande links:

http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?t=23373

http://webwereld.nl/nieuws/58117/pretium-weer-beboet-voor-dubieuze-werving.html

http://www.ez.nl/Actueel/Pers_en_nieuwsberichten/Persberichten_2009/Maart_2009/Consumentenautoriteit_beboet_Pretium_Telecom_voor_telefonische_werving

http://www.consumentenautoriteit.nl/Actueel/Persberichten/Persbericht_12_mei_2009_Consumentenautoriteit_vordert_dwangsommen_in_bij_Pretium_Telecom

http://www.opta.nl/nl/actueel/recente-publicaties/publicatie/?id=2964

http://www.wdm.nl/belmewel/index.php/component/content/article/34-frontnieuws/81-extra-maatregelen-tegen-oneerlijke-telefonische-verkoop

http://www.ez.nl/Actueel/Pers_en_nieuwsberichten/Nieuwsberichten_2009/Juni_2009/Extra_maatregelen_tegen_oneerlijke_telefonische_verkoop

http://search.minez.nl/search?q=pretium&output=xml_no_dtd&filter=p&sort=date%3AD%3AL%3Ad1&ie=UTF-8&client=ez&oe=UTF
8&proxystylesheet=eznl_1logo&site=ez&proxyreload=1&getfields=*

http://www.villamedia.nl/archief-vaknieuws/bericht/kassa-werken-voor-ons-onmogelijk/38739/

http://zoeken.rechtspraak.nl/weekoverzicht/default.aspx?details=true&datum_tussen_tm=2009-0709&rechtsgebieddisplay=Civiel&instantietype=&instantie=&searchtype=ljn&ljn=BJ1571&u_ljn=BJ1571

http://www.telecom-update.nl/Nieuws/10-7-2009/Pretium-oordeel-rechter-niet-onredelijk

http://www.connexie.nl/actueel/2420/pretium_moet_stoppen_met_misbruik_naam_opta.html

http://www.ez.nl/pv_obj_cache/pv_obj_id_77A4AAE317C2DF5F04B3A2DC6707C341BFD10000

(zelf even kopiëren en plakken)

Pedro.

ve
door verwijderd - Dec 9, 2009 om 22:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@read:
Snel??? Met zo'n waslijst.... hahahaha!

ve
door verwijderd - Dec 10, 2009 om 09:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

haircontrol schreef op woensdag 9 dec 2009, 21:09: Mijn vader was ook 'slachtoffer'van Pretium, zijn telefoon was afesloten maar toch elke maand werd er geld van zijn rekening gehaald, deze hebben we iedere keer weer teruggedraaid bij de bank, nooit meer wat gehoord, ik snap niet dat deze mensen zoveel energie stoppen in het oplichten van oude mensen.


Wet_implementatie_Europees_regelgevingskader_elektronische_communicatie_(13-05-2004)_(stb189).pdf
[7.1g. "de schadevergoedingsregeling of terugbetalingsregeling die geldt
indien de overeenkomst, voor zover het het kwaliteitsniveau van de
geleverde dienst betreft, niet wordt nagekomen,"]
U kunt kijken wat u in de AV kunt terugvinden t.a.v. schadevergoeding omdat in de kwaliteit van de verleende dienst ernstig is tekort geschoten. Er werd n.l. gedurende .... dagen geen dienst geleverd zonder dat er inspanningen verricht werden e.e.a. zo spoedig mogelijk te herstellen.
Hierbij geldt dat de wet boven de A.V. staat

Aangetekende brief, liefst met ontvangstbevestiging sturen, kopie van brief + verzend en ontvangstbewijs goed bewaren. In brief verzoeken om schriftelijke reactie binnen uiterlijk 1 maand.

Mocht er geen restitutie plaats vinden, dan een klacht indienen bij Consuwijzer.
klik hier

ve
door verwijderd - Dec 10, 2009 om 19:34
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dank je wel tdehond, we hebben iedere keer het geld terug laten storten, dus ze zijn geen cent wijzer van ons geworden, ook een hele goede tip voor de toekomst trouwens, super!!!!!

ve
door verwijderd - Dec 22, 2009 om 16:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ein deutsches Weihnachtsgeschenk für die Herren Heemskerk und Nyks von HerrnDoktorOetker

Freunde und Freundinnen,

In het lijfblad van de Telecommunicatiebranche Connexie Magazine vinden jullie het Grote HerrDoktorOetker Interview "Nederland houdt zich niet aan Europese richtlijn" Het interview begint op bladzijde 46. Vooral de reactie van het Ministerie Economische Zaken op mijn subjectieve opvattingen is interessant.

Veel leesplezier!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Dec 28, 2009 om 15:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Staatssecretaris Heemskerk heeft geantwoord op een paar goede Kamervragen van de SP: zie hier.

Al eerder heb ik hier en in De Telefoongids aangegeven dat de banken niet enthousiast zijn om automatische incasso door telepiraten aan te pakken. Het is nu wel de staatssecretaris die Currence en de banken (ING Bank in het bijzonder) vraagt om maatregelen en hij krijgt wellicht meer voor elkaar dan de gemiddelde consument. Maar het biedt voor hem ook het perspectief om zich te kunnen verschuilen achter de brede rug van de banken als die niet thuis geven. Je moet de antwoorden van de heer Heemskerk lezen in het licht van de machtsverhoudingen. De Postbank - ING Bank overtreedt de Rules & Regulations van Currence sinds het begin van de Pretium Veldtocht in 2004. Het is niet echt denkbaar dat Currence een boete zal opleggen aan ING en hen de licentie zal ontnemen om automatische incasso toe te passen. De heer Heemskerk zal de Kamer in kennis stellen van de reacties van Currence en ING Bank. Dat komt op zijn vroegst pas in maart 2010. Ik ben benieuwd.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jan 13, 2010 om 21:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gratuliere mit diesem Sieg!

Freunde und Freundinnen (ik zit hier nu wel een beetje in mijzelf te praten op deze draad, hopelijk zijn jullie er nog),

De VARA heeft het hoger beroep tegen de vonnissen in kortgeding van vorig jaar, die sterk in het voordeel van Pretium waren, volledig gewonnen. Pretium is in tweede instantie volledig in het ongelijk gesteld. Het lijkt er op dat het Gerechtshof grondig kennis heeft genomen van De Telefoongids, ondanks dat de bolsjewistische rode Haan deze hyperlink steeds uit mijn berichten knipte.

Voor de heer Nyks heb ik speciaal voor deze gelegenheid de Trauermarsch uit Götterdämmerung van Richard Wagner (een bekende Duitse componist) uitgezocht om hem te helpen bij zijn overdenking van deze geschiedenis.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jan 14, 2010 om 09:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het lijkt mij dat de wet nu betere bescherming biedt aan de zwakkere in de samenleving. Als kinderen of vrienden van b.v. bejaarden hen - in overleg - aanmelden bij het belmenietregister, dan is elke vorm van telemarketing, daarna een overtreding van de wet.
Er is dan ruim de tijd om het weer ongedaan te maken.

ve
door verwijderd - Jan 14, 2010 om 14:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag herrdroetker,

Kun jij hier vermelden wat het vonnisnummer is?

Met dank, Pedro.

ve
door verwijderd - Jan 14, 2010 om 14:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@

Ik bedoel natuurlijk het LJN nummer.

Pedro.

ve
door verwijderd - Jan 14, 2010 om 21:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Pedro,

De arresten zijn nog niet gepubliceerd op rechtspraak. Dat duurt meestal enkele dagen tot een week. Er is nog geen LJN. Je kunt af en toe controleren op die website en dan zoeken naar "Pretium". Je krijgt dan een hele lijst met allerlei uitspraken. Die lijst moet je vervolgens met een klik op "Sorteren op datum uitspraak" in de juiste volgorde zetten, waarmee de laatste uitspraken (deze zijn van 12 januari 2010) bovenaan komen te staan.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jan 15, 2010 om 00:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een verpletterende nederlaag voor Pretium, het advocatenclubje Bird & Bird en de falende kromspreker Paris.
Kassa was de eerste, die Pretium aan de kaak stelde. Gefeliciteerd met het resultaat.
Bovendien is de journalistiek nu eindelijk bevrijd van het rectificatiespook.
Nu nog even Nederland bevrijden van Pretium.

ve
door verwijderd - Jan 15, 2010 om 14:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

krikvdkruk schreef op vrijdag 15 jan 2010, 00:47: Een verpletterende nederlaag voor Pretium, het advocatenclubje Bird & Bird en de falende kromspreker Paris.
Kassa was de eerste, die Pretium aan de kaak stelde. Gefeliciteerd met het resultaat.
Bovendien is de journalistiek nu eindelijk bevrijd van het rectificatiespook.
Nu nog even Nederland bevrijden van Pretium.


Zo af en toe zal het recht toch zegenvieren. Maar na de rechtzetting bij radar zat dit er ook aan te komen.
Valerius

ve
door verwijderd - Jan 19, 2010 om 21:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Read,

Rechtspraak neemt er de tijd voor, maar de arresten voor Vara kassa zijn inmiddels gepubliceerd. De 2 links er naartoe staan onderaan in dit artikel in boek9.nl. Het Gerechtshof veegt gelukkig voor de Vara de vloer aan met de kortgeding vonnissen. Hoe is het mogelijk dat een voorzieningenrechter herhaaldelijk zo mis kan kleunen met alle ellendige gevolgen vandien. Je kunt wel roepen "eind goed, al goed" maar het is over het algemeen toch echt wel de bedoeling dat kortgeding vonnnissen "raak" zijn en op zijn minst grotendeels worden bevestigd in een hoger beroep of bodemprocedure.

Veel leesplezier!

Mit freundlichen Grüsz
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jan 20, 2010 om 13:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ aan alle belangstellenden,

LEES HIER DE VERPLETTERENDE NEDERLAAG VAN PRETIUM

Arresten VARA versus PRETIUM:

Arrest 200.038.024/01 d.d. 12/1/2010

Arrest 200.039.470/01 d.d. 12/1/2010

Pedro.

ve
door verwijderd - Jan 21, 2010 om 21:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe(r) Omajo,

Let op, als je de strijd aangaat met Pretium gaat dat lang duren en moeder krijgt haar oude nummer voorlopig niet terug en wordt afgesloten door Pretium. Je kunt dan beter een nieuwe aansluiting met een nieuw telefoonnummer aanvragen bij KPN of een andere provider, zie De Telefoongids "Situatie 5" en "Situatie 2".

Ik neem aan dat de acceptgiro van Pretium de gesprekskosten sinds de kaping van jouw moeders aansluiting betreft. Als dat zo is geef ik je in overweging om deze maar te betalen en de teruggave aan KPN af te wachten. Ook al duurt dat 6-8 weken. Dat is altijd nog korter dan in gevecht te gaan.

Mit freundlichen Grüsz,
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jan 21, 2010 om 21:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

De Rechtspraak heeft nu ook zelf de Vara -Pretium arresten gepubliceerd, zie
hier en hier. In het eerste arrest over de Kassa uitzendingen staat een zeer belangwekkende uitspraak, die ik hierna citeer:

Pretium voert voorts nog met nadruk aan dat aan het voorschrift van artikel 7: 46h lid 1 dat het bedrijf aan het begin van het telefoongesprek duidelijk zijn identiteit moet meedelen, voldaan is indien de bedrijfsnaam duidelijk genoemd is. Daargelaten dat bij juistheid van deze interpretatie van het desbetreffende wettelijke voorschrift het verwijt overeind blijft dat het commerciële oogmerk van het telefoongesprek niet of onvoldoende wordt vermeld, mist dit betoog bovendien relevantie voor wat betreft het verwijt van misleiding. Pretium verliest een verstrekkend aspect van deze misleidende telefonische wervingsmethode uit het oog: een wegens onduidelijke presentatie door de callcentermedewerker voor rekening van Pretium komend misverstand bij de consument dat hij benaderd wordt door KPN (in plaats van door Pretium) betekent dat er in het geheel geen overeenkomst tussen Pretium en die consument tot stand komt, maar Pretium houdt de consument daar wel aan. Dat de consument goedkoper af zou zijn, doet daar niet aan af.

De rechters stellen hier, dat als er misleiding of misverstand over de identiteit van de verkoper in het spel is tijdens het verkoopgesprek, dan is er GEEN overeenkomst tot stand gekomen. Dit is precies wat ik de heer Nyks twee jaar geleden schreef, nadat ik was ingegaan op een aanbod van KPN (maar niet heus). Het is fijn om zo lang achteraf gelijk te krijgen. Ik was na lezing van alle Pretium ellende op het internet en het gedraai en gelieg van Staatssecretaris Heemskerk ook gaan geloven dat er een overeenkomst was, ook al ben je misleid. Dit heeft verstrekkende gevolgen: Als er GEEN overeenkomst is, dan kan die niet worden ontbonden, niet binnen 7 dagen, niet binnen 3 maanden, nooit. Want er is GEEN overeenkomst.

Pretium zal ongetwijfeld in cassatie gaan. Over een jaar (of twee?) weten we dan eindelijk hoe het zit. En dat hebben we allemaal te danken aan de beroerd slechte wetgeving voor bescherming van consumenten in Nederland.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jan 22, 2010 om 21:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dank voor uw reactie...Zodra ze ons inderdaad hebben terug aangemeld bij KPN, zullen we tot betaling overgaan. Eerder niet....het is gewoon onrechtvaardig. Ze hebben bij mijn oma alles fout gedaan, dus in een rechtzaak zullen we, net als u schetst, zeer sterk staan. Maar wat koop je ervoor...2 jaar procederen..ik weet niet eens of mijn oma dan nog leeft..en ondertussen geeft het ouderen een hoop stress. Dit soort bedrijven dient, direct na constatering van zulke praktijken, verboden te worden....Ik hoop dat er weer genoeg klachten binnenkomen om, net als in april 2009, een nieuwe "inval" ten kantore van Pretium te doen en de boete dit keer zo hoog te maken dat ze er mee stoppen...

ve
door verwijderd - Jan 22, 2010 om 22:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe(r) Omajo,

Pas op, als u die acceptgiro niet betaalt kan dat Pretium het excuus geven om de teruggave aan KPN te dwarsbomen. Als het bedrag in uw ogen redelijk is, adviseer ik om te betalen. Voor een redelijk bedrag moet u denken aan de kosten voor de tijdsduur dat Oma Pretiumabonnee is geweest (ongeveer € 17,- per maand) en gesprekskosten. Kijk niet op een dubbeltje meer of minder. U kunt eenvoudig terugvinden in oude KPN rekeningen hoeveel Oma ongeveer per maand aan gesprekskosten had. Ik geef toe, het is onzeker, maar ik ga er van uit dat Pretium hun "coulanceregeling voor ouderen" uitvoert. Dat gaat uiteraard niet van harte, maar ze moeten wel. En die loopt meestal goed af. Als over 6-8 weken de teruggave aan KPN nog niet heeft plaatsgevonden, laat het dan even weten.

Mit freundlichen Grüsz
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jan 23, 2010 om 11:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Prima, doen we. Het bedrag was 37,50 euro, dus niet schrikbarend....Ik zal uw advies ter harte nemen om ze geen duimbreed in de weg te leggen die coulanceregeling te honoreren....Ik wacht met spanning hoe lang dat zal duren en zal u op de hoogte houden.

Fijn dat je je grieven kunt uiten en ook daadwerkelijk snel een positieve inbreng cq respons krijgt van u. Geweldig en hou vol!!

Bedankt, ook namens oma.

ve
door verwijderd - Jan 23, 2010 om 13:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe(r) Omajo,

Het doet mij goed om mij, ondanks "die Vergangenheit", door u gewaardeerd te voelen. Hoewel niet iedereen bij Pretium en het Ministerie Economische Zaken mijn inbreng positief vindt.

Mit freundlichen Grüsz,
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Feb 5, 2010 om 21:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe Freunde und Freundinnen,

Tot mijn verrassing kreeg ik vanuit de Rechterlijke Macht via mijn connectie met de Raad voor de Rechtspraak (van wie ik van de rode Haan de naam niet mag noemen), de vraag voorgelegd of de edelachtbare Dame en Heren mw. mr. M.C.M van Dijk , mr. E.J. van Sandick en prof. mr. M.H. van der Woude van het Gerechtshof Den Haag goed werk hebben afgeleverd bij de uitspraak in hoger beroep van 12 januari 2010. Pretium is dus in cassatieberoep gegaan bij de Hoge Raad der Nederlanden. Mijn internetaansluiting bij advocatenkantoor Bird & Bird is dus nog gegarandeerd voor 2 jaar verzekerd, zodat ik jullie voorlopig van dienst kan blijven zijn. Ik heb nooit durven hopen dat Telefunken Spitzenqualität Feldtelefondraht uit 1942 een ADSL breedband verbinding aan kon, maar het werkt al bijna een jaar einwandfrei nadat ik door Pretium ben afgesloten!

Ik kon de eerder genoemde vraag niet anders dan bevestigen dat de rechters goed werk hebben verricht. Het is alleen heel jammer dat het allemaal zo lang heeft geduurd voordat de rechtspraak de argumentatie van De Telefoongids ging volgen door de klachten van vele consumenten over de oneerlijke handelspraktijken van Pretium en daaruit voortvloeiend, het recht van de media om daarvoor te waarschuwen in zijn overwegingen te betrekken. De rechters gingen zelfs nog verder dan De Telefoongids met de gevolgtrekking dat er in het geheel geen overeenkomst tot stand is gekomen indien er sprake is van misleiding bij de verkoop. Zie mijn bericht van 21 januari op de vorige pagina van dit forum.

Deze gevolgtrekking duidt op een zeer ernstig gebrek in de Wet Overeenkomsten op Afstand, dat niet in De Telefoongids niet is genoemd. Deze wet geeft namelijk de mogelijkheid dat er een “overeenkomst” aan de telefoon wordt gesloten, zonder dat aan de consument alle voorwaarden bekend worden gemaakt. Het enige wat de consument daarvoor “terugkrijgt” is 7 dagen bedenktijd, die ingaan zodra die voorwaarden wel aan hem bekend zijn gemaakt. Nu komt het: Wanneer is het achterhouden of “nog” niet meedelen van essentiële informatie (de voorwaarden) GEEN misleiding? Dit is een vraagstuk waar niemand meer uitkomt. Dan blijft er slechts over: Er is GEEN overeenkomst. Er valt dus niets te ontbinden, niet binnen 7 dagen, niet binnen 3 maanden, nooit.

Als de Hoge Raad het arrest volledig bevestigt, moet de Wet Overeenkomsten op Afstand worden herzien. En ook De Telefoongids, wat mij weer aan het werk zet. Pretium denkt misschien: “Zover zullen ze het nooit laten komen”, maar dan moet ik haar teleurstellen. De Hoge Raad trekt zich juist van Politiek niets aan en de redenering van de bovengenoemde drie rechters klopt, ook al zadelen ze mij weer met werk op. Er kan nooit sprake zijn van een gesloten rechtsgeldige overeenkomst zolang de voorwaarden niet tot in detail bekend zijn aan de partijen, die deze aangaan. De heer Nyks wist dit al, want dat heb ik hem dik 2 jaar geleden geschreven. De huidige Wet Overeenkomsten op Afstand is in strijd met dit beginsel en daarmee ontstaat de rechtsongelijkheid, die ik in De Telefoongids beschrijf, waardoor consumenten met een lullig telefoontje in het pak worden genaaid waar ze slechts met de grootste moeite weer uit kunnen komen.

De Wet Overeenkomsten op Afstand is fout!

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Feb 16, 2010 om 21:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe Freunde und Freundinnen,

Het fijne weet ik er nog niet van, maar het Gerechtshof Amsterdam heeft het vonnis in kort geding dat Pretium de naam van de OPTA niet mag "misbruiken" bij haar strooptochten vernietigd. Zie hier.

Pretium mag u dus vermoedelijk weer bellen met de mededeling dat zij u "namens de OPTA mogen aanbieden om de prijs van uw KPN abonnement te verlagen". Dat komt mooi uit, want in mijn vriendenkring heb ik vernomen dat Pretium gewoon mensen belt, die in het "Bel-me-niet register" staan ingeschreven. U kunt hen binnenkort aan De Telefoon verwachten.

Ik heb inmiddels De Telefoongids geactualiseerd, naar aanleiding van mijn verhaal hierboven.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Feb 16, 2010 om 22:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

PS

Ook de OPTA zelf heeft nog meer nieuws. Zie hier en hier.

De OPTA is een Zelfstandig Bestuurs Orgaan, wat onder de politieke verantwoordelijkheid van de Minister Economische Zaken valt. Zie hier. Ik denk dat de Dames en Heren bij de OPTA inmiddels aardig tabak krijgen van Pretium en zij zullen wellicht op het punt staan om te erkennen dat ik gelijk heb. Ook al is dat met moeite. Het komt allemaal door de beroerde wetgeving op het terrein van consumentenbescherming bij overeenkomsten op afstand. Als het meezit gaat Economische Zaken er zelf last van krijgen.

Klaag dus massaal bij de Consumentenautoriteit over De Telepiraterij.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Feb 23, 2010 om 21:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Ik zit hier weer ouderwetsch in mijzelf te praten. Maar ik heb nieuws. De OPTA heeft de uitspraak van het Gerechtshof Amsterdam, die in hoger beroep Pretium "gelijk gaf" nog steeds niet ontvangen. Rechtspraak.nl heeft deze inmiddels gepubliceerd. Zie hier. De essentie is dat het hof het niet waarschijnlijk acht dat Pretium na 28 maart 2009 nog in verkoopgesprekken meldde "dat zij van de OPTA de prijs van uw KPN abonnement mag verlagen" en dat de OPTA het niet aannemelijk heeft gemaakt dat dit niet zo is. Er zijn geen klachten of opnames van na 28 maart 2009, die misbruik van de naam van OPTA bevestigen. Het hof concludeert daarom dat er geen aanleiding (meer) was voor een dwangsom om het misbruik te stoppen. Dat heeft Pretium dan toch maar mooi binnengehaald.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Feb 23, 2010 om 22:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@@@

Als u problemen heeft met de firma Pretium, dan kunt u daarover een klacht indienen bij CONSUWIJZER.

Consuwijzer is het gezamenlijke informatieloket van de OPTA, de Consumentenautoriteit en de NMa. U vindt Consuwijzer op www.consuwijzer.nl. Met vragen kunt u ook bellen naar 088 - 070 70 70 (5 dagen per week van 8.30-17.30u, nationaal tarief). Bovendien kunt u een email sturen of een brief schrijven aan
ConsuWijzer,
Postbus 1031,
2260 BA, Leidschendam.

Mocht u lid zijn van de Consumentenbond neem dan ook contact op met hen.

Een klacht indienen bij Consuwijzer

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wie zich snel wil inlezen, kan het beste even het Kassa Dossier over Pretium doorspitten:

Het Kassa Dossier

Pedro.

ve
door verwijderd - Feb 24, 2010 om 07:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

En alle teleterreur is tegenwoordig zeer gemakkelijk wettelijk verboden te maken door u aan te melden bij bel me niet register.

klik op hier
om mijn antiscript telemarketing te lezen.

ve
door verwijderd - Feb 24, 2010 om 12:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

tdehond,

Prima aanvulling!!!

ReadAC.

ve
door verwijderd - Feb 24, 2010 om 20:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Ich hab auch noch ein schöner Zusatz!
Zie hier. De heer N.C. Jue (voorzitter van de directie van ING Retail Nederland) schrijft hier aan de heer F. Heemskerk (tot voor kort staatssecretaris EZ) dat het verbod van automatische incasso na "cold calling" van consumenten zal worden gehandhaafd. Dat wil zeggen dat het incassocontract tussen ING Bank en bedrijven, die ondanks klachten en waarschuwingen in deze praktijk volharden, zal worden beëindigd. Zoals u weet maken Telepiraten volop gebruik van automatische incasso na cold calling, terwijl automatische incasso na een telefonisch verkoopgesprek zonder dat er sprake is van een reeds bestaande relatie tussen de betrokken consument en de aanbieder, verboden is. Het beëindigen van het incassocontract tussen de Telepiraat en zijn bank, betekent dat de Telepiraat geen bankrekeningen van consumenten meer kan plunderen!

Als u onlangs (dus na 6 januari 2010) bent gestrikt door Pretium of Suprieur en uw rekening wordt geplunderd, moet u vooral klagen bij:

Voorzitter directie ING Retail Nederland
de heer N.C. Jue
Postbus 1800
1000 BV Amsterdam


U kunt dan verwijzen naar zijn brief aan de heer Heemskerk. Voor andere Telepiraten moet u waarschijnlijk bij andere banken zijn, want die zitten niet allemaal bij ING Bank. Ik zal De Telefoongids binnenkort actualiseren met dit mooie nieuws en een voorbeeldbrief.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Mar 13, 2010 om 14:34
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Ich hoffe das Ihr noch da seid. Der erste Geburtstag der De Telefoongids wird sonst in Einsamkeit gefeiert.

Er is sinds vrijdag 13 maart 2009, de dag waarop ik de heer Nyks van Pretium Telecom niet blij verraste met de publicatie van "Der Pretiumführer" (voorloper van De Telefoongids), heel wat gebeurd. De situatie rond telemarketing is voor de consumenten in het afgelopen jaar verbeterd. Enigszins onbescheiden merk ik op dat ik daar een steentje aan heb bijgedragen en ik hoop dat ik daarmee iets "wieder gut gemacht" heb. Ik heb De Telefoongids (en zijn voorganger) met hulp van mede en tegenstanders steeds actueel gehouden en verbeterd. En dat heeft zijn effect in de Politiek en de Rechtspraak niet gemist. Rechters en Kamerleden hebben smullend kennis genomen van mijn pennevruchten en uiteindelijk voelden zelfs Staatssecretaris Heemskerk en de Bovenbazen van de ING Bank zich aangesproken om iets te ondernemen.

Het is nu een stuk rustiger rond de Telepiraterij, gezien de sterk verminderde stroom van klachten. De politieke druk, de Rechtspraak, de publiciteit en vooral de belofte van de ING Bank om de Rules & Regulations Incasso te handhaven hebben eindelijk de bedrijfstak van Piraterij op Afstand ontmoedigd. Althans voorlopig, want Telepiraterij is lucratief en zodra de aandacht verslapt, zal deze weer de kop opsteken. Er staan nu echter middelen ter beschikking, waaronder De Telefoongids en veel andere goede raad van bezoekers op de internetforums hier en bij Tros Radar, waarmee U direct kunt terugslaan wanneer dat nodig is.

Blijft waakzaam!

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Apr 10, 2010 om 00:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe Freunde und Freundinnen,

Ich bin tief erschüttert. Die Beamten greifen rücksichtslos an! Er staat nu boven mijn in traditioneel Duitse kleuren opgemaakte website met De Telefoongids een in politiek correct abscheuliches groen gekleurde banner van de Consuwijzer met "Informatie over het Bel-me-niet register"!

Unglaublich!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Apr 10, 2010 om 07:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

herrdroetker schreef op zaterdag 10 apr 2010, 00:21: Liebe Freunde und Freundinnen,

Ich bin tief erschüttert. Die Beamten greifen rücksichtslos an! Er staat nu boven mijn in traditioneel Duitse kleuren opgemaakte website met De Telefoongids een in politiek correct abscheuliches groen gekleurde banner van de Consuwijzer met "Informatie over het Bel-me-niet register"!

Unglaublich!
HerrDoktorOetker


< ggggggggg >
Lijkt mij een prima banner, omdat aanmelding bij bel me niet register teleterreur wettelijk verboden maakt.

ve
door verwijderd - Apr 30, 2010 om 21:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe Freunde und Freundinnen,

Geen nieuws is goed nieuws op het Telepiraterijfront. Aardig is het volgende bericht van de Consumentenautoriteit over de zegenrijke samenwerking met weerbare consumenten. Al zal de Cosumentenautoriteit de Naam van die Ene, die hele Erge, nooit over zijn lippen krijgen. Er spreekt toch een blijk van erkenning uit. De Telefoongids wordt daar ongetwijfeld grondig bestudeerd.

Er staat echter weer tegenover dat veel consumenten niet weerbaar (kunnen) zijn, om te beginnen omdat zij niet zoveel tijd en energie kunnen opbrengen als een monomane voormalige bezetter, die binnenkort zijn 65e pensioenjaar viert. Als de wetgeving voor kopen op afstand meer solide zou zijn, alleen al door die voor de hand liggende grote gaten er in te dichten, zouden (weerbare) consumenten zeer geholpen zijn. De grote vraag staat nog steeds open: "Waarom voelt de Nederlandse Wetgever zich geroepen om oneerlijk handelende ondernemers zo ter wille te zijn?"

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jun 10, 2010 om 22:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe Freunde und Freundinnen.

Voor de fijnproevers heb ik een recent gepubliceerde uitspraak van de rechtbank in Den Haag gevonden. Zie hier.

Dit gaat over de uitvoering van de lasten onder dwangsom, die door de Consumentenautoriteit aan Pretium Telecom zijn opgelegd. De uitkomst is dat deze dwangbevelen niet mogen / kunnen worden uitgevoerd zolang er nog geen uitspraak is gedaan in het hoger beroep dat Pretium tegen het besluit van de Consumentenautoriteit heeft aangespannen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de Consumentenautoriteit geen naam van een overtredend bedrijf mag bekendmaken in een publicatie en een dwangsom niet mag invorderen, zolang een bezwaarprocedure van het overtredende bedrijf nog loopt. De uitspraak is nogal "duister", maar ik beveel het helderst leesbare stuk punt 3.4 in de uitspraak voor lezing aan. Daarin voert de Staat aan dat de Conumentenautoriteit ernstig in zijn handhavende taak wordt belemmerd indien Pretium in het gelijk wordt hesteld. En dat is nu met deze uitspraak het geval.

De handhaving van het verbod op doorlopende incasso na "cold calling" door de banken is daarmee nog steeds het enige wat tot nu toe effectief is. De wetgeving voor consumentenrechtsbescherming blijft hopeloos achter. Wij zijn er dus nog lang niet. De Telefoongids is dus nog steeds actueel.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jun 10, 2010 om 22:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik vergat nog te vermelden dat het besluit van de Consumentenautoriteit alweer van 8 december 2008 is. Met dit in gedachten, zouden wij nog steeds niet zijn geïnformeerd door de Consumentenautoriteit dat het hier om Pretium Telecom gaat. De bezwarenprocedure loopt namelijk nog steeds en deze zal waarschijnlijk pas worden voltooid in 2018 met een uitspraak van de Raad van State.

HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Oct 13, 2010 om 22:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe Freunde und Freundinnen,

Hier is het wat stil, maar van het front heb ik vernomen dat Pretium Telecom weer actief op jacht is gegaan naar oude mensen en hun geld. Zij zal dus hebben vastgesteld, dat van de overheid weinig last zal worden ondervonden bij de voortzetting van haar strooptocht. Ik vermoed dat deze Pretium draad ook hier weer gaat worden opgepakt door gedupeerden.

Er ligt in tegenstelling tot vroeger nu wel wat minutie klaar om terug te slaan. Zo kan ik met genoegen uit betrouwbare bron meedelen dat de kantonrechters De Telefoongids inmiddels als nalsagwerk gebruiken voor de juiste interpretatie van de Wet Overeenkomsten op Afstand. Zie hier en hier. Deze uitspraken gaan over het ontzenuwen van de foutieve stelling van de aanbieder (hier voor de verandering Tele2) dat de 7 dagen bedenktijd ingaan op het moment van het telefonische verkoopgesprek.

Bij het Ministerie Economische Zaken is men nog niet ontwaakt uit de roes tengevolge van de schok door de komst van de Nieuwe Regering. De herziening (hoogst noodzakelijke verbetering) van de Wet Overeenkomsten op Afstand zou toch wel eens op de agenda moeten komen. Er is nogal sprake van achterstallig onderhoud.

Gesundheit!
mr. HerrDoktorOetker ;-)

ve
door verwijderd - Feb 18, 2011 om 22:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

(das 'Liebe' unterlass ich jetzt nur, weil keiner mir antwortet) Er is nieuws. Zie hier en hier. Het Tros Radar forum waar ik vanwege mijn verleden door de nachkriegerischen Wioderstandsbewegung ben verbannen, is onderwerp van een gerechtelijke procedure. Dat zie ik er hier voorlopig niet van komen. Pretium eiste blijkbaar dat de Tros het Pretium Telecom onderwerp op het forum zou sluiten en berichten zou censureren op laster. Dat was overigens pas nadat ik verbannen was in april 2009.

Dat kan ook niet anders want ik heb Pretium nooit belasterd. Ik sprak slechts de waarheid.

De rechter heeft de eis om het forum te censureren afgewezen, maar hij heeft wel een andere eis van Pretium toegewezen dat Tros de volledige opnamen van de undercoveractie in september 2008 bij het callcenter van Pretium moet overhandigen. Wat Pretium daarmee wil, is mij een raadsel (afgezien van het feit dat zij inmiddels ruzie heeft met dat callcenter, zie hier).

De hele Pretium geschiedenis maakt wel heel doordringend duidelijk, dat het in Nederland met de bescherming van consumenten tegen Telepiraterij zeer zeer slecht is gesteld. Het Ministerie van Economische Zaken "herkende zich niet" vorig jaar in mijn kritiek op de kwaliteit van 'haar' wetgeving. Aber jetzt können nur noch die richtig verbohrte Käseköpfe diese Wahrheit leugnen!

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Feb 19, 2011 om 07:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De macht van de zich belasterd voelende providers reikt ver.

M.i. kunnen providers hun tijd beter besteden aan het zorg dragen voor een goede service aan de klanten, een goede administratie en vooral een klantvriendelijke benadering van de klanten waarbij niet uitgegaan wordt van het feit dat de provider altijd gelijk heeft. Mijn ervaring is ( met een andere provider) dat een klant ook wel eens gelijk heeft en veel en langdurig last ondervindt van het feit dat er niet naar hem geluisterd wordt.

Gelukkig is het niet uw probleem dat Pretium een zaak tegen Radar begint. En als Radar u in hun oneindige wijsheid geband heeft. So be it. Dan toch niet daar uw waardevolle bijdragen plaatsen?

ve
door verwijderd - Feb 19, 2011 om 13:32
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Helaas blijven ze hun [edit redactie] voortzetten.....een boete van ruim 80.000 euro doet ze niets....

Het verbaasd me ook hoe makkelijk KPN, op aanvraag van Pretium, het abonnement laat overnemen door Pretium. Zij zeggen daar akkoord van de client voor te hebben, maar die ( 92 jaar) is zich nergens van bewust. Heeft alleen niet van ze af kunnen komen tijdens hun opdringerige telefoonpraatje en uiteindelijk gezegd...:\" Stuur de informatie maar op, dan kijk ik er thuis naar\". Het volgende moment was ze overgezet.... Het kost nu zeker al 2 maanden 2 brieven, met als bijlage kopie paspoort, zeker 6 uur aan de telefoon hangen, 2 bezoeken op kantoor, waar je zonder veel aandringen niet eens langs de receptioniste komt, voor ik vandaag een bericht te horen kreeg dat de coulanceregeling van kracht is en mijn oma dus na ongeveer 6-8 weken na vandaag weer terug zal worden gemeld bij KPN.... Of we wel even het bedrag op een acceptgiro, zonder factuur of specificatie, want daar doen ze niet aan, willen voldoen....
Waarom kan ze dan niet, netzo als bij Pretium binnen een paar uurtjes teruggezet worden naar KPN....nee, nu kunnen ze eerst nog eens acceptgiro\'s sturen...Schandalig.
Ik heb geeist dat ze de bandopname, die zij claimen te hebben, met daarop het akkoord van mijn oma om haar abonnement over te laten zetten, ons doen toekomen. Mochten ze dit niet doen of kunnen zal ik met liefde de verdere gerechtelijke weg bewandelen.
Is hier nou niet een instantie die deze praktijken defivitief uit de wereld helpt?? (Klacht is al geregistreerd bij consuwijzer...)

Pretium....geef deze dame, mijn oma, haar nachtrust terug en zorg dat ze per omgaande terug is bij KPN en niet pas na 6-8- weken.....
Hebben jullie enig idee hoeveel zorgen, stress en slapeloze nachten jullie ouderen bezorgen met jullie [edit redactie]!!??

ve
door verwijderd - Feb 19, 2011 om 14:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Tdehond,

Ik heb mij al eens met de pet in de hand als een berouwvolle zondaar gemeld bij Tros Radar, maar ze waren echter onverbiddelijk. Mein Bußgang nach Canossa scheiterte. De Tros zat blijkbaar in verband met deze procedure niet te wachten op mijn waardevolle bijdragen. Wellicht kunt u, als u op het Tros Radar forum publiceert, een goed woordje bij hen doen voor mij. Zoals u ziet, doe ik mijn uiterste best om het Nederlandse Volk het naar de zin te maken.

Overigens, De Telefoongids heeft zijn weg naar het grote publiek gevonden ook al is de huidige versie al weer van juli 2010. Waarschijnlijk zal na de komende verkiezingen pas weer aandacht van de Politiek komen voor zaken als consumentenbescherming. Misschien komt er dan ook weer nieuws om in De Telefoongids bij te werken.

Mit freundlichen Grüßen,
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Feb 19, 2011 om 17:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik beperk mij tot bijdragen alhier.



ve
door verwijderd - Feb 21, 2011 om 20:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Via via werd ik ingelicht dat er per 1 januari 2012 een wijziging van de artikelen BW 6:236 en 6:237 over 'onredelijk bezwarende bedingen' in Algemene Voorwaarden van aanbieders van toepassing wordt. Zie hier. Dit houdt in dat van een voorwaarde dat een 'overeenkomst van bepaalde duur' meer dan 1 jaar duurt, wordt vermoed dat deze een 'onredelijk bezwarend beding' is. Tenzij de consument 'na een jaar de bevoegdheid heeft de overeenkomst te allen tijde op te zeggen met een opzegtermijn van ten hoogste een maand'. Het is een heel verhaal, maar het komt er op neer dat overeenkomsten in redelijkheid niet langer kunnen duren dan 1 jaar en dat de consument daarna altijd na 1 maand kan opzeggen. Dit geldt dus voor alle overeenkomsten op wat uitzonderingen voor kranten of tijdschriften na.

Verder wordt ook aan BW artikel 6:236 een sub "o" toegevoegd. Dat stelt dat een voorwaarde die de bevoegdheid van de consument om een telefonisch of elektronisch tot stand gekomen overeenkomst op overeenkomstige wijze op te zeggen uitsluit of beperkt, onredelijk bezwarend is. Met andere woorden: Als u met een telefoontje een overeenkomst aangesmeerd heeft gekregen kunt u er ook met een telefoontje vanaf komen. Dit is een belangrijke verbetering. Zo te zien heeft de wetgever De Telefoongids hoofdstuk 17 goed gelezen, ook al zal hij dat nooit toegeven ;-) Juist door deze aanvulling valt het nut van Telepiraterij voor de aanbieders voor een belangrijk deel weg. Een aanbieder die een wat steviger overeenkomst, die de consument meer bindt, wil sluiten, zal volgend jaar toch met een schriftelijk contract met het verzoek om te ondertekenen, op de proppen moeten komen.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Feb 25, 2011 om 20:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe Freunde und Freundinnen,

Es geht wieder los! De rechterlijke macht is actief in de weer met Pretium. Zoals jullie weten hadden wij vorige week de rechterlijke uitspraak dat de Tros haar Pretium forum niet hoefde te censureren, maar dat zij wel al het 'ruwe' beeldmateriaal van de undercover operatie in het callcenter van Pretium Telecom moest overhandigen aan Pretium. Daartegen heeft de Tros een kortgeding aangespannen en de voorzieningenrechter heeft bepaald dat de rechtbank kennelijk een juridische misslag heeft begaan door de ‘vrijheid van meningsuiting’ zoals geregeld in het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens niet (goed) te toetsen. Die uitspraak van vandaag dus, staat hier. Ik vermoed dat maandag de spanning in de koffiekamer van de rechters in Den Haag om te snijden zal zijn: "Zeg Koppen, wat maak je me nou????" De Tros moet wel binnen 2 weken in hoger beroep gaan tegen de uitspraak van de rechtbank, anders moet zij alsnog het beeldmateriaal overhandigen. Ik neem aan dat de Tros dat dan ook zal doen.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Feb 25, 2011 om 20:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ein fehler: De uitspraak van de voorzieningenrechter van vandaag staat hier. Verzeihung

ve
door verwijderd - Feb 27, 2011 om 13:32
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

herrdroetker

Met dank voor de link. Ik begrijp overigens (?) dat dit fraaie bedrijf nog in beroep kan gaan. Weet jij hoe dat zit?

Pedro.

ve
door verwijderd - Feb 27, 2011 om 14:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Read,

Jasicher! Als de Tros bij het Gerechtshof in hoger beroep gaat over het afstaan van de filmpjes en zij wint. Dan kan Pretium nog in cassatieberoep gaan bij de Hoge Raad. Die verwijst, als Pretium daar weer wint in 2013 - 2014, de zaak dan door naar een ander Gerechtshof, die hem weer overnieuw behandelt. De Hoge Raad kijkt namelijk alleen of het vonnis op de juiste wijze onder de juiste afwegingen tot stand is gekomen en doet geen uitspraak over wie van de partijen gelijk heeft. Als Pretium er trek in heeft zijn we uiteindelijk in 2014 zo'n 6 jaar bezig geweest over de filmpjes.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Apr 9, 2011 om 20:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Fangfrisch! Jetzt bin ich der niederländischen nachkriegerischen Widerstandsbewegung voraus! Zie hier en hier. De Hoge Raad heeft het arrest van het Gerechtshof Den Haag (zie hier) bevestigd. De uitzending van Tros Radar van 29 september 2009 met de undercover opnamen bij het callcenter CPM Amsterdam BV hoeft niet te worden gerectificeerd.

Het getij is gekeerd. Pretium verliest nu in de Rechtspraak.

Dit gaat overigens niet over wat hierboven in de laatste berichten staat (het censureren van het Tros Radar forum en het inleveren van alle originele opnamen in het callcenter). Naar verwachting zal ook dat gunstig uitpakken omdat de Tros ondermeer in ieder geval kan aantonen dat zij mij van het forum heeft verbannen, ook al sprak ik slechts de waarheid.

Er komt nog een uitspraak van de Hoge Raad over het arrest over de uitzending van Vara Kassa, waar met name de rechtsgeldigheid van onder telefonische misleiding gesloten overeenkomsten aan de orde komt.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Apr 11, 2011 om 13:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag dr.oetker,

Zo'n heel arrest leest echt niemand, dus geef ik hier even een samenvatting:

Vorderingen, beslissing en besluit van zaaknummer 200.028.826/01

3. In hoger beroep vordert Pretium, kort gezegd:

a. de blijvende verwijdering van het programma Tros Radar van 22 september, 29 september en 20 oktober 2008 van uitzendinggemist.nl en de websites van Tros Radar,
b. het voorlezen en in beeld tonen van een rectificatietekst in het programma Tros Radar,
c. het plaatsen van deze rectificatie op nader aangegeven websites,
d. het zich onthouden van commentaar op deze rectificaties,
e. te verbieden dat Tros in enige uitzending stelt dan wel insinueert dat Pretium zich schuldig maakt aan onfatsoenlijke telemarketing dan wel derden daartoe een platform biedt,
f. alles op straffe van dwangsommen en met veroordeling van Tros in de proceskosten.

Conclusie

26. Slotsom is dat het bestreden vonnis niet in stand kan blijven en dat de gevraagde voorzieningen worden afgewezen. Na het voorafgaande behoeven de wijzigingen van eis en het verweer daartegen, de grieven van Pretium en Tros geen verdere behandeling meer. De door Tros gestelde niet-ontvankelijkheid van Pretium wegens misbruik van procesrecht en schending van het ne bis in idem-beginsel behoeft bij gebrek aan belang geen bespreking meer. Pretium zal als de in het ongelijk gestelde partij worden veroordeeld in de proceskosten van Tros in de eerste aanleg en in hoger beroep.

3. Beslissing

vernietigt het bestreden vonnis;

en opnieuw rechtdoende in hoger beroep:

wijst de gevraagde voorzieningen af;

veroordeelt Pretium in de proceskosten in eerste aanleg en in hoger beroep (in de zaken 200.028.826/01 en 200.029.041/01) aan de zijde van Tros gevallen, tot op heden wat betreft de eerste aanleg begroot op € 262,-- aan verschotten en op € 1.356,-- aan salaris voor de advocaat en in hoger beroep op € 711,98 aan verschotten en op € 3.576,-- aan salaris voor de advocaat;

verklaart dit arrest wat de veroordeling betreft uitvoerbaar bij voorraad.

Dit arrest is gewezen door mrs. E.J. van Sandick, Th.W.H.E. Schmitz en
M.H. van der Woude en is uitgesproken ter openbare terechtzitting van 21 juli 2009 in aanwezigheid van de griffier.

Bron:
Zaaknummers : 200.028.826/01 en 200.029.041/01
Rolnummer Rechtbank : 325380/ KG ZA 08-1545
arrest van de negende civiele kamer d.d. 21 juli 2009

inzake de ambtshalve gevoegde zaken van:

zaaknummer 200.028.826/01

Met collegiale groet, ReadAC.


ve
door verwijderd - Apr 11, 2011 om 17:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

En als het goed is weer een zaak opgelost.

ve
door verwijderd - Apr 12, 2011 om 09:32
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@

Er komt nog een uitspraak van de Hoge Raad over het arrest over de uitzending van Vara Kassa, waar met name de rechtsgeldigheid van onder telefonische misleiding gesloten overeenkomsten aan de orde komt.

Het zal mij benieuwen wat daar uitkomt. 'kkan bijna niet wachten.

ReadAC.

ve
door verwijderd - May 6, 2011 om 00:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Er is weer nieuws van de Rechtspraak. Zie hier. De bestuursrechter heeft de toch al schamele, door de Consumentenautoriteit opgelegde boete van € 87.000,- verlaagd tot € 57.960,-. Deze boete was opgelegd voor het niet overeenkomstig de Wet Overeenkomsten op Afstand voeren van telefonische werving. De Consumentenautoriteit moet bovendien nog de gepubliceerde besluiten van 27 oktober 2009 rectificeren voor zover deze door deze uitspraak worden beïnvloed.

Ik heb deze besluiten overigens al vorig jaar gedownload en veilig gesteld. Indien nodig, publiceer ik deze gewoon weer.

Ik hoop en verwacht dat de factuur van advocatenbureau Birds&Birds (Frau Marjolein Geus) het bedrag van € 29.040,- exclusief BTW overschrijdt.

Gesundheit!
HerrDoktoerOetker

ve
door verwijderd - May 6, 2011 om 05:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

herrdroetker schreef op vrijdag 6 mei 2011, 00:36: Freunde und Freundinnen,

Er is weer nieuws van de Rechtspraak. Zie hier. De bestuursrechter heeft de toch al schamele, door de Consumentenautoriteit opgelegde boete van € 87.000,- verlaagd tot € 57.960,-. Deze boete was opgelegd voor het niet overeenkomstig de Wet Overeenkomsten op Afstand voeren van telefonische werving. De Consumentenautoriteit moet bovendien nog de gepubliceerde besluiten van 27 oktober 2009 rectificeren voor zover deze door deze uitspraak worden beïnvloed.

Ik heb deze besluiten overigens al vorig jaar gedownload en veilig gesteld. Indien nodig, publiceer ik deze gewoon weer.

Ik hoop en verwacht dat de factuur van advocatenbureau Birds&Birds (Frau Marjolein Geus) het bedrag van € 29.040,- exclusief BTW overschrijdt.

Gesundheit!
HerrDoktoerOetker


Nog niet getreurd Herr Dr. Oetker, het vervolg van deze principekwestie wordt ongetwijfeld hoger beroep bij de Raad van State Afdeling bestuursrechtspraak door beide partijen (eiseres & verweerder in beroep) of één der partijen ingesteld.

De Raad van State kan dan op haar beurt dit voorleggen aan het Europese Hof van Justitie (Cour des Justice Européenne).

ve
door verwijderd - May 6, 2011 om 21:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Börgemeister,

Op zich gaan de ontwikkelingen langzaam de goede kant op. Maar met dit jarenlang voorstslepende juridische getouwtrek is de bescherming van de consument tegen oneerlijke handelspraktijken van zelfs de echte diehard telepiraten als Pretium, niet gediend.

Dit alles is het gevolg van de zwakke wetgeving in Nederland op dit terrein. Die hele reeks van argumenten en gecompliceerde afwegingen, die de rechter maakt in deze uitspraak, weerspiegelt de wetgeving die zo lek is als een zeef. Als je alleen al bedenkt wat voor tijd en moeite dat allemaal kost om al die openstaande achterdeurtjes in de wet na te lopen.

Terwijl de oplossing zo simpel is door te regelen dat voor meer ingewikkelde diensten van langere duur met betaling in termijnen van variabele bedragen (zoals telefonie), alleen schriftelijk ondertekende overeenkomsten rechtsgeldig zijn. Het hele Pretium en SMS gedonder hoort dan in een klap tot het verleden.

Ik ben benieuwd of hoger beroep volgt. De Consumentenautoriteit is lui. Hij moet al 10 duizenden klachten hebben ontvangen over Pretium, waar hij eigenlijk maar heel weinig mee doet. Bij Pretium zouden de kosten van al die rechtszaken onderhand moeten gaan doorwegen.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jun 8, 2011 om 23:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Schon wieder etwas Neues! Zie hier. Het Europees Parlement, de Raad en de Europese Commissie hebben overeenstemming bereikt over een vernieuwing van de Europese richtlijnen voor kopen/overeenkomsten op afstand. De 7 werkdagen bedenktijd worden 14 werkdagen en de 3 maanden bedenktijd, zolang nog niet alle voorwaarden bekend zijn gemaakt aan de consument, worden 1 jaar. Als of het niets is! Er zijn ook nog enkele andere verbeteringen. Hoewel hier alleen het bestellen van goederen op internet wordt genoemd, verwacht ik dat dit ook min of meer van toepassing zal zijn voor overeenkomsten voor dienstverlening. De regelingen daarvoor zijn namelijk gelijkluidend, met uitzondering voor de diensten die meteen ingaan (der Ring des Nibelungen van Richard Wagner streaming op uw computer) of geleverd en voltooid (het wassen van uw auto) worden en loterijen.

Dit is kennelijk zo gekomen omdat de ondernemers zich zo goed en integer aan de regels hielden, maar niet heus. Pretium Telecom moet na de invoering van de wijziging op de Wet Overeenkomsten op Afstand nog langer wachten met verzending van haar welkomstbrieven aan oude mensen. Het duurt echter nog jaren voor het zover is. Zoals u weet, loopt de Nederlandse wetgever niet zo hard voor de consument.

Laß die rote Daumen jetzt nur kommen!

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jun 17, 2011 om 19:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Hiermee maak ik u attent op een mooi filmpje op Youtube over klantenwerving door Pretium Telecom.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jun 23, 2011 om 20:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

In aansluiting op mijn bericht van 8 juni wordt hier wat meer officieel een nieuwe Europese richtlijn voor bescherming van consumenten aangekondigd. Deze gaat over wijziging van ondermeer de richtlijn 97/7/EG die uitgebreid in De Telefoongids aan de orde komt en waarmee het herroepingsrecht en de bedenktijd worden geregeld.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Aug 14, 2011 om 17:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Jawel hoor het is Pretium gelukt om mij in de pen van klachten te laten klimmen!
Nog nooit had ik problemen ondervonden bij bedrijven / instanties.
Pretium heeft dus 'De Primeur' bij mij. Proficiat Pretium!!
Ook mij hebben ze telefonisch lid gemaakt. Daar was ik het mee eens dus tot zover o.k., maar ze 'vergaten ' te melden dat ze me ongevraagd ook meteen een lidmaatschap voor het blad Privilege gaven ( a 65 euro per jaar).
Ik heb 3 jaar geprobeerd om van dat blad af te komen. Bellen, mailen en schrijven het mocht allemaal niet baten. Ze zeggen gewoon dat ze je brieven niet ontvangen hebben.
Zelfs toen ik mijn telefoniediensten bij Pretium verbrak kwam ik niet af van dat blad.Iedere keer 65 euro zo van mijn rekening!
Ik weer bellen naar Pretium:
"Sorry mevouw we kunnen niets voor u doen want Pretium en Privilege zijn 2 verschillende bedrijven."
Ja ja, maar toen ik lid werd van pretium kon het blad privilege ongevraagd wel automatisch toegevoegd worden !!!!!
Kortom we hebben hier gewoon te maken met geldklopperij van Pretium!!
Uiteindelijk heb ik mijn bank gevraagd om dit bedrijf te blokkeren wat moet je anders? Ik heb geen zin een hele juridische strijd te beginnen met dit VRESELIJKE bedrijf.
Moraal van het verhaal: ga gewoon niet in zee met PRETIUM.
Dan blijft je veel ellende bespaart.

Alle lotgenoten die wel een rechtzaak voeren tegen dit bedrijf wens ik heel veel succes!

ve
door verwijderd - Aug 14, 2011 om 18:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

aroothans schreef op zondag 14 aug 2011, 17:09: Jawel hoor het is Pretium gelukt om mij in de pen van klachten te laten klimmen!
Nog nooit had ik problemen ondervonden bij bedrijven / instanties.
Pretium heeft dus 'De Primeur' bij mij. Proficiat Pretium!!
Ook mij hebben ze telefonisch lid gemaakt. Daar was ik het mee eens dus tot zover o.k., maar ze 'vergaten ' te melden dat ze me ongevraagd ook meteen een lidmaatschap voor het blad Privilege gaven ( a 65 euro per jaar).
Ik heb 3 jaar geprobeerd om van dat blad af te komen. Bellen, mailen en schrijven het mocht allemaal niet baten. Ze zeggen gewoon dat ze je brieven niet ontvangen hebben.
Zelfs toen ik mijn telefoniediensten bij Pretium verbrak kwam ik niet af van dat blad.Iedere keer 65 euro zo van mijn rekening!
Ik weer bellen naar Pretium:
"Sorry mevouw we kunnen niets voor u doen want Pretium en Privilege zijn 2 verschillende bedrijven."
Ja ja, maar toen ik lid werd van pretium kon het blad privilege ongevraagd wel automatisch toegevoegd worden !!!!!
Kortom we hebben hier gewoon te maken met geldklopperij van Pretium!!
Uiteindelijk heb ik mijn bank gevraagd om dit bedrijf te blokkeren wat moet je anders? Ik heb geen zin een hele juridische strijd te beginnen met dit VRESELIJKE bedrijf.
Moraal van het verhaal: ga gewoon niet in zee met PRETIUM.
Dan blijft je veel ellende bespaart.

Alle lotgenoten die wel een rechtzaak voeren tegen dit bedrijf wens ik heel veel succes!


Bij providers en in dit geval pretium is het verstandig om aangetekend iets te beëindigen.

U ongevraagd lid maken van het clubje Pretium waarbij u het eerste jaar gratis blad krijgt om vervolgens stilzwijgend gedwongen wordt om te betalen mag niet volgens de Wet koop op Afstand.

Ik zou er nog 1 aangetekende brief aan wagen waarin u aangeeft dat u een selectieve blokkade op rekening van Club Pretium heeft gezet.

Hopelijk klopt het adres nog, want de site Privilege is alleen voor leden toegankelijk. :(
Bij het opzeggen van Pretium Privilege, dit adres gebruiken:


Pretium B.V.
Postbus 6128
2001 HC Haarlem
bron: klik

voorbeeld brief die u eventueel zou kunnen gebruiken:

Geachte lezer,

Bij deze ontbind ik per direct mijn ongevraagd lidmaatschap van het blad Privilege.

Volgens de Wet Koop op Afstand mag u als bedrijf zijnde niet ongevraagd een product of dienst leveren en daarvoor betaling eisen.

Ik heb dan ook mijn bank opdracht gegeven een selectieve blokkade op uw rekeningen te zetten.

Alle incasso's die u in het verleden gedaan heeft t.a.v. blad Privilege + club lidmaatschap zijn m.i. onterecht gedaan omdat ik daar geen toestemming voor gegeven heb.

Gaarne ontvang ik binnen uiterlijk 30 dagen een schriftelijk bevestiging dat per direct dit ongevraagd lidmaatschap beëindigd is.

Hoogachtend,


aangetekend versturen, copie brief + verzendbewijs 5 jaar zorgvuldig bewaren.


Dit om te voorkomen dat u straks met een incassoprocedure te maken krijgt!

Kijk even op hun site of in het blad Privilege of het adres klopt.


ve
door verwijderd - Oct 6, 2011 om 22:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Het ziet er naar uit dat wij allen er in zijn geslaagd om het verkoopbeleid van Pretium Telecom BV met zachte hand naar het rechte spoor te geleiden. Althans het spoor waarop ook andere aanbieders gaan en dat een heden ten dage 'aanvaardbaar marktconform niveau' van klachten geeft. De Telefoongids wordt nog slechts mondjesmaat gedownload en er zijn nog weinig politieke ontwikkelingen die bijwerken nodig maken.

Het is een goede zaak dat de Telepiraterij en de Telefoonterreur over hun hoogtepunt heen lijken te zijn. Ik hoop dat ik weer wat goed heb gemaakt met mijn bescheiden bijdrage aan de strijd tegen deze plagen.

Met genoegen constateer ik dat de duimen zijn afgeschaft. Dit zal de kwaliteit van de uiteenzettingen op dit forum ten goede komen.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Nov 23, 2011 om 23:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Ik was het bijna vergeten. De heer Nyks (directeur eigenaar van Pretium) viert vandaag 23 november zijn 70-ste verjaardag.

Zijn vader Karl Nyks en ik zaten er op 23 november 1941 minder prettig bij in Rostov. In de week na 23 november moest het zegevierende Duitse leger voor de eerste keer aan het Oostfront terugtrekken en Rostov ontruimen onder druk van de aanhoudende aanvallen door de bolsjewistische horden.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Dec 23, 2011 om 21:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen und inbesondere de bolschewistische rode Haan!

Meine herzlichsten Glückwünsche; De Hoge Raad heeft het cassatieberoep van Pretium tegen het arrest van 12 januari 2010 van het Gerechtshof Den Haag afgewezen. Dat ging over de wijze waarop de VARA gebruik maakte van persvrijheid, vrijheid van meningsuiting, feitenonderzoek en wederhoor. Zie hier voor de fijnproevers. De Procureur Generaal maalt de punten van Pretium Telecom hier zo grondig fijn, dat ik welhaast kan spreken van een totale afwijzing waar hij speciaal is voor gaan zitten om deze zo zorgvuldig mogelijk zonder ook maar iets te vergeten, op papier te zetten. Maar ja, dat mag ook wel worden verwacht van de Hoge Raad. Of de prijs (€ 2.585,34) in verhouding staat tot de kosten, dat is de vraag.

Nach fast 7 Jahren Kampf gegen die Pretium Fernpiraterie, ist der Sieg nahe. In alle bescheidenheid mag ik opmerken dat mijn presentatie van Der Pretiumführer op vrijdag 13 maart 2009, een keerpunt was, waarbij de strijd van enkele heldhaftige individuen veranderde in een totale oorlog van de consumenten tegen Pretium. De mobilisatieoproep voor deze oorlog staat nog altijd op het voorblad van De Telefoongids. Die mobilisatie van de consumenten heeft het in eerste instantie voor Pretium gunstige getij van de Rechtspraak doen keren in haar nadeel. De hogere Rechters konden in de procedures tegen VARA en Tros niet meer voorbij gaan aan de breed gemeenschappelijk ervaren en gesignaleerde oneerlijke handelspraktijken van Pretium Telecom en het gebrekkige bestuursrechtelijke optreden van de overheid daartegen.

Wij zijn er helaas nog niet in geslaagd om de aanpak van oneerlijk handelende ondernemers in de strafrechtelijke sfeer te trekken. We moeten voorlopig tevreden zijn met de 'nieuwe' regelingen voor het opzeggen van abonnementen in de Telecommunicatiewet (artikel 7.2a) en het Burgerlijk Wetboek (artikel 6:236 en 6:237).

Und Herr Tdehond, U kunt, wanneer van toepassing, voortaan met een gerust hart verwijzen naar De Telefoongids aangezien deze nu door veelvuldig downloaden informeel is geautoriseerd als naslagwerk door de Hoge Raad der Nederlanden.

Ich hab immer nur noch zwei Sterne (glücklich sind die rote Daumen entfernt worden), aber ich hoffe trotzdem Etwas wieder ein bißchen gut gemacht zu haben.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Dec 24, 2011 om 02:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

herrdroetker schreef op vrijdag 23 dec 2011, 21:52: Freunde und Freundinnen und inbesondere de bolschewistische rode Haan!

Meine herzlichsten Glückwünsche; De Hoge Raad heeft het cassatieberoep van Pretium tegen het arrest van 12 januari 2010 van het Gerechtshof Den Haag afgewezen. Dat ging over de wijze waarop de VARA gebruik maakte van persvrijheid, vrijheid van meningsuiting, feitenonderzoek en wederhoor. Zie hier voor de fijnproevers. De Procureur Generaal maalt de punten van Pretium Telecom hier zo grondig fijn, dat ik welhaast kan spreken van een totale afwijzing waar hij speciaal is voor gaan zitten om deze zo zorgvuldig mogelijk zonder ook maar iets te vergeten, op papier te zetten. Maar ja, dat mag ook wel worden verwacht van de Hoge Raad. Of de prijs (€ 2.585,34) in verhouding staat tot de kosten, dat is de vraag.

Nach fast 7 Jahren Kampf gegen die Pretium Fernpiraterie, ist der Sieg nahe. In alle bescheidenheid mag ik opmerken dat mijn presentatie van Der Pretiumführer op vrijdag 13 maart 2009, een keerpunt was, waarbij de strijd van enkele heldhaftige individuen veranderde in een totale oorlog van de consumenten tegen Pretium. De mobilisatieoproep voor deze oorlog staat nog altijd op het voorblad van De Telefoongids. Die mobilisatie van de consumenten heeft het in eerste instantie voor Pretium gunstige getij van de Rechtspraak doen keren in haar nadeel. De hogere Rechters konden in de procedures tegen VARA en Tros niet meer voorbij gaan aan de breed gemeenschappelijk ervaren en gesignaleerde oneerlijke handelspraktijken van Pretium Telecom en het gebrekkige bestuursrechtelijke optreden van de overheid daartegen.

Wij zijn er helaas nog niet in geslaagd om de aanpak van oneerlijk handelende ondernemers in de strafrechtelijke sfeer te trekken. We moeten voorlopig tevreden zijn met de 'nieuwe' regelingen voor het opzeggen van abonnementen in de Telecommunicatiewet (artikel 7.2a) en het Burgerlijk Wetboek (artikel 6:236 en 6:237).

Und Herr Tdehond, U kunt, wanneer van toepassing, voortaan met een gerust hart verwijzen naar De Telefoongids aangezien deze nu door veelvuldig downloaden informeel is geautoriseerd als naslagwerk door de Hoge Raad der Nederlanden.

Ich hab immer nur noch zwei Sterne (glücklich sind die rote Daumen entfernt worden), aber ich hoffe trotzdem Etwas wieder ein bißchen gut gemacht zu haben.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker


„Som grädde på moset!” = „Das Sahnehäubchen auf dem Kuchen!”

Min varmt tack! = Mein herzliches Dankeschön!

Fru Dr Godefrieda Bårholm

ve
door verwijderd - Dec 24, 2011 om 05:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gnädige Fru Dr Godefrieda Bårholm,

Bitte schön und ich wünsche Ihnen god Jul!

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Feb 5, 2012 om 13:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Tot mijn genoegen zie ik dat het de rode Haan heeft behaagd om mij te vereren met een derde ster voor mijn bijdragen in de strijd tegen de Telepiraterij.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Feb 5, 2012 om 14:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

herrdroetker schreef op zondag 5 feb 2012, 13:24: Freunde und Freundinnen,

Tot mijn genoegen zie ik dat het de rode Haan heeft behaagd om mij te vereren met een derde ster voor mijn bijdragen in de strijd tegen de Telepiraterij.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker


Dit heeft m.i. niets te maken met waartegen u zich keert op deze site, maar hoe vaak u zich hier geuit heeft en of dit nog beloond is met "beste antwoord" op een vraag etc. :)

ve
door verwijderd - Feb 5, 2012 om 21:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Die rode Haan is ook maar een kaalgeplukte kip..

Gesundheit HerrdrOetker,

paul s.

ve
door verwijderd - Feb 6, 2012 om 20:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vielen Dank Tdehond und Paul s.

Ik grossier nog niet in sterren, maar De Telefoongids wordt nog steeds zo'n 25 x per dag gedownload. Het Nederlandse Volk weet de weg inmiddels wel te vinden. Er wordt tegenwoordig minder geklaagd over Pretium. Zij heeft kennelijk met mijn hulp eieren voor haar geld gekozen. Ik heb er wel wat moeite in moeten steken om mijzelf weer enigszins geliefd te maken na enige mij aangerekende foutjes in het Verleden. Bij de heer Nyks heb ik het daarentegen vast en zeker verbruid.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Feb 6, 2012 om 23:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

HerrDokterOetker,

Het verleden ligt achter ons, dus niet meer omkijken. De rode haan kan in de braadpan, en de sterren kunnen er achteraan..

Gesundheit!

ve
door verwijderd - Feb 27, 2012 om 16:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen!

Zeer goed nieuws! Er is een nieuwe Europese richtlijn voor consumentenrechten (2011/83/EU), die na opname in de nationale wetgeving van de lidstaten het sluitstuk zal zijn van de Telepiraterij. U treft deze richtlijn hier aan. In artikel 8 lid 6 wordt, zoals reeds in Duitsland het geval is en zoals het hoort, geregeld dat een consument pas gebonden is aan een telefonisch aangeboden overeenkomst nadat hij deze heeft ondertekend of schriftelijk heeft ingestemd met dat aanbod. Gelukkig hebben het Europese parlement en de Raad met hulp van de Duitsers en een bescheiden bijdrage van mijn kant, de verleidingen van het neoliberalisme kunnen weerstaan.

2011/83/EU Artikel 8 lid 6:
Indien een overeenkomst op afstand per telefoon wordt gesloten, kunnen de lidstaten bepalen dat de handelaar het aanbod moet bevestigen aan de consument, die alleen gebonden is nadat hij het aanbod heeft getekend of zijn schriftelijke instemming heeft gestuurd. De lidstaten kunnen tevens bepalen dat dergelijke bevestigingen moeten worden gedaan op een duurzame gegevensdrager.

Dit wilde ik u niet onthouden. De Wet Overeenkomsten op Afstand moet binnen 2 jaar naar de prullenbak.

Misschien heb ik nog een ster verdiend.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Feb 27, 2012 om 17:56
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

herrdroetker schreef op maandag 27 feb 2012, 16:37: Freunde und Freundinnen!

Zeer goed nieuws! Er is een nieuwe Europese richtlijn voor consumentenrechten (2011/83/EU), die na opname in de nationale wetgeving van de lidstaten het sluitstuk zal zijn van de Telepiraterij. U treft deze richtlijn hier aan. In artikel 8 lid 6 wordt, zoals reeds in Duitsland het geval is en zoals het hoort, geregeld dat een consument pas gebonden is aan een telefonisch aangeboden overeenkomst nadat hij deze heeft ondertekend of schriftelijk heeft ingestemd met dat aanbod. Gelukkig hebben het Europese parlement en de Raad met hulp van de Duitsers en een bescheiden bijdrage van mijn kant, de verleidingen van het neoliberalisme kunnen weerstaan.

2011/83/EU Artikel 8 lid 6:
Indien een overeenkomst op afstand per telefoon wordt gesloten, kunnen de lidstaten bepalen dat de handelaar het aanbod moet bevestigen aan de consument, die alleen gebonden is nadat hij het aanbod heeft getekend of zijn schriftelijke instemming heeft gestuurd. De lidstaten kunnen tevens bepalen dat dergelijke bevestigingen moeten worden gedaan op een duurzame gegevensdrager.

Dit wilde ik u niet onthouden. De Wet Overeenkomsten op Afstand moet binnen 2 jaar naar de prullenbak.

Misschien heb ik nog een ster verdiend.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker


De vraag is of Nederland dit gaat bepalen. Kan m.i. nog jaren duren als dat al gebeurt.

ve
door verwijderd - Feb 27, 2012 om 21:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Tdehond,

Nederland moet Europese richtlijnen meestal binnen 2 jaar doorvoeren in nationale wetgeving. In artikel 28 van 2011/83/EU staat dat de lidstaten uiterlijk op 13 december 2013 deze richtlijn moeten hebben ingevoerd. Nederland komt daar dus niet onder uit.

Het gaat er echter wel om dat het Ministerie EL&I diverse wetsvoorstellen moet maken, die recht doen aan de bedoelingen van de richtlijn. Bij de vorige gelegenheid bij de richtlijn 97/7/EG heeft Ministerie EZ rammelende wetgeving geproduceerd met gaten waarvan Telepiraten veelvuldig gebruik hebben gemaakt. Het Ministerie EL&I zal dus nadrukkelijk gecontroleerd moeten worden, want zij zullen nog steeds het ondernemersbelang boven het consumentenbelang stellen.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Mar 3, 2012 om 21:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Voor de liefhebbers heb ik op bladzijde 60 van De Telefoongids de gevolgen van de nieuwe Europese richtlijn uitgewerkt. De Telefoongids wordt al bijna net zo dik als een echte telefoongids.

Een aardige bijkomstigheid is dat de Wet Overeenkomsten op Afstand uiterlijk op vrijdag 13 december 2013 moet zijn gecorrigeerd (want hij is fout). Der Pretumführer werd op vrijdag 13 maart 2009 door mij gepubliceerd. Vrijdag de 13e is een geluksdag.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Mar 4, 2012 om 12:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

herrdroetker schreef op zaterdag 3 mrt 2012, 21:54: Freunde und Freundinnen,

Voor de liefhebbers heb ik op bladzijde 60 van De Telefoongids de gevolgen van de nieuwe Europese richtlijn uitgewerkt. De Telefoongids wordt al bijna net zo dik als een echte telefoongids.

Een aardige bijkomstigheid is dat de Wet Overeenkomsten op Afstand uiterlijk op vrijdag 13 december 2013 moet zijn gecorrigeerd (want hij is fout). Der Pretumführer werd op vrijdag 13 maart 2009 door mij gepubliceerd. Vrijdag de 13e is een geluksdag.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker


Dat zal de Maestro wel nyks vinden.

ve
door verwijderd - Mar 11, 2012 om 15:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Na de uitzending van gisteren moest ik weer aan het werk. Zie hier (onderaan die pagina). Er is eindelijk zicht op een goede wettelike regeling tegen Telepiraterij in Nederland.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Mar 12, 2012 om 14:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik vraag me af of je bij de geschillencommissie telecom wel goed zit. De klachten over Pretium gaan niet over de telefoonverbinding zelf (die is gewoon van KPN en ik denk dat Pretium daar ook geen verstand van heeft), maar om de verkoopmethoden en de administratie met betrekking tot vaste telefoonabonnementen.
Jan

ve
door verwijderd - Mar 12, 2012 om 17:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Janvermeulen,

De Geschillencommissie Telecommunicatie behandelt (vooral) ook geschillen tussen consumenten en telecom aanbieders over contractvoorwaarden, (gebrekkige) dienstverlening of betaling/rekeningen.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Mar 12, 2012 om 23:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Danke HerrDoktorOetker
Ja u heeft gelijk, maar ik bedoelde dat je met zo'n commissie niet weet wat voor vlees je in de kuip hebt.
Voor de bouw heb je bv een arbitragecommissie: lekenrechters zijn het. Soms oud collega's van mensen over wie ze moeten oordelen. Dat zijn systemen met een luchtje.
Je kunt net zo goed naar Holland Casino gaan, daar heb je meer kans dat je raadt op welk nummer het balletje valt ( lees: of je gelijk krijgt, al heb je het).

ve
door verwijderd - Mar 23, 2012 om 20:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Pretium Telecom betaalt haar rekeningen niet. Zie hier. Deze uitspraak van de rechtbank Haarlem gaat over een confict tussen Pretium Telecom en Communications Security Net B.V. over het niet betalen van rekeningen voor een bedrag van € 239.451,29 voor het opzetten en onderhouden van de hosting omgeving voor de website van Pretium (als alter Sanitäter kann ich daß nur noch kaum verstehen). Pretium wil niet betalen omdat Communications Security Net, zoals zij stelt, bedrog en misbruik van omstandigheden heeft gepleegd.

Een gevoel van herkenning bekruipt mij, maar dan in een soort gesublimeerde overtreffende trap. In de zojuist gepubliceerde uitspraak, die echter al van 14 december 2011 dateert draagt de rechter Pretium op om met nader bewijsmateriaal te komen, dat uiterlijk in maart 2012 geleverd moet zijn. Dat is nu dus. De rechter heeft in afwachting van de bewijzen zijn beslissing aangehouden.

Waarschijnlijk volgt de uitspraak of Pretium moet betalen of dat de overeenkomst met Communications Security Net wordt ontbonden, binnenkort.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jun 1, 2012 om 20:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Das Front wittert in der Ferne. Zie hier. De Volkskrant heeft uiteindelijk in kortgeding de zaak over het artikel van 9 maart gewonnen. De rechter merkt op: "Daarbij komt dat de weergegeven klachten - zo blijkt uit de rechtspraak over Pretium - in lijn zijn met de klachten die vaker zijn geuit over de werkwijze van Pretium, zodat de Volkskrant geen reden had om te twijfelen aan de verhalen van de gedupeerden." Ook hier betrekt de rechter de bekende "omgeving" van klachten in zijn oordeel. Iets wat in de donkere tijden van het begin van de Pretium veldtocht tegen de consumenten en hun belangenbehartigers bij de eerste rechtszaken niet plaatsvond.

Het wachten is nog steeds op de uitspraak van de rechter in de bodemprocedure tegen Tros Radar over de rechtmatigheid van het vertonen van de opnamen van de verborgen camera bij de telefoonterroristen op 29 september 2008. Wij kunnen die uitspraak inmiddels nu toch wel met vertrouwen tegemoet zien.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 23, 2012 om 21:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Het sluitstuk van de juridische veldtocht van Pretium tegen Vara Kassa en Tros Radar is daar. Alle vorderingen van Pretium zijn afgewezen. De uitzending van de opnamen met de verborgen camera van de verkooppraktijken in het callcenter van Pretium was niet onrechtmatig. Dat geldt ook voor uitzendingen en publicaties en de website van Tros Radar. Ook het forum, waar ik dus wel onrechtmatig van verbannen ben, was voor de rechter in orde. Zeker omdat de Tros hem kon laten zien dat zij mij verbannen had. Die verbanning wordt nota bene in de beoordeling 4.34 uitdrukkelijk aangehaald. Het is een schande. Ik weet dat de rechters zowel bij de arresten in hoger beroep in juli 2009 (Tros) en januari 2010 (Vara) en nu ook weer De Telefoongids veelvuldig hebben gedownload.

Aan de andere kant heb ik door verbannen te worden, een betekenisvolle bijdrage geleverd aan de afwijzing van de vorderingen van Pretium.

Nu de aanval van Pretium op de media is doodgelopen, voorzie ik binnen afzienbare tijd de tegenaanval. Ik ben benieuwd.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 23, 2012 om 22:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Ik lees zojuist hier dat Pretium weer in beroep kan gaan tegen het in mijn vorige bericht genoemde vonnis. Dus Pretium is aan zet.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 24, 2012 om 16:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

U zou het inderdaad als een eer kunnen beschouwen dat u verbannen bent v.e. consumenten forum.

herrdroetker schreef op maandag 23 jul 2012, 21:17: Freunde und Freundinnen,

Het sluitstuk van de juridische veldtocht van Pretium tegen Vara Kassa en Tros Radar is daar. Die verbanning wordt nota bene in de beoordeling 4.34 uitdrukkelijk aangehaald.

Aan de andere kant heb ik door verbannen te worden, een betekenisvolle bijdrage geleverd aan de afwijzing van de vorderingen van Pretium.

HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 24, 2012 om 22:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Tdehond,

Vielen Dank, mijn verbanning is in ieder geval een van de historisch meest gedocumenteerde verbanningen. Niemand kan nog beweren dat het niet is gebeurd. Maar ja, ik moet dus wat over hebben voor het verzet tegen de Telepiraterij.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 25, 2012 om 07:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik denk dat het zelden voorkomt dat een consumenten forum zich zo in het nauw gedreven voelt door een provider dat zij de ban als argument opvoeren.

Geeft aan dat het spitsroeden lopen is als een provider een consument als een bedreiging ervaart.

herrdroetker schreef op dinsdag 24 jul 2012, 22:38: Lieber Tdehond,

Vielen Dank, mijn verbanning is in ieder geval een van de historisch meest gedocumenteerde verbanningen. Niemand kan nog beweren dat het niet is gebeurd. Maar ja, ik moet dus wat over hebben voor het verzet tegen de Telepiraterij.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 25, 2012 om 14:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Tdehond,

Daarmee zijn we dan ook weer uitgekomen op een gevolg van de zwakke wetgeving in het consumentenrecht, waarin de ondernemers zeer veel mogen en de consumenten zeer veel moeten.

De omvangrijke en blijkbaar van rechtswege beschikbare middelen en mogelijkheden van Pretium om individuen en media, die haar Telepiraterij aan de kaak stelden, met juridische terreur te na te komen, zijn daar een voorbeeld van. De lange opsomming van procedures in het vonnis roept nadrukkelijk de vraag op in welke mate Justitie en Rechtspraak zich voor de kar van Pretium gespannen zouden moeten voelen. U ziet de rechters gaandeweg in de loop der historie steeds meer de structurele aantasting van de rechten van consumenten in hun overwegingen betrekken bij hun beoordeling en conclusie om de vele vorderingen van Pretium af te wijzen. Dat is dan nog iets van verbetering maar dit kan op deze manier nog wel jaren doorgaan.

In hoeverre is het feit dat een notoire Telepiraat als Pretium na bijna 10 jaar nog steeds niet gestopt is, niet te beschouwen als een gebrek in het functioneren van de Nederlandse Rechtstaat?

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Sep 30, 2012 om 16:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

De Procureur Generaal van de Hoge Raad der Nederlanden heeft weer een indrukwekkend stuk proza geproduceerd over het overhandigen van de opnamen met de verborgen camera door Tros Radar aan Pretium. Zie . Tros Radar had daar dus weldegelijk tegen in beroep kunnen (mogen) gaan. Het Gerechtshof in Den Haag kan weer aan de slag.

De toepassing van artikel 10 van het Europees Verdrag tot Bescherming van de Rechten van de Mens over de vrijheid van meningsuiting en het beschermen van journalistieke bronnen bij het aan de kaak stellen van oneerlijke handelspraktijken door ondernemers, wordt hier grondig uitgediept.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Nov 25, 2012 om 21:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Het is al weer wat langer stil rond Pretium. Daarom trof ik tot mijn verrassing deze uitspraak van de voorzieningenrechter in Den Haag van 21 november 2012. De voorzieningenrechter stelt hierin 2 consumenten "X" en "Y" grotendeels in het ongelijk, die tegen Pretium ten strijde trokken met enkele websites. Op deze websites stonden volgens de rechter uiteraard lasterlijke uitspraken aan het adres van Pretium Telecom BV. Zoals wij weten, geven de verkopers van Pretium zich nooit uit als PreeTeeTee Telecom, wanneer zij oude mensen bellen. Die horen dat namelijk niet zo goed. De betrokkene werd "veroordeeld" tot het plaatsen van rectificaties op zijn websites, waarvan vervolgens de domeinnamen aan Pretium moeten worden overgedragen. Hier is een .

Overigens staat ook in het vonnis dat Pretium (nog steeds slechts) 200.000 abonnees heeft. Het verheugt mij om vast te stellen dat de Pretium stroperij in de afgelopen jaren niet heeft geleid tot een substantiële vergroting van haar marktaandeel. De heer Nyks zou zich af kunnen vragen of hij niet beter voor eerlijke handelspraktijken had kunnen kiezen bij de telefonische werving van klanten.

De hele geschiedenis is nog vrij recent ook. De telefonische werving van (zo te zien) de oude moeder van "Y' vond plaats in september.

Van deze plaats wil ik de heer "X" en mevrouw "Y" veel sterkte wensen, hoewel ik daarbij aanteken dat zij beter het recept uit De Telefoongids hadden kunnen volgen om hun probleem op te lossen. De telefonische werving van Pretium Telecom voldoet blijkbaar nog steeds niet aan de vormvereisten van de Wet overeenkomsten op afstand. Zolang dat het geval is kunnen de consumenten met de recepten uit De Telefoongids Pretium dood laten bloeden, door heel simpel geheel volgens de wet het bestaan van een overeenkomst met Pretium te ontkennen en haar rekeningen niet te betalen.

Meld oude mensen aan bij het Bel-me-niet register, dan heeft Pretium helemaal geen poot om op te staan als het op een zaak aankomt.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Nov 26, 2012 om 00:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De heren rechters hebben een aparte kijk op dit soordt zaken, zolang zij er niets van af weten gaan zij af verklaringen en wie de beste heeft, heeft dan de beste kans om te winnen., maar elke waarschuwing is er een.

ve
door verwijderd - Dec 6, 2012 om 22:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Ich hab's geschafft! Mijn werkstuk "Der Pretiumführer" (de voorloper van De Telefoongids) wordt genoemd in de door de Hoge Raad van het cassatieberoep van Pretium Telecom tegen het arrest van 12 januari 2012 van het Gerechtshof Den Haag. Dit arrest bevestigde het recht van de Vara om oneerlijke handelspraktijken aan de kaak te stellen en haar recht op vrije meningsuiting boven de bescherming van de goede naam en eer van Pretium Telecom BV. Bovendien heeft de Procureur Generaal de Hoge Raad geadviseerd om met gebruik maken van artikel 81 van de Wet op de rechterlijke organisatie niet nader gemotiveerd te verwerpen. Dat deed de Hoge Raad dan ook volgaarne, omdat er geen noodzaak is voor beantwoording van rechtsvragen of in het belang is van rechtsontwikkeling en rechtseenheid.

Bij deze wil ik de Vara van harte feliciteren mit diesem Endsieg!

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Dec 6, 2012 om 23:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

herrdroetker schreef op donderdag 6 dec 2012, 22:11: Freunde und Freundinnen,

Ich hab's geschafft! Mijn werkstuk "Der Pretiumführer" (de voorloper van De Telefoongids) wordt genoemd in de door de Hoge Raad van het cassatieberoep van Pretium Telecom tegen het arrest van 12 januari 2012 van het Gerechtshof Den Haag. Dit arrest bevestigde het recht van de Vara om oneerlijke handelspraktijken aan de kaak te stellen en haar recht op vrije meningsuiting boven de bescherming van de goede naam en eer van Pretium Telecom BV. Bovendien heeft de Procureur Generaal de Hoge Raad geadviseerd om met gebruik maken van artikel 81 van de Wet op de rechterlijke organisatie niet nader gemotiveerd te verwerpen. Dat deed de Hoge Raad dan ook volgaarne, omdat er geen noodzaak is voor beantwoording van rechtsvragen of in het belang is van rechtsontwikkeling en rechtseenheid.

Bij deze wil ik de Vara van harte feliciteren mit diesem Endsieg!

Gesundheit!
HerrDoktorOetker


En ze gaan nog steeds door volgens mij trekken ze zich nergens wat van aan.

ve
door verwijderd - Dec 7, 2012 om 21:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Valerius-2,

Uiteraard ga ik ook door. De zwakke rechtsbescherming van consumenten is nog steeds de reden waarom Pretium haar praktijken voortzet. Voor zover ik kan overzien lopen de beroepsprocedures tegen de boetes en dwangsommen van OPTA en Consumentenautoriteit nog steeds. Er komt zo weinig over deze twee overheidsinstellingen in het nieuws (ook afgezien van Pretium) dat ik moet concluderen dat deze nog slechts een marginaal bestaan lijden.

Zoals ik vroeger al betoogde; de consumenten zullen het zelf moeten oplossen door effectief terug te slaan met ondermeer de recepten uit De Telefoongids.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jan 15, 2013 om 21:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Omdat mijn relatie met het Nederlandsch Naoorlogs Verzet enigszins is verbeterd werd ik vanuit die kring ingelicht over het volgende:
Tot recente (maar onbekende) datum mocht KPN als voormalige monopolist (onderneming met aanzienlijke marktmacht) geen telefonieabonnementen overnemen van andere aanbieders, als de nieuwe klant niet uitdrukkelijk had opgezegd bij zijn oude aanbieder. De 'nieuwe aanbieders' zoals Pretium mochten dat wel en KPN was verplicht om zonder belemmering de aansluiting over te dragen aan die nieuwe aanbieders. Dat hebben wij gemerkt.

Nu echter, mag ook KPN aansluitingen overnemen met behoud van telefoonnummer van de 'nieuwe aanbieders' als een nieuwe klant zich aandient. Die klant hoeft alleen rekening te houden met de bekende 1 maand opzegtermijn als hij zijn overeenkomst van bepaalde duur (1 jaar) heeft uitgezeten. De nieuwe klant moet wel (ongeveer € 26,-) aansluitkosten betalen bij KPN voor een ouderwetse aansluiting. De aparte status van KPN is kennelijk beëindigd voor de OPTA.

Dit betekent dat slachtoffers van Pretium Telepiraterij keihard kunnen terugslaan voor € 26,- aan kosten. Dat is op zich wel jammer, maar het is voor velen waarschijnlijk voordeliger dan de moeite voor het toepassen van een recept uit De Telefoongids. Het is naar mijn mening voor de juridische afdekking wel nodig om Pretium met een aangetekende brief met ontvangstbevestiging er van in kennis te stellen dat haar werving van uw abonnement (of dat van uw oude moeder) niet aan de informatieplicht volgens de Wet Overeenkomsten op afstand heeft voldaan en dat er daarom geen overeenkomst tot stand is gekomen. Uiteraard deelt u haar ook mee dat haar automatische incasso zult terugboeken en haar incassorekening laat blokkeren. Hoe dat moet, kunt u lezen in De Telefoongids.

Ik zal nog enige bevestiging van dit goede nieuws zoeken en mogelijk nog een voorbeeldbrief daarvoor opstellen. Deze is overigens binnenkort niet meer nodig door de Europese richtlijn voor consumentenrechten, die voorschrijft dat overeenkomsten op afstand schriftelijk of per e-mail moeten worden bevestigd voordat er een verplichting van een consument aan een aanbieder tot stand komt.

Het ziet er naar uit dat door de nodige offers en (juridische) kosten voor Vara Kassa, Tros Radar en vele gedupeerde consumenten, ondanks de Nederlandse overheid, maar met medewerking van "Brussel", de Telepiraterij binnen afzienbare tijd wordt gestopt. Een Vereenigd Europa heeft zoo zijn voordeelen. Dat wist u al van mij.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Mar 31, 2013 om 17:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Doch noch wieder etwas Neues:een van het Gerechtshof Amsterdam in hoger beroep van Pretium tegen een vonnis van de voorzieningenrechter over een artikel in de Volkskrant. Ik kom hier een oude bekende tegen: Gnädige Frau mr. Marjolein Geus van Bird & Bird advocaten. Helaas voor haar en gelukkig voor ons bekrachtigt deze uitspraak het vonnis wederom in het voordeel van de Volkskrant. Uit de overwegingen blijkt dat er wordt gevochten om de taalkundige vierkante millimeter of een zin in de tegenwoordige tijd dan wel in de verleden tijd is geformuleerd.

Hoewel alweer meer dan 1 jaar oud is De Telefoongids nog steeds actueel. Ik zal binnenkort nog wel de links naar deze uitspraak en de uitspraken van de Hoge Raad toevoegen.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Apr 27, 2013 om 01:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Offenbar fand ich in ständiger Einsamkeit noch etwas Neues .

Er is een voorstel tot wetswijziging voorgelegd aan de Tweede Kamer omdat de Europese richtlijn voor Consumentenrechten 2011/83/EU moet worden ingevoerd in Nederland. Dit gaat de goede kant uit.

In Boek 6 wordt aan artikel 193j een lid toegevoegd::
3. Een overeenkomst die als gevolg van een oneerlijke handelspraktijk tot stand is gekomen, is vernietigbaar.

Dit resultaat is voor de hand liggend, maar u kunt tot dat deze wetswijziging is aanvaard door de Eerste en Tweede Kamer Staten der Generaal worden gehouden aan een overeenkomst die op oneerlijke wijze tot stand is gekomen. Men was vroeger 'vergeten' om dat te regelen wat wel zo handig was voor de 'vrije jongens' zoals de heer Nyks.

Er komt eindelijk een aparte afdeling in het Burgerlijk Wetboek over overeenkomsten tussen handelaren en consumenten.
Deze heet:
AFDELING 2B BEPALINGEN VOOR OVEREENKOMSTEN TUSSEN HANDELAREN EN CONSUMENTEN

Daar in staat artikel 230v lid 6:
De handelaar deelt bij het gebruik van de telefoon met als doel het sluiten van een overeenkomst op afstand met een consument aan het begin van het gesprek de identiteit en, voor zover van toepassing, de identiteit van de persoon namens wie hij opbelt, alsmede het commerciële doel van het gesprek mede. Een overeenkomst op afstand tot het geregeld verrichten van diensten of tot het geregeld leveren van gas, elektriciteit, water of van stadsverwarming, die het gevolg is van dit gesprek, wordt schriftelijk aangegaan.

Jawohl!
De heer Nyks zal nadat dit wetsvoorstel aanvaard is schriftelijke overeenkomsten moeten sluiten met zijn klanten voor telefonieabonnementen en andere diensten. Telefonie is namelijk een dienst. Dat betekent, zoals het hoort, een bewust geplaatste handtekening van de consument onder een papieren contract.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - May 30, 2013 om 22:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Er is een nieuwe tussen uitspraak in de zaak van de heer "X" en zijn schoonmoeder mevrouw "Y", waarover ik eind november 2012 berichtte. Zie . Zij zijn in beroep gegaan tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter en bovendien aanvullend geëist dat zij de opnames van het wervingsgesprek en andere telefoongesprekken ontvangen op CD met een dwangsom van € 5.000,- per dag zolang Pretium niet voldoet aan deze eis na de uitspraak van de rechter.

De uitspraak in de hoofdzaak (het beroep tegen het kort geding vonnis) komt later, maar over het punt van het beluisteren van de opnames besloot de rechter dat Pretium de opnames door een notaris moet laten afspelen voor de heer "X" en mevrouw "Y". Ook de dwangsom werd toegekend. Anderzijds mocht Pretium wel de notaris kiezen. Dat werd notaris mr. R. Rieter, werkzaam bij Bird&Bird LLP in Den Haag. Dat kantoor kennen wij al als het advocatenkantoor van mevrouw Marjolein Geus, die de heer Nyks altijd trouw terzijde staat en waar ik in de donkerste dagen van mijn verzet tegen Pretium. met enige hulp van de heer Geus van de internetverbinding gebruik mocht maken ;-) toen Pretium mijn telefoon had afgesloten. Ik neem dus wel aan dat de band correct en volledig wordt afgespeeld.

Hoe deze zaak afloopt is zeer onzeker. Ik wens de heer "X" en mevrouw "Y" dus alle goeds.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 10, 2013 om 23:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen!

Der Endsieg ist in Sicht! De Europese richtlijn voor consumentenrechten 2011/83/EU is vertaald in voorstellen aan de Tweede Kamer tot wijziging van diverse wetten. Bij elkaar is dit alles een uitgebreid dossier. Zie .

In het voorstel tot wijziging van de wet overeenkomsten op afstand (te midden van een hele reeks) gaat het om artikel 230 v lid 6:

De handelaar deelt bij het gebruik van de telefoon met als doel het sluiten van een overeenkomst op afstand met een consument aan het begin van het gesprek de identiteit en, voor zover van toepassing, de identiteit van de persoon namens wie hij opbelt, alsmede het commerciële doel van het gesprek mede. Een overeenkomst op afstand tot het geregeld verrichten van diensten of tot het geregeld leveren van gas, elektriciteit, water of van stadsverwarming, die het gevolg is van dit gesprek, wordt schriftelijk aangegaan.

Het staat verstopt tussen veel tekst. Daarom heb ik het hierboven in vet cursief er voor u uitgelicht. De aanbieder moet na het telefoongesprek een overeenkomst op papier of per e-mail aan de consument toezenden. Pas na ondertekening of een akkoord per e-mail van de consument, is de overeenkomst rechtsgeldig. Zoals bekend moet deze wijziging uiterlijk op Vrijdag 13 december van dit jaar van kracht zijn. Dit is een mooi slotakkoord op Der Pretiumführer (voorloper van De Telefoongids), die op Vrijdag 13 maart 2009 het licht zag.

Het doet mij verder groot genoegen dat de Regering gevolg geeft aan mijn advies om de consumentenrechten bij overeenkomsten met handelaren in een afzonderlijke (nieuwe) afdeling in het Burgerlijk Wetboek te regelen.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 13, 2013 om 22:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Voor de goede orde informeer ik u, na bestudering van de voortgang in de Tweede Kamer van dossier 33520, dat aan artikel 230 v lid 6 een zin (slotzin, zie mijn vorige bericht) is toegevoegd:

Van deze eis van schriftelijkheid is uitgezonderd de overeenkomst waarin een tussen partijen bestaande overeenkomst wordt verlengd of vernieuwd.

Er wordt geknaagd, het lijkt nu nog onschuldig. Dat kan veranderen. Er was immers al geregeld dat overeenkomsten na een bepaalde duur van (bijvoorbeeld) 1 jaar met een opzegtermijn van 1 maand door de consument kunnen worden beëindigd. Deze nieuwe zin geeft de mogelijkheid aan malafide aanbieders om na de bepaalde duur, consumenten herhaald voor langere duur dan 1 maand te gijzelen door middel van een misleidend telefoontje. Het woord "vernieuwd" is een valkuil. Wat houdt het in???? Voor verlenging is de bestaande regeling met 1 maand opzegtermijn afdoende.

De regeling zou heel simpel moeten zijn: ALLE telefonische verkoopgesprekken voor geregeld verrichten van diensten voor bepaalde duur MOETEN worden gevolgd door een schriftelijk te sluiten overeenkomst door ondertekening door aanbieder en consument of bevestiging per e-mail door de consument. Dit is wat de Europese richtlijn voor consumentenrechten bedoelt en niets anders.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 14, 2013 om 07:56
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mag ik nog een kanttekening plaatsen.
Zoals ik die nieuwe wet lees, geldt die schriftelijke overeenkomst alleen voor gas, water, elektriciteit en stadsverwarming, niet voor een nieuwe provider van je telefoonaansluiting.

ve
door verwijderd - Jul 14, 2013 om 20:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Liebe Zoekster,

Telefonieabonnementen vallen onder de term "het geregeld verrichten van diensten", die in de wet staat. De aanbieder levert een dienst, die wordt voortgezet of periodiek wordt herhaald met daarbij het periodiek in rekening brengen van de kosten, totdat de overeenkomst wordt beëindigd. In De Telefoongids schreef ik al dat dergelijke overeenkomsten voor geregeld te verrichten diensten niet zomaar even met een verkoop telefoontje moeten kunnen worden aangegaan. Het is namelijk iets heel anders als bijvoorbeeld een afspraak over een eenmalige wasbeurt voor uw auto voor een bepaald bedrag.

De wetgever is het kennelijk nu eindelijk met mij eens.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 14, 2013 om 20:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Geachte Herr Dokter Oetker,

Lang niets meer van u vernomen. Via het forum van Radar heb ik de komende wetswijziging vernomen.

Dat het ook geld voor telefonie is wel duidelijk, dit blijkt ook uit het volgende stukje (bron : https://zoek.officielebekendmakingen.nl/dossier/33520/kst-33520-8?resultIndex=5&sorttype=1&sortorder=4):

Het begrip «verlenging» ziet op de verandering van de termijn van de overeenkomst. Van verlenging is bijvoorbeeld sprake wanneer een abonnement voor mobiele telefonie is aangegaan met een looptijd tot 1 januari 2016 en wanneer telefonisch wordt overeengekomen om de einddatum te veranderen in 1 januari 2017. Bij een overeengekomen «vernieuwing» wijzigen ook de overige voorwaarden van de te vervangen overeenkomst. Uitgaande van het hiervoor beschreven voorbeeld van een telefoonabonnement, zou bijvoorbeeld ook een internetbundel aan het abonnement voor mobiele telefonie kunnen worden toegevoegd of kunnen partijen een nieuwe prijs voor de bestaande telefoondienst overeenkomen. In deze gevallen volstaat de wilsovereenstemming per telefoon om de overeenkomst tot stand te laten komen. De gemaakte uitzondering laat uiteraard onverlet dat de overige bepalingen voor het sluiten van overeenkomsten, zoals afdeling 2B en de afdeling inzake oneerlijke handelspraktijken van toepassing zijn. Dit betekent onder meer dat de consument het recht heeft om de gesloten overeenkomst overeenkomstig artikel 230o binnen veertien dagen na het sluiten van de overeenkomst te ontbinden.

Het blijft inderdaad uitkijken met de term "vernieuwing". Pretium kennende zullen ze de mazen in de wet opzoeken, maar de grootste strijd is gestreden.

Het doet me deugd dat de overheid eindelijk wakker is geworden, en ik denk dat Pretium na 13 december nog maar weinig klanten binnenhaalt, ik denk minder dan 10% van de nieuwe leden die ze tot nu wegkapen.
Gefeliciteerd met het behaalde resultaat, Nederland heeft veel aan uw inspanningen te danken....

Met vriendelijke groet,
Langste Adem

ve
door verwijderd - Jul 14, 2013 om 21:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lieber Langste Adem,

Dank voor uw reactie en uw felicitaties en complimenten.

Het is overigens mogelijk om Kamerleden te verzoeken om de toegevoegde zin weer te laten schrappen uit het voorstel. De al bestaande regelingen in de Telecommunicatiewet en het Burgerlijk Wetboek stellen dat een overeenkomst voor een bepaalde duur (1 jaar wordt als redelijk beschouwd) kan worden gesloten waarna deze altijd met 1 maand opzegtermijn kan worden beëindigd. De toegevoegde zin is daardoor eigenlijk overbodig en hij is zelfs een onwenselijk lek in de regeling.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jul 14, 2013 om 22:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

herrdroetker schreef op zondag 14 jul 2013, 21:19: Lieber Langste Adem,

Dank voor uw reactie en uw felicitaties en complimenten.

Het is overigens mogelijk om Kamerleden te verzoeken om de toegevoegde zin weer te laten schrappen uit het voorstel. De al bestaande regelingen in de Telecommunicatiewet en het Burgerlijk Wetboek stellen dat een overeenkomst voor een bepaalde duur (1 jaar wordt als redelijk beschouwd) kan worden gesloten waarna deze altijd met 1 maand opzegtermijn kan worden beëindigd. De toegevoegde zin is daardoor eigenlijk overbodig en hij is zelfs een onwenselijk lek in de regeling.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker


Er kan weliswaar na een jaar opgezegd kan worden met 1 maand opzegtermijn. Maar als ik het goed begrijp zal Pretium waarschijnlijk dus bestaande klanten gaan benaderen met een aanbod. Dat kan van alles zijn , een korting, een cadeau, een internetpakket of iets dergelijks. Als de klant er op ingaat , is het meer alleen dan een stilzwijgende verlenging die na 1 maand opgezged kan worden. Het is dan weer een NIEUWE overeenkomst met andere voorwaarden en dus zit de klant er weer een jaar aan vast.
Daar is op zich niets mis mee als de klant er mee accoord gaat. Maar het zou jammer zijn als mensen weer overvald worden, en onder het eten gebeld worden door een getrainde telemarketeer en voordat ze er erg in hebben , zich weer zich laten verleiden. Jammer dus dat voor deze specifieke gevallen weer GEEN handtekening vereist is.
IIn die zin kun je dus inderdaad spreken van een lek in de regeling.
Neemt niet weg dat er in ieder geval geen nieuwe klanten geronseld kunnen worden via de beruchte werkwijze van Pretium. Alleen de bestaande klanten kunnen te maken krijgen met een "vernieuwing".

ve
door verwijderd - Jul 14, 2013 om 23:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

No steeds trappen mensen hier in vooralouderen die nog leven in de tijd dat zulke bedrijven geen kans hadden.

ve
door verwijderd - Jul 26, 2013 om 10:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De coulance regeling voor mensen van 72 jaar en ouder bestaat niet meer.....

Wat citaten van de Pretium website :

"Wij bieden onze diensten aan zonder aanzien des persoons. Het kan dan ook gebeuren dat wij - zonder dat te weten - een overeenkomst afsluiten met iemand die niet bij machte is om de gevolgen van zijn of haar keuze te overzien.
Wij vinden dat zo iemand extra zekerheid en bescherming moet krijgen, meer dan waar de wet in voorziet. En wij doen graag open en transparant zaken, in een sfeer van wederzijds vertrouwen. Daarom hebben wij de Coulanceregeling in het leven geroepen.
Extra zekerheid en bescherming
De Coulanceregeling voorziet in de mogelijkheid om een abonnement bij Pretium tot drie maanden na afsluiten alsnog te annuleren, zonder extra kosten, wanneer de overeenkomst is afgesloten door iemand die zijn of haar keuze niet kon overzien. Als verzorger, vriend of familielid kunt u namens zo’n kwetsbare persoon coulance aanvragen, mits u daartoe bevoegd bent op grond van een schriftelijke machtiging.
"


Met andere woorden : voorheen konden alle oudere mensen (72+) die erin geluisd waren door Pretium, de overeenkomst makkelijk ontbinden via de coulance regeling.
Nu heeft Pretium opgemerkt dat waarschijnlijk iets te veel mensen gebruik van deze "coulance" regeling en moet je voortaan echt seniel zijn ofzo om nog van Pretium af te komen. Een oud iemand die gebeld wordt door zo'n opdringerige verkoper en niet helemaal begrijpt wat er gezegd wordt (maar verder wel zelfstandig woont enzo), maar wel een aarzelend "ja"heeft ingesproken is dus weer de sjaak.

Zorgvuldig onderzoek
"Aangezien de Coulanceregeling uiteraard alleen van toepassing is als iemand een rechtsgeldige overeenkomst met ons heeft afgesloten, kunnen wij de beslissing van de abonnee niet terugdraaien zonder zorgvuldig onderzoek. Hoewel het in veel gevallen niet nodig is, behouden wij ons dan ook het recht voor om contact op te nemen met de abonnee om voor onszelf zeker te stellen dat of hij of zij inderdaad niet in staat is om te overzien wat het aangaan van de overeenkomst met Pretium betekende".


Volgens mij is het zo dat een contract met een handelingsonbekwaam persoon sowieso niet rechtsgeldig is. Maar Pretium noemt dat dus coulance. En Pretium (bekend van hun eigen klantenonderzoek waarin ze beweren dat alle pretium klanten tevreden zijn met pretium) kan dus dan een onderzoek instellen.
Ik moet meteen aan de reclame denken : wij van WC-eend adviseren WC-eend", en denk niet dat Pretium echt onpartijdig is in dat "onderzoek"
Dat blijkt ook wel uit het zinnetje :
Als wij tot de conclusie komen dat coulance gewenst is, wordt de overeenkomst per direct beëindigd.

Bovendien is Pretium al heel gauw geneigd om uit te gaan van een "rechtsgeldige overeenkomst" , en vervolgens je totaal negeert als je daar tegenin gaat. Daar begint de hele discussie al, Gelukkig is dat straks voorbij na 13 december.


ve
door verwijderd - Aug 1, 2013 om 00:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Na bijna anderhalf jaar heb ik De Telefoongids weer up to date gemaaakt. De voorstellen voor diverse wijzigingen van wetten naar aanleiding van de Europese richtlijn voor comnsumentenrechten 2011/83/EU zijn inmiddels in behandeling bij de Tweede Kamer der Staten Generaal. In verband daarmee heb ik De Telefoongids bijgewerkt en iets milder gestemd ten aanzien van het optreden der autoriteiten en de toekomstverwachting.

Ik was in mijn bericht van 10 juli wel iets te optimistisch. De wetswijzigingen worden overeenkomstig de Europese richtlijn vastgesteld op vrijdag 13 december 2013. Ik zag in mijn blijdschap echter in de Europese richtlijn zelf over het hoofd:
Artikel 28 lid 2:
De bepalingen van deze richtlijn zijn van toepassing op overeenkomsten gesloten na 13 juni 2014.


Het duurt dus een half jaar langer dan ik dacht voordat de pest van de Telepiraterij tot een einde komt. Overigens is ook 13 juni 2014 een vrijdag.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Aug 9, 2013 om 21:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Ik ben ouder en na al die jaren blijk ik ook knapper te zijn dan de voormalige staatssecretaris van Financiën de heer W. Vermeend. In De Telefoongids van 21 mei 2009 schreef ik al: "Het belang van de consument speelt in deze kwestie geen enkele rol. Naar verwachting zal KPN binnen enkele jaren worden overgenomen door een internationale onderneming."

Ik erken dat het op zich in het geheel niet zo briljant is om te voorspellen dat iemand met veel poen (zoals nu de heer C. Slim uit Mexico) koopt wat wordt verpatst in een niets ontziende dogmatische neoliberale zucht naar winst. De heer Vermeend heeft zich kennelijk nooit gerealiseerd dat er in de vrije markt altijd een factuur volgt. Ik vind dat voor een bestuurder een ernstig gebrek aan inzicht,

De huidige toestand van de Nederlandse economie met een ontwikkeling die achterblijft ten op zichte van andere landen en een inflatie die voor op loopt, heeft veel met dat gebrek aan inzicht bij de bestuurders te maken. Het begint op te breken dat oneerlijk handelende ondernemers, fraudeurs en speculanten jarenlang risicoloos de vrije hand kregen, Dit gebeurt immers ten koste van de belastingbetalers en eerlijke ondernemers, die waarde hadden willen en kunnen toevoegen aan de economie.maar daarvoor de kans niet kregen omdat ze uit de markt werden gedrukt.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Aug 9, 2013 om 22:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja, nu heeft Vermeend spijt, want het bedrijf is van nationaal belang. Daar dacht hij niet aan toen de boel werd geprivatiseerd. En zo is het met veel bedrijven in dit land. Het openbaar vervoer, de post, de energiebedrijven en ga zo maar door. Grote uitverkoop en straks hebben wij niets meer.

ve
door verwijderd - Nov 22, 2013 om 22:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gratuliere Herr Nyks!

Morgen am 23. november 2013 erreicht Herr Nyks das gesegnete Alter van 72 Jahren! Auch er kann jetzt sowie Vielen seiner Kunden die berühmte Pretium Coulanceregeling benützen.

Op 23 november 1941 zaten Karl, die niet wist dat hij Vader was geworden, en ik er in Rostov iets anders voor. De Bolschewisten hadden een tegenoffensief ingezet, waardoor wij voor de eerste keer moesten terugtrekken.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

ve
door verwijderd - Jun 12, 2014 om 21:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Freunde und Freundinnen,

Deze monoloog met een halfjaarlijks bericht komt thans tot een eind. Over 3 uren gaat de wetswijziging in, welke regelt dat telefonisch gesloten overeenkomsten zoals telefonieabonnementen door de consument worden bevestigd met een e-mail of handtekening onder een papieren contract. Voorlopig ziet het er naar uit dat het met deze regeling voor ondernemers minder aantrekkelijk wordt om Telepiraterij als verkoopbeleid te voeren.

Eindelijk is in de Nederlandse wetgeving voldaan aan de voorwaarden die ik in De Telefoongids stelde voor eerlijke handelspraktijken bij telefonische verkoop. Die voorwaarden zijn zeer voor de hand liggend en vanzelfsprekend.

Ik wens u allen toe, dat u in de toekomst gevrijwaard zult worden van telefonische verkoop. Vertrouw er op dat u zelf uitstekend in staat bent om op uw eigen initiatief een handelaar te benaderen wanneer u iets wilt aanschaffen.

Gesundheit!
HerrDoktorOetker

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer

wi
witteke - Mar 5, 2024 om 14:40
Voeding & gezondheid

Extreme tandarts angst

Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry

Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit

Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
... Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:04
Huishouden & energie

Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken dopjes

Hoeveel fijne was per dopje van het flacon te gebruiken? Lees meer